Dodaj do ulubionych

Budżet Obywatelski

21.10.14, 16:16
Wyniki głosowania nad projektami Budżetu Obywatelskiego - www.bielsk-podlaski.pl/dokumenty/pdf/budzet_ob_wyniki.pdf
Obserwuj wątek
    • szpila555 Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 16:41

Moim zdaniem fajną ideę zmarnowano, mieszkańców zniechęcono do aktywności, bo teraz każdy powie, to już było i co z tego wyszło? Głosowanie na boiska wypacza wyniki głosowania na pozostałe inwestycje, gdyż gdyby ich nie było na liście to 1954 głosy z łącznej liczby 4613 głosów padłby na inne proponowane projekty inwestycji!!!!
      Przykro. Boiska dla szkół są pewnie potrzebne, a jak są, to trzeba je wybudować. Powinny one znaleźć się w normalnym budżecie, a nie w obywatelskim.
      • bojcza2 Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 18:00
        szpila555 napisał:

>
        > Moim zdaniem fajną ideę zmarnowano, mieszkańców zniechęcono do aktywności, bo t
        > eraz każdy powie, to już było i co z tego wyszło? Głosowanie na boiska wypacza
        > wyniki głosowania na pozostałe inwestycje, gdyż gdyby ich nie było na liście to
        > 1954 głosy z łącznej liczby 4613 głosów padłby na inne proponowane projekty in
        > westycji!!!!
        > Przykro. Boiska dla szkół są pewnie potrzebne, a jak są, to trzeba je wybudować
        > . Powinny one znaleźć się w normalnym budżecie, a nie w obywatelskim.
        >

Zgadzam się z powyższym
        • sebcioo Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 21:03
          to jest wlasnie haslo wuja - "Nowe spojrzenie na miasto"
          jeszcze troche a wuj roznil sie bedzie od bylego burmistrza jedynie wygladem

tak w sumie w jaki sposob "Obywatele" maja korzystac z boisk z "Budzetu Obywatelskiego"?
          • bielszczanka33 Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 21:44
            Zgadzam się!
        • chrisbaz Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 21:04
          Mało razy ale tym razem się zgadzam z Panami jw.
          • szpila555 Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 21:55
            Głosowałem z rodzicami na projekty budowy ulic w Studziwodach gdzie mieszkają. Oczywiście projekty upadły. Teraz zrozumiałem, że nie miały one żadnych szans w głosowaniu, tym bardziej, że podzielono ulicę Sosnową na dwa oddzielne do głosowania konkurencyjne projekty.
            Po co? A moim zdaniem prawdopodobnie po to, by dodatkowo zmniejszyć szanse powodzenia w głosowaniu. Bo jeśli miał wejść do realizacji tylko jeden odcinek ulicy Sosnowej o wartości do 500 tys.zł, to mieszkańcy głosowali na ten "swój" odcinek, przy którym mieszkają, nie głosując na drugi konkurencyjny.
            Istne "chińskie tortury" ...
            • sebcioo Re: Budżet Obywatelski 22.10.14, 08:51
              dla mnie generalnie idea Budzetu Obywatelskiego jest sprzeczna z pomyslami robienia drog badz ich dokumentacji z tego wlasnie budzetu. Tak samo i np boiska przyszkolne.

drogi i boiska to OBOWIĄZEK miasta a nie inicjatywa obywateli
      • bielszczanka33 Re: Budżet Obywatelski 21.10.14, 21:42
        Dokładnie. Totalna lipa, od ogłoszenia projektów mówiłam że boisko w 3-ce wygra. Przecież my obecnie mieszkamy w mieście prawie białoruskim! Szok co się dzieje. Na boiska to z funduszy trzeba korzystać, ale po co, jak się nie chce i nie ma komu. Jestem za przekazaniem środków na boiska i drogi z miasta a budżet obywatelski wydatkować na obywateli. Bo po co mi boisko jak ja z niego nie skorzystam! Porażka, ostatni raz wzięłam udział w takim głosowaniu!
        • zdrafko Re: Budżet Obywatelski 22.10.14, 00:00
          bielszczanka33 napisał(a):

> Dokładnie. Totalna lipa, od ogłoszenia projektów mówiłam że boisko w 3-ce wygra
          > . Przecież my obecnie mieszkamy w mieście prawie białoruskim! Szok co się dziej
          > e. Na boiska to z funduszy trzeba korzystać, ale po co, jak się nie chce i nie
          > ma komu. Jestem za przekazaniem środków na boiska i drogi z miasta a budżet oby
          > watelski wydatkować na obywateli. Bo po co mi boisko jak ja z niego nie skorzys
          > tam! Porażka, ostatni raz wzięłam udział w takim głosowaniu!

A mi się podobają takie inicjatywy. Ty nie skorzystasz, ale skorzysta szkolna młodzież, to chyba też obywatele, co nie? Gdyby wygrała ul. Sosnowa czy jakiś tam zaułek ul. Białowieskiej, Jagiellońskiej czy Hołowieskiej, to też by można psioczyć, bo ja np tam byłem może raz w życiu albo i wcale, i też bym nie skorzystał.
          • szpila555 Re: Budżet Obywatelski 22.10.14, 07:09
            Idea jest dobra. Tylko wykonanie jak zwykle do ...
            • nikzmienilem Macierewicz powinien 22.10.14, 07:28
              wyśledzić , kto podwędził kartę do głosowania . Jednej brakuje w urnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka