Dodaj do ulubionych

badanie abr -problem

24.02.11, 14:39
Witam. Mam takie pytanie jak usypialiscie swoich dzieci do tego badania?? Mam jutro na 20 niby moja 8 miesieczna corka juz spi o tej godzinie ale czeka nas 2 godz drogi do ifip i zapewne przysnie w samochodzie... Martwie sie ze nie bedzie chciala usnac... Macie jakis sposob na to??
Obserwuj wątek
    • adusia_g_s Re: badanie abr -problem 24.02.11, 15:10
      Proponuje przyjechać wcześniej i poprosić o przyklejenie tych elektrod czy nie wiem jak to się fachwo nazywa, najlepiej żeby nie dać jej spać przez drogę dlatego może zabawiać w trakcie jazdy. jak już przykleją to potem już dziecko może sobie zasnąć i czekać na swoją kolej bo będzie miała podłączane kabelki więc pewnie się nie obudzi a tym bardziej że zaśnie już na noc więc silnym snem!!
    • pestka_w_pestce Re: badanie abr -problem 24.02.11, 15:23
      nie znam Twojego dziecka, ale może w takim razie wyjedźcie wcześniej? tak, żebyście dotarli chociaż z godzinę przed badaniem, przez którą dziecko zdąży się zmęczyć i łatwiej zaśnie?
      • qwedsa01 Re: badanie abr -problem 24.02.11, 15:27
        z checia bym wyjechala wczesniej, ale moge dopiero o 17 ( maz nie moze sie zwolnic z pracy) ;/... a moze sa jakies czopki?? wiem ze w niektorych miejscach podaja cos dzieciom na sen
        • pestka_w_pestce Re: badanie abr -problem 24.02.11, 15:34
          nie radzę dawać Ci nic dziecku na sen czy uspokojenie - nie warto, takie leki raz, że są na receptę, a dwa - nie są obojętne dla organizmu takiego maluszka. w ifps nie podają niczego dzieciom.
          spokojnie, nie denerwuj się - w instytucie poczekają, aż uda Ci się dziecko uśpić... tym bardziej, że pewnie nie będziecie jedyni na badanie. myśmy mieli nocny abr co prawda podczas hospitalizacji, oprócz nas 4 dzieci... ok 20 wszyscy poszliśmy naklejać elektrody, a potem usypiać dzieci. komu się udało szedł do techniczki i jej to zgłaszał - pierwszy wchodził z marszu, a resztę ustawiała w kolejce (czekaliśmy w swoich łóżkach)- jeśli dziecko w czasie badania się obudziło to spadało na koniec kolejki i tak aż do skutku. nie martw się, nikt Was nie wyrzuci jeśli dziecko nie zaśnie od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka