Gość: Natalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 11:57 studiuję na APS(dziennie) i w sesji zimowej nie mam żadnego egzaminu, miałam tylko 2 egz w połowie semestru i teraz tylko 2 referaty do przedsatwienia i do przodu!!jupiii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tola Re: bez sesji IP: *.acx.pl 31.12.08, 12:45 W ten sposob uczelnia ma pewnosc ze nie zmniejszy sie liczba studentow po 1 sesji i w dalszej perspektywie bedzie miec pieniadze wyplacane w zaleznosci od ilosci osob studiujacych na wydziale:) Gratuluje uczelni:) Musi byc wyjatkowo ciezko:) P.S. widac pokolenie nizow demograficznych (od '86 do dzis) maja nawet takie ulgi j.w. opisane:) W gimnazjach i liceach program okrojony z przedmiotow scislych w stostunku do tego co bylo kiedyś,z obowiazkowej matury z matematyki w przyszlosci juz teraz wykreslona funkcja log., wykladnicza,potegowa,pochodne,całki, a na studiach juz teraz sesja w postaci 2 referatow i 2 egzaminow w polowie semestru:) LUDZIE MAM NADZIEJE,ZE KIEDY POKONCZYCIE TO CO TAM SOBIE WYBRALISCIE, NIE WYJDZIECIE NA ULICE CZY TORY I NIE BEDZIECIE DRZEC PAPY ZE COŚ WAM SIE NALEŻY,BO PRZECIEZ MACIE MGR'A :) ZYCZE SZCZECIA W ZYCIU:) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: bez sesji 31.12.08, 13:43 Gość portalu: tola napisał(a): > W ten sposob uczelnia ma pewnosc ze nie zmniejszy sie liczba studentow po 1 ses > ji i w dalszej perspektywie bedzie miec pieniadze wyplacane w zaleznosci od ilo > sci osob studiujacych na wydziale:) Nie dam sobie ręki uciąć, ale na APS nauka jest chyba za free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: bez sesji IP: *.acx.pl 31.12.08, 15:41 > Nie dam sobie ręki uciąć, ale na APS nauka jest chyba za free. Nie chodzi o pobieranie kasy przez uczelnie od studentow,a pobieranie pieniedzy z MEN - kasa od podatnikow. Im wiecej studentow liczy wydzial czy uczelnia,tym wieksza dotacje na studenta dostaje - proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steal Re: bez sesji IP: *.elpos.net 03.01.09, 00:56 Dlatego też niektóre uczelnie prowadzą nabór większej ilości studentów niż jest miejsc na laboratoriach i ćwiczeniach - połowa z nich i tak odpadnie po pierwszym semestrze zanim w planie pojawiają się laby. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez sesji 03.01.09, 11:28 Moja koleżanka na 1 roku nie miała sesji zimowej,a w letniej oblała wszystkie egzaminy i wyleciała na dziekankę:) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: bez sesji 04.01.09, 17:35 Oj, po co tak uogólniać? Ja studiuję dziennie na UJ (III rok) i sesje zimowe też do tej pory bywały u mnie, by tak rzec, lajtowe. Teraz mam przed sobą jeden egzamin, dość obszerny - kilkadziesiąt pozycji do przeczytania. Ktoś może mi zarzucić, że "jeden to tyle, co nic", ale - jak na mój gust - licytowanie się co do ilości egzaminów mocno pachnie dziecinnością. Odpowiedz Link Zgłoś