Dodaj do ulubionych

Kaukonsky a jak skomentujesz ....

02.02.07, 15:57
to co wczoraj uczynił pan Wiśniewski z Poznania ???
Obserwuj wątek
    • mamba30 Re: Kaukonsky a jak skomentujesz .... 02.02.07, 16:03
      przyjedź do nas, to osobiście skomentuje :)
      • doktorpajchivo Re: Kaukonsky a jak skomentujesz .... 02.02.07, 16:34
        se ne da ... już przeca mówił doktor ...
        • mamba30 Re: Kaukonsky a jak skomentujesz .... 02.02.07, 16:35
          ale jak pisałam, to jeszcze nie czytałam tamtego :)))
          • doktorpajchivo I tu Cię mam ------> 02.02.07, 16:46
            tylko winni się tłumaczą :P
            • mamba30 Re: I tu Cię mam ------> 02.02.07, 16:49
              nie szczelaj, oszczędź, dzieckowie mam.... i kotowia.....:))
              • doktorpajchivo Re: I tu Cię mam ------> 02.02.07, 16:59
                no skoro tak to wiedz, żem litościwy i to bardzo ... daruję Ci żywoto :P
    • kaukonsky Ale to nie ja!! 02.02.07, 16:56
      Ja się do niczego nie przyznaję!! Idę w zaparte!! :oP
      (Gdyby ten Wiśniewski był wczoraj w Cytadeli, to może bym coś zauważył, ale w Poznaniu, to mnie nie było...)
      • doktorpajchivo A idź Ty !!! 02.02.07, 17:07
        Liczyłem, że coś na poważnie napiszesz ...
        • kaukonsky Re: A idź Ty !!! 02.02.07, 17:11
          Sorka, ale poważnie nie wiem o co chodzi...
          • doktorpajchivo Re: A idź Ty !!! 02.02.07, 17:29
            o Zawiszę proszę pana o Zawiszę i to nie Zawiszę Czarnego co by nie było
            niedomówień :)
            • doktorpajchivo Ok to jeszcze Ci zapodam coś tam ... 02.02.07, 17:37
              Kibice nie zobaczą już na wiosnę piłkarzy Zawiszy Bydgoszcz walczących o awans
              do Orange Ekstraklasy. W ogóle ich nie zobaczą. Zarząd klubu wycofał drużynę
              zajmującą drugie miejsce w drugiej lidze. Jako powód działacze podali "fatalną
              atmosferę wokół polskiej piłki".

A tak naprawdę poszło o to, że wycofał się główny sponsor klubu. Właściciele
              Hydrobudowy zakręcili kurek z pieniędzmi po tym, jak okazało się, że klub jest
              zamieszany w aferę korupcyjną. Były prezes Zawiszy, Wojciech K. został
              zatrzymany przez wrocławską prokuraturę w związku z ustawianiem meczów.

Oprócz kibiców najbardziej zawiedzeni mogą czuć się piłkarze. Za awans mieli
              obiecany milion złotych do podziału. Ale teraz mogą sobie szukać nowych klubów.

Zespół zajmował drugie miejsce. Po 17. spotkaniach piłkarze Zawiszy mieli 38
              punktów. Byli jedną nogą w Orange Ekstraklasie, ale to już przeszłość. Drużyna
              przestała istnieć. Jeżeli kibice w Bydgoszczy będą chcieli oglądać futbol, to
              pozostaje im tylko czwartoligowy zespół Zawiszy.
              • kaukonsky A, to już teraz jarzę... 02.02.07, 18:57
                1. Ta informacja mnie zaskoczyła.
                2. Być może właściciele klubu doszli do wniosku, że jest zbyt duże ryzyko, iż będą przez całą wiosnę ładować kupę szmalu w drużynę, która i tak - z powodów regulaminowych - nie awansuje do ekstraklasy. A dlaczego nie awansuje? Trenerem jest tam przecież Bodzio B. - znany w branży z bardzo "sprawnego warsztatu" w osiąganiu celów niemożliwych do osiągnięcia (podobnie, jak Miecio "Kaszanka" czy aresztowany niedawno Wojtek "Wąs"). Głośna plotka mówi, że Bodzio nie został jeszcze aresztowany tylko dlatego, że jako pierwszy zgłosił się do wrocławskiej prokuratury i sypie jak z rękawa. Pewnie także o swoich dokonaniach.
                3. Z drugiej strony tak kończą sztuczne twory - w tym wypadku "Hydrotwory" i Hydrozagadki", w których kaprys jednego cżłowieka decyduje o istnieniu klubu. Był sponsor, była drużyna, nie ma sponsora, nie ma drużyny... Szkoda tylko kibiców z Włocławka, którym ten sztuczny Zawisza odebrał drużynę... Kradzione nie tuczy...
                4. W kontekście tego, co się dzieje w PZPN, to wiele mówiąca decyzja. Zwróciłeś uwagę na zabieg, jakiego dokonano we Wronkach? Gra sobie nadal Amica, tylko pod nazwą Lecha. I z jego kibicami. I z jego historią. A - jak się dziś okazuje, przede wszystkim - bez swojej historii. Bo to przecież historia nieciekawa była... Sam "Fryzjer" tam rządził. I "Wąs". A jak Amica zdobywała zaszczyty i puchary? To były przekręty najczystrzej wody... Kto się dzisiaj przyczepi do Lecha? Przecież Amiki już formalnie nie ma. Chociaż jest. W nowej sukience... Ciekawe, czy Drzymale w Grodzisku nie robi się gorąco pod dywanem? On też miałby wiele do opowiedzenia... Ale tu wracamy do punktu 3 - takie drużyny, prędzej czy później, kończą tak, jak kończą. I chwałą Bogu.
                5. A co teraz stanie się z zawodnikami? Rozumiem, że mają ważne kontrakty, ale ze strony pracodawcy bardzo nielogicznym byłoby sowite opłacanie pracowników, którzy nie wykonują żadnej pracy. Coś czuję, że szykuje się hurtowa wyprzedaż. A "Hydrozagadka" kopaczy ma niezgorszych. W końcu po jesieni zajmowali drugie miejsce w tabeli! Ciekawe, czy działacze Jagi już robią, co do nich należy? Oby!
                6. To tyle moich przemyśleń na zadany temat. Pozdrawiam Doktorze! :oD
                • doktorpajchivo Re: A, to już teraz jarzę... 02.02.07, 19:20
                  odnośnie 5 punktu ---> to z tego co pamiętam działacze Jagi próbowali skusić
                  najskuteczniejszego zawodnika boisk II - ligowych Vuka Sotorovica, który nie za
                  bardzo chciał się ruszać z Bydgoszczy ... teraz chyba będzie musiał ...
                  • kaukonsky Brać, przebierać, nie marudzić... 02.02.07, 19:43
                    BAZAR ZAWISZA HYDROZAGADKA BYDGOSZCZ WŁOCŁAWEK

Robert Mioduszewski 10.12.73 185/88 Górnik Łęczna 178-0

Rafał Lasocki 02.07.75 182/80 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 117-9
                    Krzysztof Michalski 19.05.78 176/77 Pogoń Szczecin 42-3
                    Željko Mrvaljević (Cza) 08.04.81 188/77 Kujawiak Włocławek 1-0
                    Zbigniew Wójcik 04.02.71 183/84 Lech Poznań 84-2

Piotr Jacek 06.02.77 178/69 Kujawiak Włocławek 42-0
                    Adam Majewski 24.12.73 175/70 Lech Poznań 270-17
                    Tomasz Bekas 17.06.75 178/81 Kujawiak Włocławek 44-4

Marcin Klatt 04.05.85 185/83 Korona Kielce 19-4
                    Vuk Sotirović (Ser) 13.07.82 177/78 Łódzki KS 0-0
                    Damian Staniszewski 13.08.79 178/69 Kujawiak Włocławek 7-0
                    • doktorpajchivo Re: Brać, przebierać, nie marudzić... 05.02.07, 15:46
                      heh i dziś w "wyborowej" wyczytałem że temat zakupu Vuka Sotirovica przez Jagę
                      wraca (wszystko ma się wyjaśnić w środę, bo Baniak ma podobno do
                      środy "uprosić" Wiśniewskiego by ten nie wycofywał jednak Zawiszy z II ligi)
                      • kaukonsky Re: Brać, przebierać, nie marudzić... 05.02.07, 15:58
                        Zobaczymy, jak operatywni będą białostoczanie. To będzie poważny test dla zarządu i trenera. Każdy z tych zawodników spokojnie mógłby w pierwszym składzie drużyny walczącej o I ligę grać. Choć czemu Rychu wyrzucił Łatkę - nie jestem w stanie pojąć...
                        • doktorpajchivo Re: Brać, przebierać, nie marudzić... 05.02.07, 16:08
                          Pewnie "nie pasował mu do koncepcji" - to takie "zgrabniutkie" określenie,
                          bezpieczne dla każdego trenera :) Słyszałem, że Adaś Niezgudka vel Nawałka się
                          upomniał o swego pupila, także Łatka nie ma co narzekać :D
                          • kaukonsky Adaś się nie oszczędza: 05.02.07, 16:18
                            WISŁA KRAKÓW:
                            Przychodzą: Konrad Gołoś (P - Polonia Warszawa), Mikołaj Kałuda (O - Zdrój Ciechocinek), Dariusz Łatka (P - Jagiellonia Białystok), Arkadiusz Miklosik (P - Zawisza Bydgoszcz (2)), Vuk Sotirović (N - Zawisza Bydgoszcz (2)), Jakub Wawrzyniak (O - Widzew Łódź), Dmitrij Mołosz (BATE Borysów), Łukasz Burliga (rezerwy), Łukasz Jarosiński (Górnik/Zagłębie Wałbrzych), Łukasz Kominiak (junior), Maciej Trzmielewski (rezerwy), Zé Pedro (CF "Os Belenenses").
                            Odchodzą: Hristu Chiacu (P - Steaua Bukareszt), Dariusz Dudka (O - CSKA Sofia), Marcin Juszczyk (B - Ruch Chorzów, Kmita Zabierzów, rezerwy), Paweł Kaczorowski (O - Śląsk Wrocław), Paweł Kryszałowicz (N - SV Wilhelmshaven 92), Marcin Kuźba (N - Górnik Zabrze), Patryk Małecki (N - Śląsk Wrocław, Widzew Łódź), Nikola Mijailović (O - Turcja), Branko Radovanović (N - Rosja, ?), Radosław Sobolewski (P - CSKA Sofia), Norbert Varga (P - FC UTA (Arad)), Marek Zieńczuk (P - Turcja).
                            Myślisz, że rozpoczął "program naprawczy" pod hasłem zmniejszania wydatków? Co pół roku nowy trener naściąga nowego złomu, a potem trzeba coś z tymi kontraktami robić... A Łatka ma być następcą Błaszczykowskiego czy Sobolewskiego? ;o)
                            • doktorpajchivo Re: Adaś się nie oszczędza: 05.02.07, 16:28
                              Hehe ... śmiem wątpić w większość tych transferów (no, bo jak mniemam, to jakaś
                              lista życzeń Adasia). No, ale nie powiesz mi, że Wisła zrobiła dobrze
                              zatrudniając w ostatnich kilku latach takich "tuzów" jak Kuźba (wiecznie
                              kontuzjowany), Dawidowski (brak słów, najdroższy w polskiej lidze piłkarz
                              oglądający mecze swej drużyny siedząc w domu przed telewizorem, a już sukcesem
                              pewnie było pojawienie się jego osoby na trybunach na Reymonta), Kaczorowski
                              (grał dobrze jedynie w Lechu, gdy zdobywali puchar ligi (mogłem coś pomylić),
                              Kryszałowicz (nie będę złośliwy, więc nadmienię że pan Paweł dobry był ale na
                              przełomie XX i XXI wieku)... i można by tu jeszcze kilka nazwisk wymienić, ale
                              komu by się chciało to czytać :D
                              • kaukonsky Doją frajera, jak krasulę... 15.02.07, 14:39
                                Nie mam większych zastrzeżeń do szkoleniowców, bo to naturalne, że każdy chce pracować z zawodnikami dobrze sobie znanymi i sprawdzonymi. Inna sprawa, że czasem ściągają zawodników "swojego pokroju" - czyli za słaby na dany klub trener ściąga za słabych na ten klub zawodników.
                                Śmieję się tylko z Cupiała, który postępuje jak - za przeproszeniem - nieudolny polski samorządowiec. Otoczył się wianuszkiem klakierów (jakiego pochodzenia, to o tym w tym "gwardyjskim" klubie głośno), którzy nic nie robią tylko trzymaja się ciepłych posadek i przy każdej okazji ukręcają sobie co nieco z transferów. Nic więc dziwnego, że w drużynie panuje taka rotacja. A każdy nowy trener to też okazja na nowe transfery... Oficjalnie "działacze" nie fikną, bo Cupiał by się z nimi nie patyczkował, a tak, po cichu...
                                A pamiętasz, jak Cupiał zatrudnił byłego wojewodę na prezesa klubu? (Zresztą w Jadze też były swego czasu podobne numery z przechowalniami dla przegranych polityków.) To sporo wyjaśnia... Ale piłki to z tego nie będzie... :(
                                • doktorpajchivo Czegoś tu nie rozumiem ... 22.02.07, 22:56
                                • doktorpajchivo Z innej beczki 22.02.07, 23:12
                                  Kurcze czegoś tu nie rozumiem... Działacze Zawiszy najpierw mówią, że nie będą
                                  robić przeszkód, gdy zawodnicy będą chcieli odejść do innych klubów, a później
                                  w przedziwny sposób "wykonują" obiecane postanowienie...
                                  I tak to się przedstawia:

Odeszli
                                  Tomasz Feliksiak - Odra Opole
                                  Benjamin Imeh - Śląsk Wrocław
                                  Adam Stachowiak - Odra Wodzisław
                                  Paweł Waleszczyk - ?
                                  Kamil Olsztyński - ?
                                  Piotr Jacek - Unia Janikowo
                                  Krzysztof Michalski - Polonia Warszawa
                                  Tomasz Bekas - Unia Janikowo
                                  Rafał Lasocki - Śląsk Wrocław
                                  Zbigniew Wójcik - Śląsk Wrocław

Dziwnym trafem tak się składa, że brakuje tu Vuka Sotirovicia, którego chce
                                  pozyskać Jagiellonia (w sumie chciała go pozyskać już po rundzie jesiennej, za
                                  konkretne pieniądze, ale działacze Zawiszy nie mieli chęci na rozmowy).
                                  Kolejnym zbiegiem okoliczności jest też pewnie to, iż działacze chcą go teraz
                                  wytransferować do Wisły Kraków (sam piłkarz nie pali się do wyjazdu na
                                  Małopolskę, bo jest realistą i wie, że miałby niesamowite problemy z przebiciem
                                  się do podstawowego składu, i dodaje, że chętnie by zagrał w Jagiellonii)
                                  licząc, że Wisła zapłaci sporo więcej od Jagiellonii.
                                  Jak sobie przypominam już wcześniej Hydrobudowa Zawisza Bydgoszcz jeszcze jako
                                  Kujawiak Włocławek sporo problemów sprawiła Jagiellonii, gdy ta pozyskała dwóch
                                  piłkarzy Michała Trzeciakiewicza i Damiana Staniszewskiego...
                                  Cieszę się, że piłkarz postanowił sam zadbać o swoje interesy - Vuk Sotirovic
                                  wystąpił z wnioskiem do wydziału gier o rozwiązanie jego kontraktu z winy
                                  klubu. Oby w przyszły wtorek w końcu się uwolnił od tego 'hydrostwora" i w
                                  końcu dołączył do drużyny Jagiellonii.
                                  Opsss, ale żem się rozpisał ...
                                  • kaukonsky Re: Z innej beczki 23.02.07, 00:29
                                    Śląsk ma dobre branie. Ale z kolei Sotirović to najwięsza gwiazda. Swoją drogą dziwię się, że Tarasiewicz nikogo wiecej z tego składu nie chciał. Ale II ligi nie oglądam na bieżąco, więc może wie, co robi. Jeśli ma lepszych... Choć np. boki obrony w Jadze zbyt silne chyba nie są, a tu: Michalski, Lasocki, Wójcik...
                                    • doktorpajchivo A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:09
                                      ... mianowicie jak to jest z tym Arielem Jakubowskim ---> Tarasiewicz go nie
                                      chciał, czy coś w ten deseń, bo kurde widzę, że teraz w Ruchu będzie "klepał" i
                                      mam nadzieję, że nie powtórzy się ta sama historia co z Kompałą, który
                                      przenosząc się do Piasta Gliwice zaczął bardzo dobrze grać ...
                                      • kaukonsky Re: A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:24
                                        Hm, nie wiem. Ale mogę się domyślać, że przyczyny jego odejścia są dwie: ciągłe kontuzje i wysoki kontrakt. Trzeba przyznać, że w Białymstoku nie błysnął, a oczekiwania były przecież wielkie.
                                        Zima nie wygląda jednak tak źle w Jadze:
                                        BR:
                                        + Mariusz Mańka 23.11.1977 187/84 Górnik Zabrze (I liga)
                                        OBR:
                                        + Rafał Naskręt 26.08.1978 186/83 Śląsk Wrocław (II liga)
                                        - Ariel Jakubowski 07.09.1977 182/78 Ruch Chorzów (II liga)
                                        - Robert Kolasa 11.10.1972 185/92 szuka klubu
                                        POM:
                                        + Filip Burkhardt 23.03.1987 174/69 Widzew Łódź (I liga)
                                        + Mariusz Marczak 27.06.1983 174/70 ŁKS Łomża (II liga)
                                        + Bartosz Romańczuk 28.10.1983 175/71 VfL Wolfsburg (Niemcy)
                                        + Marcin Tarnowski 06.02.1985 179/76 Amica Wronki (III liga)
                                        - Paweł Sobolewski 20.06.1979 174/65 Korona Kielce (I liga)
                                        - Michał Trzeciakiewicz 19.02.1984 200/83 Korona Kielce (I liga)
                                        NAP:
                                        + Rafał Bałecki 23.09.1980 178/72 ŁKS Łomża (II liga)
                                        + Radek Divecký (Czechy) 21.03.1974 186/79 Bohemians 1905 Praga (Czechy)
                                        + Vuk Sotirović (Serbia) 13.07.1982 177-78 Zawisza Bydgoszcz (2) (II liga)
                                        - Łukasz Stasiak 19.11.1986 199/91 Wigry Suwałki (III liga)

Wydaje się, że defensywy Jaga zbyt mocnej nie ma. Szkoda też Sobola. Ale w grudniu myślałem, że będzie dużo gorzej...
                                        • doktorpajchivo Re: A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:31
                                          > + Vuk Sotirović (Serbia) 13.07.1982 177-78 Zawisza Bydgoszcz (2) (II liga)

miejmy nadzieję, że uda się go "wyrwać", bo ta Hydrobudowa to nie za pewni
                                          są ...
                                          • kaukonsky Re: A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:37
                                            Ofensywa to i tak w Jadze - na papierze - chyba najmocniejsza pozycja: Divecký, Konon, Kobeszko, Sobociński, Wolański! Co nazwisko, to gwiazda. A do tego młodzi: Bałecki, Ciełuch, Stasiak, Tarnowski, Tyczkowski... Nawet Żuberka do Wysokiego oddali. A w sparingach bramek nie ma...
                                            • doktorpajchivo Re: A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:40
                                              może Tarasiewicz im tak dowalił w górach, że na razie wytrzymanie 45 minut na
                                              boisku to "wyczyn" :P
                                              • doktorpajchivo A jak myślisz ŁKS Łomża 23.02.07, 01:46
                                                ... da radę i się utrzyma ???
                                                • kaukonsky Re: A jak myślisz ŁKS Łomża 23.02.07, 01:57
                                                  Łomża już mnie zaskoczyła in plus, bo nie sądziłem, że tak długo pogra w tej II lidze. Jeszcze się nie wycofali. To też jednak pokazuje słabość polskiej "zawodowej" ligi... Stadionu nie ma, wypłat nie ma, a licencja jest...
                                                  A wiosną? Moim zdaniem płyną do III ligi. Ale... W Polsce zawsze jest jakieś "ale"... PZPN będzie musiał robić jakieś porządki. Nie to, żebym wierzył, że Listkiewicz usiądzie i zaraz jutro pół ligi zdegraduje za handel punktami. Co to, to nie. Ale do lipca wiele się może jeszcze wydarzyć i nie wykluczone, że bez uduwodnionej korupcji żadna drużyna nie spadnie, bo miejsca spadkowe zajmą tylko "umoczeni". Może się okazać, że tak naprawdę to wiosną nie ma o co grać.
                                              • kaukonsky Re: A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:46
                                                Oby tak było, jak piszesz! I oby to zaprocentowało potem dobrą motoryką w lidze! :o)
                                                Ale moim zdaniem proporcje ilości zawodników ofensywnych do defensywnych są w drużynie niepokojące. Chyba, że Tarasiewicz chce grać ustawieniem 3-4-3? Albo, jak 50 lat temu: 2-3-5 :oP
                                                • doktorpajchivo Re: A i jeszcze takie małe pytanko ... 23.02.07, 01:52
                                                  Kurde dobrze by było, gdyby w większości grał 3-4-3, bo ma na to "papiery" jak
                                                  nic, ale masz rację defensywa jest przeciętna jak nic i przydaliby się bocznie
                                                  obrońcy (a takich brak w całej polskiej piłce)...
                        • doktorpajchivo Re: Brać, przebierać, nie marudzić... 15.02.07, 13:57
                          kurde ciekawe czy się uda ...
                          www.jagiellonia.pl/artykul.php?id=1673
                          • doktorpajchivo Hehe spiskowa teoria dziejów jak nic ... 28.02.07, 02:41
                            ... wychodzi

Dzisiaj miała wyjaśnić się sprawa przejścia do Jagiellonii Vuka Sotirovica.
                            PZPN miał orzec czy Vuk może grac w Jagiellonii czy też nie. Jak to już stało
                            się historią (sprawa Trzeciakiewicza i Staniszewskiego) tak i w tym wypadku
                            decyzja PZPN jest niekorzystna w stosunku do naszego zespołu. Wobec tego, że
                            hydrobudowa nie wystąpiła oficjalnie do PZPN z pismem że nie przystępuje do
                            rozgrywek to tak jakby sprawy zawodnika nie było. Dalej ma kontrakt z bydgoskim
                            klubem aktualny. Na nic się zdały zabiegi managera zawodnika oraz starania
                            naszego klubu. Wobec tego na chwile obecną nie ma mowy o tym aby Sotirovic
                            zagrał w Jagiellonii. Czy czas przyszły coś zmieni – trudno jest to przewidzieć.

Przykre jest to, że innym zawodnikom ten klub nie robił problemów, a
                            Jagiellonii nigdy nie ułatwił życia. Dlatego cieszę się, że zniknie z
                            piłkarskiej mapy Polski. Żegnaj i nie wracaj – a razem z wami cały wasz(bez
                            szacunku) zarząd !

Dodatkowo na zgrupowanie do Wronek wyjechał również Darek Łatka (wystąpił
                            również w dzisiejszym sparingu). Wyjaśnia to wszystkie niedopowiedzenia jakoby
                            Darek pozostał w Białymstoku. Mam nadzieję, że ta informacja uspokoi fanów
                            naszego walecznego pomocnika ;)

www.jagiellonia.net/index.php?co=aktualnosci&id=1282

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka