Dodaj do ulubionych

Gdzie leasing samochodu

29.09.10, 21:13
Macie jakąś firmę do polecenia? A może wręcz przeciwnie, na kogo uważać? nie chcę się wkopać, a decyzję muszę podjąć...już. :)
Obserwuj wątek
    • svelto Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 13:03
      Jest wiele firm leasingowych.
      Każda,, kusi "swoją ofertą.
      Ze znanych na rynku jest EFL.Działa na rynku od dość dawna,bo prawie 20 lat.
      W każdym regionie jak i również Twoim ma swój oddział.
      • kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 20:34
        A nie lepiej jest wziac np samochod z salonu w leasing? Pytam, bo nie orientuje sie za dobrze w temacie, a potrzebuje wziac auto, przy czym nie chce brac od kogos "malo sprawdzonego". Czy macie moze namiar na jakiegos konsultanta albo doradzce, ktory mi rzetelnie udzieli informacji?
        • svelto Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 21:09
          Wzięcie samochodu w leasing jest bardzo proste,o wiele prostsze niż zaciągnięcie kredytu w banku.
          Na początku trzeba trochę wiedzieć o leasingu by móc zadawać konkretne pytania przedstawicielowi firmy leasingowej.
          Nie wiem skąd jesteś,ale w każdym duzym mieście jest ,,niejeden"konsultant :) który chętnie odpowie na pytania.
          • kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 21:16
            Aktualnie Wroclaw. Wlasnie czytam w internecie o leasingu, troche mi sie rozjasnia sytuacja. O kredytach to wiem bo sie dowiadywalam, teraz jest dosc trudno dostac, a poza tym to jest zawsze obciazenie (z leasingiem tak nie jest, prawda? chodzi mi o sytuacje, gdybym chciala dodatkowo w przyszlosci wziac kredyt)
            • onelupa Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 22:10
              faktycznie to jedna z zalet leasingu, mozesz jeszcze wziac dodatkowo kredyt jesli chcesz pozyskac jakies srodki mimo, ze juz splacasz np. auto w leasingu. moi rodzice maja leasing w efl, sa zadowoleni w sumie, szybko to zalatwili i nawet w nieduzym miescie, w ktorym mieszkaja byl konsultant. faktycznie dobrze jest znac podstawowe zasady leasingu, trocheo tym poczytac przed taka umowa.
              • onelupa Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 22:38
                no i koniecznosc- raty musisz splacac w terminie, a wiec sprawdz czy na pewno bedzie cie stac na leasing bo sa z tego nieprzyjemne konsekwencje, wkazdej firmie.
                • magdalii Re: Gdzie leasing samochodu 15.10.10, 23:29
                  Już podpisałam umowę. To będzie mój pierwszy samochód wzięty w leasing, ale już wiem że nie ostatni. To jasne że wcześniej dużo googlowałam co skutkowało tylko tym, że coraz bardziej się bałam wpadnięcia w "pułapkę" zawiłych umów. Dlatego między innym zadałam pytanie tu na forum. Miałam nadzieję że "ziomale" pomogą.
                  A wszystko okazało się bardzo łatwe, nawet nie musiałam z firmy wychodzić. Najpierw kalkulacja ofert pod względem cenowym, później delikatne napuszczenie oferentów na siebie
                  (jestem z tego dość dumna khy, khy, bo sporo dało się ugrać) a na końcu mozolne przedzieranie się przez OWUL.
                  Zyć nie umierać, nówka sztuka jest moja, no...prawie moja. :)

• svelto Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 10:27
                    Gratuluję samochodu.Trzymam kciuki by Twoja kondycja finansowa pozwalala na wzięcie następnego a jeszcze lepiej byś miała możliwośc w niedalekiej przyszłości kupić za swoje nowiutki samochód :)
                    OWUL jest dość ciężki do przebrnięcia.Nie wiem gdzie wzięłaś pojazd ,ale dobry znajomy wziął w ELF i ,,trafił"na profesjonalnego konsultanta,który tłumaczył zawiłości leasingu.Oczywiście tak jak w Twoim przypadku nie odbyło sie bez surfowania po necie :).
                    Pozdrawiam
                    • magdalii Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 17:36
                      Konsultant był OK. choć lepszym doradcą okazał się kierownik sprzedaży z salonu. Powiedział mi to czego z oczywistych względów nie mógł powiedzieć przedstawiciel Getinu, bo na niego
                      ostatecznie się zdecydowałam. EFL też brałam pod uwagę niemal do samego końca, szczególnie że Pani Ania bardzo się starała.
                      • onelupa Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 21:05
                        no to w takim razie mam nadzieje, ze wszytsko przebiegnie teraz bez komplikacji;)
                        moi rodzice w efl tez szybko przebrneli przez wszytskie formalnosci, konsultant byl baaardzo pomocny i profesjonalny.
                        • szpila555 Re: Czy Wam sięfora nie pomyliły? 16.10.10, 21:19
                          Gdzie Rzym, gdzie Krym , a gdzie ...
                          • magdalii Re: Czy Wam sięfora nie pomyliły? 16.10.10, 21:56
                            gdzie co? Uważasz że będzie normalniej gdy dołączę do którejs z ujadającej na tym forum swory? są wątki którymi naprawdę powinieneś się zająć...i niektórymi nickami również. Tutaj naprawdę nie potrzeba Twojej interwencji :)
                            • magdalii Re: Aha 16.10.10, 21:58
                              Nigdzie nie widzałam informacji że TWOJE forum jest tematyczne hm...monotematyczne
                              • szpila555 Re: Aha 16.10.10, 23:24
                                Wasze wpisy kojarzą mi się z pseudoreklamą efl
                                • onelupa Re: Aha 17.10.10, 20:42
                                  ale leasing jest wziety gdzies indziej przeciez, nie w efl;)

ja radze ci umowic sie dla porownania na konsultacje tez w innej firmie, zebys miala potem spokojne sumienie;)
                      • kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 23:07
                        Umowilam sie na konsultacje z efl. Mam nadzieje, ze tak jak w waszych przypadkach wszystko pojdzie gladko.
                • kinga.only Re: Gdzie leasing samochodu 16.10.10, 22:59
                  nie no to oczywiste, ze raty trzeba splacac w terminie. Nie jestem z osob, ktore sie zadluza, wiedzac ze moze nie beda w stanie splacac rat. Jak czytam na roznych forach, to wlasnie takie osoby krytykuja firmy leasingowe i banki :/
              • internetowarewolucja Re: Gdzie leasing samochodu 13.04.11, 09:03
                onelupa napisała:

> faktycznie to jedna z zalet leasingu, mozesz jeszcze wziac dodatkowo kredyt jes
                > li chcesz pozyskac jakies srodki mimo, ze juz splacasz np. auto w leasingu. mo
                > i rodzice maja leasing w efl, sa zadowoleni w sumie, szybko to zalatwili i nawe
                > t w nieduzym miescie, w ktorym mieszkaja byl konsultant. faktycznie dobrze jest
                > znac podstawowe zasady leasingu, trocheo tym poczytac przed taka umowa

Weź leasing w BZW WBK - ja tam wziąlem i jestem zadowolony.
    • bratnig Re: Gdzie leasing samochodu 17.05.11, 18:18
      Przy podejmowaniu decyzji o zakupie samochodu, można skorzystać z atrakcyjnej oferty finansowania zakupu auta przy salonach samochodowych. W przypadku Volvo, jest to oferta Financial.
      • stuntman-mark Re: Gdzie leasing samochodu 03.06.11, 14:03
        takie oferty są bardzo korzystne ponieważ wszystkie formalności mozna załatwić bezpośrednio u dealera i zaoszczędzić trochę czasu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka