Dodaj do ulubionych

Łyse siwego myśli...

14.09.10, 08:21
Jestem Polakiem i kocham swój kraj. Nie przeszkadza mi, ze mieszkają w nim inne narodowości. Zmieścimy się tu wszyscy i wszyscy możemy być szczęśliwi. To duży kraj i myślę, że łaskawy innym nacjom.
Nikt nikogo nie wyrzuca z mojego kraju i My Polacy chcemy aby wszyscy czuli się tutaj jak u siebie. Otwieramy granice i serca, szanujemy inne wyznania, wyciągamy rękę w gestach pojednania.
Jakkolwiek by to nie zabrzmiało fałszywie, w rzeczywistości tak jest. Przecież z sąsiadami żyć trzeba w zgodzie, o czym prawią nawet i przysłowia o dobrych sąsiadach i jeszcze lepszych z nimi stosunkach.
Nie chcemy jedynie, aby ktoś wyśmiewał nasz patriotyzm, wiarę jaką wyznajemy (nie piszę tu o konkretnym wyznaniu, bo znajdą się i tacy, którzy i to „przeinterpretują” na własny użytek) i wartości, które są dla nas ważne.
Nie chcemy aby ktokolwiek właził w nasze życie z butami – nikt przecież tego nie chce.
Myślę, że można żyć obok siebie..., ale jednak razem. Trzeba się tylko postarać.
.....a teraz czekam na falę krytyki, bo przecież : „obsequium amicos, veritas odium parit
Obserwuj wątek
    • paparappa Re: Łyse siwego myśli... 14.09.10, 11:19
      Nie wszyscy niestety mają poglądy takie jak Twoje Siwy... Ja zgadzam się z nimi w 100% ale jestem chyba mniejszością w tym forumowym gronie.. Niektórzy potrzebują nacjonalizmów wszelakiej maści by poczuć się lepiej bądź uśpić swoje wielkie kompleksy czy obawy.. Marzenie poety, by nastała tolerancja i miłość ...
    • nikletni A gdzie Ty ... 14.09.10, 18:07
      widzisz jakieś narodowościowe konflikty ? Czarnych wszystkich tak samo traktuję , bez względu na opcję . Wielokrotnie pisałem o pskudnym duchownym prawosławnym .
      Pomnik , skoro już stoi , też nikomu nie przeszkadza .
      Mesio , jak go nie chcieli do ORMO ze względu na rozumek zapisać , szuka teraz kolegów , których tez nie chcieli ( nie próbowałem , ale też nie chcieli , o sobie mówię ) , ale to akurat nie temat narodowościowy , a miernika głupoty .
      Jajca robić z głupoty i otępienia mogę , bo ... mieszczę się w granicach prawa .
      Nie żartuję z Katolików , bo to moi sąsiedzi , przyjaciele , itd . , ale wolno mi żartować z demagogów w rodzaju " obrońców krzyża " , księży pedofilów i pedałów ( nie jest normalnym , by mężczyzna był nienormalnym w kwestii seksu ) .
      Zdarzają się zatem i na tym forum ramby , które myslą trochę inaczej .
      Siwy ! Zauważ , że gdyby "nienawiść" z forum się wylewała do miasta , mielibyśmy bezszczeszczone swiątynie , napisy na wszelkich dostępnych murach , mordobicia .
      W Bielsku tego nie ma i być nie powinno . Pyskówki na forum , to jeszcze nie to samo , co nacjonalizm .
    • nikletni Tak , że Siwy nie podskakuj ! 14.09.10, 18:53
      Mesio i rambo jest od tego , zeby się na mnie wyzywać . Lepsze to , jakby mieli w Kaczogrodzie w realu burdy robić .
      Ja od tego , żeby jajca z "obrońców ... " robić .
      Inaczej było by smutno i niemrawo ... O d... Maryni dyskutować ? Nie ma jako takiego przybytku w Bielsku , oficjalnego .
      • ram-bo Re: Tak , że Siwy nie podskakuj ! 14.09.10, 21:02
        taaaak. poczytaj nika. tan jego bełkot to klasyczne "rozszczepienie jaźni"..
        biedak - kolejna choroba go toczy i tak to mści się na wszystkich INNYCH (w wyznaniu, zdaniu, zdrowiu, finansie itp)

A w kaczogrodzie to byłem ostatnio w 2008r i burdy tam nie robiłem.

Kolejny raz KŁAMIESZ. - KŁAMCO !
        • burak-cukrowy Re: Tak , że Siwy nie podskakuj ! 14.09.10, 22:40
          E, tam ! a jak tak stoję z boku w burakach po rąbki w glinie i znowu sobie zadaje pytanie czy to jest miłość czy to jest wyznanie?
          Ludzie zatracili swoją tożsamość, tak naprawdę są burakami, ale w gruncie rzeczy udają kogoś lepszego, ponadklasowego ! A weźcie się uderzcie w pierś, lub przynajmniej w szufladę :)
          Gdzie leżą Wasze odznaki z tamtych czerwonokrawatowych czasów...
    • hansgrubber Re: Łyse siwego myśli... 15.09.10, 00:12
      Pełna zgoda Siwy.
      • pub.blues1 Re: Łyse siwego myśli... 15.09.10, 13:19
        hansgrubber napisał:

> Pełna zgoda Siwy.

i moja również...
    • nikletni I wychodzi łyso ! 15.09.10, 17:46
      Bez komentarza .
      • pub.blues1 Re:E , tam... 15.09.10, 19:09
        Niku, dlaczego non comments?
        Przecież Ty też się zgadzasz z siwym, przecież o tym właśnie piszesz, ze żyjesz dobrze z sąsiadami, że nie wyśmiewasz innych przekonań, że mierzysz wszystkich jedna miarą. O tym pisze właśnie siwy - a Ty jedynie dodałeś, ze nie tolerujesz demagogów i potępiasz wszystkie nienormalne zachowania - no to myślę, że tak jak i inni. No nie?
        No to dobrze, że wszyscy się rozumiemy, a foruma wykorzystujemy jedynie jako zawór bezpieczeństwa do wylania naszych żali, smutków i frustracji...
        A że trochę żarcików przy tym...
    • nikletni Na wielbicieli "ojca" i tak nie ma sposobu 16.09.10, 11:57
      Pewien gość z Bielska ma w warsztacie porozmieszczane radia , chyba ze cztery i korzysta z kwadrofonii . Wszystkie ustawione na Radio Maryja . W sypialni pewnie też ma taki luksus .
      • nikletni Re: Na wielbicieli "ojca" i tak nie ma sposobu 17.09.10, 18:41
        Jajca robię ? Nie . Dla zainteresowanych mogę podać adres warsztatu .
        • mexico86 Re: Na wielbicieli "ojca" i tak nie ma sposobu 17.09.10, 19:56
          Pan Maciek z ul. Słowackiego. Zapomniałes nikuORMOwci dodać że ma żonę na wózku i jest to zemsta Pana Boga za słuchanie tego nienormalnego , antysemickiego przez które jest tyle biedy w Polsce i które jest na równi odpowiedzuialne z Kaczynskimi za obecny stan panstwa- Rydzykowego Radia Maryja.
          • nikletni Ale żeś się mesiu przejechał po 18.09.10, 11:49
            Panu Maćku . Osobiście nie znam , ale słyszałem , że przyzwoity i terminowy fachowiec .
            Kulą w płot trafiłeś tym razem .
            • mexico86 Re: Ale żeś się mesiu przejechał po 18.09.10, 12:27
              Coś długo mysłałeś.
    • ja-alutka "Mądrego to i przyjemnie posłuchać"... 17.09.10, 11:17
      Pozdrawiam równie mądrych, a całą resztę proszę: zastanówcie się nad sobą!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka