04.08.06, 19:35
pamięta ktoś tytuł takiej znanej łatwo wpadającej w ucho rumby - wykonanie
enrique morente? nie mogę jakoś nigdzie na nią trafić
Obserwuj wątek
    • tabinga Re: rumba 06.08.06, 15:38
      Nie wiem czy o to Ci chodzi ale najpiekniejsza dla mnie jest "Rumba flamenca"
      ja sobie dostałam na płycie od instruktorki ale pewno znajdziesz w
      necie.Pozdrawiam
      • witamina-c Re: rumba 06.08.06, 16:52
        Hmmm Tabingo moglabys sprecyzowac kto spiewa te rumbe? Bo na sieci sa setki
        "rumba flamenca", a kazda innego wykonawcy;D. A wlasnie "rumba flamenca" nie ma
        w wykonaniu Enrique Morente
    • jaleo Re: rumba 12.08.06, 22:13
      Najbardziej znana rumba to jest chyba "Verde que te quiero verde" do slow Lorca
      (czy to sie po polsku odmienia - Lorci??).
      • margot_susane Re: rumba 14.08.06, 10:03
        Lorce sie na pewno odmienia, ale fakt - tudno powiedziec czy dopelniacz jest
        Lorci czy Lorki smile))
        • jaleo Re: rumba 14.08.06, 12:09
          margot_susane napisała:

> Lorce sie na pewno odmienia, ale fakt - tudno powiedziec czy dopelniacz jest
          > Lorci czy Lorki smile))

No wlasnie, moze mamy jakas polonistke w naszym gronie, niech doradzi smile
          • margot_susane Re: rumba 15.08.06, 12:59
            Polonistka nie jestem, ale redaktorem smile)) Otoz sprawdzilam i dopelnicz
            jest "Lorki". Zbyt zadko redaguje cos w j. Polskim i stad moje braki.
            A wstyd bo jestem ogromna milosniczka FGL i kolekcjonrka wydan Jego poezji smile))
            A Verde que te quiero verde w wykonaniu Ketama jest dla mnie nie do
            zniesienia.... smile
            • jaleo Re: rumba 16.08.06, 11:37
              margot_susane napisała:

> > A Verde que te quiero verde w wykonaniu Ketama jest dla mnie nie do
              > zniesienia.... smile

Napisalam, ze jest to bardzo znana rumba, w sensie, ze na prawie kazdej
              imprezie, gdzie sie gra i tanczy, ktos wczesniej czy pozniej "zapoda" Verde.
              Ale faktycznie film Saury tez bardzo ten utwor spopularyzowal.
              • margot_susane Re: rumba 17.08.06, 11:41
                jaleo napisała:

>> Napisalam, ze jest to bardzo znana rumba, w sensie, ze na prawie kazdej
                > imprezie, gdzie sie gra i tanczy, ktos wczesniej czy pozniej "zapoda" Verde.
                > Ale faktycznie film Saury tez bardzo ten utwor spopularyzowal.

Dobrze zrozumialam co mialas na mysli. Ja z kolei wyrazilam tylko swoje zdanie -
                nie cierpie tego kawalka.
                Dla mnie chyba najpiekniejsza rumba jest "La Esperanza de volar" El Cigali...
                ech...
                • jaleo Re: rumba 17.08.06, 12:12
                  margot_susane napisała:

> > Dla mnie chyba najpiekniejsza rumba jest "La Esperanza de volar" El
                  Cigali...
                  > ech...
                  >
                  >

Pytanie bylo o najpopularniejsza, a "najpiekniejsza" to osobny temat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka