magda_e1 12.10.07, 15:47 odkręciłam kurki przy "licznikach ciepła", a kaloryfery dalej zimne. jakieś pomysły na pomoc zmarzniętej sąsiadce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukka74 Re: zimne kaloryfery 14.10.07, 19:27 troche dziwne, bo u nas cieplo. raczej nie moze byc problemu z iloscia wody w obiegu bo Wy mieszkacie na parterze a my na drugim. nie wiem co moze byc powodem. a odkrecilas zawory przy kaloryferach? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_e1 Re: zimne kaloryfery 15.10.07, 12:24 no pewnie że tak :) ustawiłam max., a mimo to po godzinie dalej były zimne, nawet te, których przy malowaniu nie odkręcaliśmy /chociaż po przykręceniu zrobiliśmy wszystko ok, zaworki odkręcone więc nie wiem w czym problem/ gdzie to mogę zgłosić? wieczorami zamarzamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad3 Re: zimne kaloryfery 15.10.07, 19:08 Jeśli zaworki przy liczniku odkręcone, termostaty odkręcone ma full - zostały do odkręcenia jeszcze zaworki dopływowe ( trzeba mieć taki sprytny kluczyk imbusowy . te zaworki są pod kaloryferami na "rurce" którą dopływa woda do kaloryfera. Być może to o to chodzi - tym bardziej, że piszesz o tym zę kaloryfery była przez jakiś czas zdjęte ..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_e1 Re: zimne kaloryfery 16.10.07, 13:41 to zrobiłam jak zakładaliśmy kaloryfery spowrotem, takim właśnie imbusikiem Odpowiedz Link Zgłoś
wioslo61 Re: zimne kaloryfery 16.10.07, 19:01 najpierw trzeba dobrze dokręcić kaloryfery do rur (aby nie było przecieku) a potem odkręcić trzy zawory przy licznikach i będzie działać. Na 100% ( wiem bo sam wam to naprawiłem:)) Odpowiedz Link Zgłoś