kaukonsky Sesja gminna w Pietropawłowsku Zakaukaskim 09.01.02, 14:27 Mam nadzieję, ze Szanowni Koledzy Clubowicze nie będą mi mieli za złe, jeśli co jakiś czas wrzucę na forum coś ze spraw zawodowych ;-) Obserwowałem we wtorek przebieg sesji w jednej z 'podmoskiewskich' gmin. I tak: 1. Jedna z wysokich urzędniczek jest atrakcyjną, młodą kobietą. Do urzędu gminy wstawiono... tapczan. W dokumencie przygotowanym na sesję czytamy: 'Tapczan został wstawiony do pokoju na wniosek osoby odpowiedzialnej za sprawy bhp w gminie'. Kto z kolegów ostatnio miał szkolenie z BHP? I co na nim się ćwiczyło na tapczanie??? ;-) 2. Co trzeci radny był w trakcie sesji nawalony jak stodoła (drugi dzień świąt). Głosowanie nad odwołaniem wójta odbywało się w sposób tajny - trzeba więc było podejść do urny i wrzucić głos. Ale jeden koleś nie bardzo dał rady, więc wyzwał przewodniczącego komisji skrutacyjnej od swołoczy i kazał mu zanieść swój głos i wrzucić do urny. Przewodniczący zadośćuczynił życzeniu radnego. Proszę, jaka kultura, uczynność i brak podziałów politycznych ;-) PS. Podkreślam, że to działo się na sesji w miejscowości podmoskiewskiej i wszelkie 'ewentualne' podobieństwa do naszych lokalnych realiów są przypadkowe i niezamierzone. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Tajne 09.01.02, 14:37 PS DLA WTAJEMNICZONYCH (np. Dyr. ds. org. i Jego kumple z obecnej 'firmy') Ten radny, co to głosował przez pośrednika, to pewien znany w kręgach politycznych 'farmer', który przed laty chciał rozwiązać 'Moskiewską Spółdzielnię Dojenia Bizonów'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: Sesja gminna w Pietropawłowsku Zakaukaskim IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 09:44 niezle niezle nienajgorsze a moj brat byl kiedys chyba w podobnej gminie i rozmawial z jakims radnym o stronach www aby i ta zasrana podmoskiewska gmina mogla sie zaprezentowac. ale szanowny radny rzekl to nie ma szans, internet to bzdura, kto sie bedzie patrzyl na to, szukal tejze strony, co to da dla tej gminy, i ogolnie ze to trudno znalezc taka strone i ogolnie dupa zimna ciekawe co by powiedzial teraz? popaprancy Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Sesja gminna w Pietropawłowsku Zakaukaskim 10.01.02, 15:17 Taa, tu na Podlasiu ciemnogród! W co drugim mieszkaniu interek, ale władzom to wisi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Depresja IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 10:00 czy nie macie uczucia ze lapie was depresja zimowa. ostatnio czytalem we Wprost ze przy ostrej zimie moze zachorowac na to ok 30% Polakow. wszystko przez brak slonca, ktore nie wpada w siatkowke. co powoduje redukcje produkcji serotniny, ktora odpowiada za dobry nastroj. Prawie wszystkie objawy zauwazylem u siebie, oprocz jednego. ciagle bym jadl i jadl, a brak apetytu to jeden z objawow depresji zimowej. ha w krajnych wypadkach depresja zimowa moze doprowadzic nawet do samobojstwa. niezle co. pojechal bym sobie na Kanary zeby sloneczko poswiecilo w moje siatkowki a nie powiedzialem objawow jakie sa, moze i wy macie depresje 1 brak apetytu 2 chudniecie 3 jesz duzo i bez zastanowienia (zastanawiam sie czy to nie pasuje do mego ciaglego jedzenia, ale ja jestem wybredny) 4 utrata energii zyciowej 5 oslabiony poped seksualny 6 klopoty z pamiecia, koncentracja 7 trudno ci podjac decyzje 8 stwierdzasz ze nic nie ma sensu lub jezeli masz poczucie winy a lepiej nie trzeba miec tych wszystkich objawow. jest napisane ze jezeli sie zauwazy tylko jakis objaw to juz sie ma depresja powodzenia pozdrawiam 7 Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Depresja 10.01.02, 15:27 To jam mam maniakalną depresję zimową na trzeci dzień po dwóch dniach chlania ;- ) Wtedy dosłownie wszystkie wymienione przek Kolegę objawy występują u mnie. Dodatkowo jeszcze silna biegunka, reumatyzm i migrena... A teraz, to ja się czuje jak młody Bóg! Całymi dniami się obijam, pierwszy raz od kilku miesięcy, jak dzwonię do firmy, to szef mi mówi: - Nie przepracowuj się, napisz to jutro - tak mówi, skubany! Kaca nie mam już od trzech dni, powoli zaczynam jeść i z obiadków dla niemowląt przechodzę na normalne żarcie, w weekend WOŚP, a to bardziej zabawa niż robota. I tak, do następnego razu, aż znowu mnie ktoś uchleje... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Depresja 12.01.02, 20:51 Ech, za wcześnie się pochwaliłem... Ledwo żyję... Pamiętajcie Koledzy, by po wódce w czwartek w redakcji, nie zaczynać piątku winem w Gie Esie i nie kończyć znowu wódką w Serwisie... I wszystko bez jedzenia... Bo sobota po takim maratonie jest paskudna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Piekielko IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 10:08 oj byly chwile emocji, ale swoj skutek odniosly. Rameczka Walisosenka nie odwazyl sie wejsc dalej niz po kolana. zobacz jaka ty masz pamiec? a tak apropo to Bachmatowka wywolywala we mnie wiele emocji przypominam sobie jak boazeria po tanach Marcina wygladala. ale mielismy wtedy farta. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Piekielko 10.01.02, 15:33 Taa..., w nocy woziliśmy Czuchę do Dubicz po klej i farbę. Ale z nas debile... Czekaliśmy na niego z godzinę, a ten - jak każdy normalny, nawalony w trzy sztachety człowiek - poszedł do domu w kimono. A myśmy czekali w maluchu metr od szosy Hajnowieś - Dubicze. Byłem wtedy pewny, że jak policja będzie jechała to nas nie zobaczą. He, he... A też byłem 'naszmarowany', że ledwo kierownicę widziałem. Dawne, dobre czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: Ż-11 Online Elite Club IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 11:28 Zapraszam Dyr. ds. organizacyjnych oraz Wentkasza i innych czlonkow do czestszego udzielania sie na forum. Tematy rozne, najrozniejsze poczawszy od... skonczywszy na... Bardzo dziekuje za wpisy P.S. bo wyplaty nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Ż-11 Online Elite Club 10.01.02, 15:38 O,o,o, tak! Kasa, Misiu, kasa!!! Kiedy wypłata? Koniec miesiąca, czy dostajemy z góry? Wierszówka ,akord, etacik, umowa o dzieło? Jakie zasady? Ja chcę kasę - co ja za to waciki kupię?! Odpowiedz Link Zgłoś
musiek_a Re: Ż-11 Online Elite Club 10.01.02, 12:17 pozdrowienia noworoczno_swiateczne dla wszystkich członów klubiku Ż-11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Killer na Prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 08:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz Re: Killer na Prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.33.90.* 11.01.02, 11:33 Kolega nie powinien wpisywać się na forum po spożyciu środków odurzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve CM3 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 08:41 wlasnie zobaczylem jaki mam sklad unterhaching i tylko rece zalamywac. wymieniam tylko tych ktorych nie wymienilem wczesniej bramka Marko Aurelio obrona Pirvu Rachita Grasser Spong pomoc Spork Bogdanowic Markowic - jak na razie najlepszy zawodnik tylko ze ma 25 lat Taiwo Elamander Aldona- staruch, sredni, wzialem go na 1 rok Atak Radtczenko Artega Bassir i to wszystko. juz mi sie nie podobaja. jak skoncze ten sezon to ich wywale. choc paru jest niezlych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz CM_3 IP: 212.33.90.* 11.01.02, 11:22 Dla znudzonych nadmiarem obcokrajowców i sukcesów proponuję rozpoczęcie gry ale z postanowieniem niekupowania obcokrajowców. I niech ktoś mając w składzie samych Niemców - amatorów, spróbuje utrzymać się w I lidze. Jedynym wyjściem są wypożyczenia i trening juniorów. Mogę oświadczyć, że gra się świetnie, choć trochę trudno. Mój SSV Ulm ma jedną z najniższych frekwencji - 3 od końca. A co do wypowiedzi Jankesa, to determinacja nie ma bezpośredniego wpływu na przyszłe umiejętności graczy. Szukaniem zdolnych juniorów i nie tylko zajmują się skauci. Najlepiej o dobrych współczynnikach judging player ability i j. p. potential, które decydują o efektywności wyszukiwania kolejno dobrych zawodników i zdolnych juniorów. O przyszłej klasie zawodnika decydują ukryte umiejętności, które są przekładane na gwiazdki przez w/w pracowników sztabu. A jeśli ktoś nie jest znudzony, to z Niemców polecam: Sascha Roesler (SSV 1846 Ulm), Dirk Ludwig, Christian Hauser (Oberhausen, 4 gwiazdki u skauta - inwestycja na przyszłość). Z obcokrajowców talent pokroju Mokouki prezentuje Richard Spong (Szwed). Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: CM_3 11.01.02, 13:30 Kolega, jak zwykle, ma złote środki na wszystkie bolączki. Faktycznie gra samymi Niemcami to wielkie wyzwanie, którego podjęcia się Koledze gratuluję z całego serca. Ale co do skautów, to się nie zgodzę. Nawet skauci osobiście podrasowani, o najwyższych współczynnikach wyszukiwania talentów, wybierają niesamowite kaszany - kolesi może i chwilowo niezłych, ale starych i w ogóle nie perspektywicznych. Nie radziłbym w takich inwestować. Chyba, że podpisywać kontrakty na jeden sezon. Powodzenia! PS. Jak już Koledzy grają na poważnie, to proszę nie korzystać z Oberhausen - z dwóch powodów: po pierwsze - i z Waszego punktu widzenia najważniejsze - to nie są piłkarze autentyczni, tylko stworzeni sztucznie, bo wcześniej żeśmy z Wentkaszem rozjebali całe oryginalne Oberhausen; a po drugie wszyscy mają w talencie wpisane 100 pktów na 200 możliwych (sam wpisywałem, to pamiętam), więc nie są tak wspaniali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wentkasz CM 3 IP: 212.33.90.* 11.01.02, 11:28 Dla znudzonych nadmiarem obcokrajowców i sukcesów proponuję rozpoczęcie gry ale z postanowieniem niekupowania obcokrajowców. I niech ktoś mając w składzie samych Niemców - amatorów, spróbuje utrzymać się w I lidze. Jedynym wyjściem są wypożyczenia i trening juniorów. Mogę oświadczyć, że gra się świetnie, choć trochę trudno. Mój SSV Ulm ma jedną z najniższych frekwencji - 3 od końca. A co do wypowiedzi Jankesa, to determinacja nie ma bezpośredniego wpływu na przyszłe umiejętności graczy. Szukaniem zdolnych juniorów i nie tylko zajmują się skauci. Najlepiej o dobrych współczynnikach judging player ability i j. p. potential, które decydują o efektywności wyszukiwania kolejno dobrych zawodników i zdolnych juniorów. O przyszłej klasie zawodnika decydują ukryte umiejętności, które są przekładane na gwiazdki przez w/w pracowników sztabu. A jeśli ktoś nie jest znudzony, to z Niemców polecam: Sascha Roesler (SSV 1846 Ulm), Dirk Ludwig, Christian Hauser (Oberhausen, 4 gwiazdki u skauta - inwestycja na przyszłość). Z obcokrajowców talent pokroju Mokouki prezentuje Richard Spong (Szwed). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: CM 3 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 14:24 to dla mnie awykonalne. grac samymi Niemcami. moze jak jeszcze pogram z 10 sezonow normalnie to sproboje. co do tych gwiazdek i ukrytych umiejetnosci to prawda gdzies o tym czytalem. a w nowszych wersjach cm niektore ukryte umiejetnosci sa odkryte- o tym tesh gdzies czytalem. co do determinacji- bezposredniego wplywu moze nie ma, a moze i ma. ale raczej tak niz nie. a jak tak to prosze mi pokazac jakiegos zawodnika z ktorego wyrosl 2 montenegro przy determinacji 5, bo ja nie wiedzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz wyjasnienie IP: 212.33.90.* 11.01.02, 11:34 Sorry za nadmiar wpisów, ale coś mi się komputer zacina Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky 200 11.01.02, 13:15 Wpis dwusetny w wątku Ż-11 S&B Club Online. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve 900 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 14:02 a to jest 900 wpis na forum Bielsk Podlaski. ja tesh dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Mistrzostwa Świata w Telewizji Polskiej IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 14:36 oby tylko odkupili od Polsatu, dekodera nie trzeba by bylo kupowac lub po knajpach sie szlajac Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Mistrzostwa Świata w Telewizji Polskiej 12.01.02, 21:01 No właśnie, trzebaby pogadać z Żukiem, żeby na mistrzostwa dekoder kupił, to mu codziennie pół Bielska będzie przychodziło na browar. Tak myślę, że z Żukiem najlepiej, bo i znajomy i chyba knajpa najlepsza. Tylko, że daleko - ale jak się idzie oglądać mecz to można trochę mniej chlać... Ale tylko wtedy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve ostatnio uslyszany kawal o blondynce IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 08:39 podobno stary ale jary Dlaczego blondynkom nie przysługuje przerwa na kawę w pracy? - Ponieważ jest to nieopłacalne. Po przerwie trzeba je ponownie przyuczyć do zawodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz Re: ostatnio uslyszany kawal o blondynce IP: 212.33.90.* 15.01.02, 17:03 A ja znam inny. Na wydziale elektrycznym PB ostatnio zginęła dziewczyna. Dlaczego? Zainteresowanym odpowiedź prześlę mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: ostatnio uslyszany kawal o blondynce 15.01.02, 18:14 Chciaż elektryka to nie moja branża to ślij, Waść, ślij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: ostatnio uslyszany kawal o blondynce IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 07:52 ja tesh poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylve Re: ostatnio uslyszany kawal o blondynce IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 07:55 Gość portalu: wentkasz napisał(a): > A ja znam inny. Na wydziale elektrycznym PB ostatnio zginęła dziewczyna. > Dlaczego? a ja chyba wiem, a ja chyba wiem Bo pokazala fotke Rybaq z imprezy u mnie. a on ja z kałacha > Zainteresowanym odpowiedź prześlę mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve CM3 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 12:18 ja tesh przepraszam za dodatkowe wpisy, ale palce mi same szaleja po klawiaturze. wyliczylem ze kupilem 25 zawodnikow w 1 sezonie. teraz w polowie 2 mam juz ok 6, kasy mi troche braknie ale na razie jest stan ok i nie chca mnie wywalac. nie wiem co zrobilem, bo mam srednia druzyne, ale jestem na wiosne 1. u siebie dokopalem Bayernowi 3:0. polecam bramkarza Marco Aurelio- Brazylijczyk lub cos z tamtad. same 9 i 10. czasami zdarzaja sie wpadki. ogolnie srednia pod 9. Prospar rewelacja. nie wiem co sie dzieje. mam juz chyba z 7 Szwedow oby wiecej. ciekawe co bedzie jak kupie Montenegro czy Gallardo, Aimara i innych. jednak mysle ze na wiosne bedzie spadek formy. Pytania: tzn jedno tylko rozszezone 1 jak podpisujecie kontrakty to wybieracie czy jest to zawodnik wazny w druzynie czy za mlody, czy perspektywiczny, do rezerw, czy do rotacji? jakie to ma znaczenie juz w sezonie? bo przy kontraktach to daje troche kasy. czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Za tydzien tzn za 5 dni sesja IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 12:20 ja zamiast sie uczyc to sie opiep.. jakies CM3, filmy, internet, dupy w glowie. Moze znacie jakis sposob na nauke? Picie nic nie daje probowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Za tydzien tzn za 5 dni sesja 14.01.02, 17:47 Picie nic nie daje?! Ooo, to niech kolega lufkę trawy buchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: Za tydzien tzn za 5 dni sesja IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 08:31 kaukonsky napisał(a): > Picie nic nie daje?! Ooo, to niech kolega lufkę trawy buchnie... po co sie rozdrabniac. lepiej amfe to i w nauce pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Za tydzien tzn za 5 dni sesja 15.01.02, 13:25 Dobrze, że dwa lata temu nie laciał Kolega na amfie, bo też by mi szybę w kanciapie rozbił (jak niejaki Andrew). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz Re: Za dwa tygodnie tzn za 14 dni sesja IP: 212.33.90.* 15.01.02, 16:59 Ja tydzień przed sesją usunę CM_3 z twardziela. Zostawię stan gry. Bardzo okrutna i brutalna metoda ale mam nadzieję, że się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Za dwa tygodnie tzn za 14 dni sesja 15.01.02, 18:19 - To co dla Ciebie jest ważniejsze: piłka czy szkoła?! - rzekł z oburzeniem znany bielski trener, co to sędziom wzrostu siedzącego psa lodów kręcić nie daje. - Taki piłkarz to ch.. na ryło! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Za tydzien tzn za 5 dni sesja 15.01.02, 18:25 Tort z marychą podał gostek kumplom na swoje urodziny we Francji. A ci skubańce podali go do sądu, za nafaszerowanie ich narkotykami. Tfu, niewdzięcznicy... W naszym katolickim kraju to nie do pomyślenia: za darmo tak cenna wyżera, a oni do sądu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz CM_3 IP: 212.33.90.* 15.01.02, 16:54 Skaut musi posiadać dwie dobre cechy: Judging player ability - ocenianie bieżących umiejętności zawodnika, bez względu na wiek oraz Judging player potential - ocenianie talentu (potencjału) zawodnika, bez względu na prezentowane umiejętności. Jeżeli skaut przyśle wiadomość, że "good signing" to znaczy, że jest to bardzo dobry zawodnik. Natomiast "Good prospect for the future" oznacza, że mamy do czynienia z utalentowanym juniorem. Poza tym rezerwy i full trening dla przeciętnego zawodnika to taktyka dobra na pół roku. Mam kilku juniorów o determinacji 20 i zbliżonej i po upływie tego czasu jedni sie w rozwoju zatrzymują, inni się uwsteczniają (w przeciwieństwie do graczy innych klubów, którzy się szkolą jak cholera). Dlatego konieczne jest znalezienie metody na efektywne szkolenie juniorów, nad czym zresztą z przymusu pracuję. Co do talentu graczy Oberhausen, to w mojej poprzedniej grze Ludwig w wieku 24 lat miał miejsce w reprezentacji Niemiec a w tej interesuje się nim kilka silniejszych klubów. Determinacja... moim zdaniem zawodnik bardzo utalentowany przeważnie ma determinace zbliżoną do 20. A zawodnik mający determinację zbliżoną 20 przeważnie nie jest utalentowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: CM_3 15.01.02, 19:01 Łeb mnie boli, zimno mi, dreszcze jakoweś mną wstrząsają, od 4 (słownie: czterech) dni nie chlałem, więc naszła mnie kompromisowa nuta i spróbuję się w jak największym stopniu zgodzić z Wentkaszem. Otóż: 1. Podręcznikowo i językowo zgoda co do skautów, ale zdażało mi się, że pięciogwiazdkowiec z niską determinacją dawał ciała na całego. Jak dotychczas najskuteczniejszą wg mnie metodą jest samodzielne wyszukiwanie młodych zawodników, którzy mają wysoką determinację (ponad 15) i już są ukształtowani w cechach istotnych dla zawodników na ich pozycjach. Wystarczy co roku przelecieć kluby niemieckie, szwedzkie i chorwackie i ma się kwiat europejskiego piłkarstwa. 2. Trening na full - zgoda. Sprawdza się na jeden sezon. Z chęcią poznam jakieś nowe odkrycia w tej dziedzinie, bo też ich nie posiadam. Fakt ten wskazywałby, że nie ma co się nastawiać na jakiś niesamowity rozwój zawodników - należy raczej założyć, że jakiego się kupi, takim się będzie grało. Piszę to z wielkim bólem, bo - jak powszechnie wiadomo - jestem zwolennikiem rozwoju i promowania, a nade wszystko kaperowania MŁODYCH talentów ;-) 3. Zastanawiam się, czy naprawdę juniorzy w innych klubach rozwijają się bardziej niż u nas - oni tam LEPIEJ GRAJĄ bo mają mniejszą konkurencję i więcej szans wykazania się. A jeśli już badania Kolegi Wentkasza wykazują, że faktycznie w obcych klubach im co roku wszystko rośnie (he, he - zboczeńcy!), to prosze pamiętać, że sami różnym klubom wpisywaliśmy różny potencjał treningowy. Być może (a nawet na pewno) my gramy słabymi klubami i choćbyśmy kombinowali jak koń pod górę, to efekty będą co najwyżej średnie. 4. Co do Oberhausen, to nie uznaję polemiki - w obecnej naszej wersji, której wszyscy używamy, każdy zawodnik tego klubu ma talent 100 na max 200 (nie licząc - 1 i -2). Reszta jest losowa, więc różni kolesie z nich wyrastają. A że grają w reprezentacji Niemiec - bo lepszych nie ma. Sami Koledzy wiecie, że wśrod Niemców to w CM3 posucha. U mnie po 8 sezonach w reprezentacji gra 19-letni juniorek, którego kupiłem z II ligi i u mnie klepie w rezerwach. W każdym bądź razie w wypadku jak zawsze ambitnego podejścia do tematu Wentkasza NIE POWINIEN On grać sztucznymi zawodnikami Oberhausen - choćby byli nie wiem jak świetni. TO KRĘCENIE LODÓW! 5. Ambicja 20 nie wyklucza gracza utalentowanego, choć też go nie gwarantuje. Natomiast za gracza, który ma mniej niż 15 nie dałbym grosza. (Kolega Wentkasz coś w swoim wpisie pokręcił, ale chyba zrozumiałem, co chciał przekazać). To tyle, teraz czas na wodę z miodkiem i cytrynówką - na rozgrzewkę! Kolegom życzę też smacznego i wesołej gry w menedżka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: CM_3 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 12:45 no i chyba sobie wszystko wyjasnilismy na ten temat apropo treningu to u mnie jest ok. u mokouko prawie wszystkie cechy podskoczyly i to znacznie. u innych tesh jest niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Ide na urlop IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 12:26 Panowie, trzymajcie sie beze mnie, bez mnie (jak to sie pisze?)ide na urlop a potem szkola, egzaminki, trafka, amfa i te sprawy. musze zakuc troche, a potem moge imprezowac. Killer na premiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do Kaukonosky znowu stalo sie, myslalem ze juz odpuscilem, ale niestety, znowu mnie chwycilo,i jak spiewaja Golcowie, ja tesh kombinuje musze to sobie wypersfadowac Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Tajne, tylko dla odpornych na stresssss 16.01.02, 20:05 Darz Bór Koledze. Niech Ci urlop lekki będzie! I zapomnieć o wszystkich laskach, laseczkach, laseczuniach i takich tam. Do nauki! PS. Ale miałem dziś emocjonujący dzień! Najpierw gadałem z dyr. 8. szk. śr. w kraju i kilkoma uczennicami. Potem z burmistrzem i przew. RM (jest szansa na podwyżkę w samorządowym szmatławcu). Potem trzy godziny słałem dwa zdjęcia. Potem oglądałem szopkę w Gimnazjum nr 2 i znowu robiłem zdj i gadałem z las. Potem robiłem zdj i gadałem z las na WOŚP w BDK, a na koniec Pośrednie Ogniwo Między Wentkaszem a Mną chciał mnie na środku sali pocałować w usta. Na szczęście zbliżał się koncert uwielbianego przez wszystkich Clubowiczów disco- relaxo-polo i mogłem w porę opuścić ten przybytek wątpliwej rozkoszy. Z poważaniem zwalony jak koń, ale usatysfakcjonowany udanym dniem pracy KAukonskY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Nauka, kucie, blacha i tylko CM3 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 00:59 niech ktos mi wykasuje CM3 z twardziela, ha to nic nie da, bo ma sie go na plytce. wczoraj caly dzien spedzilem nad CM. tylko sie pochlastac. za to dzisiaj juz ucze sie od 40 min. ale chyba koncze. JA WYSIADAM!!!! nie jestem pewny co teraz pisze bo wygladam i mysle teraz jak ... nie kazdy sobie pomysli i sobie odpowie. ja juz nie wyrabiam. dobrze ze to jeszcze tylko jutro i mozna zaczac normalne zycie. ale ta wiadomosc musi byc smieszna. wiecej nic juz nie pisze. czego czlowiek nie zrobi zeby zostac magazynierem Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Nauka, kucie, blacha i tylko CM3 19.01.02, 00:26 Żeby chociaż licencjacik. A Kolega o magazynierach... Jak się chce trzymać całą clubową kasę, to trzeba mieć świstek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wentkasz CM_3 IP: 212.33.90.* 18.01.02, 09:07 Dla niewtajemniczonych: Przypuśćmy, że w CM3 istnieje 100 graczy o determinacji = 20 oraz 40 graczy utalentowanych, z których 30 ma determinację 20. I teraz: Większość zawodników utalentowanych ma determinację 20. (Bo 30 to większość z 40). Większość zawodników o det 20 nie jest utalentowanych - czyli mniejszość z zawodników o det 20 jest utalentowanych (Bo 30 ze 100 to duuża mniejszość). Proste jak wzór skróconego mnożenia. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: CM_3 18.01.02, 23:32 Dla wtajemniczonych: veto! Od początku pisałem o zawodnikach o DUŻEJ DETERMINACJI, a nie determinacji równej 20, a Kolega we wcześniejszym wpisie również użył sformułowania: 'determinacja zbliżona do 20', a to w tej sytuacji zmienia postać rzeczy. Prosze o nowe wyliczenia, dla: a) dużej determinacji > 10; b) " " > 15. Obliczenia dodatkowo komplikuje brak obiektywnej wiedzy o ilości zawodników o danej determinacji (proszę zauważyć, że bardzo rzadkim przypadkiem jest determinacja = 1, więc nie można grupy zawodników o każdej wartości determinacji uznać za 5% populacji) oraz zawodników wybitnie utalentowanych (zresztą jakie przyjąć kryteria - pięć gwiazdek?). Ale niech Kolega kombinuje. PS. Przyznaję, iż na pierwszy rzut oka myślałem, że Kolega w tamtym wpisie się powalił. Ale udowodnił Kolega, że jego wpis był w zgodzie z logiką. (Większość fanów Jagi nosi żółte koszulki, ale większość noszących żółte koszulki nie jest fanami Jagi.) Czy był prawdziwy merytorycznie - nie jestem przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky WENTKASZ MA CAŁKOWITĄ RACJĘ - KAUKONSKY 18.01.02, 23:54 Z bólem serca ZWRACAM HONOR i Koledze Wentkaszowi PRZYZNAJĘ całkowitą RACJĘ! Większość zawodników wybitnie utalentowanych ma wysoką determinację, a większość zawodników o wysokiej determinacji, nie jest wybitnie utalentowana! W związku z tym z treści przekazanych w poprzednim wpisie WYCOFUJĘ SIĘ. PS. Ale za tekst z wzorami skróconego mnożenia Kolega dostanie kopala w dupala, jakem Kot-Weteran! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz Outta CM_3 playing IP: 212.33.90.* 18.01.02, 09:32 A teraz na poważnie. Sytuacja polityczna w klubie PB jest nie do pozazdroszczenia. Usunięcie CM_3 stało się faktem! Na kontynuację pracy z SSV Ulm prawdopodobnie będę czekał około miesiąca. W tym czasie wszyscy (Jankes znowu nazwie mnie zboczeńcem) klubu PB przejdą rutynowe przeszkolenie, które, w zależności od osiągniętych efektów, zostaną nagrodzone awansem albo relegacją. Regularne treningi wznowię po ostatnim teście wydolnościowym, który odbędzie się około 21.II. ...a z dobrych wiadomości, to u bookmachera udało mi się w końcu wygrać 5 piw! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Outta CM_3 playing 19.01.02, 00:23 Gratulację za bookmachera! Przyznaję, że jest to dla mnie wielki wyczyn, bo jakoś nie mogę się do tego typu zabaw przekonać. Może gdybym miał dobre wejścia w środowisku piłkarskim (jak niektórzy białostoccy dziennikarze sportowi) i wiedział, kto, komu, kiedy, za ile? Ale na głupa, to się boję. Jeszcze raz gratulki! PS. A ile browarów Kolega do tej pory wtopił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentkasz Kawau IP: 212.33.90.* 18.01.02, 09:47 W jednym z wpisów Sivy'ego zostałem potraktowany tak, jak uważam, że być nie powinienem. W związku z tym odpowiedzi na kawau o blondynce można poszukać w internecie. Bo tam chyba wszystkie informacje można znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wch Re: Kawau IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 20:11 Wyluzuj czapkę Rbq... A nie mi się tu pienisz. Bo zwołamy Zarząd i zobaczysz. ;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Kawau 19.01.02, 00:16 No, co Ty, Wentkasz? Za jednego PAPAwianka na podłodze będziesz się boczył na Gł.Xięgowego?! Chyba Cię stres przedsesyjny dopadł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: Kawau IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 09:02 Wentkasz przeciez to tylko zart!!! Jezeli cie to urazilo to sorki. ale ja tylko wykorzystalem Twoja wypowiedz z imprezy z kaukonosky. jeszcze raz przepraszam i prosze o dokonczenie kawau Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Ż-11 Online Elite Club 19.01.02, 00:33 Przyszedł koleś do knajpy. Zamówił 200g - trzepnął. Zamówił 150 g - trzepnął. Zamówił setę - trzepnął. Zamówił pięćdziesiątkę - trzepnął. Zamówił dziesięć gram - trzepnął i się złożył. Rano się budzi i myśli: - Kurna, im mniej piję, tym mnie bardziej bierze... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Ż-11 Online Elite Club 19.01.02, 00:37 Dlaczego kobiety nie startują w skokach narciarskich? Bo: piersi są za mało aerodynamiczne, wiatr zdmuchuje makijaż i trudno lądować na wysokich obcasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylvek Kleska, sodomia i gomoria i malutki sukces IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 09:21 ael sobie przesralem w szkole. opowiadam kolejno pierwszy egzamin byl ciekawy, poniewaz usiadlem ze swoja ulubiona Kolezaneczka. bylo calkiem przyjemnie. do drugiego egaminu mialem 4 godz. wiec poszedlem na pifko. z jednego wyszly 3. ale egzamin napislaem na 3,5. niestety nie mam tej oceny poniewaz zostalem posadzony o sciaganie. musze isc we wtorek na konsultacje, dziwka. tego samego dnia postanowilem sobie ze jak sie nie najeb.. to odniose 2 porazke a moze i 3. wiec poszedlem na impreze. nie odnioslem sukcesu ani porazki. sukcesu bo nie ciagneli mnie z imprezy na noskach. choc bylo blisko. za to na imprezie byla moja najlepsza Kolezanka. Gosi nie bylo. i bylo bardzo fajnie. nastepny dzien spie, spie, wstaje, mam kaca, samopoczucie do d... a ja mam jeszcze jeden egzamin. wiec niby sie ucze i ogladam Malysza. Humor mi sie poprawia dzwoni najlepsza z Kolezanek, Malysz wraca, ciesze sie jak Kwasniewski. Kac mija, ide na egzamin, z glowa pelna wszystkiego oprocz wiedzy. na egzaminie spotykam najlepsza z Kolezanek, czuje sie coraz lepiej. Postanawiam wraz z najlepsza z Kolezanek przelozyc egzamin. cel zostaje osiagniety. egzamin za miesiac. nastepnie ide na piwo z najlepsza z Kolezanek. przychodzi Gosia, ide do domu. wszystko mnie wkur. mam dola, depresja zimowa. w nocy gdy wszyscy spia to ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Kleska, sodomia i gomoria i malutki sukces 21.01.02, 17:59 Uuuu, z Kolegą faktycznie coś nie tęgo... Tyle przeżyć i emocji, mogło wpłynąć destrukcyjnie i naruszyć Kolegi strukturę psycho-fizyczną... Rady: 1) na kaca - sok z kiszonej kapusty; 2) na naukę i przepracowanie - przyjechać do Bielska i się nawalić w Clubie w rodzinnej atmosferze (a na drugi dzień znowu pkt 1.); 3) na Koleżaneczkę - główkę czosnku z gwinta, powinno odstraszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Re: Kleska, sodomia i gomoria i malutki sukces IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 09:13 Uuu i co ja mam zrobic z tymi radami. na przyszlosc wykorzystam rade 1. drugi punkt mi nie pasuje niestety, a 3 nie wypowiadam sie. Odpowiedz Link Zgłoś