06.03.06, 21:19
Witam,
jedno male pytanko, gdzie w Bielsku Podlaskim mozna zalozyc internet? Pomijam Neostrade i sieci
osiedlowe (mieszkam w domku). Czy sa jakies firmy oferujace dostep droga radiowa? Ofert
operatorow GSM tez nie biore pod uwage, bo sa dla mnie za drogie.
pozdrawiam
Piotr
Obserwuj wątek
    • obserwer11 Re: Internet 06.03.06, 22:14
      jest taka możliwość , skontaktuj się z chłopakami z Sukiennic Bielskich przy
      rynku Krzysiek i Waldek tylko tyle ! kolega ma dość daleko od centrum i nawet
      działa .
      • pawlozsiul Re: Internet 06.03.06, 22:49
        "elwa" nazywa się ta firma. Jeśli chodzi o tepsę też oferują modem radiowy, gdy
        nie opłaci im się kłaść światłowodu - są do tego zobligowani po ostatnim
        wygranym przetargu na świadczenie usług telefonii powszechnej. Jest tylko
        drobne "ale" - przy byle opadach ten radiowy system "tp" przestaje działać.
        • pikar Re: Internet 07.03.06, 01:08
          a moze masz jakies namiary na firme "elwa" (choc mi sie nazwa kojarzy z byla fabryka kondensatorow
          na koncu ul. Mickiewicza - stare dzieje), jakas stronka www lub telefon?

"jest taka możliwość , skontaktuj się z chłopakami z Sukiennic Bielskich przy
          rynku Krzysiek i Waldek tylko tyle ! " - a jak mam ich znalezc? przeciez nie bede chodzil z tabliczka
          "Krzysiek i Waldek" wokol sukiennic. rowniez prosba o jakies namiary.

pozdrawiam
          Piotr
          • partizan79 Re: Internet 07.03.06, 01:10
            Bez tabliczki nie razbieriosz:)))
          • serwispodlasia Re: Internet 07.03.06, 01:12
            elwy nie polecam, bo za dużo bramek w ich sieci jest. Ze stanami przez skypa co
            noc rozmawiam bez problemów żadnych, a sygnał ginie, gdy zaczynam rozmowę z
            kumplem z 11-go Listopada. Bielnet Darka Bielaka proponuje ok. 2 megowe łącze
            radiowe za przyzwoite pieniądze.
            • pikar Re: Internet 07.03.06, 12:23
              a moglbym prosic o namiary na firme Elwa i na Bielnet? Te firmy ogarniaja zasiegiem caly Bielsk?
              pozdrawiam
              Piotr
              • siwy62 Re: Internet 07.03.06, 18:57
                Pikar, nowa firma właśnie powstaje, net bezprzewodowy, zajdż do pubu w
                rzemiośle, a tam na drzwiach jest ogłoszenie - 2 lata gwarancji, że cena sie
                nie zmieni, chyba 35 zł miesięcznie, pozdrówka siwy
                • pikar Re: Internet 07.03.06, 19:18
                  Siwy, a moglbys mi podac wiecej informacji o tej firmie, jakis kontakt do niej (tel. lub www). Nie ma nie
                  teraz niestety w Bielsku a potrzebuje tych informacji.
                  pozdro
                  Piotr
                  • siwy62 Re: Internet 07.03.06, 19:36
                    Wiem, że macza w tym rece Koper i podaje ci do niego nr tel.663663916,
                    nie wiem tylko czy aktualny.
                    To nowa rzecz w BP, robi to z kims Bstoku i kims (niby fachurą od tych spraw) z
                    BP, troche masztów juz stoi, jakieś ostatnie sprzęty kupują.
                    pozdro czółko ...
                    • pikar Re: Internet 08.03.06, 10:20
                      Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
                      Rozmawialem z gosciem od Siwego, jego oferta wyglada sensownie (co prawda 256kB/s, ale zobaczymy
                      jak bedzie w praktyce). Za tydzien podobno zaczynaja instalacje.
                      pozdrawiam
                      Piotr
                      • partizan79 Re: Internet 09.03.06, 07:48
                        A nie ma za co. Mam nadzieję, że moje wskazówki się przydały;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka