Dodaj do ulubionych

Dylemat... co wybrać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:12
Witam.

Jestem tegorocznym maturzystą w związku z czym mam pytanie. Moją pasją od zawsze była piłka nożna, jest to moja najwieksze zainteresowanie i czuje że chciałbym moją przyszłość związać właśnie z tym. Maturke zdaje z geografii i wosu (obie rozszerz.). Mam dylemat czy wybrać sie na jakieś pewniejsze, popularniejsze studia czy na coś zwiazane. Z jednej strony ciezko uprawiać zawód ktorego sie nei lubi, z drugiej jednak nie ma pewności ze z piłką mi wypali... Nie wiem nawet na jaki kierunek trzeba iść by zostać np skautem, dyrektorem sportowym czy trenerem... Czy ktoś pomoze mi rozwiać wątpliwości?
Obserwuj wątek
    • Gość: --- Re: Dylemat... co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 23:51
      A może AWF? Kasa z uczenia dzieciaków raczej wielka nie będzie, ale etat w
      szkole i w jakimś klubie treningi i dałbyś radę. Przynajmniej byłbyś blisko piłki.
    • sabrilla Re: Dylemat... co wybrać? 11.04.09, 00:40
      AWF? Będziesz mógł łączyć pasję z pracą. Przecież nie musisz wybierać
      popularnego kierunku tylko dlatego, że inni tak zrobili (może nie mieli żadnych
      szczególnych zainteresowań?). Skoro piłka jest Twoją pasją, możesz nauczyć się
      jak jej uczyć innych.
      Pozdrawiam i zyczę dobrego wyboru

Gość portalu: Bakłażan napisał(a):

> Witam.
      >
      > Jestem tegorocznym maturzystą w związku z czym mam pytanie. Moją pasją od zawsz
      > e była piłka nożna, jest to moja najwieksze zainteresowanie i czuje że chciałby
      > m moją przyszłość związać właśnie z tym. Maturke zdaje z geografii i wosu (obie
      > rozszerz.). Mam dylemat czy wybrać sie na jakieś pewniejsze, popularniejsze st
      > udia czy na coś zwiazane. Z jednej strony ciezko uprawiać zawód ktorego sie nei
      > lubi, z drugiej jednak nie ma pewności ze z piłką mi wypali... Nie wiem nawet
      > na jaki kierunek trzeba iść by zostać np skautem, dyrektorem sportowym czy tren
      > erem... Czy ktoś pomoze mi rozwiać wątpliwości?
      • Gość: Bakłażan Re: Dylemat... co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 11:55
        Tak ale interesowałoby mnie coś powazniej związane z piłką nożna, nie chodzi mi o nauczyciela w-fu w jakiejs szkółce...
        • Gość: kree Re: Dylemat... co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 17:14
          Chyba nie ma studiów po których od razu zostaniesz znanym trenerem :)
          • Gość: --- Re: Dylemat... co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:14
            Dlacze3go zajęcia z dzieciakami traktujesz jak coś poniżającego? Nie wiem, co w
            tym jest niepoważnego, braki w wyszkoleniu 9-12 latków odbijają się dzisiaj na
            naszych piłkarzach, to widać jak jeden z drugim piłkę przyjmuje. Poza tym
            spójrzmy prawdzie w oczy: wielkim piłkarzem nie zostaniesz, bo w tym wieku już
            byś wiedział, ze jesteś dobry, wybić się jako wielki trener szanse też masz małe
            w polskich warunkach, wiec chyba czas zejść na ziemię i znaleźć jakieś realne
            zajęcie. A dzieciaki są fajniejsze niż 3-ligowi "panowie piłkarze", bo z tymi,
            to już nic sensownego nie zrobisz.;
        • passepartout80 Re: Dylemat... co wybrać? 11.04.09, 22:43
          Wydaje mi się, ze praca nauczyciela wf-u może być naprawdę fajna. Możesz
          dzieciaki "zarazić" swoją pasją do sportu, wyłapać talenty. Ale to chyba nie
          jest jedyna rzecz, którą można robić po AWF. Co z karierą trenerską czy np.
          fizjologa?
          Jest jeszcze inna opcja: skończenie medycyny i praca jako lekarz sportowy, ale
          przy Twoich przedmiotach maturalnych to chyba nie wchodzi w grę.

Gość portalu: Bakłażan napisał(a):

> Tak ale interesowałoby mnie coś powazniej związane z piłką nożna, nie chodzi mi
          > o nauczyciela w-fu w jakiejs szkółce...
    • Gość: Bakłażan Re: Dylemat... co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 23:43
      chodziołoby mi raczej o skauta lub terenera. NIe uwazam pracy nauczyciela w-fu jako cos ponizajacego ale nie chce tego robić. Chciałbym na powaznie zająć sie piłką nożną. NIe piszcie tu o Polskich warunkach bo taki pan Skorża lub Michniewicz nie rosną po deszczu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka