Dodaj do ulubionych

dziennik-niecodziennik - pytanie mam

07.02.14, 10:08
Tyś farmaceutka, prawda?
Bo mam problem, chwilowo jestem unieruchomiona a już bólu nie wyrabiam.
Mam rwę kulszową, do tego wywaliłam się na lodzie, wczoraj leżałam plackiem pod KTG przez ponad pól godziny i... moje plecy odmówiły współpracy.
Mam w domu rozgrzewającą maść - Tiger Balm (po naszemu to chyba Maść tygrysia).
W skłądzie kamfora, mentol, olejek kajeputowy, olejek goździkowy, cynamon chiński i olejek z mięty polnej.
Myślisz, że mogę się tym posmarować, czy odpada?
Jestem w 27tc.
Tutaj --> www.srokao.pl/2012/06/aromaterapia-dzieci-i-kobiety-w-ciazy.html niby nie ma żadnych ostrzeżeń przy żadnym z tych olejków, przy czym nie ma nic o mięcie polnej (jest o pieprzowej, że nie wolno)
Najem się Apapu, ale paracetamol średnio mi pomaga sad
Podeszłabym do przychodni, ale dziecko mi odsypia nocną wyprawę do szpitala.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie!
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: dziennik-niecodziennik - pytanie mam 07.02.14, 10:29
      hmmm
      posmarowac mozesz tylko tak:
      - cieniutką warstwą, żeby nie grzało jak jasna cholera
      - nie przykrywaj tego niczym - żadnych kompresów na to i najlepiej jak sie położysz to tez nie na plecach - żeby rownież nie rozgrzało za bardzo
      - posmaruj na pewno posladek z rwą, górną częsc pośladków i stricte plecy - postaraj sie nie wyjeżdzać maścią na boki ciała - najlepiej niech Ci ktoś nałoży na kręgosłup i rozsmaruje od kręgosłupa na boki - nie wiem czy jasno sie wyrazam - chodzi mi o to żeby jak najmniej maśc nałożyć na skórę położoną bezpośrednio nad powiększoną macicą;

Maść działa głownie miejscowo, wchłania sie w niewielkim stopniu, wiec nie zaszkodzi. chyba ze wywaliłas sie na plecy i masz tam siniaka, a zwłaszcza rozległego - to wtedy daruj sobie maść i przyłóż po prostu termofor (nie na maxa gorący) albo poduszke elektryczną.
      • marjanna.b Re: dziennik-niecodziennik - pytanie mam 07.02.14, 10:36
        Super, bardzo ci dziękuję!
        Wszystko zrozumiałam.
        Siniaka na szczęście nie ma. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka