Dodaj do ulubionych

Putin wygrał

11.03.12, 13:19
wybrany w "demokratycznych wyborach" przez kochajacy go rosyjski lud,Bul-Komorowski zlozyl naszemu przyjacielowi gratulacje i zyczyl mu poglebiania demokracji w Rosji a tutaj na tym forum cisza.Nawet przewodniaczacy Partii Rosyjskiej pawloziul sie nie odezwal.Nadrabiam wiec zaleglosci...

Pol­skie me­dia to po­mi­nę­ły, ale naj­po­waż­niej­sze ga­ze­ty świa­to­we z „Sun­day Ti­me­sem" na cze­le po­da­ły, że ma­ją­tek pre­zy­den­ta­ elek­ta to 130 mi­liar­dów do­la­rów - zauważa Andrzej Nowak, historyk, sowietolog

Jest rok 2024, koń­czy się dru­ga, a wła­ści­wie czwar­ta ka­den­cja Pu­ti­na...

I nie wie­my, czy ze­chce odejść. Przy­po­mi­nam Urho Kek­ko­ne­na, rzą­dzą­ce­go Fin­lan­dią przez 30 lat, któ­re­go te­sta­ment za­czy­nał się od słów: „Je­że­li umrę...".

No tak, Pu­tin bę­dzie miał 72 la­ta, a przy je­go tę­żyź­nie bę­dzie mógł po­cią­gnąć jesz­cze ze 20 lat...

My­ślę jed­nak, że nie do­trwa dwóch ka­den­cji. Co praw­da je­go stan zdro­wia nie bu­dzi obaw, więc z wła­snej wo­li nie bę­dzie chciał odejść, ale mo­że zo­stać do te­go skło­nio­ny.

Przez ko­go?

Je­śli ktoś chce zro­zu­mieć sy­tu­ację w Ro­sji, nie mo­że uciec od sło­wa „służ­by". Ste­ven Whi­te z uni­wer­sy­te­tu w Glas­gow prze­śle­dził bio­gra­fie ty­sią­ca naj­waż­niej­szych osób w Ro­sji z lat 2004 – 2006. By­li tam mi­ni­stro­wie, człon­ko­wie Du­my i naj­waż­niej­si urzęd­ni­cy. Otóż 70 proc. z nich by­ło funk­cjo­na­riu­sza­mi służb spe­cjal­nych.

Nie­wia­ry­god­ne...

Przy­po­mi­nam, że nie mó­wi­my o taj­nych współ­pra­cow­ni­kach, bo ich licz­by nie zna­my, lecz o eta­to­wych pra­cow­ni­kach! Nie ma dru­giej ta­kiej eli­ty na świe­cie, coś z te­go mu­si wy­ni­kać.

Chce pan po­wie­dzieć, że to pań­stwo jest we wła­da­niu KGB?

Oczy­wi­ście, jest pod „ser­decz­ną kon­tro­lą" FSB, dum­nej kon­ty­nu­ator­ki KGB.

Wie pan, że zo­sta­nie uzna­ny za oszo­ło­ma?

To za­dam czy­tel­ni­kom za­gad­kę: ilu by­ło pra­cow­ni­ków FSB w 1999 ro­ku, kie­dy Pu­tin przy­cho­dził do wła­dzy? Na stro­nie in­ter­ne­to­wej FSB czy­ta­my, że by­ło ich nie­co po­nad 70 tys. W 2008 ro­ku FSB mia­ło już po­nad 350 tys. funk­cjo­na­riu­szy i ich licz­ba sta­le ro­śnie. W cią­gu de­ka­dy Pu­ti­na licz­ba funk­cjo­na­riu­szy FSB wzro­sła pię­cio­krot­nie. Oni się tym szczy­cą!

Dmi­trij Mie­dwie­diew nie jest czło­wie­kiem służb.
Plus Minus
Obserwuj wątek
    • sebcioo To jest forum Bielsk Podlaski glupku 11.03.12, 13:43
      a nie np Polityka
      • t55a Re: To jest forum Bielsk Podlaski glupku 12.03.12, 07:52
        sebek myślałem, ze jestes grzeczniejszy, za "głupku" - lecho powinien sie obrazić.
        Ja tam ci wybaczam..., ale...?
        • sebcioo Re: To jest forum Bielsk Podlaski glupku 12.03.12, 08:48
          t55a napisał:

> sebek myślałem, ze jestes grzeczniejszy, ...
          Różnie z tym bywa. I zalezy w stosunku do kogo. Do niego - niekoniecznie.

> ...za "głupku" - lecho powinien sie obrazić.
          To byloby straszne.
          BTW czy on sie martwi czy inni sie obraza gdy pisze swoje durnoty?
          • t55a Re: To jest forum Bielsk Podlaski glupku 12.03.12, 09:07
            jako 55latek, zapytuje: co znaczy BTW?
            • sebcioo Re: To jest forum Bielsk Podlaski glupku 12.03.12, 09:26
              By The Way - tłum. moje "przy okazji"
    • pawlozsiul Re: Putin wygrał 11.03.12, 22:21
      lechowski51 napisał:

Nawet przewodniaczacy Partii Rosyjskiej pa
      > wloziul sie nie odezwal.Nadrabiam wiec zaleglosci...

Putin dał premię i tydzień wolnego - to odpoczywam w Soczi.
      • lechowski51 Re: Putin wygrał 12.03.12, 11:52
        ..a juz myslalem ze wygryzl Cie ze stanowiska wsiowy glupek sebcio?!
        • magdalii Re: Putin wygrał 12.03.12, 13:11
          Niespodzianki nie było. I dobrze że wygrał, lepsze to niż rozpierducha taka jak w Polsce.
          • ram-bo Re: Putin wygrał 12.03.12, 15:26
            czytając forum nie znam większego egoisty i buraka jak sebek.traktuję jego posty jak "krzyk ciszy" jak żal rozkapryszonego dzieciaka, że mu nie wychodzi...
            Przypomnij sobie swoje posty jak piszesz "w temacie" a nie od "głupków" buraku..
            • sebcioo kosz i do usuniecia 12.03.12, 19:36
              • ram-bo Re: kosz i do usuniecia 13.03.12, 16:36
                sebcioo napisał:

>
                forum.gazeta.pl/forum/w,252,133759470,133828179,Wnioski_z_odpowiedzi.html
                rozpłacz się
    • bedivan Re: Putin wygrał 12.03.12, 19:18
      www.youtube.com/watch?v=7URC6x-AT2s&feature=fvwrel
      • lechowski51 Re: Putin wygrał 12.03.12, 20:58
        Moze i w Orli bedzie go slychac?!
        wpolityce.pl/wydarzenia/24679-rosja-dzwon-gigant-uczci-wypedzenie-polakow-wazy-64-tony-i-jest-pod-wzgledem-wielkosci-trzecim-na-swiecie
        • mexico86 Re Co naprawdę świętują.... 12.03.12, 22:43
          kacapy 4 listopadapl.wikipedia.org/wiki/Obrona_Pragi
          • lechowski51 Re: Re Co naprawdę świętują.... 13.03.12, 10:10
            My powinnismy zrobic dzwon im .Budionnego
            www.youtube.com/watch?v=LBD_75LpdLo
          • pawlozsiul Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 14:27
            mexico86 napisał:

Re: Re Co naprawdę świętują kacapy 4 listopada

I teraz sobie wyobraź, że ja bym napisał:
            "Co naprawdę świętują katole 11 listopada?"

Meksyk ukraść krowę - dobrze, Meksykowi ukraść krowę - zbrodnia.

• krzysztof_ja Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 14:34
              Pawlo.chce ci się dyskutować z kretynem.Przecież tego świra to podnieca, że ktoś na jego idiotyzmy zwraca uwagę.
              • ram-bo Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 16:31
                Niektóre posty np. nika to dopiero.. a tu nagle za kacapa sie obrazacie? wasi dziadkowie sami tak o sobie potrafili mówic. a może ktoś zna pochodzenie słowa "kacap"
                może od tego, że ruscy często na kac-u bywają , a "ap" to wiemy.
                No i erudyte sebka prosze o wyklad..
                • ram-bo Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 16:32

ram-bo napisał:

> Niektóre posty np. nika to dopiero.. a tu nagle za kacapa sie obrazacie? wasi d
                  > ziadkowie sami tak o sobie potrafili mówic. a może ktoś zna pochodzenie słowa "
                  > kacap"
                  > może od tego, że ruscy często na kac-u bywają , a "ap" to wiemy.
                  > No i erudyte sebka prosze o wyklad..

www.miejski.pl/slowo-Kacap

• zdrafko Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 17:01
                  ram-bo napisał:

> Niektóre posty np. nika to dopiero.. a tu nagle za kacapa sie obrazacie? wasi d
                  > ziadkowie sami tak o sobie potrafili mówic.

A skąd znasz mojego dziadka i wiesz że tak o sobie mówił? Mogę cie zapewnić, że za takie coś byś dostał od niego po mordzie.

a może ktoś zna pochodzenie słowa "
                  > kacap"
                  > może od tego, że ruscy często na kac-u bywają

Nie częściej niż "katole"

, a "ap" to wiemy.

Nie, ja nie wiem. Może byś oświecił katolu?
                • krzysztof_ja Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 19:26
                  ram-bo napisał:

> ziadkowie sami tak o sobie potrafili mówic.

-Muszę cię zmartwić, ale mój dziadek nigdy tak o sobie nie powiedział, więc wara od niego.A przywoływane w poście słowo ,,katol,,od ok.18.lutego 2012 r, nie powinno być słowem obrażającym kogokolwiek.
                  • mexico86 Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 22:37
                    Za katola nikt się nie obraża. Za kacapa... o joj
                    • zdrafko Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 22:39
                      mexico86 napisał:

> Za katola nikt się nie obraża. Za kacapa... o joj

Tiaa, co ty powiesz
            • mexico86 Re: Meksyk, drobne ćwiczenie intelektualne: 13.03.12, 17:01
              Nie rozumiem pawlo twojej złości. Od wieków ruskich nazywją kacapy. Pytanie brzmi co 4 listopada naprawdę ruskie świętują. To że pogonili lachów z Moskwy czy może mord na 20 tys. ludzi? Których niestety wymordowali twoje kochane kacapy. Jaki to ma związek z katolicyzmem nie ponimaju
    • nikzimowy Lechowski chciałby 13.03.12, 17:01
      Jarka na ruskim tronie obsadzić , a tu pryszcz !
      • nikzimowy Re: Lechowski chciałby 13.03.12, 20:14
        Autor: t55a 13.03.12, 17:38 Odpowiedz cytując Odpowiedza ja mam was wszystkich w dupie....
        Tego lechowski promuj ! Mądry ludż i porządny polityk . Na ruski tron jak znalazł .

• t55a Re: Lechowski chciałby 14.03.12, 14:58
          jak widzisz nicku...to raczej się tyczyło jednej strony...ta druga, lepsza, nawet nie zareagowała...
    • t55a Re: Putin wygrał 13.03.12, 17:38
      a ja mam was wszystkich w dupie....

...i tradycyjnie WYBACZAM
      • ram-bo Re: Putin wygrał 13.03.12, 18:51
        Tak nik ma racje. monotematyczny strasznie..
        • lechowski51 Re: Putin wygrał 14.03.12, 14:29
          Ja tam jestem katolem i to radykalnym...

Co to znaczy być „radykalnym katolem”?

WC: Jezus był radykałem, nie ściemniał, nazywał rzeczy po imieniu, mowa jego była prosta: tak-tak, nie-nie. Doktryna Jezusa była bardzo radykalna wtedy i jest radykalna dzisiaj. Dlatego Kościół Katolicki ma co roku tysiące męczenników za wiarę. Katolików zabija się za przekonania religijne! Moje poglądy w sprawach doktrynalnych się nie zmieniają, bo doktryna Kościoła jest niezmienna. Z tymi samymi poglądami co dziś, trzydzieści lat temu nie byłem radykałem, a teraz jestem. Dlaczego? Świat zdziczał. Coraz więcej dzikusów dookoła. Kiedyś byli na marginesie, dziś siedzą w Sejmie – facet z torebką, facet ze gumowym siurkiem – jako elita narodu. Fuj! Wolę być radykałem.

Zresztą radykalizm to nic złego, to raczej cecha, a nie wada. Idzie Pani do lekarza, a on mówi: poprzednia kuracja nie przyniosła efektów, zastosujemy radykalne metody. Czy ma mu Pani za złe? Narzędzia dobiera się stosownie do okoliczności. Kiedy dobre słowo nie skutkowało, moja babcia sięgała po pasek. Mądra babcia. Cześć Jej pamięci!

Świat zrobił się rozmemłany, ludzie ukrywają, kim są, wstydzą się przyjmować jasne stanowiska – dlatego wylądowałem na pozycji radykała. Inni zmienili swój język i dostosowali sformułowania, a ja po staremu mówię, że aborcja to zbrodnia z premedytacją, a nie “zabieg”. Zbrodnia, w której uczestniczy matka. Wszyscy uczestnicy tej zbrodni to dzieciobójcy. Za zabójstwo z premedytacją powinni być ukarani ciężkim więzieniem. Kiedyś nazwanie aborcji zbrodnią to była definicja, dzisiaj to jest „radykalna ocena”. A aborcja jest przecież wciąż taka sama. Co się więc zmieniło? Świat zdziczał.
          wiecejwww.bibula.com/?p=53482
          • bedivan Re: Putin wygrał 14.03.12, 19:44
            No jasne -Jeszua z kumplami okupował skwer przed pałacem Heroda -tych ktorzy sie z nim nie zgadzli nazywał "głupimi zydkami" ewentualnie "czosnkami" .Wina za całe zło obarczał Rzymian,komunistów z kibuców i zdrajców z sekty Jana Chrzciciela.Wciaz wymachiwał flaga z gwiazda dawida i wrzeszczał na całe gardło "TUJESTIZRAEL".Osobiscie ukamieniował pare kobiet w nielegalnej ciazy.Nazywał Izrael kondominium rzymskim i nawoływał do zbrojnego powstania.Snuł tez plany najechania Jordanii by przyłaczyc kresy wschodnie do zydowskiej macierzy. Nie płacił podatkow i na kazdym palcu mieł złoty pierscien w ktory sie kazał całowac petentom. Tak straszny radykał.
          • dymacbabilon Re: Putin wygrał 14.03.12, 19:49
            Tak czytając ten wywiad, to jakbym levebrysty słuchał.

"WC: Nie koleguję się z innowiercami, to niebezpieczne duchowo i katolik takich rzeczy unika."

Typowe dla levebrystów. Jak to się ma do działalności i postawy choćby takiego katolika jak śp. JPII ? A no nijak- levebryści twierdzą, że JPII to nie żaden katolik, a ekumenista...

Taki luźny wtręt do waszej dyskusji. Nie przeszkadzajcie sobie i skaczcie se dalej do oczu ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka