Dodaj do ulubionych

Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :)

25.01.07, 17:20
Czarno brunatno buraczana koalicja wlasnie przeznaczyla 40 milionow na
swiatynie Opacznosci Bozej - jak samopoczucie Fundatorzy? :)
Obserwuj wątek
    • stepby Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 17:41
      czarna mafia się zbroi ;) Nikogo nie finansowałem. Wydarto mi wbrew mojej
      woli !!!
      • proffet Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 18:58
        To emeryci i renciści sfinansowali pieniądze przesunięte FUS
        • stepby Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 26.01.07, 06:31
          a emerytów i rencistów niestety finansujemy My
    • aququ2 Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 19:45
      Mogliby zrobić jakąś przybudówkę dla tych wałęsających się psiaków.
      • ball7 Oby Opatrzność Boża 25.01.07, 19:54
        nie pozwoliła długo kwaczyć się temu krajowi.
    • napchafte_chochoncy Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 21:25
      hansgrubber napisał:

> Czarno brunatno buraczana koalicja wlasnie przeznaczyla 40 milionow na
      > swiatynie Opacznosci Bozej - jak samopoczucie Fundatorzy? :)

Jak samopoczucie, nóż się w kieszeni otwiera....
    • patsy.stone Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 22:07
      cóż wolałabym przeznaczyć swoją cześć datków na domy dziecka, albo na nowe
      drogi, może na schroniska dla zwierząt, albo na hospicja. Ale, że nikt mnie o
      zdanie nie pytał....
    • ja-dekabrysta Re:ha ha ha 25.01.07, 22:18
      z treści i formy wynika że jesteś wściekły i toczysz pianę ,bo dali komuś nie
      tobie a wściekaj się sobie na zdrowie.całe szczęście ktoś tak zawistn i
      nienawidzący kościoła jak ty ma w tym temacie do powiedzenia tyle co żyd za
      okupacji,możesz tylko pluć jadem i siać zament.a ja będe reagował przy każdej
      okażji gdy poruszysz temat jakiegokolwiek wyznania czy religij,gdzyż jest to
      sprawa osobista i wara takiemu pieniaczowi od tego.to się nazywa wolność
      wyznania.poniał
      • ja-dekabrysta Re:odpowiedz dotyczy wpisu hansa 25.01.07, 22:23
      • patsy.stone Re:ha ha ha 25.01.07, 22:23
        Wolnośc wyznania wolnością wyznania a przeznaczanie publicznych funduszy z
        kieszeni każdego Polaka nie jest już sprawa Katolików, Prawosłąwnych czy tez
        innych wyznań a każdego POlaka, który ufundował Kościół. Póki co zyjemy w
        Państwie demokratycznym a nie Państwie Katolickim. I jeśli już temat wiary jest
        poruszany to Dekabrysto pozwól, że świątynie nie będą budowane za pieniądze
        Polaków podatników a za pieniądze wyznawców.
        • proffet Re:ha ha ha 25.01.07, 22:30
          Patsy ma rację , jestem za wspieraniem przez państwo remontów i konserwacji
          zabytkowych sakralnych obiektów różnych wyznań ale nie ich budowy
          • patsy.stone Re:ha ha ha 25.01.07, 22:33
            Konserwacja jak najbardziej. Musimy dbać o nasze zabytki w końcu to nasza
            historia, czyjąs historia. Nie możemy dopuścić, żeby nasze dziedzictwo rozpadało
            się na naszych oczach. Jednak budowanie nowych budynków sakralnych powinno
            odbywać się z funduszy wiernych. Pa.ństwo nie może z moich, Waszych podatków
            finansować budowy kolejnego kościoła. Bez różnicy dla jakiego wyznania.
        • ja-dekabrysta Re:ha ha ha 25.01.07, 22:31
          na temat podziału funduszy społeczny powstał nie jedna praca doktorska,i nie ma
          na to mądrych.jaka opcja polityczna taki podział.
          • ja-dekabrysta Re:ha ha ha 25.01.07, 22:35
            chodziło mi raczej o formę w jakiej hans to przedstawił, trochę rozwagi w
            wypowiedziach hansie
            • to_ja8 ha ha hans ma powód.... 25.01.07, 22:55
              ja-dekabrysta napisał:

> chodziło mi raczej o formę w jakiej hans to przedstawił, trochę rozwagi w
              > wypowiedziach hansie

===

żeby przypalić sobie przyrodzenie rozgrzanym do czerwoności żelazkiem...
              rozwaga w wykonaniu hansa, to PAŁAnie nienawiścią do...
              Może restaurować zabytki minionej epoki, np. dawne komitety PZPR-u?
            • mucha.p Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 25.01.07, 23:55
              ja-dekabrysta napisał:

> chodziło mi raczej o formę w jakiej hans to przedstawił, trochę rozwagi w
              > wypowiedziach hansie

===========

Absurdalność tej informacji nie ma tu najmniejszego znaczenia. Dokładnie tak
              chciał to przedstawić, i przedstawił.
              Czy zdażyło Ci się Dekabrysto, przeczytać tutaj coś na temat Prawosławia,
              napisane w podobnej formie? Nie? I nie przeczytasz. Prawosławni czerpią niemal
              perwersyjną przyjemność z tego, że kogoś to choć trochę zaboli.

Hansie, chcę Ci powiedzieć, że widzę idiotyczność tej decyzji, ale obraziłeś
              moje uczucia religijne, wrzucając każdego katolika do jednego worka.

coś w tym jednak jest, że nie wszyscy kochaja prawosłwnych
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=56093664
              • patsy.stone Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 25.01.07, 23:58
                Mucho mnie też obraźiłas wrzucając wszystkich prawosłąwnych czerpiących "niemal
                prewersyjną przyjemność z tego, że kogos to choć trochę zaboli " do jednego wora
                ka żdą osobę wyznania prawosławnego.
                • to_ja8 Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 00:00
                  no i będzie teraz wojna!!!
                  Ludzie przestańcie!!!
                  Przecież hansowi właśnie o to chodzi, żeby wszystkich skłócić!!!
                  • ja-dekabrysta Re: to_ja masz rację olać hansa POKÓJ 26.01.07, 00:12
                • mucha.p Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 00:38
                  patsy.stone napisała:

> Mucho mnie też obraźiłas wrzucając wszystkich prawosłąwnych
                  czerpiących "niemal
                  > prewersyjną przyjemność z tego, że kogos to choć trochę zaboli " do jednego
                  wor
                  > a
                  > ka żdą osobę wyznania prawosławnego.

========
                  gdzież bym śmiała.!?.....do diabła, kto zaczął? Ja? dlaczego tak jest, że to
                  właśnie prawosławni mają najwięcej do powiedzenia na temat kościoła? Czy ktoś z
                  katolików narzekał gdy prawosławny ksiądz wymyślił, że Bielskie imprezy będą się
                  odbywać pod ratuszem? Co? powiedz!..przypierdalał się ktoś?
                  • to_ja8 Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 00:46
                    mucho.p nie ulegaj tak bardzo emocjom - to moja przyjacielska rada
                    traktuj te wpisy bardziej z "przymróżeniem oka", prowokatorów tutaj nie brakuje
                    • wscieklytraktorzysta Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 07:58
                      We wpisie Hansa nie ma żadnej wzmianki na temat jakiegokolwiek wyznania,więc
                      wy wszyscy którzy mówicie o tym, jątrzycie najbardziej.Myślę że chodzi tu o to,
                      że instytucji o której się od dawna mówi, że jest niewydolna i grozi jej
                      upadek, wydarto jeszcze 40 mln złotych.Zapewne większość z biorących udział w
                      dyskusji jest klientami tej instytucji.Czy kogoś o to zapytano,a może w sprawie
                      tak ważnej jak budowa kolejnej świątyni za publiczne pieniądze zrobiono by
                      referendum.Nie mówcie tylko że to kosztuje,mogło by być połączone z np.durnym
                      referendum w sprawie mundurków szkolnych.(a pod gipsem swędzi coraz bardziej i
                      z sanek nici).
                      • nikzmienilem Fenomen. 26.01.07, 08:11
                        Wyjatkowym draństwem jest to,że zabrano emerytom i rencistom .Zarówno
                        aktualnym ,jak i przyszłym.Fenomenem jest,że wzięto "z pustego".Wzrosna składki
                        tych,którzy jeszcze nie zdażyli wyjechać.W kwietniu ZUS wypłaci emerytom
                        podwyżkę całoroczna,srednio 10 zł/miesiac.Będzie za co poszaleć.
                        • szpila555 Re: Fenomen. 26.01.07, 08:45
                          Wtrącę, że każdy będzie emerytem lub rencistą, o ile oczywiście dożyje.
                          • nikzmienilem Re: Fenomen. 26.01.07, 09:01
                            szpila555 napisał:
                            > Wtrącę, że każdy będzie emerytem lub rencistą, o ile oczywiście dożyje.

O ile w PIS-du się ZUS nie zawali i o ile będzie miał kto go finansować.Podobno
                            ostatni mieszkaniec tego kraju wyjedzie(lub umrze) najdalej w roku 2034.
                        • nikzmienilem Re: Fenomen. 26.01.07, 19:17
                          Życie dopisało ciąg dalszy przygód bliżniaków:
                          "O dwóch takich ,co okradli emerytów".
                          Niech ich Bozia za to pokara,a Rydzyk się odwroci!
                  • partizan79 Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 08:06
                    To zapytaj Hansa, Skrzydlata Koleżanko, jakiego jest wyznania, a nie
                    podlatujesz tu od razu do wszystkich prawosławnych. A jak Cię w końcu oświeci,
                    to pacnij się packą w głowę.
      • pitzlad Re:ha ha ha 26.01.07, 09:20
        Ale tu wiara nie ma znaczenia. Dlaczego z budżetu finansuje się budowę jednej
        świątyni a inne niszczeją?
        Powiedz mi dlaczego Glemp zdecydował umieścić ciało ks. Twardowskiego w krypcie
        tej świątyni, chociaż w swym testamencie zapisał wyraźnie, że chce by pochowano
        go obok rodziców na Powązkach?
    • ja-alutka Hmm 26.01.07, 09:21
      A mnie się, nie wiedzieć czemu, dowcip przypomniał :
      "Siedzą dwie muchy na gó...e, i w pewnym momencie jedna mówi: - Ależ tu gó...m
      śmierdzi, a druga na to :- No wiesz!! Nie mówiłabyś tego przy jedzeniu! ☺
      • szpila555 Re: Hmm 26.01.07, 17:19
        USTAWA z dnia 26 października 1982 r. 2002 r. o wychowaniu w trzeźwości i
        przeciwdziałaniu alkoholizmowi

"Art. 11.
        1. Na wydatki związane z realizacją Narodowego Programu Profilaktyki i Rozwią-
        zywania Problemów Alkoholowych przeznacza się corocznie z budżetu państwa
        środki w wysokości 1% podatku akcyzowego od wyrobów alkoholowych."

Pytanie: na co idzie reszta kasy ?
        • wscieklytraktorzysta Re: Hmm 26.01.07, 21:36
          Mam pytanie, czy ktoś z was widział świątynię o której mówimy.To masa betonu i
          3 lub 4 dżwigi obok.Zapewne poszło na to, już dużo pieniędzy,a to co jest,
          wcale nie przypomina kościoła.Zawsze jak się chce to można dopisać ideologię,a
          to będzie muzeum,a to , lub tam to, byle tylko wyrwać ten przysłowiowy ,,wdowi
          grosz,,.A pochowanie szczątków doczesnych zmarłego wbrew jego woli,to czyste
          skurwysyństwo tow.Glempa.Za taki postępek, człowiek nie noszący sukienki byłby
          odsądzony od czci i wiary.Zastanówmy się czasami co jest ważniejsze ,uratowanie
          wrocławskich szpitali dziecięcych(zadł.300 mil.zł), czy budowa kolejnego
          pomnika pychy.Zadajcie sobie pytanie, czy tego pragnął by Bóg,i kto tu jest
          ważniejszy,ON czy gościu o uszach identycznych,jak uszy znienawidzonego przez
          wielu kościelnych Urbana.
          • hansgrubber Trzeba odpowiedziec :) 27.01.07, 12:08
            1. Dekabryscie podobala sie sytuacja Zydow w czasie okupacji i - stosujac Jego
            sposob kreatywnej interpretacji - rozumiem ze chcialby wrzucac zydowskie dzieci
            do pieca. O czym tu gadac z antysemita? :)
            2. Rzeczywiscie nie podoba mi sie wspieranie kosciola (kazdego wyznania)
            panstwowymi pieniedzmi - co caly czas ma miejsce, nie podoba mi sie szczegolnie
            gdy przybiera forme "aktow" politycznych - wolalbym aby to uregulowac czyli np
            wprowadzic podatek koscielny.
            3. Moze by wybudowac szpital czy przytulek Opacznosci Bozej?
            4. Wiekszosc z Was pisala bardzo rozsadnie - z czego sie ciesze i za co
            dziekuje.
            • ja-dekabrysta Re: Trzeba odpowiedziec :) 27.01.07, 22:29
              ty hans nie kreuj się na wyrocznię w sprawoch o ktoyych nic nie wiesz,jak nie
              rozumiesz użytych zwrotów i przenośni ,to nie buracz bo teraz to
              przeburaczyłeś,nie ubliżając burakom.
            • szarik-102 mam pytanie! 27.01.07, 22:45
              hansgrubber napisał:

> 4. Wiekszosc z Was pisala bardzo rozsadnie - z czego sie ciesze i za co
              > dziekuje.

Która wypowiedź jest "rozsądna"?:
              a) hau hau
              b) wrrrrrrr! wrrrrrrr!

Proszę o krótkie uzasadnienie.
              • hansgrubber Re: mam pytanie! 28.01.07, 10:00
                Zadna.
                • szarik-102 ty to jesteś Hans! 28.01.07, 12:40
                  Chciałem zapytać, kiedy zaczniesz wystawiać stopnie za wpisy. Skoro już
                  zacząłeś oceniać ich "rozsądność" powinieneś zrobić i kolejny krok. "6+"
                  dostanie pewnie tylko wpis o żubrach.
      • pub.blues1 Re: Hmm, no własnie 30.01.07, 10:40
        Ludzie jedzcie gówno, miliony much nie mogą sie mylić !!!
    • szarik-102 pamiętasz Hans, czyj to pomysł? 28.01.07, 12:43
      SLD w ubiegłym sezonie parlamentarnym chciał trochę kasy (20 mln) rzucić z
      budżetu na tę właśnie świątynię. Teraz konsekwentnie pewnie będą "za".
      • hansgrubber Re: pamiętasz Hans, czyj to pomysł? 28.01.07, 14:04
        Jestes pewien? :) W zeszlym roku chcial to zrobic PiS a nie SLD.
        • wscieklytraktorzysta Re: pamiętasz Hans, czyj to pomysł? 28.01.07, 14:28

> Jestes pewien? :) W zeszlym roku chcial to zrobic PiS a nie SLD.
          A czy to ważne kto zabiera ?,Ważne jest to, że zabrano biednym,a dano tym co i
          tak pławią się w dostatku.
    • mmagi a Ty jestes na bezrobociu:)? 28.01.07, 16:07

• hansgrubber Re: a Ty jestes na bezrobociu:)? 28.01.07, 19:00
        No wazne bo jesli zaczniemy obrazac fakty one pogniewaja sie na nas. :)
    • ball7 Premier Jarosław Kaczyński złamał rękę 29.01.07, 07:57
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8707011&rfbawp=1170053633.845&ticaid=13200

Komentarz:
      OLO 2007.01.29 07:34
      Lekką rączką wydał 40 mil na świątynię, której Bóg nie chce. To go pokarał za
      krzywdę emerytów. Bogu niech będą dzięki.

• hansgrubber Re: Premier Jarosław Kaczyński złamał rękę 30.01.07, 09:18
        Co ma piernik do wiatraka? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka