andruszczyn1 18.09.07, 22:24 serwisy.gazeta.pl/wybory2007/1,85057,4493888.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul po mojemu... 19.09.07, 10:50 Kaczyński miał chyba na myśli "naród" w sensie politycznym a nie etnicznym, chodziło mu raczej o "społeczeństwo". Tylko nie wiem co gorsze: przymusowa polonizacja mniejszości czy budowa "nowego człowieka". Był już kiedyś projekt pt. "człowiek radziecki", może być i "człowiek pisowski". Do jego realizacji dobrze byłoby "odzyskać" Berezę. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: po mojemu... 19.09.07, 14:24 Masz rację Pawlo w swojej ocenie. Retoryka, metody pracy Kaczyńskich i PiSu bardzo przypominają te stosowane przez władze sowieckie (czy też sowiecko-zależne). Cóż - tego się właśnie nauczyli od tych, z którymi walczyli ...siąt lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Wałesa miał rację ! 19.09.07, 14:29 Ci ludzie nie są stworzeni do rządzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
lubicz68 Re: Wałesa miał rację ! 19.09.07, 14:41 Szczekajcie, szczekajcie karawana i tak pójdzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Lubicz ! 19.09.07, 15:49 Jesli tak nisko się cenisz , że czujesz się jak zwierzę , nie insynuuj innym , że potrafią szczekać tylko . Zauważ , że między innymi , potrafimy obsługiwać komputer , mamy własne poglądy , własną przynależność narodowościową , człowieczeństwo , czego Tobie widać brakuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
klon0001 Re: Lubicz ! 23.09.07, 13:55 nikjesienny napisał: > Jesli tak nisko się cenisz , że czujesz się jak zwierzę , nie > insynuuj innym , że potrafią szczekać tylko . > Zauważ , że między innymi , potrafimy obsługiwać komputer , mamy > własne poglądy , własną przynależność narodowościową , > człowieczeństwo , czego Tobie widać brakuje ... Bierz przykład z Ameryki kolego - tam każdy jest przede wszystkim amerykaninem, dopiero w nastepnej kolejnosci myśli o swoim pochodzeniu. To jest właśnie tajemnica ich "sukcesu" ich siła. Czas już skończyć z wielowiekową tradycją w Polsce - w czas pokoju "brania się za łby" a jednoczyć się w sytuacji zagrożenia. Osoby o takim myśleniu jak Ty rozpieprzają ten kraj od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Wałesa miał rację ! 19.09.07, 16:33 Niewątpliwie lubicz68 sugeruje, że PiS i tak wygra. Ja też tak myślę. Jednakowoż lubicz68 swoim postem nie wykazał się znajomością idei forum. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Wałesa miał rację ! 19.09.07, 17:04 A karawana na pewno pójdzie dalej. Pozostaje tylko pytanie, czy z tymi samymi wielbłądami...:) Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Wałesa miał rację ! 19.09.07, 17:51 nie ma co szczeka - przesledzcie kariere Lukaszenki. Mamy powtorke z rozrywki. Taki sam sposob zdobywania wladzy i niszczenia opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul A: znalazłem go w rynsztoku i podniosłem 19.09.07, 18:03 B: A co on robił w rynsztoku? "B" to oczywiście Lebiedźka, zaś "A": sami-wiecie-kto Odpowiedz Link Zgłoś
szakal333 Re: Wałesa miał rację ! 20.09.07, 02:15 stepby napisał: > nie ma co szczeka - przesledzcie kariere Lukaszenki. Mamy powtorke z > rozrywki. Taki sam sposob zdobywania wladzy i niszczenia opozycji faktycznie, porownania to ty masz, ....a nie przyszlo wam do głowy że kaczor mial na mysli polskeA i polskę B ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Lubicz, "morda ty moja!" 19.09.07, 17:58 A ja już myślałem, że ze świecą szukać sympatyków PiS. A tu Ty nagle przywracasz wiarę w człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Wałesa miał rację ! 19.09.07, 18:05 lubicz68 napisał: > Szczekajcie, szczekajcie karawana i tak pójdzie dalej. Nie lubicz68 wymyslił to zdanie , ale w tym watku nie chodziło mu o przytoczenie zdania , ale o ... upokorzenie myslących inaczej niż lubicz68 . Niewiele to miało nawet wspólnego z kampanią wyborczą . Owa "osobistość " uważa , że i tak racja jest po stronie takich jak on , a reszta , to szczekające zwierzaki . Jesli się sięga do mądrości starożytnych , to trzeba użyć je w jakimś mądrym celu , ewentualnie porządnie " owinąć w bawełnę " , by pozostały wątpliwości co do intencji . Ten typ forumowiczów określa jednoznacznie - psy , ktore szczekają ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Jak przejrzalem archiwum forum, 19.09.07, 19:38 specjalnie zostawiłem puste miejsce ... Można wpisać nik naszego forumowicza i przejrzeć z rok wstecz ... Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: po mojemu... 19.09.07, 17:02 Nie wiem jaki naród miał na myśli. Bardzo bym chciał, aby chodziło o polityczny. Tylko nie pasują mi 2 elementy: 1) Dlaczego taka fraza pada właśnie w Białymstoku? 2) Czy rządząca koalicja na pomysł o tworzeniu jednego narodu politycznego nie mogła wpaść wcześniej? Można odnieść wrażenie, że nieco wcześniej robiła wszystko, aby ten naród (w zaznaczonym znaczeniu) podzielić. Nie twierdzę, że był to wynik braku patriotyzmu liderów PIs-u. Po prostu polityczna kalkulacja w sytuacji zagrożenia ze strony PO. To się zresztą opłaciło. Dziś, kiedy postawy PO i LiD (Samoobrona i LPR znokautowane) można określić jako "dupowate" (ani Tusk, ani Olejniczak nie mają koncepcji na kampanię wyborczą), PiS może starać się "jednoczyć" ...wyborców - społeczeństwo nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Prawda przedwyborcza... 19.09.07, 23:27 1)Pawlo: jak to znalazł się jeden popierający PiS? Przecież większość (względna, według sandaży) popiera tę partię... 2) Lubicz68, nic Ci to nie przypomina: wiadomosci.onet.pl/1608793,11,item.html ? Odpowiedz Link Zgłoś
szakal333 Re: Prawda przedwyborcza... 20.09.07, 02:27 bielszczanin napisał: > 1)Pawlo: jak to znalazł się jeden popierający PiS? Przecież większość (względna > , > według sandaży) popiera tę partię... > 2) Lubicz68, nic Ci to nie przypomina: > wiadomosci.onet.pl/1608793,11,item.html ? to bardzo dziwne ze ludzie tak silacy sie na inteligencje, wierza w bzdury wypisane w wszechobecnej wyborczej........niestety nie potwierdzone przez nikogo....klapcie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Prawda przedwyborcza... 20.09.07, 05:16 szakal333 napisał: > wierza w > bzdury wypisane w wszechobecnej wyborczej........niestety nie > potwierdzone przez nikogo....klapcie dalej Wszechprawdziwa reżimowa TV - w stanie wojennym przynajmniej byli uczciwi - czytali wiadomości w mundurach. Sporo, niestety, było już potwierdzonych przypadków policyjnego rozpoznania różnych środowisk - choćby ekologów czy pielęgniarek. Policja temu nie zaprzeczyła. Ale nie odpowiedziałeś - coś Ci to przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Prawda przedwyborcza... 20.09.07, 09:17 Oj Szakal333 1) Dlaczego od razu ad personam? 2)Powiem co mi się kojarzy z Twoją wypowiedzią: "I nikt nam nie udowodni, że czarne jest czarne, a białe jest białe Oprócz onetu (a nie wyborczej, link był onetowski) napisano o tym w wielu internetowych serwisach a takze w radio (co najmniej 2 stacjach). Już dużo wcześniej o tym pisano (w kontekście samej Warszawy). Nawet zakałdając, że wszyscy są z układu to oznacza, że Ludwik Dorn takze z z niego jest! Właśnie poinformowano, że wysłał on prośbę do Ziobry, coby wstrzymał śledztwa przed wyborami. Co dał się (Dorn) zmanipulować Gazecie? To co prokuratura wyprawia - i jeszcze się wysługuje policją - w tej sprawie jest niewyobrażalne. I nikt nam nie udowodni... Odpowiedz Link Zgłoś
szakal333 Re: Prawda przedwyborcza... 23.09.07, 02:03 t? moze jeszcze mi opowiesz jak pani Walc w warszawie rzadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Prawda przedwyborcza... 23.09.07, 10:02 nie chce mi się bo znowu zmienisz temat Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Prawda przedwyborcza... 23.09.07, 15:07 szakal333 napisał: > t? moze jeszcze mi opowiesz jak pani Walc w warszawie rzadzi? czyzby poplecznik oligarchy ze sw. brygidy??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Prawda przedwyborcza... 20.09.07, 05:11 Ad.1 Jakoś nie mogłem spotkać tych popierających, obracam się widać w patologicznym środowisku.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiako11 Re: Prawda przedwyborcza... 20.09.07, 09:01 pawlozsiul napisał: > Ad.1 > Jakoś nie mogłem spotkać tych popierających, obracam się widać w > patologicznym środowisku Media kreują modę a my chcemy być modni chociaż myślimy inaczej choć myślimy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś