Dodaj do ulubionych

A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI?

IP: 207.241.43.* 27.04.02, 17:25
Czy sa w Bielsku zydzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: jurand Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 18:03
      Chłopie, jak masz jakieś fobie i inklinacje nazistowskie to lepiej nie właź na
      to forum. w tym miescie mieszkają normalni ludzie.
      • Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 27.04.02, 18:59
        Nie jestem tego taki pewien. Uważam, sądząc po wypowiedziach wielu bywalców
        tego forum (patrz wątek o Spółdzielni Mieszkaniowej, wątek o biznesmenach-
        kanciarzach), że mieszkają w Bielsku zakompleksieni, sfrustowani ludzie, którzy
        szukają winnych swojej nienajlepszej sytuacji gdzie tylko się da. Cieszę się,
        że udało mi się wyrwać z tego miasta, które zżera beznadzieja.
        • Gość: Czekista Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 19:21
          Bardzo dobrze zrobiłeś sobie i miastu. Sądząc po twoim pseudonimie jesteś rudej
          karnacji /ryżawy/ a o takich ludziach krążą niezbyt pochlebne opinie co do ich
          uczciwosci. O żydach w Bielsku można podyskutować ale nie w takiej konwencji
          jak proponujesz.
          • Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 28.04.02, 00:23
            Pudło: jestem blondynem.
            Współczuję twoim znajomym, których oceniasz po kolorze włosów. Naprawdę mi
            ciebie żal.
            Żal mi też jest tego miasta, w którym spędziłem kilkanaście wspaniałych lat
            mego życia, a które teraz umiera i do którego nikt nie chce zajrzeć, bo
            spotkają go tam tylko ludzka zawiść i nienawistne spojrzenia.
          • Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 28.04.02, 00:25
            Może mam coś z oczmi, ale czy w moim poście lub w tym, na który odpowiadałem,
            padło słowo "ŻYD"? W którym miejscu dyskutowałem o Żydach?
        • Gość: Czekista Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 16:36
          Z tą dyskusją o Żydach to się zagalopowałem. Również kolor włosów o niczym nie
          świadczy. Poraża jednak twoja pogarda dla tego miasta /jakie by ono nie było/.
          Zresztą czy takie miasteczka Podlasia różnią się istotnie między sobą od tzw.
          strony społecznej? Opinie jakie prezentujesz podszyte są nienawiścią do
          wszystkich mieszkańców Bielska a są to niskie pobudki, dlatego też użyłem wobec
          ciebie równie niewybrednego porównania.
          Niewłaściwe jest wytykanie komuś kompleksów i nienawiści kiedy samemu stosuje
          się te takie miary.
          A propos twojej opinii o Bielsku, może tu kiedyś ktoś cię pobił lub zgwałcił co
          jest oczywiście godne potępienia ale nie przenoś swojej nienawiści na
          wszystkich.
          • Gość: Red Re: A JAK TAM W BIESLKU Z ZYDAMI? IP: *.pl 29.04.02, 18:21
            Przede wszystkim: przepraszam.
            Przyznaję, że też się zagalopowałem wygłaszając poprzednie opinie w tym wątku.
            Nie chodziło mi bynajmniej o to, że wszyscy ludzie w tym mieście są
            nienormalni, ale o to, że część piszących na tym forum jest nie do końca
            świadoma tego co pisze. Przyznaję też, że poprzednie słowa pisałem w chwili
            wzburzenia po tym, jak przeczytałem parę opinii krzywdzących moją matkę. Słowa,
            które zawarłem w poprzednich postach w tym wątku dotyczą właśnie tych osób.
            Jako że jest to forum o Bielsku, więc mogłem przypuszczać, że przypisywanie
            krzywdzących metek ludziom, których się nie zna to specjalność Bielszczan
            (opiniie były bardzo zgodne). Sam wpadłem w pułapkę uogólniania, dlatego
            jeszcze raz PRZEPRASZAM wszystkich, którzy poczuli się dotknięci moimi słowami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka