najeeli 19.09.14, 18:38 jak brzmi dalej tekst piosenki w zielonym gaiku liście opadają a mnie rodzice za pierwszego dają/x2 a ten pierwszy nie zna wierszy, nie wyjdę na niego/x2 w zielonym gaiku itd aż do dziesiątego niedoszłego męża pamiętacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Kochane sięgnijcie pamiecią wstecz i powiedzc 19.09.14, 18:45 nie znam takiej wersji, może to jakiś regionalizm, bo nawet gugiel zgłupiał.... Odpowiedz Link
grave_digger Re: Kochane sięgnijcie pamiecią wstecz i powiedzc 19.09.14, 18:54 ja pamiętam jedynie, że cytowałam kazika. Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Kochane sięgnijcie pamiecią wstecz i powiedzc 19.09.14, 20:30 pierwszy raz widzę tę piosenkę Odpowiedz Link
lenka592 Re: Kochane sięgnijcie pamiecią wstecz i powiedzc 15.06.21, 20:40 W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice za drugiego dają już mnie rodzice za drugiego dają. A ten drugi bije sługi nie wyjdę za niego a ten drugi bije sługi nie wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice Za trzeciego dają, już mnie rodziciela 3 dają. A ten trzeci bije dzieci nie wyjdę za niego. A ten trzeci bije dzieci nie wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice za Czwartego dają, już mnie rodzice za czwartego dają. A ten czwarty jest uparty nie wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice za Piątego dają już mnie rodzice za piątego dają. A ten piąty włazi w kąty nie wyjdę za niego a ten piąty włazi w kąty nie wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice za Szóstego dają. Już mnie rodzice za szóstego dają. A ten szósty jest za tłusty nie wyjdę za niego a ten szósty jest za tłusty nie wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice za Siódmego dają już mnie rodzice za siódmego dają. A ten siódmy jest za brudny nie wyjdę za Noego a ten siódmy jest za brudny nie wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mnie rodzice za Ósmego dają już mnie rodzice za ósmego dają. A ten ósmy jest posłuszny wiec wyjdę za niego a ten ósmy jest posłuszny wiec wyjdę za niego. W zielonym gaiku liście opadają liście opadają już mi rodzice wesele sprawiają już mi rodzice wesele sprawiają. 9 i 10 nie znam ale mam nadzieje ze pomogłam 😁 Odpowiedz Link
andreliselavino Re: Kochane sięgnijcie pamiecią wstecz i powiedzc 06.11.23, 18:04 www.youtube.com/watch?v=T434wBI8Eek Ziielonym Gaju - O galho Verde - Celso Taborda Odpowiedz Link