Dodaj do ulubionych

Papież przyjeżdża do Polski

31.01.06, 19:21
Czy szanowną RP, w której podatnikami oprócz moherowych beretów są ludzie
innych wyznań lub tacy których ten człowiek zupełnie nie interesuje, stać na
trasę koncertową papieża.
Czy szanowna IV RP nie ma poważniejszych wyzwań - zmartwień - wydatków?

Obserwuj wątek
    • bielszczanin Re: Papież przyjeżdża do Polski 31.01.06, 20:45
      Jeszcze dziś w tym kraju większość to katolicy - miliony osób, które biorą i
      będą brały udział w pielgrzymce papieża świadczy o potrzebie tego typu.

Abstrahując od absurdalności i oczywistym anty... bijącym z Twojegp postu to
      powiedz mi co to za wiara "moherowe berety"?
    • burak-cukrowy Re: Papież przyjeżdża do Polski 31.01.06, 22:12
      Mówicie IV Rzeczypospolita !
      Nasz Prezydent L.Kaczyński mimo wszystko zawsze mówi III Rzeczypospolita ,
      przykład z tragedii w Chorzowie -powiedział :
      "największa katastrofa w III Rzeczypospolitej "
      • pitzlad Re: Papież przyjeżdża do Polski 02.02.06, 22:55
        Może to Twój Prezydent ale nie mój więc nie mów że nasz... Ja go nie wybrałem
        na prezydenta.
        • obserwer11 Re: Papież przyjeżdża do Polski 03.02.06, 20:41
          a wybrałeś Sejm ?
          a jednak , Nasz Sejm Piotrze z miejscowości Lady !
          nasz Burmistrz , chociaż go nie wybierałem , Nasz Blok chociaż go nie budowałem
          lubię bielskie Klimaty !
    • hajdis Re: Papież przyjeżdża do Polski 01.02.06, 00:25
      Ja tez sie czasem zastanawiam nad źródłem pieniedzy na taką "imprezke". nie chce
      zostac źle zrozumiana, ale to co sie działo w Polsce przed ostatnia pielgrzymką
      papieża to spora przesada.

Nie ma na priorytetowe sprawy w naszym kraju a na "widowisko" z okazji przyjazdu
      papieża pieniądze sypią sie jak z dziórawej torby.
      • bielszczanin Re: Papież przyjeżdża do Polski 01.02.06, 12:20
        hajdis, moze jakieś dane?
        Czy tak sobie przypuszczasz?
        • hajdis Re: Papież przyjeżdża do Polski 01.02.06, 21:30
          Gdzies czytałam, że w 1999 roku na majową pielgrzymkę rząd wydał 25 mln
          zł............ z budżetu państwa

to przeciez tylko 25 mln. zł....!?
          • bielszczanin Re: Papież przyjeżdża do Polski 04.02.06, 22:47
            A ja gdzieś czytałem że Kościół miał spory w tych kosztach udział ( w sensie:
            partycypował). A poprzednia pilegrzymka kosztowała państwo 10 mln złotych. I
            gdzieś czytałem że miliony osób uczestniczyło w pielgrzymkach. I dziesiatki
            tysięcy wolontariuszy, którzy pracowali za darmo. I że większość sprzętu z tej
            okazji kupionego pozostało w rękach policji i administracji.
            Zastanawiam się czy podobnego kryterium nie pownniście zastasować w stosunku do
            np. do marszów równości. Przecież ktoś musi tąkie imprezy ochraniać. Ciekawe
            ile to kosztuje.
            Ludzie, o co Wam chodzi?
            Gdyby nie było tego typu zapotrzebowania, to papież by przyjechał, odprawił
            Mszę dla garstki ludzi i wrócił. I kosztowało by to odpowiednio mało.
    • wosiek3 Re: " Proście.. a będziecie prości.." 01.02.06, 08:17
      Prości ludzie - proste myślenie...

• serwizpodlasia Re: " Proście.. a będziecie prości.." 01.02.06, 08:39
        przed chwilą podan że wizyta zacznie się w W-awie a aakończy w Krakowie po
        drodze będzie Oświecim.Miejsce naoewno bliskie Ratzingerowi bo mogło być
        miejscerm jego pracy gdyby Hitler ni zakończył tak szybko wojny
        • bielszczanin Re: " Proście.. a będziecie prości.." 01.02.06, 12:21
          To co sugeruje serwizpodlasia jest ohydne.
    • khaki3 Re: Papież przyjeżdża do Polski 01.02.06, 13:00
      A ja sie ciesze,ze przyjezdza do polski.pomimo iz nie jestem ani "mocherowa"
      ani katolicka.Ciesze sie ot tak po prostu.Lubie naszego nowego Papieza.I jesli
      bede miala mozliwosc to pojade na Jego pielgzymke.Mysle,ze wielu ludziom taka
      pielgzymka duzo da.A najwiecej duchowo da osobom,ktore byly dotkniete ostatnia
      katastrofa.
      • sebcioo Re: Papież przyjeżdża do Polski 02.02.06, 15:23
        pielgRZymka !!!!!
        • khaki3 Re: Papież przyjeżdża do Polski 02.02.06, 16:24
          jak zechce to bede pisala tak jak chce.i kto jak kto ale ty mnie poczucac NIE
          BEDZIESZ!!!poniatno?
          • sebcioo Re: Papież przyjeżdża do Polski 03.02.06, 08:04
            > jak zechce to bede pisala tak jak chce.i kto jak kto ale ty mnie poczucac NIE
            > BEDZIESZ!!!poniatno?
            Hehe, wiesz, na poczatku nie chcialem tego komentowac. Ale ty po prostu jestes
            tak bezdennie glupia i bezczelna ze az chce mi sie to napisac. Ups ale przeciez
            ty jestes madra (ale nie inteligentna - to sa twoje slowa) tylko ze nie chce ci
            sie tracic czasu na czytanie slownikow ortograficznych - to tez twoje slowa z
            tego forum.

BTW ze niby ty masz decydowac co mi wolno a co nie? dobre :-D tak trzymaj dalej,
            bedzie wesolo na forum.
            • khaki3 Re: Papież przyjeżdża do Polski 03.02.06, 11:34
              a ty to kultura i inteligencja tak swiecisz,ze naprawde az mi wstyd.Tylko wiesz
              jaka jest roznica od ciebie chamstwem i brakiem kultury,czekaniem na jakies
              male forumowe afery az cuchnie.dlatego cale to forum mam gleboko gdzies.bo
              sposrod wielu ludzi jest raptem kilku normalnych.i dziwie sie im,ze tak dlugo
              wytrzymuja w tej chorej atmosferze.
              • sebcioo Re: Papież przyjeżdża do Polski 03.02.06, 11:43
                > a ty to kultura i inteligencja tak swiecisz,ze naprawde az mi wstyd
                1. Czy gdziekolwiek napisalem ze jestem okazem kultury i inteligencji? Ty
                pisalas o tym otwarcie, ze to Ty jest madra i kulturalna.
                2. w koncu sie zawstydzilas - gratuluje postepow.

> Tylko wiesz jaka jest roznica od ciebie chamstwem i brakiem kultury,
                > czekaniem na jakies male forumowe afery az cuchnie.
                Dokonajmy analizy logiczne wyzej wymienionego zdania.
                1. roznica "ode mnie" a czym jeszcze? toba, płotem, krasnoludkiem czy wiewiorka?
                2. "forumowe afery" - brawo brawo, nadajesz sie do pisania slownikow (do pisania
                projektow ustaw juz naklanialas)
                3. "czekaniem na afery az cuchnie" - stulistyka wykraczajaca poza moja sfere
                pojmowania

PS. Nigdy nie mialas problemow z bledami stylistycznymi w wypracowaniach w szkole?
                • khaki3 Re: Papież przyjeżdża do Polski 03.02.06, 11:53
                  Wyobraz sobie ,ze nie.forum to nie wypracowanie w szkole.ale widze,ze dla
                  ciebie najwazniejsze to dokopac z najmniejszego powodu.no no gratuluje.idziesz
                  sladami naszych panow rzadzacych.poprawne politycznie.juz starczy!jakby ci to
                  kulturalnie napisac:zlewam na to co piszesz.jakos dla mnie nie ma to wartosci
                  jakiejkolwiek.to co wypocisz jest rowne zeru baaa mniej niz zero.wiec wole
                  poczytac cos ciekawego.bo na tym forum poza toba i jeszcze pewnymi dziwnymi
                  pesonami zachowaly sie dinozaury kultury,dobrego smaku i ciekawego
                  swiatopogladu.
                  • partizan79 A kapusta rzecze smutnie 03.02.06, 12:02
                    Moi drodzy, po co kłótnie,
                    Po co nasze swary głupie.
                    Wnet i tak skończymy w ...
                    • wiktowoj Re: A kapusta rzecze smutnie 03.02.06, 13:32
                      partizan79 napisał:

> Moi drodzy, po co kłótnie,
                      > Po co nasze swary głupie.
                      > Wnet i tak skończymy w ...

..... w dupie?
    • hansgrubber Re: Papież przyjeżdża do Polski 03.02.06, 16:53
      Nie zgadzam sie z tym trybem rozumowani - chocby dlatego ze papiez jest tez
      glowa panstwa. Ale temat finansowania kosciola to jest dopiero smakowite. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka