Dodaj do ulubionych

Budownictwo 09/10

10.11.08, 20:04
CHialbym studiowac budownictwo. Najlepiej na PK, gdyz tam biorą tylko matematykę, jezeli rozszezooną jest x2. Teraz takie pytania:
ciezko jest się tam dostać? Inżynieria Lądowa - Budownictwo 3,77 na jedno miejsce, a 75 Liczba wymaganych punktów w pierwszym etapie rekrutacji. Czyli, zeby sie dostac trzeba miec 75pkt z rozszezonej matmy? czy mozna miec np 40% z fizy i 40% z matmy oczywiscie rozszezonej? Ciężkie studia?

Gdzie jeszcze polecacie? Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • niewiem_niemam Re: Budownictwo 09/10 10.11.08, 22:00
      Studia ciezke wiec jesli nie jestes pewien wyboru to podaruj sobie. Sa prostsze
      sposoby na zycie. Poza tym,zeby pelnic samodzielne funkcje techniczne w
      budownictwie (tj. byc kierownikiem,samodzielnym projektantem itp) nie wystarcza
      same studia. Dolicz 2-4 lata praktyki do uprawnien. Generalnie jesli chcesz w to
      brnac zarezerwuj sobie lacznie ze studiami 7-9 lat.
      • toxai Re: Budownictwo 09/10 10.11.08, 22:12
        pierwsze sie musze gdzies dostać. Chciałbym na PK jak nie dzienne to zaoczne. Jakie inne uczelnie polecacie i jak jest z tym progiem punktowym na PK. :)
        • Gość: jas Re: Budownictwo 09/10 IP: *.przeworsk.eu.org 17.11.08, 20:08
          a z matura podstawową mam szanse sie tam dostać?
          • Gość: pepe le pew Re: Budownictwo 09/10 IP: 195.82.180.* 21.11.08, 12:21
            Gość portalu: jas napisał(a):

> a z matura podstawową mam szanse sie tam dostać?

Nawet jeżeli to, PO CO? Przed matematyką i rachunkami nie uciekniesz, a im
            wcześniej zaczniesz od siebie samego wymagać tym lepiej.
        • zloty.strzal Re: Budownictwo 09/10 18.11.08, 15:29
          Dlaczego musisz? Musisz to się wysr... i umrzeć.
          • Gość: ss Re: Budownictwo 09/10 IP: *.chello.pl 18.11.08, 19:16
            Byłem na budownictwie na PK i zrezygnowałem, oólnie nie byłem zadowolony z tego
            co się tam działo, wszystko zależy od wykładowców na jakich trafisz a większość
            jest po.bana ... ogólnie nie polecam. Nie warto
            • toxai Re: Budownictwo 09/10 23.11.08, 19:24
              gdzie polecacie studiować budownictwo? Gdzie studiujecie?
              • zloty.strzal Re: Budownictwo 09/10 23.11.08, 22:39
                Jest wątek o tym.
                • mulus2 Re: Budownictwo 09/10 28.11.08, 21:04
                  I co z tego, że jest wątek. Będzie drugi :P
                  Ja też sie wybieram na budownictwo na PK. Z tego co udało mi się
                  przeczytać, to 75 pktów jest w przypadku 75% z podstawy, co
                  przeliczając wg ich systemu, niecałe 40% z rozszerzenia. Jest to
                  pocieszenie, jednakże patrząc na to jak poszła mi próbna matura, nie
                  jest ciekawie...
                  • Gość: ras Re: Budownictwo 09/10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 16:46
                    hej, jestem z 1-szego roku budownictwa lądowego na pk. dla rozwiania
                    wątpliwości próg 75pkt oznacza oczywiście 75% z matury rozszerzonej.
                    studiów nie polecam. matematyka, fizyka i mechanika teoretyczna do
                    łatwych tutaj nie należą. gdybym wiedziała, że będzie tak ciężko i
                    tak nieprzyjemnie na pewno zdecydowałabym się na inny kierunek, jak
                    chociażby budownictwo na wydziale inżynierii środowiska. jeśli nie
                    chcesz spędzać całych dni nad książkami, zdecydowanie odradzam.
                    • dystansownik Re: Budownictwo 09/10 30.11.08, 08:42
                      Na Wydziale Inżynierii Środowiska też nie jest tak różowo na Budownictwie.
                      Jednak jest trochę łatwiej, bo nie robią takiej masówki jak na Lądówce. Mniej
                      ludzi to mniej wywalają, a jednocześnie łatwiej się dogadać z
                      wykładowcami/ćwiczeniowcami. Zresztą właściwie to sporo zajęć (przynajmniej na
                      pierwszych latach studiów) jest z wykładowcami z innych wydziałów, między innymi
                      z WILu.
                      • Gość: ras Re: Budownictwo 09/10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 14:43
                        true, true.
                        • Gość: ja Re: Budownictwo 09/10 IP: *.acx.pl 30.11.08, 15:07
                          Do tego,zeby pelnic samodzielne funkcje techniczne w budownictwie nie wystarcza same studia. Dochodza uprawnienia w zaleznosci od rodzaju od 2 - 4 kolejnych lat praktyki po ukonczeniu studiow plus egzamin:) Wychodzi jakies 7-11 lat nauki,zeby byc samodzielnym projektantem,ew. kierownikiem budowy:) Nie ma tak rozowo:) Dlatego mlodzi maturzysci zastanowcie czy przede wszystkim dacie rade na studiach a potem czy stac was na kolejne lata samozaparcia (tak,to trzeba nazwac,bo pieniazkow duzych nie ma jesli nie posiada sie uprawnien:).
                          • Gość: Gość Re: Budownictwo 09/10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 20:13
                            witam, widze, ze jest tu pare osob, ktore budownictwo studiuja, moze beda w
                            stanie pomoc? robie rzut i przekroj podswietlanego chodnika. jak zaznaczyc na
                            nim oswietlenie? niestety nie mam pojecia, dopiero sie ucze, w sieci nic nie
                            moge znalesc, moze nie wiem jak szukac.
                            z gory dziekuje za rady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka