Dodaj do ulubionych

jakie studia??????

IP: *.eranet.pl 03.12.08, 20:39
cześć
mam 18 lat i chodze do liceum o profilu biol chem.
mianowicie mam taki problem..
od roku mysalam ze chce studiowac stomatologie ale teraz dopadly
mnie wątpliwosci i juz sama nie wiem co chce studiowac..
myslalam troche o kosmetologii a najbardziej mi sie spodobało cos
takiego kosmetologia z dermatologia ale nie bardzo wiem czy mozna
cos takiego wogole studiowac i czy cos takiego jest...
a jak juz to gdzie takie cos by bylo???
czekam na wasze odpowiedzi oraz licze ze co nie ktorzy podzielą sie
tez swoimi planami i wątpliwosciami:)
Obserwuj wątek
    • Gość: zouza89 Re: jakie studia?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:24
      kosmetologia chyba jest, ale na prywatnych...moja kolezanka studiowała w Krakowie ale nie była zadowolona
      dermatologia wyłącznie po lekarskim! (przecież tam tam sie leczy choroby skóry ; ) ostatnio tam zawitałam bo dostałam wysypke...
      a więc tak 6 lat studiów medycyny, 5 lat specjalizacja i 2 staż czy jakoś tak...wybór nalezy do Ciebie ; ) a stomotologia może i dobrze płatna (jeszcze jak założysz własną działalność) ale nie wydaje mi sie ciekawa...zaglądać ludziom do zębów, brr

zalezy co Cie interesuje w biologii i chemii, która pewnie bedziesz pisać : )
      • Gość: holy Re: jakie studia?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 13:05
        kiedys jak bylam w ostatniej klasie liceum tez miałam taką chęć
        studiowania kosmetologii własnie bardziej pod katem dermatologii -
        znalazłam tylko jedną taka szkołe w łodzi o ile dobrze pamietam ( ja
        niestety z Gdanska więc zrezygnowałam ), a tak to tylko podstawy
        dermatologii .. myślę , że fajne byłoby połączenie medycyny (
        pozniej specjalizacja z dematologii ) + kosmetologia . Ciekawe
        perspektywy po tym ;)
        • sonic84 Re: jakie studia?????? 04.12.08, 18:36
          Kosmetologię można studiować państwowo (w Łodzi,Poznaniu i na ŚUM-ie).Żeby
          zostać dermatologiem,musiałabyś skończyć medycynę,odbyć staż,zdać LEP i otworzyć
          specjalizację z dermy co jest obecnie bardzo trudne .Faktycznie, kosmetologia to
          dobre uzupełnienie dermatologii natomiast nie można jej traktować jako
          namiastki tej ostatniej (jako że dermatologia estetyczna to bardzo wąski wycinek
          całej tej obszernej specjalizacji).
          • Gość: magdalena Re: jakie studia?????? IP: *.eranet.pl 06.12.08, 22:15
            na studia wybieram się dopiero za dwa lata, ale chciałabym się dowiedzieć jakie
            są wymogi maturalne, żeby dostać się na public relations? z góry dzięki za odp.
      • Gość: paula Re: jakie studia?????? IP: *.net.pbthawe.eu 28.12.08, 00:59
        Witajcie...
        Pisze, ponieważ mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.. Może Wy mi pomożecie?

Jestem w klasie maturalnej i zastanawiam się nad studiami stomatologii (w trybie
        zaocznym), a takie są najbliżej w Poznaniu, kiedy ja mieszkam w Szczecinie...
        Nie wiem co mam zrobić... Czy się tego podjąć?

CZEKAM NA WASZE RADY!!
        • ziemia.ognista Re: jakie studia?????? 28.12.08, 14:21
          Zaoczna stomatologia? :D
          Nie chciałabym się leczyć u takiego dentysty.

A jakich rad oczekujesz? Ja poszłam na studia do miasta, do którego dojazd zajmuje mi ok 8 godzin i jestem absolutnie zadowolona. No ale to od ciebie zależy, jak reagujesz na zmiany otoczenia, rozłąkę z rodziną, przyjaciółmi itp.
    • Gość: zouza89 Re: jakie studia?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:30
      raczej na takie jak na dziennikarstwo.......od czego są google?
      • Gość: Dizzy Re: jakie studia?????? IP: 89.108.218.* 08.12.08, 21:34
        Cóż najlepsze studia to takie po których jest robota a jeśli nie to żeby chociaż
        było fajnie. Na pewno da się znaleźć uczelnię gdzie dzieją się takie rzeczy jak tu:
        studenckihumor.pl
        • julia0991 Re: jakie studia?????? 26.12.08, 11:13
          dzieki za odpowiedzi. jednak zdecyduje sie na stomatologie a moze
          potem zrobie kosmetologie ale derme to se raczej odpuszcze:)
          pozdrawiam
          • Gość: jam Re: jakie studia?????? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.08, 11:52
            są jeszcze studia z zakrestu chemii kosmetyków na biotechnologii na PW oraz na
            chemii na UMCS i UAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka