stepby 14.09.06, 22:56 www.slonko.com.pl/jahusztowo/ Ihar jość ql Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stepby Re: kraina Jahusztowo 15.09.06, 06:15 .. i nie macie nic do powiedzenia ??? Dziwne. Ktos zrobił dobra robotę . Zobaczcie np to www.slonko.com.pl/jahusztowo/plan.php A dodam jeszcze, że wszystkie materiały przygotował nauczyciel Białoruskiego wraz z uczniami jęz. białoruskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul kraina Bielsk - a propos toponomów 17.09.06, 08:21 Na początku lat dziewięćdziesiątych J.P. (nie wiem, czy życzyłby sobie ujawniania personaliów) stworzył i wydał plan Bielska. Autor "schodził" całe miasto, nie tylko mierząc - również przeprowadzając wywiady z ludźmi. Efektem był plan zawierający historyczne nazewnictwo różnych części Bielska. Kilka lat temu jeden z forumowiczów plan ów zresztą spiratował i w 3/4 powielił. Dziś plan ten jest nieaktualny - brakuje wielu ulic, które w ciągu kilkunastu lat powstały (że o rondzie nie wspomnę). Powstało kilka innych mapek, będących li tylko odwzorowaniem przebiegu ulic. Może by tak władze miasta sięgnęły do projektu JP? Plan należy, oczywiście, zaktualizować. Niczego równie "małoojczyźnianego" nie jest w stanie zrobić żadna firma kartograficzna. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: kraina Jahusztowo 17.09.06, 08:50 stepby napisał: > .. i nie macie nic do powiedzenia ??? Dziwne. Ktos zrobił dobra robotę . > Zobaczcie np to www.slonko.com.pl/jahusztowo/plan.php A dodam > jeszcze, że wszystkie materiały przygotował nauczyciel Białoruskiego wraz z > uczniami jęz. białoruskiego. Włożono dużo pracy w przygotowanie materiałów do tej stronki. To zasługuje na uznanie. Moze znacie jeszcze inne strony o Podlasiu a szczegolnie o okolicach Bielska? Znalazłem inną stronkę w której przygotowanie autorzy wlozyli duuzo pracy. Osobiscie zainteresowaly mnie Studziwody ;) sonca.org/carskiszlak/pl/trasa.php?id=studziwody Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Ambitny jość! 15.09.06, 07:48 Pod wrażeniem jestem, poważnie. Nie wiedziałem, że po białorusku też mówi się "ql". Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Ambitny jość! 15.09.06, 08:05 to wiedz że był w Bielsku nawet taki białoruski kabaret. Nazywał sie właśnie QL Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Ambitny jość! 16.09.06, 20:09 Bardzo przyzwoita stronka - fajna inicjatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Re: kraina Jahusztowo 17.09.06, 11:30 Przypomnę swój post "dzień dobroci dla to_ja8 : "Tyle się ostatnio dla to_ja8 na forum sypie,że może by najbliższą niedzielę ogłosić po chrześciańsku dniem dobroci dla to_ja8 ? Człowiek się zestresuje, a po co nam zestresowany forumowicz ? Dajmy dzień odpustu ,za darmo , ot tak sobie , a od poniedziałku znowu można." Widzę,że nie wszyscy sie do tego dostosowali, a przecież mozna, ZAMIAST SIĘ ŻREĆ, zrobić coś pozytecznego dla wizerunku,jak na przykład prezentowane w tym poście strony. Może komuś coś sie tam nie podobać,ale można ,jesli ma się rzeczowe argumenty,przedyskutować ,zaproponować zmiany,czy uzupełnienia. Dobrze,że u nas muzułmanów niezawiele,jesli w ogóle tacy są.Doszedlby watek antymuzułmański jeszcze,bo to forum juz takie jest.Na paskudne ataki odpowiada się równie paskudnymi replikami . Po co ? Przecież wszyscy się nie zgadzamy z "prawiesławnym",bez względu na wyznanie. Czy istotnie jesteśmy takimi złymi ludżmi,by jedynym celem forum była agresja? Odpowiedz Link Zgłoś
gsx1100g Re: kraina Jahusztowo 22.09.06, 10:07 jestem pełen uznania dla ogromu pracy, wysiłku i troski . Tworcy stronki zasługuja na pochwałe... pozdr. gsx-art Odpowiedz Link Zgłoś