magdalii 29.09.10, 21:13 Macie jakąś firmę do polecenia? A może wręcz przeciwnie, na kogo uważać? nie chcę się wkopać, a decyzję muszę podjąć...już. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svelto Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 13:03 Jest wiele firm leasingowych. Każda,, kusi "swoją ofertą. Ze znanych na rynku jest EFL.Działa na rynku od dość dawna,bo prawie 20 lat. W każdym regionie jak i również Twoim ma swój oddział. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 20:34 A nie lepiej jest wziac np samochod z salonu w leasing? Pytam, bo nie orientuje sie za dobrze w temacie, a potrzebuje wziac auto, przy czym nie chce brac od kogos "malo sprawdzonego". Czy macie moze namiar na jakiegos konsultanta albo doradzce, ktory mi rzetelnie udzieli informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
svelto Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 21:09 Wzięcie samochodu w leasing jest bardzo proste,o wiele prostsze niż zaciągnięcie kredytu w banku. Na początku trzeba trochę wiedzieć o leasingu by móc zadawać konkretne pytania przedstawicielowi firmy leasingowej. Nie wiem skąd jesteś,ale w każdym duzym mieście jest ,,niejeden"konsultant :) który chętnie odpowie na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 21:16 Aktualnie Wroclaw. Wlasnie czytam w internecie o leasingu, troche mi sie rozjasnia sytuacja. O kredytach to wiem bo sie dowiadywalam, teraz jest dosc trudno dostac, a poza tym to jest zawsze obciazenie (z leasingiem tak nie jest, prawda? chodzi mi o sytuacje, gdybym chciala dodatkowo w przyszlosci wziac kredyt) Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 22:10 faktycznie to jedna z zalet leasingu, mozesz jeszcze wziac dodatkowo kredyt jesli chcesz pozyskac jakies srodki mimo, ze juz splacasz np. auto w leasingu. moi rodzice maja leasing w efl, sa zadowoleni w sumie, szybko to zalatwili i nawet w nieduzym miescie, w ktorym mieszkaja byl konsultant. faktycznie dobrze jest znac podstawowe zasady leasingu, trocheo tym poczytac przed taka umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 22:38 no i koniecznosc- raty musisz splacac w terminie, a wiec sprawdz czy na pewno bedzie cie stac na leasing bo sa z tego nieprzyjemne konsekwencje, wkazdej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 23:29 Już podpisałam umowę. To będzie mój pierwszy samochód wzięty w leasing, ale już wiem że nie ostatni. To jasne że wcześniej dużo googlowałam co skutkowało tylko tym, że coraz bardziej się bałam wpadnięcia w "pułapkę" zawiłych umów. Dlatego między innym zadałam pytanie tu na forum. Miałam nadzieję że "ziomale" pomogą. A wszystko okazało się bardzo łatwe, nawet nie musiałam z firmy wychodzić. Najpierw kalkulacja ofert pod względem cenowym, później delikatne napuszczenie oferentów na siebie (jestem z tego dość dumna khy, khy, bo sporo dało się ugrać) a na końcu mozolne przedzieranie się przez OWUL. Zyć nie umierać, nówka sztuka jest moja, no...prawie moja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
svelto Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 10:27 Gratuluję samochodu.Trzymam kciuki by Twoja kondycja finansowa pozwalala na wzięcie następnego a jeszcze lepiej byś miała możliwośc w niedalekiej przyszłości kupić za swoje nowiutki samochód :) OWUL jest dość ciężki do przebrnięcia.Nie wiem gdzie wzięłaś pojazd ,ale dobry znajomy wziął w ELF i ,,trafił"na profesjonalnego konsultanta,który tłumaczył zawiłości leasingu.Oczywiście tak jak w Twoim przypadku nie odbyło sie bez surfowania po necie :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 17:36 Konsultant był OK. choć lepszym doradcą okazał się kierownik sprzedaży z salonu. Powiedział mi to czego z oczywistych względów nie mógł powiedzieć przedstawiciel Getinu, bo na niego ostatecznie się zdecydowałam. EFL też brałam pod uwagę niemal do samego końca, szczególnie że Pani Ania bardzo się starała. Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 21:05 no to w takim razie mam nadzieje, ze wszytsko przebiegnie teraz bez komplikacji;) moi rodzice w efl tez szybko przebrneli przez wszytskie formalnosci, konsultant byl baaardzo pomocny i profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Czy Wam sięfora nie pomyliły? 16.10.10, 21:19 Gdzie Rzym, gdzie Krym , a gdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Czy Wam sięfora nie pomyliły? 16.10.10, 21:56 gdzie co? Uważasz że będzie normalniej gdy dołączę do którejs z ujadającej na tym forum swory? są wątki którymi naprawdę powinieneś się zająć...i niektórymi nickami również. Tutaj naprawdę nie potrzeba Twojej interwencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Aha 16.10.10, 21:58 Nigdzie nie widzałam informacji że TWOJE forum jest tematyczne hm...monotematyczne Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Aha 16.10.10, 23:24 Wasze wpisy kojarzą mi się z pseudoreklamą efl Odpowiedz Link Zgłoś
onelupa Re: Aha 17.10.10, 20:42 ale leasing jest wziety gdzies indziej przeciez, nie w efl;) ja radze ci umowic sie dla porownania na konsultacje tez w innej firmie, zebys miala potem spokojne sumienie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 23:07 Umowilam sie na konsultacje z efl. Mam nadzieje, ze tak jak w waszych przypadkach wszystko pojdzie gladko. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 22:59 nie no to oczywiste, ze raty trzeba splacac w terminie. Nie jestem z osob, ktore sie zadluza, wiedzac ze moze nie beda w stanie splacac rat. Jak czytam na roznych forach, to wlasnie takie osoby krytykuja firmy leasingowe i banki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
internetowarewolucja Re: Gdzie leasing samochodu 13.04.11, 09:03 onelupa napisała: > faktycznie to jedna z zalet leasingu, mozesz jeszcze wziac dodatkowo kredyt jes > li chcesz pozyskac jakies srodki mimo, ze juz splacasz np. auto w leasingu. mo > i rodzice maja leasing w efl, sa zadowoleni w sumie, szybko to zalatwili i nawe > t w nieduzym miescie, w ktorym mieszkaja byl konsultant. faktycznie dobrze jest > znac podstawowe zasady leasingu, trocheo tym poczytac przed taka umowa Weź leasing w BZW WBK - ja tam wziąlem i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
bratnig Re: Gdzie leasing samochodu 17.05.11, 18:18 Przy podejmowaniu decyzji o zakupie samochodu, można skorzystać z atrakcyjnej oferty finansowania zakupu auta przy salonach samochodowych. W przypadku Volvo, jest to oferta Financial. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Gdzie leasing samochodu 03.06.11, 14:03 takie oferty są bardzo korzystne ponieważ wszystkie formalności mozna załatwić bezpośrednio u dealera i zaoszczędzić trochę czasu Odpowiedz Link Zgłoś