Gość: JASKIN IP: 207.241.43.* 27.04.02, 17:25 Czy sa w Bielsku zydzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurand Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 18:03 Chłopie, jak masz jakieś fobie i inklinacje nazistowskie to lepiej nie właź na to forum. w tym miescie mieszkają normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 27.04.02, 18:59 Nie jestem tego taki pewien. Uważam, sądząc po wypowiedziach wielu bywalców tego forum (patrz wątek o Spółdzielni Mieszkaniowej, wątek o biznesmenach- kanciarzach), że mieszkają w Bielsku zakompleksieni, sfrustowani ludzie, którzy szukają winnych swojej nienajlepszej sytuacji gdzie tylko się da. Cieszę się, że udało mi się wyrwać z tego miasta, które zżera beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekista Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 19:21 Bardzo dobrze zrobiłeś sobie i miastu. Sądząc po twoim pseudonimie jesteś rudej karnacji /ryżawy/ a o takich ludziach krążą niezbyt pochlebne opinie co do ich uczciwosci. O żydach w Bielsku można podyskutować ale nie w takiej konwencji jak proponujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 28.04.02, 00:23 Pudło: jestem blondynem. Współczuję twoim znajomym, których oceniasz po kolorze włosów. Naprawdę mi ciebie żal. Żal mi też jest tego miasta, w którym spędziłem kilkanaście wspaniałych lat mego życia, a które teraz umiera i do którego nikt nie chce zajrzeć, bo spotkają go tam tylko ludzka zawiść i nienawistne spojrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 28.04.02, 00:25 Może mam coś z oczmi, ale czy w moim poście lub w tym, na który odpowiadałem, padło słowo "ŻYD"? W którym miejscu dyskutowałem o Żydach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekista Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 16:36 Z tą dyskusją o Żydach to się zagalopowałem. Również kolor włosów o niczym nie świadczy. Poraża jednak twoja pogarda dla tego miasta /jakie by ono nie było/. Zresztą czy takie miasteczka Podlasia różnią się istotnie między sobą od tzw. strony społecznej? Opinie jakie prezentujesz podszyte są nienawiścią do wszystkich mieszkańców Bielska a są to niskie pobudki, dlatego też użyłem wobec ciebie równie niewybrednego porównania. Niewłaściwe jest wytykanie komuś kompleksów i nienawiści kiedy samemu stosuje się te takie miary. A propos twojej opinii o Bielsku, może tu kiedyś ktoś cię pobił lub zgwałcił co jest oczywiście godne potępienia ale nie przenoś swojej nienawiści na wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 29.04.02, 18:21 Przede wszystkim: przepraszam. Przyznaję, że też się zagalopowałem wygłaszając poprzednie opinie w tym wątku. Nie chodziło mi bynajmniej o to, że wszyscy ludzie w tym mieście są nienormalni, ale o to, że część piszących na tym forum jest nie do końca świadoma tego co pisze. Przyznaję też, że poprzednie słowa pisałem w chwili wzburzenia po tym, jak przeczytałem parę opinii krzywdzących moją matkę. Słowa, które zawarłem w poprzednich postach w tym wątku dotyczą właśnie tych osób. Jako że jest to forum o Bielsku, więc mogłem przypuszczać, że przypisywanie krzywdzących metek ludziom, których się nie zna to specjalność Bielszczan (opiniie były bardzo zgodne). Sam wpadłem w pułapkę uogólniania, dlatego jeszcze raz PRZEPRASZAM wszystkich, którzy poczuli się dotknięci moimi słowami. Odpowiedz Link Zgłoś