Dodaj do ulubionych

Nowi święci

26.02.07, 08:37
A to się narobiło
Ciekawe czy w Bielskich światyniach też będą się modlić do tych świętych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3945830.html
Obserwuj wątek
    • ckmi Re: Nowi święci 26.02.07, 08:54
      Ty lepiej zainteresuj się jakie obrazki będa wisialy w w swiątyni opatrzności
      bożej - ile ich będzie i za czyja kasę.
      A potem wytłumacz to np. swoim rodzicom emerytom dlaczego nie będzie podwyżek
      emerytury.
      • skubi-dubi Re: Nowi święci 26.02.07, 10:26
        ty co dziury w d... szukasz?
        Lubicz podał link i zapytał o nasze zdanie
        Więc i ty podaj link i zapytaj o zdanie, a nie prowokacji szukasz.

A komentując projekt kanonizacji Suworowa, no cóż każdy kraj ma takich
        świętych ,jakich... ma.
        • partizan79 Re: Nowi święci 26.02.07, 10:38
          Lubicz68 to znany na całe dwa powiaty miłośnik jazdy konnej i zwolennik unii
          brzeskiej, tak więc nolens volens to drugie powoduje, iż wypada nam być przeciw
          temu, co pisze, jeżeli pisze na nasz temat.
          Chciałbym też poznać wersję Cerkwi odnośnie Suworowa. Szczerze mówiąc, pierwszy
          raz o nim słyszę.
          • lubicz68 Re: Nowi święci 26.02.07, 11:21
            partizan79 napisał:

> Lubicz68 to znany na całe dwa powiaty miłośnik jazdy konnej i zwolennik unii
            > brzeskiej, tak więc nolens volens to drugie powoduje, iż wypada nam być
            przeciw
            >
            > temu, co pisze, jeżeli pisze na nasz temat.
            > Chciałbym też poznać wersję Cerkwi odnośnie Suworowa. Szczerze mówiąc,
            pierwszy
            >
            > raz o nim słyszę.
            Dla czego szufladkujesz?????
            Czy to grzech, że lubie jazdę konną i interesuję się Unią i Unitami?
            A o Suworowie to i w Panu Tadeuszu było.
            Oj nie czytało sie lektur, nie czytało.
            Pzdr
      • skubi-dubi Re: Nowi święci 26.02.07, 10:29
        ckmi napisał:

> Ty lepiej zainteresuj się jakie obrazki będa wisialy w w swiątyni opatrzności
        > bożej - ile ich będzie i za czyja kasę.
        > A potem wytłumacz to np. swoim rodzicom emerytom dlaczego nie będzie podwyżek
        > emerytury.

A byłeś ty cekaemie w tej świątyni?
        A widziałeś te tysiące tabliczek upamiętniających darczyńców - nikt ich nie
        zmuszał do dotowania. Są nawet bielszczanie i w dodatku prawosławni - słowo -
        sam widziałem.
        Co do finansowania przez RP...?
        Jestem przeciw.
        • ckmi Re: Nowi święci 26.02.07, 14:48
          skubi-dubi napisał:

> A byłeś ty cekaemie w tej świątyni?
          > A widziałeś te tysiące tabliczek upamiętniających darczyńców - nikt ich nie
          > zmuszał do dotowania. Są nawet bielszczanie i w dodatku prawosławni - słowo -
          > sam widziałem.

O tak tak tam nawet jeden taki pan to nawet z Pcimia Górnego był i wiesz co
          naet jeden murzyn i eskomoś też tami byli ...

Żałosne :(((((

• nikzmienilem Re: Nowi święci 26.02.07, 14:53
          skubi-dubi napisał:
          > A byłeś ty cekaemie w tej świątyni?
          > A widziałeś te tysiące tabliczek upamiętniających darczyńców - nikt ich nie
          > zmuszał do dotowania. Są nawet bielszczanie i w dodatku prawosławni - słowo -
          > sam widziałem.
          A jakie prawo budowlane pozwala sie pałetać po budowie w trakcie ?

• obserwer11 Re: Nowe prawo i na lewo 26.02.07, 14:57
            co z tym budynkiem Poczty w Bielsku ?
    • nikzmienilem Re: Nowi święci 26.02.07, 15:22
      Jakkolwiek jestem prawoslawnym,raz już wskazalem link na "mądrość" Aleksego II".
      Chodziło o zgodność poglądów z M.Giertychem.Nie ma to nic wspólnego z mądrością
      narodu i samego prawosławia. Co niektórym,nawet dostojnym,przytrafia się
      demencja,tzw. ,czy coś w tym typie.
    • napchafte_chochoncy Re: Nowi święci 26.02.07, 18:36
      lubicz68 napisał:

> A to się narobiło
      > Ciekawe czy w Bielskich światyniach też będą się modlić do tych świętych.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3945830.html

A mnie ciekawi, czy modlą się np. do Jose de Anchieta czy Stepanica
    • pawlozsiul "pomódlmy się do Szeptyckich" 26.02.07, 19:29
      "Oby dobry Bóg za ich wstawienniectwem zniszczył Rosję i wszystkich Rosjan".

To a propos twojej miłosci do Unitów. Każdy Kościół uznający świętych posiada w
      swym panteonie trochę postaci, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnych. Suworow -
      nie wiem. Możliwe, że skończył życie pielgrzymując - Żywoty ruskich świętych
      pełne są takich postaci. A jeżeli ma być kanonizowany za "osiągnięcia wojenne",
      to nie za rzeź Pragi, a za odparcie Turków od bram chrześcijańskiej Europy -
      tak przynajmniej sądzę.
      • ckmi Re: "pomódlmy się do Szeptyckich" 26.02.07, 20:58
        pawlozsiul napisał:

> "Oby dobry Bóg za ich wstawienniectwem zniszczył Rosję i wszystkich Rosjan".
        >
        > To a propos twojej miłosci do Unitów. Każdy Kościół uznający świętych posiada
        w
        >
        > swym panteonie trochę postaci, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnych. Suworow -
        > nie wiem. Możliwe, że skończył życie pielgrzymując - Żywoty ruskich świętych
        > pełne są takich postaci. A jeżeli ma być kanonizowany za "osiągnięcia
        wojenne",
        >
        > to nie za rzeź Pragi, a za odparcie Turków od bram chrześcijańskiej Europy -
        > tak przynajmniej sądzę.

Lubicz proszę do tablicy.
        Z pewnoscią sobie poradzisz. Masz przeciesz wiedzę i odpowiesz argumentami.
        Nie jest z pewnością intencją żadnego z forumowiczów lansowanie pewnej postaci
        o której mogą wypowiadać sie fachowcy - historycy ---
      • ckmi Re: "pomódlmy się do Szeptyckich" 26.02.07, 20:58
        pawlozsiul napisał:

> "Oby dobry Bóg za ich wstawienniectwem zniszczył Rosję i wszystkich Rosjan".
        >
        > To a propos twojej miłosci do Unitów. Każdy Kościół uznający świętych posiada
        w
        >
        > swym panteonie trochę postaci, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnych. Suworow -
        > nie wiem. Możliwe, że skończył życie pielgrzymując - Żywoty ruskich świętych
        > pełne są takich postaci. A jeżeli ma być kanonizowany za "osiągnięcia
        wojenne",
        >
        > to nie za rzeź Pragi, a za odparcie Turków od bram chrześcijańskiej Europy -
        > tak przynajmniej sądzę.

Lubicz proszę do tablicy.
        Z pewnoscią sobie poradzisz. Masz przeciesz wiedzę i odpowiesz argumentami.
        Nie jest z pewnością intencją żadnego z forumowiczów lansowanie pewnej postaci
        o której mogą wypowiadać sie fachowcy - historycy ---
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka