lila16 04.08.06, 19:35 pamięta ktoś tytuł takiej znanej łatwo wpadającej w ucho rumby - wykonanie enrique morente? nie mogę jakoś nigdzie na nią trafić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabinga Re: rumba 06.08.06, 15:38 Nie wiem czy o to Ci chodzi ale najpiekniejsza dla mnie jest "Rumba flamenca" ja sobie dostałam na płycie od instruktorki ale pewno znajdziesz w necie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witamina-c Re: rumba 06.08.06, 16:52 Hmmm Tabingo moglabys sprecyzowac kto spiewa te rumbe? Bo na sieci sa setki "rumba flamenca", a kazda innego wykonawcy;D. A wlasnie "rumba flamenca" nie ma w wykonaniu Enrique Morente Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: rumba 12.08.06, 22:13 Najbardziej znana rumba to jest chyba "Verde que te quiero verde" do slow Lorca (czy to sie po polsku odmienia - Lorci??). Odpowiedz Link Zgłoś
margot_susane Re: rumba 14.08.06, 10:03 Lorce sie na pewno odmienia, ale fakt - tudno powiedziec czy dopelniacz jest Lorci czy Lorki )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: rumba 14.08.06, 12:09 margot_susane napisała: > Lorce sie na pewno odmienia, ale fakt - tudno powiedziec czy dopelniacz jest > Lorci czy Lorki )) No wlasnie, moze mamy jakas polonistke w naszym gronie, niech doradzi Odpowiedz Link Zgłoś
margot_susane Re: rumba 15.08.06, 12:59 Polonistka nie jestem, ale redaktorem )) Otoz sprawdzilam i dopelnicz jest "Lorki". Zbyt zadko redaguje cos w j. Polskim i stad moje braki. A wstyd bo jestem ogromna milosniczka FGL i kolekcjonrka wydan Jego poezji )) A Verde que te quiero verde w wykonaniu Ketama jest dla mnie nie do zniesienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: rumba 16.08.06, 11:37 margot_susane napisała: > > A Verde que te quiero verde w wykonaniu Ketama jest dla mnie nie do > zniesienia.... Napisalam, ze jest to bardzo znana rumba, w sensie, ze na prawie kazdej imprezie, gdzie sie gra i tanczy, ktos wczesniej czy pozniej "zapoda" Verde. Ale faktycznie film Saury tez bardzo ten utwor spopularyzowal. Odpowiedz Link Zgłoś
margot_susane Re: rumba 17.08.06, 11:41 jaleo napisała: >> Napisalam, ze jest to bardzo znana rumba, w sensie, ze na prawie kazdej > imprezie, gdzie sie gra i tanczy, ktos wczesniej czy pozniej "zapoda" Verde. > Ale faktycznie film Saury tez bardzo ten utwor spopularyzowal. Dobrze zrozumialam co mialas na mysli. Ja z kolei wyrazilam tylko swoje zdanie - nie cierpie tego kawalka. Dla mnie chyba najpiekniejsza rumba jest "La Esperanza de volar" El Cigali... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: rumba 17.08.06, 12:12 margot_susane napisała: > > Dla mnie chyba najpiekniejsza rumba jest "La Esperanza de volar" El Cigali... > ech... > > Pytanie bylo o najpopularniejsza, a "najpiekniejsza" to osobny temat... Odpowiedz Link Zgłoś