szpila555 11.03.06, 13:54 Kto zgadnie: 1. Co buduje właściciel działki na zdjęciu? 2. Gdzie znajduje się ta działka? Nagroda: butelka dobrego piwa - piwo do wyboru przez forumowicza, który najszybciej odgadnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 13:57 Jakbyś pokazał to zdjęcie to było by mi o wiele łatwiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:02 partizan79 napisał: > Jakbyś pokazał to zdjęcie to było by mi o wiele łatwiej;) Sorki ;) img221.imageshack.us/my.php?image=img4803acustom5xv.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 14:12 Albo zaczątki budowy nowego hipermarketu, który podobno ma w Bielsku powstać. Wie ktoś może, jakiej sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zagadka 11.03.06, 14:18 Mi to wygląda na miejsce, gdzie Niemcy zaczynali budowę obozu koncentracyjnego. Okolice Wierzbowej? Jezeli supermarket, to nawet logiczna kontynuacja, pewnie będzie: "arbeit macht frei" nad wejściem dla personelu. Stawu raczej nie kopie tylko raczej nawozi, żeby zagęszczać. Poddaję się. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:20 pawlozsiul byl najblizej, moze jeszcze zgadnie i zgarnie nagrode ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 14:25 Może Gucio nawozi ziemię pod swoją knajpkę? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:25 Hipermarket będzie tu: img226.imageshack.us/img226/6963/img4771acustom8eo.jpg A dla ułatwienia rozwiązania zagadki następna fotka: img226.imageshack.us/my.php?image=img4801custom8bl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:27 Jak potrzebna będzie jeszcze jedna fotka, to piwo wybiorę ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Zagadka 11.03.06, 14:33 Chyba pogrywasz. Jezeli "apteka" miała być blisko zaczynam podejrzewać, że chodzi tu o dojazd a odpowiedź wymaga znajomości struktury własnościowej działki. Wysiadam, zbyt rzadko bywam w Bielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 14:34 Wiem, że nie zgadnę, ale ta możliwość wygrania browara jest tak kusząca.. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:39 Trudno, ja wybieram piwo, ale dalej jestmozliwośc wygrania img56.imageshack.us/img56/9678/img4809acustom1mh.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 14:48 Ale czy piwo chociaż będzie z Kampanii, Carlsberga lub Żywca? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 14:52 A może zmień pytania na: 1. Jakie drzewa widać na zdjęciu na pierwszym planie? 2. Jakiego koloru mam samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:54 Jeśli stawiasz piwo, to odpowiadam: 1. wierzby 2. ciemnozielony Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:57 partizan79 napisał: > To ja miałem zgadywać;) To zgaduj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 15:01 Jak mam zgadnąć jak utrudniasz? W ogóle nie kojarzę tego terenu. Poza tym czuję, że nie jest to jakaś przyziemna sprawa, a ja jestem dobry tylko w sprawach przyziemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 11.03.06, 15:04 Nie nie nie. Nie zawracaj im głowy w sobotę;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 15:11 partizan79 napisał: > Nie nie nie. Nie zawracaj im głowy w sobotę;) Tak, tak, tak, może ktoś się skusi na dobre piwko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Zagadka 11.03.06, 15:34 Biała zaleje, węgiel zasypie, elewatory będą szumieć, pod pociąg do Lewek wpaść można... Chyba, że domek letniskowy, albo Centrum Sportów Wędkarskich nad nowym zalewem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 15:43 kaukonsky napisał: > Chyba, że .... Ooo, jak już prasa czyta ten wątek, to milczę, po co mam chleb zabierać ;) Podpowiadam tylko, że to jest działka prywatna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 14:14 partizan79 napisał: > To mi wygląda na nową aptekę. Masz bujną wyobraźnię, ciepło, ciepło, ciepło ... Ale pomyśl, kto pójdzie czy pojedzie na łąkę do apteki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obalix Re: Zagadka 11.03.06, 14:15 Przecież to najzwyklejsze w świecie kretowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Zagadka 11.03.06, 19:44 Ja zgadne ja zgadne! Wedlug mnie (tak na 97%) to jest Swiątynia Opatrzności Bożej (w skrócie ŚOB) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 19:53 Coż ... 97% butelki browarku już straciłeś, ale masz jeszcze szansę na pozostałe 3%. próbuj dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Zagadka 11.03.06, 20:05 Ale litra stawiam od ręki że byłem bardzo blisko Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Zagadka 11.03.06, 20:17 Coż, podpowiedź padła również dzisiaj w innym wątku forum. Prosiłbym jednak bez "wycieczek" w stronę świątyń. Więcej kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Nie podpowiedź tylko odpowiedź 11.03.06, 20:28 Wystarczy powiekszyć plan. Byłem blisko, pisząc wyżej: "zbiornik retencyjny czyli kolejny basen". Uważam, że symboliczny łyk piwa z wybranej przez Ciebie butelki mi się należy. Ale że nie gustuję w owym trunku, łatwo pogodzę się ze stratą. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Nie podpowiedź tylko odpowiedź 11.03.06, 20:37 Byłes blisko, ale nie chodziło o zbiornik, a teren przyległy. Przeczytaj jeszcze raz o co pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_kosynier Re: Zagadka 12.03.06, 09:53 > Prosiłbym jednak bez "wycieczek" w stronę świątyń. Więcej kultury! Wytłumacz mi niewiernemu, dlaczego wspomnienie o świątyni budowanej za pieniądze podatnika to brak kultury.Czy według ciebie stawianie w takim kraju jak nasz, pomników pychy i próżności za pieniądze, których wiecznie brakuje choćby na ratowanie życia ludzkiego jest oznaką kultury?. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Odpowiadam krzysztofowi "kosynierowi" 12.03.06, 10:31 ryszard_kosynier napisał: > Wytłumacz mi niewiernemu, dlaczego wspomnienie o świątyni budowanej za > pieniądze podatnika to brak kultury.Czy według ciebie stawianie w takim kraju > jak nasz, pomników pychy i próżności za pieniądze, których wiecznie brakuje > choćby na ratowanie życia ludzkiego jest oznaką kultury?. Odpowiadam i jednocześnie tłumaczę: 1. Załóż po prostu nowy wątek, przytocz fakty, argumenty, może ktoś podyskutuje z Tobą na ten temat. Możesz również poszukać forum temeatycznego i tam podyskutować z innymi na tematy, które Ciebie nurtują. 2. Odpowiedź była moim zdaniem prowokacyjna i bardzo odległa odległa od tematu: napchafte_chochoncy napisał: > Ja zgadne ja zgadne! Wedlug mnie (tak na 97%) to jest Swiątynia Opatrzności > Bożej (w skrócie ŚOB) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=38305715&wv.x=2&a=38320820 3. Czasem zarzucano na tym forum Serwisowi że poniważ nie jest członkiem Spółdzielni nie powinien się na jej temat wypowiadać. Zauważasz podobieństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_kosynier Re: Odpowiadam MIrosławowi Szpili 12.03.06, 11:16 > 3. Czasem zarzucano na tym forum Serwisowi że poniważ nie jest członkiem > Spółdzielni nie powinien się na jej temat wypowiadać. Zauważasz podobieństwa? Nie ma podobieństw,on nie płaci na utrzymanie SM,a ja płacę za decyzje pożal się Boże polytykuf.Jestem podatnikiem i płacę podatki, więc mam prawo się wypowiedzieć w kwestii budżetu.Dlaczego wypowiedż napchafte_chochoncy była prowokacyjna,czy uważasz, że nadal, a może znów są tematy tabu. > 1. Załóż po prostu nowy wątek, przytocz fakty, argumenty, może ktoś podyskutuje > Fakty podaje wczorajszy Fakt 20 milionów my, 20 Warszawiacy, ale w tym wypadku to ich sprawa,i nie są to wiadomości brukowe ,to są uchwały rzadzących,naszych przedstawicieli.Zresztą komu to tłumaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Odpowiadam MIrosławowi Szpili 12.03.06, 11:31 Cóż, Faktu nie czytam i tych spraw nie znam. Dziennika telewizyjnego też nie oglądam, wystarczą mi informacje z netu. Każdy płaci podatki. A co do Spółdzielni, to jeśli korzysta z dotacji Państwa (na docieplenia) to pieniądze na to również idą z kieszeni podatików. Serwisu też!!! Pamiętaj o tym. Chyba mu sprzedam garaż i też będzie członkiem Spółdzielni, żeby go w końcu "społdzielcy" przestali atakować za brak członkowstwa. Może wtedy problem rozwalonego płotu granicznego zostanie rozwiązany ;) Nie tylko zresztą tego, przejdź się za garaże. Jak za daleko, to mogę podesłać mailem zdjęcia. Życzę sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul "alienacja władzy" to się nazywa 12.03.06, 11:53 Szpila, mniej komentuj, bardziej wsłuchuj się w głos ludu. Vox populi, vox Dei, nawet jeśli przeciw świątyniom głos ów skierowany Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_kosynier Re: Odpowiadam MIrosławowi Szpili 12.03.06, 11:53 co ma piernik do wiatraka,członkostwo w społdzielni nie daje praw do naprawy prywatnego płotu członka, ty,, były,, na szczęście tego nie wiesz?.A garaż możesz sprzedać komu chcesz, możesz nawet dorzucić na członkowskie.Problemy nie spóldzielczych płotów mnie interesują,mam ważniejsze sprawy na głowie,ale dla ciebie to może być super temat na nieodległe przyszłe wybory,w końcu ty służysz ogółowi, nie tylko członkom. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Odpowiadam ryszardowi_kosynierowi 12.03.06, 12:12 Proponuję zapytać Prezesa. On Ci powie co mówią przepisy na temat remontu płotów na granicy dwóch nieruchomości. Koszty powinni ponosić obaj sąsiedzi. Powinni, ale przymusu nie ma. Pomijając płot Serwisu, za blokiem Mickiewicza 172B, za garażami blaszakami na granicy nieruchomości Spółdzielni płotu juz w zasadzie nie ma. Pozostały tylko słupki i smętne szczątki sztachet. A ja muszę się na to patrzyć codziennie z okna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_kosynier Re: Odpowiadam ryszardowi_kosynierowi 12.03.06, 12:17 A ja muszę > się na to patrzyć codziennie z okna : Ja wstawiłem rolety Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Odpowiadam ryszardowi_kosynierowi 13.03.06, 23:03 ryszard_kosynier napisał: > A ja muszę > > się na to patrzyć codziennie z okna : > > Ja wstawiłem rolety ______________________________ Gratuluję!!! To jest postępowanie godne członka rady nadzorczej SM. Czy pozostali członkowie rady też nałożą klapki na oczy, jak trzeba będzie np: nasuwać garaże SM na właściwe miejsce na Poświętnej, bo coś tam się nie zgadza z lokalizacją. Jeszcze raz gratuluję właściwego podejścia do problemów. Która to już kadencja? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Odpowiadam krzysztofowi "kosynierowi" 13.03.06, 00:04 Moze i była prowokacyjna ryszarda odpowiedz, ale ja bym podejrzewała podobnie. Biorac pod uwagę fakt przescigania sie duchownych w naszym miescie w kwestii kto wiecej swiatyń postawi, pierwsza mysl ktora mi przyszła to nowa swiatynia. Niekoniecznie Opatrzności Bozej ale...... Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Zagadka 11.03.06, 20:20 Litra dykty oczywiście, o ile masz juz ukończone 18 lat, bo nie chce miec nieprzyjemności ze rozpijam nieletnich (-; Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 12.03.06, 08:15 No więc ktoś się z "notabli" lub ich rodziny się buduje po to, by zgarnąć później odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Zagadka 12.03.06, 08:22 psss.... na pewno jeden z kandydatów na prezydenta, którego można często spotkać w okolicy Białowieży ale afera .... nie mówcie chociaż Serwisowi, niech Szpila zabłyśnie jako piewszy na sesji RM Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Zagadka 12.03.06, 08:39 Cydzu, nie ma Ciebie na spisie powszechnym. Ruszaj więc i podnoś frekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Zagadka 12.03.06, 10:25 aaaa jaaakoś mi się nieechcę, dziś niedziela, a gdzie to jest ten spis, aaa?? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Pytanie do cydza 12.03.06, 10:34 cydz napisał: > ale afera .... nie mówcie chociaż Serwisowi, niech Szpila zabłyśnie jako > piewszy na sesji RM Widzisz jakąś aferę? To podziel się z nami tym, co wiesz na jej temat! Uszczypliwości zostaw sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Pytanie do cydza 12.03.06, 10:54 szpila555 napisał: > cydz napisał: > > ale afera .... nie mówcie chociaż Serwisowi, niech Szpila zabłyśnie jako > > piewszy na sesji RM > > Widzisz jakąś aferę? To podziel się z nami tym, co wiesz na jej temat! > Uszczypliwości zostaw sobie. Szpilo czy tobie wydaje się, że wszyscy oprócz ciebie to durnie? Sam szukasz sensacji tam gdzie jej nie ma. Po co te zdjęcia działki przy zalewie, której miasto nie wykupiło (bo i po co?) z podtekstem że komuś nabija się kieszeń. Czy rolą radnego jest szukanie sensacji i sianie fermentu. Nie przypadkiem w swoich wypowiedziach łącze cię z serwisem bo zajmowanie sie takimi tematami należało dotąd do niego. Lecz od jakiegoś czasu starasz mu się dorównać. Powodzenia. Tylko przykro, że robi to radny - przedstawiciel pewnej grupy mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Pytanie do cydza 12.03.06, 11:45 Cóz, znam Cię nie od dziś. Masz prawo do swego punktu widzenia (zależnego od punktu siedzenia) a ja do swojego. Chyba jednak źle zrozumiałes moje intencje.Dziwi mnie to, że pomimo zgłoszenia już zdaje się co najmniej przed rokiem sprawy wykopów na tej działce, zawożenia wykopanego dołu śmieciami i późniejszego przysypania kupami piasku - nikt z "odpowiedzialnych organów" nie zareagował. Od osoby dzwoniącej, zgłaszającej ten fakt, wymagano podania danych personalnych a najlepiej to jeszcze jakby napisała oficjalną skargę na piśmie. Tylko jeśli powstanie zbiornik, to po zalaniu tego terenu podczas powodzi zakopane śmieci dodatnio nie wpłyną na jakośc wody!!! A co do wykupu tej działki, to sądzę że miasto jednak wyda pieniądze na wykupienie przynajmniej jej części. Może się założymy? I to nie jest sensacja, a smutna prawda o nieudolności ... może wiesz czyjej? Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Pytanie do cydza 12.03.06, 11:52 hahahaha ale metody - "ja cię znam" to nie podskakuj - a to mnie ubawiłeś .... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_kosynier Re: Pytanie do cydza 12.03.06, 12:02 cydz napisał: > hahahaha ale metody - "ja cię znam" to nie podskakuj - a to mnie ubawiłeś .... Cydzu,mamy zbliżone poglądy i dlatego muszę cię przestrzec i ty i ja musimy uważać, niedawno znaleziono 300 kilo,czy 300 worków teczek,szpila musi coś wiedzieć, skoro do mnie zwraca się po imieniu, czyli już wie, a i ciebie jak widzisz rozpracował Odpowiedz Link Zgłoś
gq_1966 Ale o co chodzi 12.03.06, 23:39 Jestem wierzacy ale niewierny Jestem z Bielska a jakbym nie był Nic nie wiem i nikt z was mnie nie zna Mogę prosic a jaśniejsze wypowiedzi dla ciemniaka Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Ale o co chodzi 13.03.06, 08:08 Mizia nie ma nic przeciwko, że jesteś niewierny? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jasne że nie 13.03.06, 09:07 Bo nie wie, czy bo to ona jest tą drugą?;) Odpowiedz Link Zgłoś
gq_1966 Dobrze główkujesz 13.03.06, 09:22 ż ciebie musi byc jakiś agent???????????? Zgadłem????? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Dobrze główkujesz 13.03.06, 09:26 Ciekawe czy mam jakieś teczki.. Odpowiedz Link Zgłoś