hansgrubber 25.01.07, 17:20 Czarno brunatno buraczana koalicja wlasnie przeznaczyla 40 milionow na swiatynie Opacznosci Bozej - jak samopoczucie Fundatorzy? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stepby Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 17:41 czarna mafia się zbroi ;) Nikogo nie finansowałem. Wydarto mi wbrew mojej woli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 18:58 To emeryci i renciści sfinansowali pieniądze przesunięte FUS Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 26.01.07, 06:31 a emerytów i rencistów niestety finansujemy My Odpowiedz Link Zgłoś
aququ2 Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 19:45 Mogliby zrobić jakąś przybudówkę dla tych wałęsających się psiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Oby Opatrzność Boża 25.01.07, 19:54 nie pozwoliła długo kwaczyć się temu krajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 21:25 hansgrubber napisał: > Czarno brunatno buraczana koalicja wlasnie przeznaczyla 40 milionow na > swiatynie Opacznosci Bozej - jak samopoczucie Fundatorzy? :) Jak samopoczucie, nóż się w kieszeni otwiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
patsy.stone Re: Wlasnie sfinansowaliscie koscioł :) 25.01.07, 22:07 cóż wolałabym przeznaczyć swoją cześć datków na domy dziecka, albo na nowe drogi, może na schroniska dla zwierząt, albo na hospicja. Ale, że nikt mnie o zdanie nie pytał.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re:ha ha ha 25.01.07, 22:18 z treści i formy wynika że jesteś wściekły i toczysz pianę ,bo dali komuś nie tobie a wściekaj się sobie na zdrowie.całe szczęście ktoś tak zawistn i nienawidzący kościoła jak ty ma w tym temacie do powiedzenia tyle co żyd za okupacji,możesz tylko pluć jadem i siać zament.a ja będe reagował przy każdej okażji gdy poruszysz temat jakiegokolwiek wyznania czy religij,gdzyż jest to sprawa osobista i wara takiemu pieniaczowi od tego.to się nazywa wolność wyznania.poniał Odpowiedz Link Zgłoś
patsy.stone Re:ha ha ha 25.01.07, 22:23 Wolnośc wyznania wolnością wyznania a przeznaczanie publicznych funduszy z kieszeni każdego Polaka nie jest już sprawa Katolików, Prawosłąwnych czy tez innych wyznań a każdego POlaka, który ufundował Kościół. Póki co zyjemy w Państwie demokratycznym a nie Państwie Katolickim. I jeśli już temat wiary jest poruszany to Dekabrysto pozwól, że świątynie nie będą budowane za pieniądze Polaków podatników a za pieniądze wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re:ha ha ha 25.01.07, 22:30 Patsy ma rację , jestem za wspieraniem przez państwo remontów i konserwacji zabytkowych sakralnych obiektów różnych wyznań ale nie ich budowy Odpowiedz Link Zgłoś
patsy.stone Re:ha ha ha 25.01.07, 22:33 Konserwacja jak najbardziej. Musimy dbać o nasze zabytki w końcu to nasza historia, czyjąs historia. Nie możemy dopuścić, żeby nasze dziedzictwo rozpadało się na naszych oczach. Jednak budowanie nowych budynków sakralnych powinno odbywać się z funduszy wiernych. Pa.ństwo nie może z moich, Waszych podatków finansować budowy kolejnego kościoła. Bez różnicy dla jakiego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re:ha ha ha 25.01.07, 22:31 na temat podziału funduszy społeczny powstał nie jedna praca doktorska,i nie ma na to mądrych.jaka opcja polityczna taki podział. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re:ha ha ha 25.01.07, 22:35 chodziło mi raczej o formę w jakiej hans to przedstawił, trochę rozwagi w wypowiedziach hansie Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 ha ha hans ma powód.... 25.01.07, 22:55 ja-dekabrysta napisał: > chodziło mi raczej o formę w jakiej hans to przedstawił, trochę rozwagi w > wypowiedziach hansie === żeby przypalić sobie przyrodzenie rozgrzanym do czerwoności żelazkiem... rozwaga w wykonaniu hansa, to PAŁAnie nienawiścią do... Może restaurować zabytki minionej epoki, np. dawne komitety PZPR-u? Odpowiedz Link Zgłoś
mucha.p Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 25.01.07, 23:55 ja-dekabrysta napisał: > chodziło mi raczej o formę w jakiej hans to przedstawił, trochę rozwagi w > wypowiedziach hansie =========== Absurdalność tej informacji nie ma tu najmniejszego znaczenia. Dokładnie tak chciał to przedstawić, i przedstawił. Czy zdażyło Ci się Dekabrysto, przeczytać tutaj coś na temat Prawosławia, napisane w podobnej formie? Nie? I nie przeczytasz. Prawosławni czerpią niemal perwersyjną przyjemność z tego, że kogoś to choć trochę zaboli. Hansie, chcę Ci powiedzieć, że widzę idiotyczność tej decyzji, ale obraziłeś moje uczucia religijne, wrzucając każdego katolika do jednego worka. coś w tym jednak jest, że nie wszyscy kochaja prawosłwnych forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=56093664 Odpowiedz Link Zgłoś
patsy.stone Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 25.01.07, 23:58 Mucho mnie też obraźiłas wrzucając wszystkich prawosłąwnych czerpiących "niemal prewersyjną przyjemność z tego, że kogos to choć trochę zaboli " do jednego wora ka żdą osobę wyznania prawosławnego. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 00:00 no i będzie teraz wojna!!! Ludzie przestańcie!!! Przecież hansowi właśnie o to chodzi, żeby wszystkich skłócić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mucha.p Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 00:38 patsy.stone napisała: > Mucho mnie też obraźiłas wrzucając wszystkich prawosłąwnych czerpiących "niemal > prewersyjną przyjemność z tego, że kogos to choć trochę zaboli " do jednego wor > a > ka żdą osobę wyznania prawosławnego. ======== gdzież bym śmiała.!?.....do diabła, kto zaczął? Ja? dlaczego tak jest, że to właśnie prawosławni mają najwięcej do powiedzenia na temat kościoła? Czy ktoś z katolików narzekał gdy prawosławny ksiądz wymyślił, że Bielskie imprezy będą się odbywać pod ratuszem? Co? powiedz!..przypierdalał się ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 00:46 mucho.p nie ulegaj tak bardzo emocjom - to moja przyjacielska rada traktuj te wpisy bardziej z "przymróżeniem oka", prowokatorów tutaj nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
wscieklytraktorzysta Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 07:58 We wpisie Hansa nie ma żadnej wzmianki na temat jakiegokolwiek wyznania,więc wy wszyscy którzy mówicie o tym, jątrzycie najbardziej.Myślę że chodzi tu o to, że instytucji o której się od dawna mówi, że jest niewydolna i grozi jej upadek, wydarto jeszcze 40 mln złotych.Zapewne większość z biorących udział w dyskusji jest klientami tej instytucji.Czy kogoś o to zapytano,a może w sprawie tak ważnej jak budowa kolejnej świątyni za publiczne pieniądze zrobiono by referendum.Nie mówcie tylko że to kosztuje,mogło by być połączone z np.durnym referendum w sprawie mundurków szkolnych.(a pod gipsem swędzi coraz bardziej i z sanek nici). Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Fenomen. 26.01.07, 08:11 Wyjatkowym draństwem jest to,że zabrano emerytom i rencistom .Zarówno aktualnym ,jak i przyszłym.Fenomenem jest,że wzięto "z pustego".Wzrosna składki tych,którzy jeszcze nie zdażyli wyjechać.W kwietniu ZUS wypłaci emerytom podwyżkę całoroczna,srednio 10 zł/miesiac.Będzie za co poszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Fenomen. 26.01.07, 08:45 Wtrącę, że każdy będzie emerytem lub rencistą, o ile oczywiście dożyje. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Fenomen. 26.01.07, 09:01 szpila555 napisał: > Wtrącę, że każdy będzie emerytem lub rencistą, o ile oczywiście dożyje. O ile w PIS-du się ZUS nie zawali i o ile będzie miał kto go finansować.Podobno ostatni mieszkaniec tego kraju wyjedzie(lub umrze) najdalej w roku 2034. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Fenomen. 26.01.07, 19:17 Życie dopisało ciąg dalszy przygód bliżniaków: "O dwóch takich ,co okradli emerytów". Niech ich Bozia za to pokara,a Rydzyk się odwroci! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: tak miało brzmieć....obraźliwie 26.01.07, 08:06 To zapytaj Hansa, Skrzydlata Koleżanko, jakiego jest wyznania, a nie podlatujesz tu od razu do wszystkich prawosławnych. A jak Cię w końcu oświeci, to pacnij się packą w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re:ha ha ha 26.01.07, 09:20 Ale tu wiara nie ma znaczenia. Dlaczego z budżetu finansuje się budowę jednej świątyni a inne niszczeją? Powiedz mi dlaczego Glemp zdecydował umieścić ciało ks. Twardowskiego w krypcie tej świątyni, chociaż w swym testamencie zapisał wyraźnie, że chce by pochowano go obok rodziców na Powązkach? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Hmm 26.01.07, 09:21 A mnie się, nie wiedzieć czemu, dowcip przypomniał : "Siedzą dwie muchy na gó...e, i w pewnym momencie jedna mówi: - Ależ tu gó...m śmierdzi, a druga na to :- No wiesz!! Nie mówiłabyś tego przy jedzeniu! ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Hmm 26.01.07, 17:19 USTAWA z dnia 26 października 1982 r. 2002 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi "Art. 11. 1. Na wydatki związane z realizacją Narodowego Programu Profilaktyki i Rozwią- zywania Problemów Alkoholowych przeznacza się corocznie z budżetu państwa środki w wysokości 1% podatku akcyzowego od wyrobów alkoholowych." Pytanie: na co idzie reszta kasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wscieklytraktorzysta Re: Hmm 26.01.07, 21:36 Mam pytanie, czy ktoś z was widział świątynię o której mówimy.To masa betonu i 3 lub 4 dżwigi obok.Zapewne poszło na to, już dużo pieniędzy,a to co jest, wcale nie przypomina kościoła.Zawsze jak się chce to można dopisać ideologię,a to będzie muzeum,a to , lub tam to, byle tylko wyrwać ten przysłowiowy ,,wdowi grosz,,.A pochowanie szczątków doczesnych zmarłego wbrew jego woli,to czyste skurwysyństwo tow.Glempa.Za taki postępek, człowiek nie noszący sukienki byłby odsądzony od czci i wiary.Zastanówmy się czasami co jest ważniejsze ,uratowanie wrocławskich szpitali dziecięcych(zadł.300 mil.zł), czy budowa kolejnego pomnika pychy.Zadajcie sobie pytanie, czy tego pragnął by Bóg,i kto tu jest ważniejszy,ON czy gościu o uszach identycznych,jak uszy znienawidzonego przez wielu kościelnych Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Trzeba odpowiedziec :) 27.01.07, 12:08 1. Dekabryscie podobala sie sytuacja Zydow w czasie okupacji i - stosujac Jego sposob kreatywnej interpretacji - rozumiem ze chcialby wrzucac zydowskie dzieci do pieca. O czym tu gadac z antysemita? :) 2. Rzeczywiscie nie podoba mi sie wspieranie kosciola (kazdego wyznania) panstwowymi pieniedzmi - co caly czas ma miejsce, nie podoba mi sie szczegolnie gdy przybiera forme "aktow" politycznych - wolalbym aby to uregulowac czyli np wprowadzic podatek koscielny. 3. Moze by wybudowac szpital czy przytulek Opacznosci Bozej? 4. Wiekszosc z Was pisala bardzo rozsadnie - z czego sie ciesze i za co dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: Trzeba odpowiedziec :) 27.01.07, 22:29 ty hans nie kreuj się na wyrocznię w sprawoch o ktoyych nic nie wiesz,jak nie rozumiesz użytych zwrotów i przenośni ,to nie buracz bo teraz to przeburaczyłeś,nie ubliżając burakom. Odpowiedz Link Zgłoś
szarik-102 mam pytanie! 27.01.07, 22:45 hansgrubber napisał: > 4. Wiekszosc z Was pisala bardzo rozsadnie - z czego sie ciesze i za co > dziekuje. Która wypowiedź jest "rozsądna"?: a) hau hau b) wrrrrrrr! wrrrrrrr! Proszę o krótkie uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarik-102 ty to jesteś Hans! 28.01.07, 12:40 Chciałem zapytać, kiedy zaczniesz wystawiać stopnie za wpisy. Skoro już zacząłeś oceniać ich "rozsądność" powinieneś zrobić i kolejny krok. "6+" dostanie pewnie tylko wpis o żubrach. Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Hmm, no własnie 30.01.07, 10:40 Ludzie jedzcie gówno, miliony much nie mogą sie mylić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarik-102 pamiętasz Hans, czyj to pomysł? 28.01.07, 12:43 SLD w ubiegłym sezonie parlamentarnym chciał trochę kasy (20 mln) rzucić z budżetu na tę właśnie świątynię. Teraz konsekwentnie pewnie będą "za". Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: pamiętasz Hans, czyj to pomysł? 28.01.07, 14:04 Jestes pewien? :) W zeszlym roku chcial to zrobic PiS a nie SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
wscieklytraktorzysta Re: pamiętasz Hans, czyj to pomysł? 28.01.07, 14:28 > Jestes pewien? :) W zeszlym roku chcial to zrobic PiS a nie SLD. A czy to ważne kto zabiera ?,Ważne jest to, że zabrano biednym,a dano tym co i tak pławią się w dostatku. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: a Ty jestes na bezrobociu:)? 28.01.07, 19:00 No wazne bo jesli zaczniemy obrazac fakty one pogniewaja sie na nas. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ball7 Premier Jarosław Kaczyński złamał rękę 29.01.07, 07:57 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8707011&rfbawp=1170053633.845&ticaid=13200 Komentarz: OLO 2007.01.29 07:34 Lekką rączką wydał 40 mil na świątynię, której Bóg nie chce. To go pokarał za krzywdę emerytów. Bogu niech będą dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Premier Jarosław Kaczyński złamał rękę 30.01.07, 09:18 Co ma piernik do wiatraka? :) Odpowiedz Link Zgłoś