Gość: WP IP: *.tkdami.net 10.07.03, 19:26 Czym się kierować kupując kabinę prysznicowa oprócz ceny i wymiarów. Co się najczęściej psuje. Co jest uciążliwe w utrzymaniu. Jesli masz swoje doświadczenia w tym zakresie podziel się ze mną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bee Re: Kabina prysznicowa IP: *.acn.pl 10.07.03, 19:55 Stelaż, powinien mieć"krzyżak " bo brodzik moze pękac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TylkoJa Re: Kabina prysznicowa IP: 195.117.238.* 10.07.03, 20:30 najbardziej uciążliwe są wzelkie szczeliny i krawędzie gdzie może sie zbierać to co z Ciebie bedzie spływac - odkłada sie toto niemiłosiernie ale jest też zależne od czegoś czego nie zmienisz - od twardości wody jesli się zastanawiasz co kupić, to musisz pomyśleć czy chcesz kabinę (pół-) okrągłą czy prostokątną - ja zdecydowanie (jak większość mężczyzn ;) ) wolę obłe kształty i takową własnie sobie kupiłem! generalnie im mniej łączeń (elementów składowych) tym lepiej to samo tyczy się głównego stelażu/szkieletu w tym wypadku górnej ramy - ideałem jest gdy składa się z jednego wytrzymałego elementu - ja górę swojej kabiny wykorzystuję codziennie jak drążek (taki co sie umieszcza w drzwiach) do podciągania, i biorąc pod uwagę moją wagę (prawie 100kg) oraz 4 lata takich treningów, nic złego sie nie dzieje bardzo ważnym jest też sposób w jaki mocowane są drzwi przesuwne, jak peknie to masz problem - ja podczas 2 tygodni wybierania kabiny obejrzałem wiele z nich, ale po odrzuceniu większości pozostały mi raptem 3 modele, w tym 2 z tzw. górnej półki - i tu ciekawostka: w jednym z salonów gdzie były kabiny, sprzedawca zagwarantował mi że mogę w takie zamkniete drzwi kopać i nic sie nie stanie!!! Powiedziałem ze jak mi to pokaże to je kupie - wszedł do środka, zamknął drzwi, zaparł sie plecami i po wybiciu oparł stopami o drzwi, powtórzył operację jeszcze dwa razy!!! Nie uwierzyłem mu i powiedziałem, że muszę sam spróbować - pozwolił!!! nie musze mówić że po takim teście kupiłem ten model kabiny ;)) i żeby było jeszcze ciekawiej to była najtańsza z tych kabin a sprzedawca powiedział, że tamte dwie "firmowe" tego nie wytrzymają. a teraz co to za cudo: kabina 90 cm, półokrągła, firmy RAVAK, do tego brodzik akrylowy z wypełnieniem z pianki - nie lubię brodzików blaszanych a akryl daje do tego złudzenie ciepła co jest dość istotne szczególnie podczas porannego prysznica ;))))) POLECAM Z CAŁĄ STANOWCZOŚCIĄ miłych zakupów p.s. po demonstracji wytrzymałości tej kabiny kupili ją takze moi rodzice a niedługo po tym moja siostra. pamietaj o sztywności konstrukcji i jak najmniejszej liczbie łączeń !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TylkoJa Re: Kabina prysznicowa IP: 195.117.238.* 10.07.03, 20:46 znalazłem jeszcze to: www.ravak.pl/kabiny.htm moja to chyba SKCP 4-90 a brodzik chyba RONDA PU czy jakoś tak pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: Kabina prysznicowa IP: *.tkdami.net 10.07.03, 22:07 Dziękuję Wam za dotychczasowe informacje. W internecie znalazłam też kabiny z "Koła". Czy ktoś już ma doświadczenie z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Kabina prysznicowa IP: *.stacje.agora.pl 11.07.03, 12:21 Gość portalu: WP napisał(a): > Dziękuję Wam za dotychczasowe informacje. W internecie znalazłam też kabiny > z "Koła". Czy ktoś już ma doświadczenie z nimi?Mnie też interesuje Koło, czy warto i gdzie jest tanio.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GARGAMEL Re: Kabina prysznicowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 13:36 Gość portalu: zbyszek napisał(a): > Gość portalu: WP napisał(a): > > > Dziękuję Wam za dotychczasowe informacje. W internecie znalazłam też kabin > y > > z "Koła". Czy ktoś już ma doświadczenie z nimi?Mnie też interesuje Koło, c > zy warto i gdzie jest tanio.? DROGO I NIEZBYT DOBRE. POLECAM RAVAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Kabina prysznicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 20:49 Mam do sprzedania kabinę prysznicową niemieckiej firmy Huppe. Półogrągła, brodzik akrylowy na krzyżaku, szyby przezroczyste. Używana kilka lat, ale w dobrym stanie. Zużycie kabiny polaga głównie na pokryciu szyb kamieniem - ta ma jakieś specjalne szyby i tak bardzo się nie pokryły. Huppe to raczej górna półka. Sprzedam za pół ceny. Aha, wymontowałem kabinę, bo zainstalowałem, wannę, a nie bo mi się nie podobała czy coś takiego. Zainteresowanym prześlę zdjęcie. witekc@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś