Dodaj do ulubionych

Szukam studentów po praktykach

IP: 62.233.238.* 07.11.03, 12:49
Witam! Szukam studentów z całej Polski, którzy odbyli/odbywają praktyki,
które mają ich przygotować do przyszłego zawodu.
Zaznaczam, że nie chodzi mi o obowiązkowe staże w ramach studiów (czyli np.
studenci polonistyki na stażach w szkołach podstawowych, żeby uzyskać
uprawnienia do nauczania). Chodzi o praktyki, na które zgłosiliście się z
własnej nieprzymuszonej woli, bo chcecie zwiększyć swoje szanse na rynku
pracy.
Jeśli ktoś z Was jest chętny, proszę o kontakt:
bgirl@poczta.onet.pl

Dzięki!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.sonata.waw.pl 07.11.03, 13:25
      Ja. Byłam researcherem w redakcji tygodnika Newsweek Polska, gdzie pomimo
      najlepszych chęci i starań byłam przez lwią cześć dziennikarzy traktowana jak
      powietrze. Może przywykli do ciągłago podgryzania wszystkich przez wszystkich
      bali sie na wszelki wypadek mojej nadgorliwości.
      • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 07.11.03, 13:49
        A czy możesz przesłać mi swojego maila na mój adres?
        • Gość: ja Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.sonata.waw.pl 07.11.03, 14:04
          mówisz i masz
    • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 07.11.03, 15:36
      Ejjjj, mówię poważnie :)
    • beduinka Re: Szukam studentów po praktykach 07.11.03, 19:09
      jestem studenktą arabistyki...W tym roku w lipcu 2003 odbyłam praktykę
      studencką w Ambasadzie RP w Trypolisie w Libii. Zapoznałam się z różnorodnością
      zadań placówki dyplomatycznej, z których sama sobie wcześniej nie zdawałam
      sprawy. Wykonywałam zarówno bieżące prace, jak i odrębne projekty. Plan stażu
      obejmował pracę w różnych działach: ekonomicznym (podczas którego zapoznawałam
      się także z zadaniami działu administracyjnego), konsularnym, politycznym oraz
      sekretariacie. Jako arabistyka pomagałam także w tłumaczeniach korespondencji
      dyplomatycznej na język arabski. Praktyka ta umożliwiła mi zdobycie
      doświadczenia, które na pewno przyda mi się w przyszłości.

Jedną z najważniejszych cech mojego charakteru jest ciekawość innych ludzi i
      miejsc, dlatego należę do osób, które interesują się turystyką. Uważam, że
      podróże to wspaniały sposób na rozwijanie własnej osobowości oraz zrozumienie
      otaczającego świata. Dlatego też mój pobyt w Libii nie ograniczył się jedynie
      do czasu stażu. Przyjechałam do kraju miesiąc wcześniej, mieszkałam z rodziną
      libijską i zwiedzałam Cyrenajkę (Bengazi, Dżebel Akhdar, Tokrę, Tolmeitę,
      Cyrenę, Apolonię, Dernę, Tobruk), wyjechałam miesiąc później, spędzając trzy
      tygodnie na Saharze, w miejscach istniejących dotąd jedynie w moich marzeniach.
      W lipcu – miesiącu praktyki – w dni wolne od pracy (piątki i soboty) odbywałam
      wycieczki po Trypolitanii. Odwiedziłam Leptis Magnę, Sabratę, Zliten, Gharyan,
      Jifren. Popołudniami jeździłam na plażę. Pobyt w Libii był także okazją do
      poznania mieszkańców tego kraju.

Mój staż - a wręcz całe wakacje spędzone w Libii - uważam za bardzo udany.
      Każdemu, kto ma nie tylko ochotę do poznania specyfiki takiej pracy oraz
      zdobycia doświadczenia, ale także poznania kraju, jakże odmiennego pod względem
      geograficznym, przyrodniczym, klimatycznym, kulturalnym od miejsca, w którym my
      żyjemy, kraju, w którym ruiny z czasów fenickich, greckich i rzymskich kłócą
      się o prym z zabytkami z czasów muzułmańskich, a także wyśmienitą i unikalną
      architekturą berberyjską, mówię ZAPRASZAM.

Gość portalu: Blossom napisał(a):

> Witam! Szukam studentów z całej Polski, którzy odbyli/odbywają praktyki,
      > które mają ich przygotować do przyszłego zawodu.
      > Zaznaczam, że nie chodzi mi o obowiązkowe staże w ramach studiów (czyli np.
      > studenci polonistyki na stażach w szkołach podstawowych, żeby uzyskać
      > uprawnienia do nauczania). Chodzi o praktyki, na które zgłosiliście się z
      > własnej nieprzymuszonej woli, bo chcecie zwiększyć swoje szanse na rynku
      > pracy.
      > Jeśli ktoś z Was jest chętny, proszę o kontakt:
      > bgirl@poczta.onet.pl
      >
      > Dzięki!!
      • Gość: ula Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.gwiazda.net.pl 09.11.03, 14:49
        i ja rowniez staz z inicjatywy wlasnej odbywalam
        • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 12:42
          Czy mogę więc prosić was o kontakt mailowy ze mną?
          • Gość: ula Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.gwiazda.net.pl 10.11.03, 15:36
            mail juz w drodze;)
          • beduinka Re: Szukam studentów po praktykach 14.11.03, 19:12

beduinka@NOSPAM.gazeta.pl
      • Gość: reykjavik Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 23:15
        W jaki sposob 'zdobylas' ten staz?
        • beduinka Re: Szukam studentów po praktykach 17.11.03, 23:45
          Gość portalu: reykjavik napisał(a):

> W jaki sposob 'zdobylas' ten staz?

napisałam podanie do ambasadora o przyjęcie mnie na staż i się udało...
          • Gość: reykjavik Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 19:52
            No tak :-), nie wiem dlaczego na poczatku odrzucilem takie rozwiazanie.
            3 miesiace pobytu za granica to niemale koszty, jak sobie z tym poradzilas?
            • beduinka Re: Szukam studentów po praktykach 18.11.03, 19:54
              bilet lotniczy (do Tunezji i z powrotem) 750 pln
              wydatki przez 3 miesiące = 300$

Gość portalu: reykjavik napisał(a):

> No tak :-), nie wiem dlaczego na poczatku odrzucilem takie rozwiazanie.
              > 3 miesiace pobytu za granica to niemale koszty, jak sobie z tym poradzilas?
    • Gość: erich Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:07
      Poszedlem jeszcze dalej - zrezugnowalem z normalnego trybu studiow
      stacjonarnych na rzecz IOS i pracowalem w roznych fajnych miejscach. Teraz
      rozkream wlasny biznes i jest dobrze. Uwazam ze gdy ktos poprzestaje na
      studiach jest na straconej pozycji na rynku pracy. Pzdr
      • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 12:27
        Mail! Mail! Mail! :)
    • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 14.11.03, 09:11
      Szukam nadal :)
    • Gość: Adam Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 11:43
      Ale nie bardzo rozumiem... No odbyłem dwumiesięczną praktykę w największej
      organizacji pozarządowych na Śląsku... I co z tego?
      • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 14.11.03, 11:49
        Szczegóły przesyłam mailem :)
        • adam1000 Re: Szukam studentów po praktykach 14.11.03, 16:02
          adam1000@gazeta.pl
    • hernandez Re: Szukam studentów po praktykach 14.11.03, 19:55
      Bylem w dwoch duzych kancelariach i izbie handlowej email bez no spam
    • toolie Re: Szukam studentów po praktykach 15.11.03, 13:45
      Ja tez bylam na praktykach:)
    • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 21:27
      Ok, to może jeszcze wyjaśnię, że z wybranymi osobami chciałabym przeprowadzić
      wywiady, a o maile proszę po to, by przesłać szczegółowe informacje.

Pozdrawiam :)
      • Gość: eSKa77 Re: Szukam studentów po praktykach IP: 212.69.77.* 17.11.03, 14:23
        Gość portalu: Blossom napisał(a):

> Ok, to może jeszcze wyjaśnię, że z wybranymi osobami chciałabym przeprowadzić
        > wywiady, a o maile proszę po to, by przesłać szczegółowe informacje.
        >
        > Pozdrawiam :)
        A ja już nie studiuje, ale w czasie studiów odbywałam praktyki, a jakże: raz w
        Ministerstwie Finansów, a potem w IBOiR Pentor - ta ostatnia zaowocowała roczną
        pracą i pomogła po studiach zdobyć stałą pracę.
        Pzdr,
        sk
        • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 21:55
          Fantastycznie! Jest szansa, że prześlesz mi kontakt do siebie na adres
          bgirl@poczta.onet.pl? To bardzo ważne :)
    • Gość: kasia Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.hrz.tu-darmstadt.de 20.11.03, 20:15
      oj chlopie gdzie ja nie bylam...... w Europejskiej Izbie Gospodarczej w
      Hamburgu, w Instytucie POlonistyki w Darmstadt, w Izbie Przemyslowo- Handlowej
      w Darmstadt, w Instytucie Badan nad Snem (wlacznie z certyfikatami asystenta
      technicznego) w firmie zajmujacej sie dystrybucja telefonöw komörkowych, i
      studiuje politologie i mam 25 lat.....i przed soba test na FCE...brrr
      • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 21.11.03, 10:04
        hmhmm, jestem kobietką :)
    • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 25.11.03, 09:12
      Nadal szukam :)
      • Gość: ikka Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.batb1.univ-paris8.fr 27.11.03, 11:37
        interesuje Cie praktyka w ambasadzie polskiej w budapeszcie?
        • beduinka Re: Szukam studentów po praktykach 27.11.03, 13:26
          chyba ją praktyki w ambasadach nie interesują, bo mi nie raczyła nawet
          odpowiedzieć
          • Gość: Blossom Re: Szukam studentów po praktykach IP: 62.233.238.* 02.12.03, 13:23
            Hej, za ambasady dziękuję :) Szukam teraz kogoś "biznesowego" - po prawie,
            ekonomii lub czymś podobnym.
            beduinka - odpowiadałam od razu na wszystkie maile, które spłynęły na moją
            skrzynkę, a na forum zaglądałam rzadko

Pozdrawiam :)
    • Gość: kievit Re: Szukam studentów po praktykach IP: *.ifa.uni.wroc.pl 02.12.03, 14:03
      hello, mam za soba praktyki w redakcji BusinessWeek Polska (2002), w tym roku
      RadioZet i Hendrix UTD (holenderska firma, spółka-córka Nutreco). mój mail:
      joanna.nl@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka