Dodaj do ulubionych

Beger prztytopila PIS.

27.09.06, 17:31
Ale historia. Brawo TVN!
Obserwuj wątek
    • khaki3 Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 17:56
      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • hansgrubber Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 18:00
        Poslanka skazana za falszerstwa wyborcze - skompropmitowala partie odnowy
        moralnej - coz za upadek!
        • khaki3 Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 18:14
          Czyzbys nad tym ubolewal?:):):) Ja tam sie ciesze,ze wreszcie ktos im nochala
          utarl. Wyborow wczesniejszych nie bedzie. Przeciez pis nie moze sobie pozwolic
          na "zemste" spoleczenstwa. ale to przyslowiowy gwozdz do trumny.Panom z pis'u
          podziekujemy, a panie tuz za nimi ze lzami w oczach podazaja:D a to dopiero sie
          rozkreca:) ciiiicho i puuusto, glowa pisu milczy,wyczekuje.a gdyby to zdarzylo
          sie PO to kaczynski bylby wszedzie,kto wie moze nawet w mojej lodowce:D
          • hansgrubber Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 20:38
            Nie zaluje - nie o to chodzi - mysle tylko jak nisko upadl PiS skoro to
            Begerowa udowodnila im machlojki. A wybory beda tyle ze za jakis czas. PiS chce
            opanowac kryzys. Zobaczymy czy sie uda.
            • dwaynehicks Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 20:44
              W "cywilizowanym" świecie po takiej wpadce każdy rząd podał by się do dymisji.
              Zobaczymy, czy panowie z PiS-u są "cywilizowani"...
              • hansgrubber Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 20:54
                Daj spokoj - przeciez juz wiadomo ze winna jest Beger, agenci obcych sluzb
                Morozowski i Sekielski oraz Uklad (Warszawski?) no i oczywiscie PO. Kaczor
                idzie w zaparte.
                • dwaynehicks Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 20:56
                  ...i dostanie zaparcia (politycznego) :)
                  • hansgrubber Re: Beger prztytopila PIS. 27.09.06, 21:10
                    Oby.
              • to_ja8 Re: Beger prztytopila PIS. 29.09.06, 07:23
                dwaynehicks napisał:

> W "cywilizowanym" świecie po takiej wpadce każdy rząd podał by się do
                dymisji...

Jak bym słyszał Lesia Milera!!!
                Powiedział coś takiego jak poparcie społeczne dla rzadu Buska spadło do do
                kilkunastu procent. Ale sam nie podał się do dymisji, gdy wg. OBOP-u miał 5
                proc.
                Kto słychał kilka lat wstecz RMF-u chyba zauważył jak znęcaała się nad nim za
                to ta rozgłośnia.
    • ja-alutka Czy można upaść niżej?? 27.09.06, 23:50
      wiadomosci.onet.pl/1409883,11,item.html
      Uśmiech tu nie pasuje...
      • anka1 Re: Czy można upaść niżej?? 28.09.06, 08:39
        widze ze platfusowsko-gwyborcza propanganda i tu namieszala niektorym w glowach.
        • hansgrubber Re: Czy można upaść niżej?? 28.09.06, 10:42
          Zwlaszcza Adamowi Lipinskiemu. :)
          • m.a.t Re: Czy można upaść niżej?? 28.09.06, 12:57
            Kazimierz Marcinkiewicz powiedział:
            "Bez miłości nie ma dobrej i uczciwej polityki. Nie ma bo polityka to troska o
            dobro wspólne. Cóż znaczy troska bez miłości? Cóż znaczy dobro wspólne bez
            miłości? Otóż nic nie znaczy. Właśnie wówczas jest bla, bla, bla. Nic nie
            znaczące słowa i gesty. Pustka. Czy skądś ją znacie? Ja tak."

bla bla bla

• pawlozsiul Anka, wyluzuj 28.09.06, 13:23
          Takimi określeniami sama się prosisz, żeby ktoś Cię nazwał dzieckiem propagandy
          pisowsko-rydzykowej. Dobrze, że Alutka mało konfliktowa i się nie odcięła.

Swoją drogą, to miło, że ktoś jeszcze na forum nie lubi PO. Myślałem, że tylko
          ja za nimi nie przepadam.
          • to_ja8 Re: Anka, wyluzuj 29.09.06, 07:27
            pawlozsiul napisał:

> Takimi określeniami sama się prosisz, żeby ktoś Cię nazwał dzieckiem
            propagandy
            >
            > pisowsko-rydzykowej. Dobrze, że Alutka mało konfliktowa i się nie odcięła.
            >
            > Swoją drogą, to miło, że ktoś jeszcze na forum nie lubi PO. Myślałem, że
            tylko
            > ja za nimi nie przepadam.

===

Przynajmniej w tym masz moje "poparcie społeczne".
          • anka1 Re: Anka, wyluzuj 29.09.06, 15:24
            he he i tu sie mylicie kolego Pawlo, bo zawsze glosowalam na Korwina-Mikke. a
            ze PO nie lubie to inna rzecz.
            • pawlozsiul Re: Anka, wyluzuj 30.09.06, 01:17
              Znaczy się Ty nie lubisz socjalistów z PO, a ja liberałów. Grunt, że się
              zgadzamy.
      • pitzlad Re: Czy można upaść niżej?? 28.09.06, 14:23
        proponuję przeczytać pierwszy komentarz do tego artukułu... To jest dopiero
        paranoja.

*--*____*--*
        merry car :-)
        • pitzlad Re: Czy można upaść niżej?? 28.09.06, 14:24
          A tutaj link:

wiadomosci.onet.pl/1,15,11,23462632,65260223,2506174,0,forum.html
    • pawlozsiul I jak tu nie wierzyć w "układ"? 28.09.06, 13:26
      Kilkadziesiąt prasowych komentarzy, ale nikt nie zająknął się nawet, że
      Kaczyński NIE ZGODZIŁ SIĘ na to, by Renata Beger została wiceministrem
      rolnictwa. Tylko "polityczna korupcja" odmieniana przez wszystkie przypadki.
      • bielszczanin Re: I jak tu nie wierzyć w "układ"? 28.09.06, 13:55
        Jak zwykle ciekawy komentarz:

PiS w ślepym zaułku

Czy rozmowa Adama Lipińskiego z Renatą Beger była próbą korupcji? Jeszcze nie,
        choć prawie. Lipiński nie złożył wprost oferty finansowej. Ale rozważanie
        możliwości sfinansowania opłat za weksle przez Sejm niebezpiecznie zbliżyło się
        do tej granicy.

Tak czy inaczej, sposób negocjowania z posłanka Samoobrony jest trudny do
        przyjęcia. Język, jakim rozmawiał Lipiński z Beger, bardzo przypominał mi styl
        rozmowy Michnika z Rywinem. To jest coś, co najtrudniej zrozumieć i
        zaakceptować.

Politycy PiS przekonują, że tak bardzo często wyglądają negocjacje polityczne.
        Zapewne tak, ale to prawda dość smutna. Reakcja opozycji jest oczywiście
        obłudna. Podobne targi miały miejsce zapewne i za rządów SLD.

Teraz jednak zobaczyliśmy jak to robi PiS. Jeśli wiele razy broniłem różnych
        działań partii Kaczyńskiego. to dlatego, że tak jak przywódcy tej partii
        uważam, że polskie życie publiczne jest przegniłe i wymaga radykalnej naprawy.
        Naprawy wymaga wiele mechanizmów działania instytucji państwowych, naprawy
        wymaga sposób uprawiania polityki. Rewolucja moralna jest potrzebna.

Ale jeśli rewolucję próbuje się przeprowadzać z ludźmi, którzy mają niejasną
        przeszłość a ich metoda polityczna polega na grach, szantażach i wywoływaniu
        publicznych awantur, to skutki takiej rewolucji mogą być tylko opłakane.

Cała historia z Beger jest zapewne prowokacją Leppera. Ale co z tego? Co do
        Leppera nie mam złudzeń. Martwi mnie, że jeden z najporządniejszych ludzi Prawa
        i Sprawiedliwości, Adam Lipiński, prowadzi w ten sposób rozmowy, używa tego
        typu argumentów i składa takie propozycje.

Prawo i Sprawiedliwość zabrnęło w ślepy zaułek. Zdaje się, że nie zdają sobie
        jeszcze z tego sprawy.Ta historia może wywołać wściekłość wielu wyborców. Bo
        siła telewizyjnego obrazu i dźwięku jest ogromna. Linia obrony, którą przyjęli,
        czyli "obrona w zaparte", moim zdaniem, nie pomoże im.

W tej sytuacji, im szybciej odbędą się wybory, tym lepiej. Także dla PiS

igorjankepost.blog.onet.pl/2,ID137957814,index.html
        • hansgrubber Bielszczanin pelna zgoda 28.09.06, 19:49
          moze poza wiara ze PiS jest w stanie cokolwiek uleczyc. Ja jej nie mialem od
          poczatku.
      • keliusz Re: I jak tu nie wierzyć w "układ"? 28.09.06, 18:18
        Pawlo masz tu rację- Kaczyński nie zgodził się na stołek Beger, ale też nie
        można mówić że nic się nie stało, że to prowokacja itd. Pewnie oglądalność w
        TVN-ie malała więc trza było oglądalność podbić. Generalnie Lipiński i
        Mojzesowicz dali się podpuścić Reni i łykali jak młode leszcze.... ach te kobitki
        • pawlozsiul Re: I jak tu nie wierzyć w "układ"? 29.09.06, 07:34
          Nie no, coś się stało - ale patrząc OPTY - coś nawet dobrego. Zostały
          odtajnione pewne mechanizmy sprawowania władzy. Rządy SLD trzymały się w
          końcówce na poparciu Jagielińskiego i Witaszka. Chyba nikt nie przypuszcza, że
          rozmowy Belki/Millera przebiegały w ten sposób:
          Miller/Belka: Spotkaliśmy się tu po to, żeby wspólnie ustalić, co razem,
          wspólnie możemy zrobić dla Polski.
          Jagieliński/Witaszka: Gotowi jesteśmy przyjąć współodpowiedzialność za kraj i
          pomyślność obywateli na odcinku zarządzania PFRONem.

Taśmy Beger tylko odkrywają ten mechanizm, którego na wiedzy o społeczeństwie
          nie uczą, a który stał się w polskiej polityce powszechnie obecny. Dzięki temu,
          jako obywatele, doedukowaliśmy się niebywale.
    • walker-007 Co teraz zostało z PIS.? 28.09.06, 16:26
      Teraz z PIS zostało tylko " i "
      nie ma prawa , i tym bardziej sprawiedliwości
    • artkotsky Re: Beger prztytopila PIS. 28.09.06, 18:52
      Najgorsze jest to, że sejm sie nie rozwiążę bo szkoda im stołków. PO, Sld,
      Samoobrona mogą zyskać w wyborach. PiS traci,a co będzie z Romkiem i jego
      Wszechpolszakami, którzy są poniżej progu wyborczego.
      PS
      Co on by robił gdyby nie wszedł do sejmu??
      • hansgrubber Re: Beger prztytopila PIS. 29.09.06, 08:42
        Wejdzie wejdzie - pojdzie z PiSem.
        • szpila555 Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:16
          przedstawionych w czasie rokowań rządowych, październik 2005:

1. Większość ministerstw dla PO
          2. Wydatki państwa ograniczone w 2006 r. do 210-211 mld zł
          3. Podatek liniowy 3 x 16 z kwotą wolną 1000 zł na podatnika i dziecko.
          Likwidacja innych ulg
          4. Minister sprawiedliwości oddzielony od prokuratora generalnego. Powinien być
          profesjonalistą a nie politykiem. Likwidacja Prokuratury Krajowej
          5. MSZ połączone z Urzędem Komitetu Integracji Europejskiej, a szef z PO
          6. Nauka i oświata w jednym ministerstwie, szef z PO
          7. Deficyt (wraz z otwartymi funduszami emerytalnymi): 2006 r. - 4,5 proc.,
          2007 - 3,5 proc., 2008 - 2,5 proc., 2009 - 2 proc.
          8. Bezstronny szef specsłużb, pion śledczy ABW przeniesiony do Centralnego
          Biura Śledczego
          9. Marszalek Sejmu z PO, zakaz głosowania w Sejmie z opozycją
          10. Uchwalenie ustawy o naprawie życia publicznego - sztandarowego pomysłu Jana
          Rokity
          11. Pozostawienie "góra 20 firm", które nie zostaną sprywatyzowane
          12. Wojewodowie profesjonaliści, spoza lokalnych układów politycznych
          13. Jednomandatowa ordynacja wyborcza do samorządów, starosta powiatowy z
          bezpośredniego wyboru
          14. Konsolidacja finansów publicznych
          15. Armia zawodowa w ciągu sześciu lat
          16. Wprowadzenie samorządowego bonu oświatowego, którym rodzice symbolicznie
          opłacaliby naukę dzieci
          17. Przyznanie Trybunałowi Stanu prawa pozbawiania urzędu za złamanie
          ślubowania
          18. Radykalna zmiana systemu tworzenia prawa
          19. Radykalne zmiany w sądownictwie i prokuraturze
          20. Wicepremier - szef MSWiA o kompetencjach w wielu dziedzinach równych
          premierowi (np. uzyskiwanie wyjaśnień od ministrów)
          21. Jednolity system emerytur pomostowych

ŹRÓDŁO:
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69906,2989484.html

• bielszczanin Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:28
            No i co?
            Bardzo dobre postulaty.
            Przytoczę wg mnie najważniejsze:
            - Wydatki państwa ograniczone w 2006 r. do 210-211 mld zł
            - Podatek liniowy 3 x 16
            - Minister sprawiedliwości oddzielony od prokuratora generalnego. Powinien być
            profesjonalistą a nie politykiem
            - Deficyt (wraz z otwartymi funduszami emerytalnymi): 2006 r. - 4,5 proc.,
            2007 - 3,5 proc., 2008 - 2,5 proc., 2009 - 2 proc.
            - Bezstronny szef specsłużb
            - Pozostawienie "góra 20 firm", które nie zostaną sprywatyzowane
            - Wojewodowie profesjonaliści, spoza lokalnych układów politycznych
            - Jednomandatowa ordynacja wyborcza do samorządów
            - Konsolidacja finansów publicznych

i dużo innych

A co Ci się nie podoba? To że chcieli większości ministerstw?
            • hansgrubber Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:32
              Ten liniowy to oczywiscie nierealna sprawa.
              • bielszczanin Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:35
                E tam

Zresztą może i podatek liniowy nie jest taki ważny.
                Marnotrawstwo i przejadanie kasy (podatników)- to jest najgorsze.

Ale lepiej nie schodźmy na tematy ekonomiczno - gospodarcze.:)
            • szpila555 Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:35
              Sądze, że każdy sam wyciąga wnioski, po co mam komentowac.
              A tekst i link do niego podalem, bo akurat mi sie przypomnial i uznalem, ze
              wart jest odswiezenia.
              • bielszczanin Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:37
                Zakładam, że komentarzem było umieszczenie tego linku w konkretnym miejscu.
                Taka malutka insynuacyjka, co?
                Ale nie jestem pewien, więc zadałem pytanie.
                • szpila555 Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:42
                  bielszczanin napisał:
                  > Zakładam, że komentarzem było umieszczenie tego linku w konkretnym miejscu.
                  > Taka malutka insynuacyjka, co?
                  > Ale nie jestem pewien, więc zadałem pytanie.

Jest zalozenie, jest teza, nalezaloby przeprowadzic dowod. Tylko w imie czego?
                  Wolnosci slowa? Uwazam ze akurat ten tekst pasowal do tematu watku, bez zadnych
                  podtekstow. Sam pisalem w innym watku o okregach jednomandatowych, jak tez o
                  innych rozwiazaniach.

• bielszczanin Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 09:45
                    :)
                    • hansgrubber Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 12:34
                      Sek w tym ze w rozmowach Beger z PiS nie bylo ani jednej politycznej
                      propozycji. Stanowiska i... nie tylko.
                      • m.a.t Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 29.09.06, 19:04
                        A ja czytam sobie wszystko co piszecie i chciałbym coś zauważyć... Część z was
                        pisze: przecież nic się nie stało, tak było zawsze...

A ja twierdzę, że się stało. Dlatego, że PiS to NIE SLD. Dlatego, że ich hasłem
                        była odnowa moralna, że własnie na nową jakośc kładli nacisk w swoich
                        wystąpieniach. I co się okazało? Że tej nowej jakości NIE MA. Co więcej linia
                        obrony wygląda następująco: to wina PO... Przecież to co odwala Kuchciński nie
                        mieści się w głowie:D Twierdzi, ze Lipiński się przejęzyczył mówiąc o pokryciu
                        weksli z budżetu sejmu, a tak w ogóle to PO ich zmusiła do tego wszystkiego...
                        Żarty? Nie. On to mówi poważnie. I co jest najgorsze - elektorat PiS w to wierzy...
                        • pawlozsiul Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 30.09.06, 01:23
                          Sorki m.a.t., ale poza wekslami naprawdę nic NOWEGO się nie zdarzyło.
                          Zapomniałeś jak Twój pozytywny bohater Leszek Balcerowicz negocjował oddanie
                          stanowiska wiceministra AWSowi za dwa miejsca w radach nadzorczych?

A sprawę ewentualnego wykupu weksli za publiczną kasę należy wyjaśnić, bez
                          dwóch zdań.
                          • hansgrubber Re: 21 postulatów Platformy Obywatelskiej ... 03.10.06, 19:36
                            No nie nie: stalo sie stalo. A niejsna rola ministra sprawiedliwosci w sprawie
                            badania skutkow procesow przeciw weklantom, a przyjeta propozycja umieszczenia
                            rodziny Beger na listach PiS?
          • pawlozsiul 4 x TAK!!!! 30.09.06, 01:29
            Ja też jestem za likwidacją Senatu; granicą na Odrze i Nysie Łużyckiej; za tym,
            żeby ograniczyć prywatyzację. A co to czwarte było, bo zapomniałem?

PO chyba zapomniała, że powszechna służba wojskowa to instytucja republikańska,
            będąca realizacją zasady równości obywateli wobec prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka