popkuriozysta
21.12.11, 10:29
Wyprzedzając trochę samego wuja:
www.borowski.3o.pl/
Ankietka moim zdaniem trochę dziwnie skonstruowana, bo miesza dwa pojęcia: "będę/chcę być" a "dobry/niedobry". Ja np: z braku laku zaznaczyłem "będę bo nie mam innego pomysłu", ale nie podoba mi się do końca ta odpowiedź.
Będę na sylwestrze bo po rozważeniu różnych opcji uznałem, że możliwość przejścia w gronie przyjaciół na muszlę jest całkiem fajnym rozwiązaniem i atrakcyjnym (przede wszystkim cenowo, ale też pod względem dostępności) względem innych możliwości (typu wyjazd na narty czy coś). Więc to nie jest tak że nie mam innych pomysłów - wybieram zabawę na mieście bo jest na tyle atrakcyjna żeby tam pójść.
Ale jednocześnie nie zaznaczam, że to "super zabawa", bo nie leży mi ta muza, nie do końca podoba się oprawa itp. itd.
Nie zaznaczam, że szkoda pieniędzy, bo sylwester miejski musi być - to jest wspaniała atrakcja dla wszystkich, którzy z różnych względów (często właśnie finansowych, ale też np: rodzinnych) decydują się nie na bal, a na spacer na świeżym powietrzu i oglądanie fajerwerków. A czy można na ten sylwester wydać mniej pieniędzy, wydać je lepiej, wydać je na coś fajniejszego - pewnie tak.
Tak samo odpowiedź "mam inne plany" też nie mówi nic o potrzebie sylwestra i jego jakości, bo ja mogę mieć inne plany akurat w tym roku, co nie znaczy że nie chciałbym mieć możliwości sylwestra miejskiego na świeżym powietrzu np: za rok, albo jak mi coś nie wyjdzie z moich planów.
Jednym słowem sylwester nie jest jakiś wyjątkowo super, ale jest na tyle dobry by być, przyciągać ludzi. I dlatego z niego skorzystam. I dlatego sylwester miejski być musi. A co zrobić żeby był lepszy to już pole do dyskusji...