Dodaj do ulubionych

Wybór kierunku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 15:14
No więc tak. Najbardziej marzy mi się praca w wielkich rezerwatach przyrody w Afryce lub Ameryce Płd. Ale wiem, że studiując biologię w Polsce jest to wręcz nie możliwe. Zastanawiałam się nad weterynarią, ale nie mogę wyzbyć się tego pociągu do zwierząt egzotycznych z którymi jako weterynarz raczej styczności mieć nie będe. Co mogę zrobić w tej sytuacji. Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: Wybór kierunku IP: 150.254.72.* 28.02.09, 15:42
      Może studia zagranicą? Ja sama zastanawiałam się nad Wild Life Management
      bodajże w Glasgow :)
    • lstiti Re: Wybór kierunku 28.02.09, 15:57
      Ja się na tym nie znam, ale czy nie ma takiej opcji żeby skończyć weterynarie i
      później szukać pracy w jakiś rezerwatach? Nie wierz, że w afryce nie
      potrzebowali by jakiegoś weterynarza z europy.
      • Gość: Tylko-Ja Re: Wybór kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 17:30
        lstiti. Może i potrzebują, ale w Polsce jest możliwość zrobienia specjalizacji(po studiach weterynaryjnych) tylko dla ptaków egzotycznych. i nic po za tym...Zostają tylko studia za granicą...
        • lstiti Re: Wybór kierunku 28.02.09, 23:01
          Skoro specjalizację w Polsce robi się dopiero po studiach, to może i za granicą
          można robić specjalizację po studiach. Tak jak np. w wypadku medycyny. Można
          skończyć u nas a specjalizacje robić w dowolnym kraju unii.
          • Gość: dsa Re: Wybór kierunku IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.09, 18:16
            cześć kiedyś o tym marzyłem ...generalnie po biologii czy weterynarii
            składasz podanie do parku , instytucji czy fundacji zajmujących się np. ratowaniem tygrysów,lwów....
    • chiropractic Re: Wybór kierunku 10.04.09, 08:11
      polecam www.akupunktura.edu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka