troll001 31.03.12, 09:00 Dzisiejszej nocy zadymienie było tak duże że widoczne było nad Kleszczelami co dopiero przy samej Ikei szok :( zadyma na maxa . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkatras50 Re: Ikea 01.04.12, 22:21 Troszeczke kolego koloryzujesz... fakt było duzu dymu (para wodna ze związkami toksycznymi ) ale poszło odrazu w chmure i sie rozeszło niewidocznie.., A z drugiej strony dobrze , ze na bielskie strony nie idzie bo tu i piotuny nas omijaja chyba , ze ludzkie ;) Z trzeciej z kolei radni naszego miasta i reszta mądrych zaakceptowała budowe nastepnego kołhozu i sami przez to cierpimy wdychajc formaldehydy (związki przy produkcji i obróbki klejów stosowanych w przemyśle do produkcji płyt drewnopochodnych) Reasumujac , ze kazdy zyl przez dwa lata Ikea nakrecajac PKB gminy i powiatu łatajac deficyt w kieszeni - teraz my cierpimy z tego powodu wdychajac chemię oraz dwutlenek wegla (gaz cieplarniany) wycinając drzewa a przy okazji trujemy wody gruntowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wstyd Panie Wójcie i Starosto wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kornilo Re: Ikea 02.04.12, 06:37 "Z trzeciej z kolei radni naszego miasta i reszta mądrych zaakceptowała budowe nastepnego kołhozu i sami przez to cierpimy wdychajc formaldehydy (związki przy produkcji i obróbki klejów stosowanych w przemyśle do produkcji płyt drewnopochodnych)" no to bedzie wesoło :) Ja proponuję żeby do spalanych wiórków dodawać jakieś zioło :) No to jeszcze będzie weselej :) Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: Ikea 02.04.12, 07:37 nie obserwerze to nie żart niestety , alkatras nie koloryzuje szkoda że nie miałem aparatu i w żadna chmurę od razu to nie poszło Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ikea 02.04.12, 09:20 brzydko powiem : a nie mówiłem ? kiedy w zachwyt samorządy popadały !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkatras50 Re: Ikea 02.04.12, 09:59 A co Tobie Ekolodzy powiedzą.... Zgodnie z prawem UE, jedna z najczystszych fabryk, legalna wycinka drzew, filtry wodne w normie....tam tez tego pilnują....-ZMIERZAM DO TEGO ,ŻĘ POLAK GONIĄC ZA TRENDY SZAŁU AMERYKAŃSKIEGO SNU SAM SOBIE GRABI I KOPIE ROWEK POD SOBĄ Na temat stawiania tego typu inwestycji to ja moge nawet książke napisać co to znaczy jak obcokrajowiec buduje fabryke na cudzej ziemi wyprowadzając podatek za granice do swego kraju...Ludzie tego nie widzą , zaślepieni są mitem szklanych domów .... Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Ikea 02.04.12, 10:13 znaczy sie : kto winny? toc nie ja.... i nie ty...alcatras moze warto jednak winnych znależć, ku przestrodze, po ojcowsku opierd.., Odpowiedz Link Zgłoś
alkatras50 Re: Ikea 02.04.12, 10:48 Jeśli chodzi o następne inwestycje tego typu proponowalbym w sposób demokratyczny zrobić referendum :) naprzykład Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Ikea 02.04.12, 11:45 Czy zakladasz ze demokracja jest panaceum na wszystko? Badz inaczej - co to za ustroj w ktorym glos zapijaczonego lumpa jest wart tyle samo co glos profesora? Poza tym omawiana fakryka Swedspan jest na terenie gminy Orla wiec: - powinniscie o tym pisac na tamtym forum - referendum powinno odbyc sie jedynie w gminie Orla Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Ikea 03.04.12, 21:20 sebcioo napisał: > Poza tym omawiana fakryka Swedspan jest na terenie gminy Orla wiec: > - powinniscie o tym pisac na tamtym forum > - referendum powinno odbyc sie jedynie w gminie Orla Co Ty sebciuu cenzurę chcesz tu wprowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Ikea 04.04.12, 10:30 Absolutnie. To byl tylko logiczny wniosek jaki mi sie nasunal w zwiazku z "demokratycznymi wyborami". Skoro ktos mialby wybierac to np mieszkancy odpowiedniej gminy, a skoro tak to dyskusja powinna toczyc sie w tejze gminie. Gdzie indziej takze mozna rozmawiac tylko ze, wedlug mnie, byloby to gadanie po proznicy. Odpowiedz Link Zgłoś