partizan79 09.08.10, 08:51 Jakby ktoś dysponował i miał chęć się podzielić, proszę o priva. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul otwórz maila 09.08.10, 17:19 A chcesz namiary na solidnego elektryka? Tylko uprzedzam, że u tego elektryka pierwszy wolny termin to listopad 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Ten elektryk , 09.08.10, 20:59 nie jest w Operze i nie może przeczytać , ale poprzez Skype prosił napisać : "no coś ty jak ktos ma kasę do wydania to we czwartek jadę tak napisz" To ja napisał . Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Ten elektryk , 09.08.10, 21:11 ja znam tylko specjalistów od zrywania parkietów :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul to Ty temu elektrykowi odpisz... 09.08.10, 21:12 Że ja na czwartek parę złotych zorganizuję, tylko niech on wreszcie swój dziób rozkoszny pokaże. I niech udar weźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 09.08.10, 21:32 biorę i jadę 503 019 100 Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 09.08.10, 21:37 nie możesz w końcu smsa na tą Zamenhofa ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul to czwartek proponuję... 09.08.10, 22:15 Brakujące części dowiozę przy robocie. SMS odpada - nie umiem pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: to czwartek proponuję... 09.08.10, 22:30 przełam się pawlo, to takie proste, nwet mechico86 do mnie czasem pisze na pocztę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul to jest zwykłe crimen laesae maiestatis 10.08.10, 15:58 Za coś takiego, Ci Pitzlad PiS powinien krzyżem ściąć głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 10.08.10, 16:08 jesteście bez sumienia....no w końcu wyjawcie - doszło w końcu do zaplanowanej od wieków wizyty elektryka, czy nie. Musi być przecież jakieś zakończenie, a wnikliwie ją obserwując (tę sagę), przyznam, ze wzbudziłem swoja ciekawość. No więc...? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 10.08.10, 16:27 Wykrochmaliłem obrus, zamówiłem Domosferę do sprzątania, przygotowałem trzy dania ciepłe plus przekąski i z niecierpliwością oczekuję czwartku. Kask nawet wypucowałem. Dam znać, jak to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 10.08.10, 19:42 Powiedz Elektrykowi, że mam jego zdjęcie pt. Strabla. A, i że chętnie bym wrzucił te zdjęcia, o których rozmawialiśmy, ale boję się, że osoby na zdjęciach mogłyby tego nie chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 10.08.10, 21:00 Ciekawość puba jutro zaspokoję , może . Na razie mamy termin ustalony na środę , czwartek , piątek , niedzielę , co do wyjazdu w kierunku Gdańska przez Lublin Kościelny . Jak jutro " pogoda " dopisze , to następne dnie ywyntualnie do użytku ywyntualnie w Orli miał będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 10.08.10, 21:25 O Boże / z dużej litery, nie tak jak Pitzlad o prezesie, tfu, Prezesie. Jeszcze nie dzwonił, chyba że byłem w Łazienkach/ Już się boję, wspinam się na szpilki, bo te Małogorzaty kolacje są 9 razy droższe od moich niecnych prac, tynfa warte, ale co ja prawię, przecież Gosia... Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 11.08.10, 08:25 Poniał. Ogłoszę mobilizację na pododdziale. Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 11.08.10, 09:49 to może ja zaproponuje, aby relacje zdano w oparciu o stolik barowy w wiadomym lokalu, delektując sie sernikiem z galaretka w kolorze czerwonym, jak w pieśni pewnej: to było łoże w kolorze czerwonym. Przy okazji perfidnie skorzystam z okazji wykorzystując Elektryka do naprawy punktów elektrycznych w ilości trzech:))) ................ a privatnie... zapytam: dlaczego w domu u mnie, w jednym z włączników światła jest stałe napięcie 5 wolt, pomimo wyłączonego włącznika. Odkryłem to po zamianie żarówek na led - po prostu się żarzy owa żarówka wtedy kiedy wyłączony jest włącznik. Po odłączeniu "esów" - gasnie. Ot zagwozdka.... Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 11.08.10, 15:31 pub.blues1 napisał: > zapytam: dlaczego w domu u mnie, w jednym z włączników światła jest stałe napięcie 5 wolt, pomimo wyłączonego włącznika. Odkryłem to po zamianie żarówek na led - po prostu się żarzy owa żarówka wtedy kiedy wyłączony jest włącznik. Po odłączeniu "esów" - gasnie. ================================================================ Jako niekiepski również w tej mierze , prawdę mówiąc nie pojąłem , o co chodzi . Ten fragment : "w jednym z włączników światła jest stałe napięcie 5 wolt, pomimo wyłączonego włącznika." taki dość zagmatwany . Na wyłączniku mierzysz ? Tam zawsze będzie napięcie . Na styku żarówki ? Jesli to jest 240 V , to też miernik wykaże jakąś nieszkodliwą wartość , jesli masz wyłącznik z podświetleniem . Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 11.08.10, 16:06 jako fachura tnący nożyczkami kable pod napięciem ... :) (bolało) opiszę jak umiem.: * żarówka led * włącznik włączony - led świeci pieknie * włącznik wyłączony led się żarzy * napiecie mierzone w oprawce żarówki * włacznik bez podświetlenia * pubblues nieuziemiony, na obiad tołkanica ze zsiadłym mlekiem i ogórcami, na deser sernik z galaretką. kolacja niewiadoma, jak światła nie bedzie to gwizdana... Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: to Ty temu elektrykowi odpisz... 11.08.10, 16:22 To odłącz kabel od wyłacznika , jeden . Wszystko zgasło ? Jak zgasło , to zmień wyłącznik . Ten pewnie jakiś mądry inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Zuczku , jak masz w domu instalację 11.08.10, 16:28 trójfazową , to może wariować na skutek upalonego gdzieś przewodu neutralnego ( tzw. zero ) . Jest to o tyle paskudne , że może pouszkadzać urządzenia elektroniczne . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zuczku , jak masz w domu instalację 12.08.10, 21:09 Ludzieeeeeee, co Wam z tymi leedami. odpierkwadrat ! Będą problemy, zanim nie wrócicie do tradycji ! Osobiscie popieram Edisona, nie tam jakichś zielonych leśnych żuczków. p.s. za skojarzenie izwienitie towaryszcz mojor Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Zuczku , jak masz w domu instalację 12.08.10, 22:40 OOO, zielonych ludków zarazz!! Osobiście po wymianie na led: styczeń - rachunek "O" luty - 27 zł lipiec 26 zł reszta płatne...jest oszczędnośc? Jest A towariszcz Obserwerowicz, czemu to ledów nie lubi, A ?! Możne jakieścik ukryte w nich zielone promieniowania ukryte są? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zuczku , jak masz w domu instalację 12.08.10, 23:16 poprostu, lepsze jest wrogiem dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Zuczku , jak masz w domu instalację 12.08.10, 23:50 ,,,,,, rzekłeś ...Guru, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Zuczku , jak masz w domu instalację 13.08.10, 07:10 Zrozumiałeś, wszelki podróbki to tak jak z obrazkami na tekturkach! nie zastąpią Oryginału. Na wszelkich nowościach robi się duże pieniążki kosztem naiwności... Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: Namiary na solidnego parkieciarza 21.11.10, 05:46 Do sypialni tylko moim zdaniem plytki lub kamień.. do łazienki tylko drewno ;) ... Mogę się mylić, ale podobno bosko jest po zimnym łazić i zdrowo... :) wstajesz budzisz się... a parkiet... po co :) Kamień jest boski ;) .... śliczny .. twardy... Odpowiedz Link Zgłoś