Dodaj do ulubionych

cichy watek...

01.11.07, 05:33
...jest pierwszy listopada, swieto zmarlych. totez plagiatujac rozglosnie
radiowe, ktore w tym dniu nadaja piosenki mniej skoczne, zgodne z ogolna
refleksyjna atmosfera tego dnia, podnosze te idee w moim cichym watku. byc
moze bedzie to moj prywatny watek, byc moze ktos sie przylaczy, bedzie mi milo.
piosenki refleksyjne, sklaniajace do zadumy, poswiecone komus, itd. takie do
wyciszenia sie, sa potrzebne - jednym czesciej, innym rzadziej - kazdemu.
kiedys znajomy gitarzysta prowadzac koncert swojego zespolu opowiadal jak
pewnego muzyka zapytano dlaczego pisze takie smutne piosenki. muzyk
odpowiedzial, ze pisze takie smutne piosenki po to, aby ludzie sluchajac ich
wzruszali sie, a przez to stawali sie lepsi. a przynajmniej nie gorsi. tak
wiec byc moze powstanie taki muzyczny kacik, ktorego zawartosc pomoze stawac
sie lepszym, a przynajmniej nie gorszym - czego panstwu jako i sobie zycze.
moje typy:
1. transatlantic - bridge across forever
2. riverside - the curtain falls
moze i niekomercyjnie... ale ilosc komercji wokolo przeraza chyba wystarczajaco.
Obserwuj wątek
    • konfederata nie zrobię więcej zdjęć ... 01.11.07, 08:51
      pl.youtube.com/watch?v=qKV3KATvl74
      ...tak wiem
    • menka8 Re: cichy watek... 01.11.07, 10:05
      Archive "Again"
    • nikjesienny Cmentarz 01.11.07, 13:08
      Wczoraj:
      www.nikandr.republika.pl/cm1.jpg
      Dzisiaj:
      www.nikandr.republika.pl/cm2.jpg
    • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 14:08
      Taka mała dygresja, nie ma czegos takiego jak swieto
      zmarlych...takich terminów uzywał ,wielce nam panujacy agnostyk
      kwasny.
      Dzis mamy Dzien Wszystkich Swietych, natomiast jutro jest dzien
      Zaduszny.
      Bez zlosliwosci.Wątek ciekawy
      • partizan79 Re: cichy watek... 01.11.07, 16:56
        Czemu Ty tak Kwaśniewskiego nie lubisz? Nie chciał ułaskawić czy jak?
        • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 17:03
          Nie przepadam za banda należącą do zbrodniczego systemu PRL- trzeba
          Ci to wyjaśniać?
          • partizan79 Re: cichy watek... 01.11.07, 17:11
            Wyjaśnij mi. Tylko tak wylewnie. A ja sobie w saperka pogram, albo
            mecz obejrzę, a potem wrócę i może przeczytam, a może mi się nie
            będzie chciało.. Zobaczymy. No ale nic. Bierz się do roboty. Tylko
            przyłóż się!:)
        • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 17:09
          Gardzę lewactwem w kazdym wydaniu- abyś nie miał przypadkiem złudzeń.
          "Mężczyzna staje się konserwatystą gdy ma dorastającą
          córkę....lewactwo w PL. będzie tylko wspomnieniem.
          • partizan79 Re: cichy watek... 01.11.07, 17:14
            Skoro w każdym wydaniu.. Gardzisz mną tylko dlatego, że mam poglądy
            inne niż Twoje?
            • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 17:22
              W żadnym wypadku, nie pogardzam Tobą....tylko twoimi pogladami,z
              którymi wybacz,nijak zgodzic się nie mogę.Twierdze że, lewactwo to
              zło dla swiata. I tego się trzymajmy.
              I nie martw się Ty wyssałeś z mlekiem matki to ja tamto....ale
              zawsze możesz wrócić na sieżke własciwą.
              Tego Ci serdecznie życzę.
              • hansgrubber Re: cichy watek... 01.11.07, 22:34
                Nie cierpisz lewactwa ale wyznajesz stalinowski poglad ze tylko
                jedne poglady na swiat sa sluszne. :) Jestes zabawny.
                • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 22:59
                  No, masz i powiedzial. Ręce opadają
                • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 23:03
                  I widzisz Hans....coś Ci swita,....kto wie może bedzie jeszcze w
                  twojej głowie rewolucja i zostaniesz prawicowcem.....cuda sie
                  zdarzają...trzymam kciuki.
                  • hansgrubber Re: cichy watek... 01.11.07, 23:48
                    Ale jakim prawicowcem? Konserwatysta, liberalem, chrzescijanskim
                    demokrata czy moze narodowcem? :)
                    • mexico86 Re: cichy watek... 01.11.07, 23:55
                      Narodowcem może nie,zaraz bys chciał zrobic tu Ukraine...a Lwów i
                      Królewiec trzeba odzyskac.hmmmm wystarczy że nie bedziesz
                      lewicowcem,opcje sobie wybierz.
                      • andruszczyn1 Re: cichy watek... 02.11.07, 00:03
                        Dobrze się bawicie chłopaki:)?
                        • mexico86 Re: cichy watek... 02.11.07, 00:08
                          Ba,jak zawsze :) wymieniamy poglady
                          • andruszczyn1 Re: cichy watek... 02.11.07, 00:26
                            Słowo "wymieniamy" nie pasuje najlepiej do tego jak reagujesz na poglądy innych... Chociaż nie jestem do końca pewien czy reagujesz na poglądy, czy na osoby.
                            • mexico86 Re: cichy watek... 02.11.07, 00:36
                              Pokaż mi choć jeden przykład wymiany pogladów na tym forum-rzeczowy.
                              Na Ciebie zazdrosniku moge reagowac personalnie jeśli taka twoja
                              wola.
                              • andruszczyn1 Re: cichy watek... 02.11.07, 00:46
                                > Na Ciebie zazdrosniku moge reagowac personalnie jeśli taka twoja
                                > wola.

?
                                • hansgrubber Szanowny A 02.11.07, 01:02
                                  1. Ja sie niezle bawie, choc rozrywka to prosta, rubaszna i dla
                                  niewykwalifikowanych zartownisow. Ale kolega rozmowca tylko taka
                                  strawe proponuje.
                                  2. Zawsze cenilem ludzi kojarzacych rzeczy tak odlegle ze prawie nie
                                  majace stycznosci - ja pytam o jaka prawice mu chodzi a on ze
                                  Krolewiec trzeba odzyskac. Czyz to nie wspaniale?
                                  3. I dla kazdego ma mile slowo, od razu widac ze dla niego Wojtyla
                                  to prawdziwy autorytet. :)
                                  • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 01:08
                                    Widzisz jak świetnie kojarzysz fakty.
                                    Ja Sawy nie mieszam wiec Paież też niech spoczywa w spokoju.
                                    Bądz elegancki.
                                    • hansgrubber Re: Szanowny A 02.11.07, 01:15
                                      1. Dzieki :) Mam wrazenie ze Tobie idzie gorzej.
                                      2. Nie pisalem o papiezu a o Tobie.
                                      3. O elegancji pogadamy jak przestaniesz odpisywac na listy
                                      skierowane nie do Ciebie. :)
                                      • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 01:23
                                        1.Ja Cie stary bardzo przepraszam,ale niestety w dowodzie mam
                                        Bielsk Podlaski. Urodzony również. Tyle w temacie.
                                        2.Co do Papieża powtarzam Ci jeszcze raz-Ja Sawy nie ruszam.
                                        3.Juz drugi raz w ciągu naszej krótkiej znajomości zniżasz żarty do
                                        złego poziomu.
                                        • hansgrubber Re: Szanowny A 02.11.07, 01:35
                                          1. Czy ja Cie o dowod pytam? Skad ta nerwowa reakcja? I dlaczego
                                          niestety - frustruje Cie miejsce pochodzenia?
                                          2. Ja nie ruszam ani Sawy ani Warsa. :)
                                          3. Ja nie zartowalem.
                                          • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 01:42
                                            Hmmmm , czy pochodzenie jest ważne, otóż jest bardzo ważne.
                                            Z łaski swojej nie tykaj papieża, tym bardziej że nie ma go wsród
                                            nas. Jako nienawidzacy Kosciol Katolicki, nie bardzo tez powinieneś.
                                            • andruszczyn1 Re: Szanowny A 02.11.07, 01:52
                                              Już byłem pod kołdrą, ale przed snem postanowiłem sprawdzić co też porabia kolega mexico86 i warto było. Takie perełki:)

> Z łaski swojej nie tykaj papieża, tym bardziej że nie ma go wsród
                                              > nas.

Jak to nie ma? A Benedykt XVI?
                                              • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 01:56
                                                Widzisz zaspany jestes to nie doczytałeś, Twój przyjaciel wku....y
                                                hans odkryl sie zupelnie.Rzecz jest o Wojtyle i o katolikach. Typowa
                                                ukrainska zawiść.
                                                Wracaj spac.
                                                • andruszczyn1 Re: Szanowny A 02.11.07, 02:09
                                                  mexico86 napisał:

> Widzisz zaspany jestes to nie doczytałeś, Twój przyjaciel wku....y
                                                  > hans odkryl sie zupelnie.Rzecz jest o Wojtyle i o katolikach. Typowa
                                                  > ukrainska zawiść.

Hans przyjacielu!!!!!!!!:P

Chyba jednak nie trzeba było tu zaglądać. Teraz boję się zasnąć. Obawiam się mentalnych wygibasów mexico. Obawiam się, że jutro obudzę się w nowej rzeczywistości. W rzeczywistości mexico. O zgrozo!!!
                                                  "Ejkum-kejkum Olo ratuj!!!" ;)
                                                • partizan79 Re: Szanowny A 02.11.07, 08:33
                                                  Hans, Brate mij..:))
                                            • hansgrubber Re: Szanowny A 02.11.07, 01:53
                                              1. Pochodzenie od malpy czy od Giertycha? :)
                                              2. Papiez jest wsrod nas - mieszka w Watykanie. Jest Niemcem.
                                              3. Moze wymien co jeszcze nienawidze? Taki maly katalog zebym sie
                                              polapal w swoim zyciu. :)
                                              • andruszczyn1 Re: Szanowny A 02.11.07, 01:57
                                                Hans, zawsze myślałem, że tak w głębi duszy to z Ciebie "niezły schizmatyk":D. Nieźle się chłopie maskowałeś, ale mexico86 Cię zdekonspirował;)
                                                • hansgrubber Re: Szanowny A 02.11.07, 02:05
                                                  1. Schizmatyk Panie i lunatyk - kto noca w pizamie po forumie
                                                  skacze?
                                                  2. W glebi duszy powiadasz? Dyskusyjna teza. :)
                                                  3. Co do maskowania - przez jakis czas sie udawalo.
                                                  4. A co do naszego rozmowcy - to prawde mowiac mi przykro. Bo to w
                                                  sumie smutna rozmowa byla.
                                              • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 02:00
                                                No, kretyn.
                                                Wpierw wyskakuje z Wojtyłą(papieżem)a teraz że, watykan że, niemiec.
                                                Ręce opadają.Kretyn
                                                • andruszczyn1 Re: Szanowny A 02.11.07, 02:02
                                                  Domyślałem się mexico, że papież-Niemiec dla części polskich katolików będzie nie do zaakceptowania, ale wcale nie musisz go uśmiercać.
                                                  • hansgrubber Zostalem kretynem i Ukraincem. 02.11.07, 02:08
                                                    Moze wreszcie Okean Elzy zrozumiem. No ale jako kretyn nie mam
                                                    szans. :(
                                                  • andruszczyn1 Re: Zostalem kretynem i Ukraincem. 02.11.07, 02:14
                                                    hansgrubber napisał:

"Zostalem kretynem i Ukraincem."
                                                    I jak się z tym czujesz? Ja bym chyba nie mógł spać:)
                                                    Jak się Roman dowie... to dopiero będzie śmiechu:P
                                                  • hansgrubber Re: Zostalem kretynem i Ukraincem. 02.11.07, 02:16
                                                    Janko Grubbarczuk?
                                                  • andruszczyn1 Re: Zostalem kretynem i Ukraincem. 02.11.07, 02:19
                                                    Możesz być Iwanko Horbaczuk:) Mało tego, żeś Ukrainiec to jeszcze zawistny:)
                                                  • andruszczyn1 Re: Zostalem kretynem i Ukraincem. 02.11.07, 02:22
                                                    Rozumiem, że od dziś mogę się z Tobą porozumiewać za pomocą naszej mowy ojczystej:) OK. To ja wże toże lahaju:) Dobroji noczy.
                                                  • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 02:22
                                                    Powtarzam Ci chłopie po raz kolejny, hans wyskoczył z Karolem
                                                    Wojtyłą.
                                                    Jednak jestes zaspany.
                                                    Nie spotkałem sie aby wsród katolików był jakis problem z
                                                    Benedyktem.I faktem że jest Germanem.
                                                    Ale u was widze jakies Problemiki,...że papież że, rydzyk,
                                                    Jankowski, komunia swieta że z małej litery że, kwiaty na grobach że
                                                    się ludzie w swieto roczne odswietnie ubierają ,(a wy co? na
                                                    Preczystą w drelichach chodzicie?) .Powiem Ci że bardzo bardzo
                                                    niemiło sie czyta takie rzczy. Twierdze że Hans przesadza.
                                                    Zróbta bracia pożądek u siebie, i może tak od katolików....hmmm
                                                    wara,co?
                                                  • partizan79 Re: Szanowny A 02.11.07, 08:39
                                                    Jak dłużej pobędziesz na forum i rozeznasz się mniej więcej, kto
                                                    jest kto, to sam zrozumiesz, że Twa wypowiedź jest z lekka
                                                    niefortunna. Czego Ci życzę:)
                                                  • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 12:29
                                                    Widzisz mój drogi chinczyk też może mieć "ukrainską zaciętość"-a
                                                    Hans w zacietosci przeciw kośćoiłowi nie ma sobie równych.
                                                  • andruszczyn1 Re: Szanowny A 02.11.07, 13:01
                                                    Myślę, że można byłoby stworzyć swego rodzaju wątek sparingowy i wrzucić tam mexico i romana. Kolega zza oceanu nareszcie będzie miał godnego siebie przeciwnika. Wcześniej jednak trzeba nauczyć mexico linkować (przede wszystkim samego siebie), bo tego chwytu chyba jeszcze nie opanował:)

Mexico obala właśnie teorię, jakoby "ukraińska zaciętość" była cechą wyłącznie Ukraińców:)
                                                  • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 13:14
                                                    hmmmm,Słaby z mexico internauta, trzeba bedzie szkolic.
                                                  • mexico86 Re: Szanowny A 02.11.07, 14:09
                                                    Roman-uk Max Kolonko....przy całej waszej złości, nawet mnie szkoda
                                                    na tego typa.
                                                    Litości.
    • napchafte_chochoncy Re: cichy watek... 01.11.07, 18:59
      Hans Zimmer "Gortoz A Ran - J'Attends" (Ścieżka z filmu "Black Hawk Down")
    • jedujedu Re: cichy watek... 02.11.07, 00:04
      hmm .. dzien juz ma sie ku koncowi, noc zakryje wszystkie brudy, jak spiewal
      jeden z moich ulubionych wokalistow. chcialem sobie zerknac, co slychac w watku.
      to samo co wszedzie.
      • konfederata Re: cichy watek... 02.11.07, 08:12
        tematycznie :
        www.studentenlied.de/hymn_do_boga_o__zachowanie_wol.html
      • partizan79 Re: cichy watek... 02.11.07, 08:34
        To samo, co wszędzie. Tłok, Panie, tłok..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka