lubicz68 26.02.07, 08:37 A to się narobiło Ciekawe czy w Bielskich światyniach też będą się modlić do tych świętych. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3945830.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ckmi Re: Nowi święci 26.02.07, 08:54 Ty lepiej zainteresuj się jakie obrazki będa wisialy w w swiątyni opatrzności bożej - ile ich będzie i za czyja kasę. A potem wytłumacz to np. swoim rodzicom emerytom dlaczego nie będzie podwyżek emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi Re: Nowi święci 26.02.07, 10:26 ty co dziury w d... szukasz? Lubicz podał link i zapytał o nasze zdanie Więc i ty podaj link i zapytaj o zdanie, a nie prowokacji szukasz. A komentując projekt kanonizacji Suworowa, no cóż każdy kraj ma takich świętych ,jakich... ma. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Nowi święci 26.02.07, 10:38 Lubicz68 to znany na całe dwa powiaty miłośnik jazdy konnej i zwolennik unii brzeskiej, tak więc nolens volens to drugie powoduje, iż wypada nam być przeciw temu, co pisze, jeżeli pisze na nasz temat. Chciałbym też poznać wersję Cerkwi odnośnie Suworowa. Szczerze mówiąc, pierwszy raz o nim słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
lubicz68 Re: Nowi święci 26.02.07, 11:21 partizan79 napisał: > Lubicz68 to znany na całe dwa powiaty miłośnik jazdy konnej i zwolennik unii > brzeskiej, tak więc nolens volens to drugie powoduje, iż wypada nam być przeciw > > temu, co pisze, jeżeli pisze na nasz temat. > Chciałbym też poznać wersję Cerkwi odnośnie Suworowa. Szczerze mówiąc, pierwszy > > raz o nim słyszę. Dla czego szufladkujesz????? Czy to grzech, że lubie jazdę konną i interesuję się Unią i Unitami? A o Suworowie to i w Panu Tadeuszu było. Oj nie czytało sie lektur, nie czytało. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi Re: Nowi święci 26.02.07, 10:29 ckmi napisał: > Ty lepiej zainteresuj się jakie obrazki będa wisialy w w swiątyni opatrzności > bożej - ile ich będzie i za czyja kasę. > A potem wytłumacz to np. swoim rodzicom emerytom dlaczego nie będzie podwyżek > emerytury. A byłeś ty cekaemie w tej świątyni? A widziałeś te tysiące tabliczek upamiętniających darczyńców - nikt ich nie zmuszał do dotowania. Są nawet bielszczanie i w dodatku prawosławni - słowo - sam widziałem. Co do finansowania przez RP...? Jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: Nowi święci 26.02.07, 14:48 skubi-dubi napisał: > A byłeś ty cekaemie w tej świątyni? > A widziałeś te tysiące tabliczek upamiętniających darczyńców - nikt ich nie > zmuszał do dotowania. Są nawet bielszczanie i w dodatku prawosławni - słowo - > sam widziałem. O tak tak tam nawet jeden taki pan to nawet z Pcimia Górnego był i wiesz co naet jeden murzyn i eskomoś też tami byli ... Żałosne :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Nowi święci 26.02.07, 14:53 skubi-dubi napisał: > A byłeś ty cekaemie w tej świątyni? > A widziałeś te tysiące tabliczek upamiętniających darczyńców - nikt ich nie > zmuszał do dotowania. Są nawet bielszczanie i w dodatku prawosławni - słowo - > sam widziałem. A jakie prawo budowlane pozwala sie pałetać po budowie w trakcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Nowe prawo i na lewo 26.02.07, 14:57 co z tym budynkiem Poczty w Bielsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Nowi święci 26.02.07, 15:22 Jakkolwiek jestem prawoslawnym,raz już wskazalem link na "mądrość" Aleksego II". Chodziło o zgodność poglądów z M.Giertychem.Nie ma to nic wspólnego z mądrością narodu i samego prawosławia. Co niektórym,nawet dostojnym,przytrafia się demencja,tzw. ,czy coś w tym typie. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Nowi święci 26.02.07, 18:36 lubicz68 napisał: > A to się narobiło > Ciekawe czy w Bielskich światyniach też będą się modlić do tych świętych. > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3945830.html A mnie ciekawi, czy modlą się np. do Jose de Anchieta czy Stepanica Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul "pomódlmy się do Szeptyckich" 26.02.07, 19:29 "Oby dobry Bóg za ich wstawienniectwem zniszczył Rosję i wszystkich Rosjan". To a propos twojej miłosci do Unitów. Każdy Kościół uznający świętych posiada w swym panteonie trochę postaci, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnych. Suworow - nie wiem. Możliwe, że skończył życie pielgrzymując - Żywoty ruskich świętych pełne są takich postaci. A jeżeli ma być kanonizowany za "osiągnięcia wojenne", to nie za rzeź Pragi, a za odparcie Turków od bram chrześcijańskiej Europy - tak przynajmniej sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: "pomódlmy się do Szeptyckich" 26.02.07, 20:58 pawlozsiul napisał: > "Oby dobry Bóg za ich wstawienniectwem zniszczył Rosję i wszystkich Rosjan". > > To a propos twojej miłosci do Unitów. Każdy Kościół uznający świętych posiada w > > swym panteonie trochę postaci, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnych. Suworow - > nie wiem. Możliwe, że skończył życie pielgrzymując - Żywoty ruskich świętych > pełne są takich postaci. A jeżeli ma być kanonizowany za "osiągnięcia wojenne", > > to nie za rzeź Pragi, a za odparcie Turków od bram chrześcijańskiej Europy - > tak przynajmniej sądzę. Lubicz proszę do tablicy. Z pewnoscią sobie poradzisz. Masz przeciesz wiedzę i odpowiesz argumentami. Nie jest z pewnością intencją żadnego z forumowiczów lansowanie pewnej postaci o której mogą wypowiadać sie fachowcy - historycy --- Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: "pomódlmy się do Szeptyckich" 26.02.07, 20:58 pawlozsiul napisał: > "Oby dobry Bóg za ich wstawienniectwem zniszczył Rosję i wszystkich Rosjan". > > To a propos twojej miłosci do Unitów. Każdy Kościół uznający świętych posiada w > > swym panteonie trochę postaci, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnych. Suworow - > nie wiem. Możliwe, że skończył życie pielgrzymując - Żywoty ruskich świętych > pełne są takich postaci. A jeżeli ma być kanonizowany za "osiągnięcia wojenne", > > to nie za rzeź Pragi, a za odparcie Turków od bram chrześcijańskiej Europy - > tak przynajmniej sądzę. Lubicz proszę do tablicy. Z pewnoscią sobie poradzisz. Masz przeciesz wiedzę i odpowiesz argumentami. Nie jest z pewnością intencją żadnego z forumowiczów lansowanie pewnej postaci o której mogą wypowiadać sie fachowcy - historycy --- Odpowiedz Link Zgłoś