Dodaj do ulubionych

Automatyczny mop

31.10.16, 16:15
Automatyczny mop - używał ktoś z Was? W środę pojawia się znanym dyskoncie za 100-kę, przypomina to odkurzacz iRumba. Warto?
Obserwuj wątek
    • czarna_kita Re: Automatyczny mop 31.10.16, 17:45
      No wlasnie też jestem go ciekawa, bo w gazetce napisane - "zbiera bród przy pomocy wymiennej nakładki". Nic o myciu a mopem sie myje. Więc póki nie zobaczę jak działa to twierdzę że to zwykly odkurzacz ,cos wlasnie jak rumba.
      • bywalec.hoteli Re: Automatyczny mop 31.10.16, 19:04
        Tylko, ze rumba kosztuje 3000 a nie 100
      • niennte Re: Automatyczny mop 03.11.16, 15:42
        Naprawdę jest napisane: "Zbiera bród"?
        • iwoniaw Re: Automatyczny mop 03.11.16, 16:35
          Nie, ale niektórych przerasta przepisanie jednej linijki tekstu bez błędu wink
          • niennte Re: Automatyczny mop 03.11.16, 16:36
            Trzeba było skopiować wink
    • aknaszilak Re: Automatyczny mop 31.10.16, 19:14
      Mamy taki czerwony, za 99. Kłaki psie zbiera, kurz tez, ale piasek roznosi. Dostaliśmy wiec mam poczucie, że się przydaje, ale sama bym nie kupiła.
      • nastjaa Re: Automatyczny mop 31.10.16, 19:38
        A myje podłogę? Czy tylko zbiera śmieci ? Polecisz na odkurzoną podłogę?
        • aknaszilak Re: Automatyczny mop 31.10.16, 22:47
          Te nakładki są cienkie, wiec nie wyobrażam sobie tym na mokro. My odpalam to kiedy nie zdążymy odkurzyć, żeby chociaż kłaki zebrało zanim ktoś wpadnie, np. Osobiście wolę odkurzacz i zwykłego mopa.
          • nastjaa Re: Automatyczny mop 31.10.16, 23:30
            Aha, dzięki.
    • feel_good_inc Sensu brak 31.10.16, 19:47
      To tak prymitywne urządzonko i tyle przy odpalaniu roboty, że szybciej przelecisz podłogę zwykłym mopem.
      Najtańszym urządzeniem cokolwiek wartym jest iLife V7S - do zamówienia na aliexpress czy gearbest. Posiada opcję zarówno odkurzania jak i mopowania na mokro (albo i na sucho, jak kto chce) oraz na tyle ukradzionej logiki z iRobota, że w miarę sensownie jeździ po mieszkaniu, a nie odbija się od ścian jak wikary w sobotę wieczór.
      • bywalec.hoteli Re: Sensu brak 31.10.16, 21:09
        Ten iLife - sprawdziłem cena niska. Używasz, masz doświadczenia?
        • feel_good_inc Re: Sensu brak 31.10.16, 22:43
          Używam, działa.
          Sprząta jak niższe modele iRobota, kosztuje połowę tego. No i w tym modelu ma też mopowanie na mokro, jak wyższe modele iRobota. Testy możesz obejrzeć na jutubie.
          • bywalec.hoteli Re: Sensu brak 03.11.16, 15:36
            A dobrze odkurza? Bo ja widzę jakąś jedną miotełkę.
            • feel_good_inc Re: Sensu brak 03.11.16, 21:49
              Ta "jedna miotełka" służy do zgarniania kurzu z boku/kąta/krawędzi - okrągłym robotem inaczej rogów nie odkurzysz.
              Do wciągania kurzu służy turboszczotka pod robotem. Testy sprzątania znajdziesz w necie, choćby tu: techfreak.pl/ilife-v7s-robot-odkurzacz-automatyczny/
              • bywalec.hoteli Re: Sensu brak 03.11.16, 22:48
                Dzięki za informacje!
              • bywalec.hoteli Re: Sensu brak 10.11.16, 10:46
                Ale czy dobrze odkurza? Tak, że nie trzeba poprawiać? Na ile starcza naładowanie?
                • feel_good_inc Re: Sensu brak 10.11.16, 11:05
                  Bateria starcza na jakieś 2-3h, potem wraca do bazy i się ładuje.
                  Testy sprzątania masz na jutubie - obejrzyj i oceń czy ci odpowiada.
          • pitahaya1 Re: Sensu brak 03.11.16, 15:50
            I jak tym kąty umyć? Jak umyć dookoła stołu, krzeseł, mebli? Czy tylko na środku ogarnie, żeby goście kurzu nie widzieli?
            • feel_good_inc Re: Sensu brak 03.11.16, 21:58
              pitahaya1 napisał:
              > I jak tym kąty umyć?

A szczerze mówiąc nie sprawdzałem jak to wygląda przy mopowaniu z rogami. Przy odkurzaniu nie ma problemu, bo boczna szczotka zagarnia.

> Jak umyć dookoła stołu, krzeseł, mebli?

Normalnie, jeździ sobie między nogami dopóki nie posprząta. Oczywiście musi mieć dość miejsca, żeby przejechać, no i trwa to trochę.

> Czy tylko na środk
              > u ogarnie, żeby goście kurzu nie widzieli?

Jak dasz mu czas, to pojeździ i wszystko posprząta.
              Robot sprzątający to taki odpowiednik zmywarki - oszczędza mnóstwo czasu, ale nie ma się co oszukiwać, w zależności od stopnia zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych częściej lub rzadziej trzeba będzie po nim dozmywać/dosprzątać.
              Ja go kupiłem ze względu na koty w domu, generujące olbrzymią ilość włosów, z którymi walka odkurzaczem ręcznym pochłaniała zdecydowanie zbyt dużo czasu. Gdybym jeszcze tak mógł kotom zaufać na tyle, żeby ustawić sprzątanie gdy nie ma mnie w domu, to byłaby pełnia szczęścia.
    • yenna_m Re: Automatyczny mop 03.11.16, 15:47
      Mam najnowszą scoobę. Ale to inna półka cenowa.
      Sprawdza się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka