Dodaj do ulubionych

Debata kandydatow na burmistrza

13.11.10, 20:59
w poniedzialek w domu kultury o godzinie 18.00 odbedzie sie debata kandydatow na burmistrza Bielska - można pójść i posłuchać, a nawet zadać pytanie

pytania można zadawać również mejlowo na adres wybory@tvpodlasie.com.pl

ciekawa inicjatywa - mozna bedzie tez obejrzec debate na kanale w telewizji kablowej hajnowka

jeden tylko smrodek widze - debate bedzie prowadzil dziennikarz, ktory sam startuje w wyborach (na radnego) z komitetu, ktory wystawia rowniez kandydata na burmistrza... ale pierwsze koty za ploty ;)

wuj pozdrawia
Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: Debata kandydatow na burmistrza 13.11.10, 22:00
      wujekjarek1 napisał:

> w poniedzialek w domu kultury o godzinie 18.00 odbedzie sie debata kandydatow n
      > a burmistrza Bielska - można pójść i posłuchać, a nawet zadać pytanie
      Jaka jest na to szansa? Nawet nie zeby zadac pytanie ale w ogole zeby wejsc na ta debate. Chodzi mi o frekwencje itp
      • szpila555 Re: Debata kandydatow na burmistrza 13.11.10, 23:19
        Zobaczymy jak będzie na debacie. A dla przypomnienia podaję link do "debaty nad budżetem miasta"
        www.youtube.com/watch?v=JNNAoQAyguk&feature=player_embedded#!
        Jakoś zbyt wielu obecnych kandydatów na burmistrza na niej nie widywałem oprócz urzędującego Eugeniusza Berezowca oraz Przewodniczącego Rady Miasta Andrzeja Stepaniuka
        • prawdziwy-ola Re: Debata kandydatow na burmistrza 13.11.10, 23:36
          Ubawiłeś mnie szpila. Trudno aby na debacie o budżecie miasta nie było Berezowca czy Stepaniuka. A tak nawiasem mówiąc to dobra z Ciebie wazelina. Pachnie mi tu podwładnym wyżej wymienionych.
          • szpila555 Re: Debata kandydatow na burmistrza 13.11.10, 23:54
            prawdziwy-ola napisała:
            > Ubawiłeś mnie szpila. Trudno aby na debacie o budżecie miasta nie było Berezowc
            > a czy Stepaniuka. A tak nawiasem mówiąc to dobra z Ciebie wazelina. Pachnie mi
            > tu podwładnym wyżej wymienionych.

I tu się mylisz szanowna forumowiczko Olu.
            4 lata temu startowałem na burmistrza. Obecnie pracuję we własnej firmie. Brak jakiejkolwiek podległości pod obecnego Burmistrza oraz pod Dyrektora LO z BJN.
            O jakiej wazelinie może być mowa w takim przypadku?
            A te widoczne na filmiku w tle transparenty z hasłani wspólnie z kolegami wędkarzami wykonywaliśmy, by przynieść na debatę.
            • n0pasaran Re: Debata kandydatow na burmistrza 15.11.10, 00:19
              Obecnie pracuję we własnej firmie. Brak
              > jakiejkolwiek podległości pod obecnego Burmistrza oraz pod Dyrektora LO z BJN.
              > O jakiej wazelinie może być mowa w takim przypadku?

O takiej, że zarabiasz pieniądze wykonując zlecenia na rzecz miasta. Co tajemnicą nie jest. O takiej wazelinie pod adresem burmistrza mowa. Burmistrz daje ci zarobic, wiec nie udawaj swietego
              • szpila555 Re: Bezczelne kłamstwa nOpasaran 15.11.10, 08:45
                n0pasaran napisał:
                > O takiej, że zarabiasz pieniądze wykonując zlecenia na rzecz miasta. Co tajemni
                > cą nie jest. O takiej wazelinie pod adresem burmistrza mowa. Burmistrz daje ci
                > zarobic, wiec nie udawaj swietego

Człowieku, kto Ci steku bzdur naopowiadał. A Ty je jeszcze powtarzasz na publicznym forum.
                Miasto Bielsk nie zleciło mi żadnego zamówienia, a tym bardziej Burmistrz nie dał mi zarobić. Żadnej tajemnicy nie ma. Każdy może sprawdzić. Zamówienia publiczne są jawne i do wglądu w Urzędzie Miasta oraz na stronach internetowych BIP-u Miasta.
                Uprzedzając Twoje następne wymysły chorej wyobraźni oświadczam że jednostki powiatu bielskiego również nic mi nie zleciły.
                A z drugiej strony dlaczego miałbym mieć zakaz świadczenia usług na rzecz miasta czy powiatu? Jakie prawo tego zabrania? Mamy swobodę działalności gospodarczej. W przetargach z kryterium ceny decyduje najniższa cena, a nie wazelina.

Żądam sprostowania i przeprosin.
    • marcin.sarnacki Re: Debata kandydatow na burmistrza 13.11.10, 23:36
      Dawno nie było mnie na forum. Teraz uznałem, że skoro zostałem zaczepiony personalnie przez Jarka (nomen omen również kandydata) powinienem się ustosunkować. Tak startuję z list Naszego Podlasia na radnego miasta Bielsk Podlaski. Również prawdę mówisz o tym, że prowadzę poniedzaiłkową debatę w TVPodlasie. Zgadza się również to, że Romuald Margański (członek Prawa i Sprawiedliwości) kandydat na burmistrza startuje z list Naszego Podlasia. To fakty.
      Ja przygotowuje programy dla TV Podlasia od czasu pierwszego programuu w Bielsku, tj. od marca tego roku. I nie widzę w tym nic zdrożnego, że będę miał przyjemność prowadzić debatę. Pytania dla kandydatów pisane są gremialne przez cały zespół naszej telewizji. Nie jestem jedynym ich autorem. Ponadto wszystcy kandydaci zaakceptowali regulamin tejże debaty i się na niego godzą.
      Jarku zadam Ci pytanie : Czy nauczyciel, który uczy własne dziecko w danej szkole podsuwa mu pytania na sprawdzian? Może takiego nauczyciela z tego powodu powinno wykluczyć się z grona pedagogicznego?
      Zapewniam Cię, iż każdy kandydat (również Twój) zostanie potraktowany w jednakowy sposób.
      Regulamin debaty będziesz mógł poznać podczas jej trwania. Zachęcam Cię do uczestnictwa w Domu Kultury. Możesz zadać pytanie droga mailowa (sam o tym wspomniałeś), jak również możesz napisać je na kartach, które znajdować się będą przed wejściem na salę widowiskową w BDK.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia podczas wyborów :)
      • przemek_ser Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 00:35
        I jeden i drugi nie powinien się wypowiadać, a drugi tj. Pan S. nie powinien się tłumaczyć bo tłumaczą się... to pewnie prowokacja była. Spinacie się bardzo przed tymi wyborami.......................
        • mexico86 Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 00:45
          O 1200zł za nie robienie niczego warto powalczyć czyż nie????
          Ja uważam że, funkcja radnego powinna być społeczna.
          • marcin.sarnacki Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 01:32
            jestem za. Trzeba zebrac 100 tys podpisow jako projekt spoleczny i podeslac do sejmu. Jak masz ochote to jestem za i pierwszy na liscie sie podpisze i moge chodzic z lista do mieszkancow. Daj znac : styrna@tlen.pl
          • marcin.sarnacki Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 01:32
            jestem za. Trzeba zebrac 100 tys podpisow jako projekt spoleczny i podeslac do sejmu. Jak masz ochote to jestem za i pierwszy na liscie sie podpisze i moge chodzic z lista do mieszkancow. Daj znac : styrna@tlen.pl
            • burak-cukrowy Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 02:32
              jestem za. Trzeba zebrac 100 tys podpisow jako projekt spoleczny i podeslac do sejmu. Jak masz ochote to jestem za i pierwszy na liscie sie podpisze i moge chodzic z lista do mieszkancow. Daj znac : burak-cukrowy@gazeta.pl
            • mexico86 Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 20:55
              Za nim do sejmu , może kandydaći na radnych powinni sie zdeklarować że, zrzekają się zapłaty na jakich ......charytatywny cel. hmmmm co kandydaci???
            • mexico86 Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 20:55
              Za nim do sejmu , może kandydaci na radnych powinni sie zdeklarować że, zrzekają się zapłaty na jakich ......charytatywny cel. hmmmm co kandydaci???
              • szpila555 Re: I po debacie ... 15.11.10, 20:58
                Jak pozgrywam filmiki z debaty to zamieszczę na YouTube ...
                • stepby Re: I po debacie ... 15.11.10, 21:38
                  czekam - bo się waham - od razu powiem że każdy ktop ma więcej niż 50 lat nie ma u mnie szans
                  • szpila555 Re: I po debacie ... 15.11.10, 23:14
                    Na początek fotka z rozpoczęcia, bo na MM nędznej jakości ;)
                    img163.imageshack.us/img163/2954/p1130651g.jpg
                    Filmik wgrywa się chyba jeszcze.
                    www.youtube.com/watch?v=-DO-mZo6wlk
                    • sebcioo Re: I po debacie ... 16.11.10, 08:01
                      Zajade sledziem - wiele ludzi bylo?
                      • kahuna11 Re: Jacy kandydaci taka debata ... 16.11.10, 09:01
                        Cała sala ludzi, lecz bez tłoku. Można było zobaczyć elity polityczne naszego miasta. Większość to byli kandydaci na radnych do Rady Miasta. Mieli okazję do darmowej promocji.
                        • to_ja8 I to_ja8 też... miód pił(em)... 16.11.10, 11:41
                          kahuna11 napisał:

> Cała sala ludzi, lecz bez tłoku. Można było zobaczyć elity polityczne naszego m
                          > iasta. Większość to byli kandydaci na radnych do Rady Miasta. Mieli okazję do
                          > darmowej promocji.

Chyba sami przed sobą...

Do pomysłodawców debaty:
                          Bardzo ciekawe przedsięwzięcie.
                          Chociaż niektóre "dwuipółminutowe" wypowiedzi były nudne.
                          Ale najbardziej podobały mi się docinki dotyczące IKEA`i i "zabytkowego szlaku - ul. Chmielnej.
                      • szpila555 Re: I po debacie ... 16.11.10, 09:41
                        Zerknij sebciu na film, pokazana cała sala:
                        oczekiwanie:
                        www.youtube.com/watch?v=3coCqDGanR0kandydaci
                        www.youtube.com/watch?v=dyeOBE69WRQ
                    • kaukonsky Dobra fota :D 16.11.10, 15:29
                      szpila555 napisał:
                      > Na początek fotka z rozpoczęcia, bo na MM nędznej jakości ;)
                      > rel="nofollow">img163.imageshack.us/img163/2954/p1130651g.jpg

Na Szpilę zawsze można liczyć! Dzięki, że mnie postawiłeś w tak dobrym świetle :) Będę miał pamiątkę. Mogę to sobie zarzucić na jakiś portalik społecznościowy? ;)
                      Przy okazji - parę tekstów o kampanii w Bielsku można zobaczyć tutaj: Kampania w Bielsku
                      Zgodnie z wytycznymi naszego naczalstwa na zwykłe strony regionalne polityka samorządowa przed wyborami nie wchodzi. Teksty są tylko na oddzielnych portalach. A na nie nikt nie zagląda.
                      • szpila555 Re: Dobra fota :D 16.11.10, 23:19
                        kaukonsky napisał:
                        > Na Szpilę zawsze można liczyć! Dzięki, że mnie postawiłeś w tak dobrym świetle
                        > :) Będę miał pamiątkę. Mogę to sobie zarzucić na jakiś portalik społecznościowy
                        > ? ;)

Jasne, wrzucaj. A tak przy okazji ... Yankes, a od kiedy Bielsk Podlaski ma prezydenta?
                        Debata kandydatów na prezydenta Bielska Podlaskiego:
                        www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=GW&Date=20101116&Category=NWYBORY02&ArtNo=889361933&Ref=PH
                        • kaukonsky Prezydent lerzy nad możem 17.11.10, 00:08
                          Chyba od dziś, bo parę godzin temu te foty im wysyłałem ;) Nawet nie wiedziałem, że tu też są galerie...
                          To błąd kogoś z online'u, kto wrzucał foty na portal i pisał nazwę galerii. Napisał po białostocku...
                          Jeszcze lepszą gafę walnęliśmy w poniedziałek w Hajnowskim. Chłopak z Białowieży (współpracownik, bo od wiosny nikogo firma tam nie zatrudnia, tylko mnie gania) zrobił wywiady z kandydatami na wójta Białowieży. Ale teksty przesłał mailem i nie sprawdził w milenium, jak to będzie wyglądało. Nasz szef, który składał gazetę w Białymstoku, napisał oczywiście, że są to kandydaci na burmistrza Białowieży. I tak poszło w druku.
                          Ale nic nie przebije "lerzy nad możem", które kiedyś Białystok nam zarzucił do Bielskiego :P
          • odzieje Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 05:46
            mexico86 napisał:

> O 1200zł za nie robienie niczego warto powalczyć czyż nie????
            > Ja uważam że, funkcja radnego powinna być społeczna.
            Mexiu jestem za
            _Pomysł jest wyśminity trzeba oto walczyć
            • szpila555 Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 15:32
              A co powiecie o nowym pomyśle by Prezydent, burmistrz, wójt po skończeniu dwóch kadencji mógł liczyć na zabezpieczenie socjalne, czyli odpowiednia odprawa lub emerytura pomostowa?
              Więcej pod linkiem:
              biznes.onet.pl/samorzadowcy-na-odchodne-otrzymaja-wysokie-odprawy,18493,3785558,3219548,194,1,news-detal
              • wujekjarek1 Re: Debata kandydatow na burmistrza 14.11.10, 19:42
                a to po dwoch kadencjach nie bedzie odpowiednio zabezpieczony socjalnie??? pobory od sredniej krajowej sa spoooro wieksze...

wuj pozdrawia
          • magdalii Re: nikt nie chce pracować za darmo 20.11.10, 14:41
            mexico86 napisał:

> O 1200zł za nie robienie niczego warto powalczyć czyż nie????
            > Ja uważam że, funkcja radnego powinna być społeczna.
            ----
            wrzucasz wszystkich do jednego worka, a przecież wśród nich są prawdziwi społecznicy, którym zapłata się należy. Sądzę, że sprawiedliwiej by było, gdyby okresowo wystawiać radnym ocenę z... aktywności, obecności, skuteczności itp. - jednym placić innym odbierać a nawet karać finansowo. Tym sposobem szybko by się okazało kto jest kim.
      • wujekjarek1 Marcinie 14.11.10, 10:25
        Dzięki Marcinie za odpowiedź. Satysfakcjonującą :)

jeśli chodzi o tych nauczycieli to nie wiem, nie mam wśród tej grupy zawodowej wielu znajomych, a Ci ktorych mam to jeszcze swoich dzieci nie uczą... był natomiast przypadek w Kościuchach, ze jeden z nauczycieli jezyka angielskiego udzielal korepetycji SWOIM uczniom i na korepetycjach przerabial to co bedzie na sprawdzianie... na szczescie ten pan juz nie pracuje w Bielsku

jesli sie wyrobie z obowiazkami zawodowymi to postaram sie byc, do ktorej godziny mozna przysylac pytania mejlem?

wuj pozdrawia

ps. Tobie tez zycze powodzenia, bo szczerze powiedziawszy wolalbym sie w radzie spotkac (o ile wyborcy pozowla) z Toba, niz np. z Eugeniuszem S.
        • marcin.sarnacki Re: Marcinie 14.11.10, 15:27
          Pytania mailem do godz. 17
          Do godz 18 możesz napisać je na karcie w BDK
    • nikjesienny Wrzucaj dalsze filmy ! 16.11.10, 15:24
      To towarzystwo kandydatów na bur.. mistrza jest takie jakieś niepewne , że nie wiadomo na kogo głosować .
    • sebcioo Dlaczego nikt na forum nie napisal o"dwulicowosci" 17.11.10, 18:00
      Dlaczego nikt na forum nie napisal o "dwulicowosci" prowadzacego debate?

www.mmbielskpodlaski.pl/artykul/telewizyjna-debata-kandydatow-na-burmistrza-pelna-emocji-prowadzacy-tez-kandydat-241178.html
      • marcin.sarnacki Re: Dlaczego nikt na forum nie napisal o"dwulicow 18.11.10, 15:17
        Parę postów wyżej było już na mój temat. Wystarczy przeczytac :)
    • romanpidlaszuk.1 Czy bude pamjatnyk Szewczenka w Biels'ku? 19.11.10, 05:35

Pytanie do kandydatow z forum:

Ktory kandydat na burmistrza Bielska Podlaskiego planuje w Bielsku Podlaskim, gdzie wiekszosc mieszkancow pochodzi z ukrainskojezycznych okolic Bielska i Hajnowki, postawic pomnik wieszcza narodu ukrainskiego Tarasa Szewczenki i nazwac jedna z ulic w miescie jego imieniem?
      • bahdan Re: Czy bude pamjatnyk Szewczenka w Biels'ku? 20.11.10, 19:06
        Jak zahołosujesz na mene, to ja postawlu dwa pomniki, odin Tarasu i odin Tobie. A jak dokażesz mnie, szto hołosowaw na mene szcze jakiś "zulus" to Twoj bude bolszy.
        • kornilo Re: Czy bude pamjatnyk Szewczenka w Biels'ku? 20.11.10, 19:25
          Zulus to chyba brzmi dumnie ? :) na pewno lepiej niż ciamkun konwertyta :)
          • bahdan Re: Czy bude pamjatnyk Szewczenka w Biels'ku? 20.11.10, 21:09
            "Zulus" to określenie tutejszych aspirujących do miana współplemieńców wielkiego bratniego narodu. A jeżeli zamienisz "m" na "r" to brzmienie będzie adekwatne.
            • kornilo Re: Czy bude pamjatnyk Szewczenka w Biels'ku? 21.11.10, 09:53
              ciamkun konwertyta na ciamrun monwemtyta ? :)
            • romanpidlaszuk.1 Re: Czy bude pamjatnyk Szewczenka w Biels'ku? 21.11.10, 14:29
              "Zulus" to określenie tutejszych
              ---------------
              ...a "tutejszy" to jaka nacjonalnist'?

aspirujących do miana współplemieńców wielkiego bratniego narodu.

---------------------

Je naukowo dokazane czerez mowoznawciw, etnohrafiw i inszych naukowciw szczo ukrainskomowne naselennie Bielszczyny i Hajnuvszczyny je czastynoju ukrainskoho narodu i NICZYM ne widrizniajetsia wid ukrainskomownoho naselennia Berestejszczyny i Wolyni, chyba tilky okrim toho szczo majut teper w swoim ukrainskomownym dialekti bilszcze polonizmiw
              z ohladu na administarcyjni obstawyny po 1945.

Ale toje wsio psewdobilorus'ki propahandysty oczewydno promolczujut...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka