Dodaj do ulubionych

pomocy informacyjnej !

IP: *.landl.com.pl / 192.168.1.* 31.07.02, 11:45
witam, wybieramy sie z mężem za tydzień na wakacje w te własnie wasze strony.
Możecie cos doradzić? np. gdzie nocleg? pensjonat?kawtera? agroturystyka?
Co zwiedzić? gdzie popływac i poleniuchowac, upic sie winkiem?

jestem z krakowa i nic ciekawego w sieci na ten temat nie znalazłam!!!!

czekam !
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 14:40
      Gość portalu: natalie napisał(a):

> witam, wybieramy sie z mężem za tydzień na wakacje w te własnie wasze strony.
      > Możecie cos doradzić? np. gdzie nocleg? pensjonat?kawtera? agroturystyka?
      > Co zwiedzić? gdzie popływac i poleniuchowac, upic sie winkiem?
      >
      > jestem z krakowa i nic ciekawego w sieci na ten temat nie znalazłam!!!!
      >
      > czekam !
      Witam
      Z tego co myślę to w Hajnówce chyba najlepiej zatrzymać się w Hotelu
      Orzechowski - (ale ja sie tam nieznam :) ), z tego co ostatnio słyszałem to
      chyba jedyną wodą dopuszczona do pływania jest Zalew Siemianówka (jedzie sie
      przez Narewke), może być miejscowość Bondary. Pływamy często w Dubiczach
      Cerkiewnych ale tak sie chyba "zagloniło" i nie można pływać. Podobno są tam
      nowe bardzo łądne i niedrogie domki do wynajęcia. Chyba najbardziej znaną
      miejscowością w tej okolicy jest Białowieża - no więc trzeba tam zajrzeć (jest
      na tyle mała że znajdziecie coś ciekawego - Park Pałacowy, Rezerwat Żubrów
      (chyba jakoś inaczej się nazywa), wracając do Hajnówki - możecie obejrzeć Sobór
      Św. Trójcy i... no dużych wodotrysków to u nas niema :)P.S. Jak coś komuś lub
      mi przyjdzie do głowy to skrobne to tu niezwłocznie.
      Pozdrawiam
    • Gość: Wojtek Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 19:51
      Gospodarstwo agroturystyczne „Kupała”
      w Orzeszkowo-Porejewo 139, 148 (za Hajnówką)
      tel.: 085 873 31 79
      085 873 43 96
      022 665 14 06

Ale tego nie sprawdzałem

Wojtek z Bielska Podlaskiego
    • Gość: tom Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 21:00
      witam, tanie noclegi znajdziecie w Muzeum Bialoruskim w Hajnowce. standard co
      prawda niezbyt wysoki ale tanio - maja tam kilka pokoi goscinnych. o ile sie
      nie myle to telefon do nich 085 682 28 89. jesli bedziecie na miejscu i
      spytacie sie o muzeum, kazdy wskaze droge. poza tym mozna poprosic ludzi tam
      pracujacych powiedza co zobaczyc, gdzie pojechac, rowniez sa obeznani w
      historii regionu z mila checia opowiedza. bylem tam w poprzednim roku przez
      kilka dni-bardzo mile wspominam. obok znajduje sie slynny "bar u wolodzi",
      gdzie wlasciciel zebral niezliczona ilosc gadzetow z minionej epoki - ma chyba
      wszystkie rodzaje mundurow armii radzieckiej. Bardzo fajna jest kolejka
      waskotorowa, ktora jedzie przez puszcze do miejscowosci Topilo - jednak nie
      jestem zorientowany,czy przetrwala trudne czasy i dalej kursuje. Bardzo fajne
      sa drewniane cerkiewki polozone w podlaskich wioseczkach. polecam. milego
      wypoczynku.
      • Gość: A Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 00:17
        Tak jest kolego Tom, oprócz muzea info można zasięgnąć w PTTK ul.3 maja w
        centrum, obok fotografów), jest chyba biuro przy placu zabaw na Parkowej, i coś
        słyszałem że tesh w takim małym budyneczku naprzeciwko Cerwki (Soboru)Ten
        budyneczek to przeniesiona i zrekonstruowana stacyjka z jakiejś wioseczki. NA
        dubiczach jest ferma strusi, byłem tam wczoraj - kąpią sie ludziska :). Koleja
        kursuje ale tylko na zamówinone kursy, zdaje sie 1,5 tys. za przejazd całego
        składu - trzeba by wziąć niezłą ekipe żeby się opłaciło.
        Pzdr.

Gość portalu: tom napisał(a):

> witam, tanie noclegi znajdziecie w Muzeum Bialoruskim w Hajnowce. standard co
        > prawda niezbyt wysoki ale tanio - maja tam kilka pokoi goscinnych. o ile sie
        > nie myle to telefon do nich 085 682 28 89. jesli bedziecie na miejscu i
        > spytacie sie o muzeum, kazdy wskaze droge. poza tym mozna poprosic ludzi tam
        > pracujacych powiedza co zobaczyc, gdzie pojechac, rowniez sa obeznani w
        > historii regionu z mila checia opowiedza. bylem tam w poprzednim roku przez
        > kilka dni-bardzo mile wspominam. obok znajduje sie slynny "bar u wolodzi",
        > gdzie wlasciciel zebral niezliczona ilosc gadzetow z minionej epoki - ma
        chyba
        > wszystkie rodzaje mundurow armii radzieckiej. Bardzo fajna jest kolejka
        > waskotorowa, ktora jedzie przez puszcze do miejscowosci Topilo - jednak nie
        > jestem zorientowany,czy przetrwala trudne czasy i dalej kursuje. Bardzo fajne
        > sa drewniane cerkiewki polozone w podlaskich wioseczkach. polecam. milego
        > wypoczynku.
        • Gość: Natalie Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 20:57
          dzieki za info,. we środe wyruszamy ;-)))
          • Gość: Adam Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 13:24
            SZEROKIEJ DROGI ;) P.S. w niedziele bedą u nas Czerwone Gitary... (Amfiteatr
            miejski)
            • luka Re: pomocy informacyjnej ! 20.09.02, 19:27
              Nie polecam Bondar i Zalewu Siemianówka. Jest to coś przerażającego. Nie ma
              gdzie zejść do wody, nie ma plaży, tam niczego nie ma ! Zawiozlem tam znajomą i
              tylko się wstydu najadłem. Dubicze są lepsze.
              • Gość: Hajnowianin Re: pomocy informacyjnej ! IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 19:14
                Heh, i tak bywa, nie znam dobrze Zalewu Siemianówka, ale byłem tam kilka
                dobrych razy i wiem, że jest on bradzo duuuży i na 100% gdzieś jest plaża.
                Byłem na takiej plaży może z 7 lat temu z bojami, piaskiem i wszystkim co
                powinna mieć plaża :D Ale nie mam pojęcia gdzie to było.
                Pozdrawiam
                Adam
                • luka Re: pomocy informacyjnej ! 25.09.02, 16:54
                  Pewnie już zarosło. Woda też jakas dziwna tam była.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka