Dodaj do ulubionych

Dramatyczne skutki celibatu

26.12.07, 13:43
Zakon jezuitów wypłaci rekordowe odszkodowanie w związku ze skargą
110 Eskimosów ws. molestowania seksualnego. Odszkodowanie wyniesie
łącznie 50 mln dolarów - podaje "The Los Angeles Times".

serwisy.gazeta.pl/kosciol/1,64807,4684984.html
Obserwuj wątek
    • pawlozsiul a związek z celibatem? 26.12.07, 15:41
      Zdaje się, że wybór stanu zakonnego jest dobrowolny i niekoniecznie
      wiąże się z kapłaństwem.
      • hansgrubber Re: a związek z celibatem? 26.12.07, 15:58
        Ale tak czy inaczej wiaze sie z celibatem.
        • mexico86 Re: a związek z celibatem? 26.12.07, 18:56
          Brawo Hansie swietny Swiateczny temat.
          • odziej Re: a związek z celibatem? 26.12.07, 19:10
            ta hans... naprawdę czasem nie wiesz kiedy się ugryźć...
          • hansgrubber Re: a związek z celibatem? 26.12.07, 19:10
            Swiat nie zatrzymuje sie w swieta.
            • to_ja8 Re: a związek z celibatem? 26.12.07, 19:40
              Hans, a kiedy obchodzisz święta Bożego Narodzenia?
              w czerwcu? w lipcu?
              • hansgrubber Re: a związek z celibatem? 26.12.07, 20:47
                Moze kiedys Ci powiem.
          • pawlozsiul Mesio świętuje kulturalnie 26.12.07, 19:28
            Na świąteczne śniadanie trzech Żydów am-am, potem wręczył mi sierp i
            młot w prezencie (wielkie dzięki, przydadzą się), aż wreszcie zwalił
            sie z przepicia.
    • 1-bielska-zaraza a nie pisałem DEBIL się znajdzie 26.12.07, 19:45
      • 1-bielska-zaraza Re: a nie pisałem DEBIL się znajdzie 26.12.07, 19:48
        normalnie DEBIL to o hansie
        • pawlozsiul jaki jest związek między celibatem a świętami? 26.12.07, 20:02
          Z ciekawości się pytam, pewnie mnie oświecisz.
        • to_ja8 Re: a nie pisałem DEBIL się znajdzie 26.12.07, 20:03
          1-bielska-zaraza napisał:

> normalnie DEBIL to o hansie

SPOKO!!!!
          Wszyscy domyślili się od razu?

A Hans pierwszy....
          • 1-bielska-zaraza Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:07
            • to_ja8 Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:21
              Ciekawe, czy Hans żyje w celibacie?
              ... i od kiedy?
              • hajcung Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:27
                Hansżyje sam ze sobą.Radzi jakoś sobie
                • to_ja8 Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:30
                  hajcung napisał:

> Hansżyje sam ze sobą.Radzi jakoś sobie

to obrotny gość z Hansa musi być.
                  • szarik_102 Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:33
                    Ha ha ha hau ;P
                    • hansgrubber Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:40
                      Fajnie sie wpieniacie, tak swiatecznie bombastycznie. :) A moze cos
                      na temat?
                      • to_ja8 Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:42
                        Święta są cool...
                        Szczególnie dla tych, którzy je obchodzą...
                      • hajcung Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:42
                        Tobie to tylko różowe w głowie
                  • hajcung Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:36
                    Myslisz ze on coś kręci?
                    • hajcung Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:37
                      że taki obrotny
                    • szarik_102 Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:37
                      Kto kręci ten ma !
                      Hau ha !
                      • to_ja8 Re: tyle w temacie 26.12.07, 20:40
                        szarik_102 napisał:

> Kto kręci ten ma !
                        > Hau ha !

trochę z tyłu trochę z przodu?
                        o to ci chodzi?
                        • hansgrubber Spokoj swiateczni molestanci! 26.12.07, 20:43
                          "W 2005 "Times" opublikował historię o jezuicie Josephie Lundowskim,
                          podejrzanego o molestowanie w latach 1968-75 prawie wszystkich
                          chłopców z dwóch wiosek na wyspie Św. Michała."

:)
                          • hajcung Re: Spokoj swiateczni molestanci! 26.12.07, 20:45
                            Twoje szczęście że i ty tam byłeś
                            • to_ja8 Re: Spokoj swiateczni molestanci! 26.12.07, 20:48
                              hajcung napisał:

> Twoje szczęście że i ty tam byłeś

Hans Eskimosem?

... odnoszę takie wrażenie, że zna... morsa...
                              • hajcung Re: Spokoj swiateczni molestanci! 26.12.07, 20:50
                                Czasami robi tiki taki ...-...---
                          • to_ja8 Re: Spokoj swiateczni molestanci! 26.12.07, 20:45
                            hansgrubber napisał:

> "W 2005 "Times" opublikował historię o jezuicie Josephie Lundowskim,
                            > podejrzanego o molestowanie w latach 1968-75 prawie wszystkich
                            > chłopców z dwóch wiosek na wyspie Św. Michała."

No cóż....
                            obrotny gość, prawie jak Hans?
                            • hansgrubber Molestanci sie zglosili 26.12.07, 20:48
                              • to_ja8 Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 20:50
                                ajajaj...
                                • to_ja8 Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 20:53
                                  Nie chciałem o tym wspominać wcześniej, ale jedynie tylko ty - Hans molestujesz
                                  to forum...
                                  I jeszcze na dodatek się podniecasz tym, że innych wyrywasz ze świątecznego nastroju

Czy jeszcze ktoś ma wątpliwości jaką rolę pełnisz tutaj?
                                  • hansgrubber Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:00
                                    Zabawne.
                                    • to_ja8 Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:03
                                      hansgrubber napisał:

> Zabawne.

To ty jesteś zabawny!!!

Pochlastałeś się po twarzy swoją własną intrygą?
                                      • hansgrubber Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:06
                                        Nadal nie wyksztusiles ani slowa na temat. To jest zabawne. Choc
                                        mnie nie dziwi, znajac Twoja tu tworczosc. Nisko latasz. :)
                                        • hajcung Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:10
                                          Hans ty może nie otwieraj już gęby bo ktoś ci coś jeszcze wsadz
                                          • hansgrubber Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:25
                                            Takie zyczenia na swieta? :)
                                            • hajcung Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:33
                                              Katolicy mają teraz,prawosławni za dwa tygodnie.A tobie Hans jest bardzo smutnoże twoich świąt nie ma.Wyrazy współczucia
                                              • to_ja8 Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:34
                                                hajcung napisał:

> Katolicy mają teraz,prawosławni za dwa tygodnie.A tobie Hans jest bardzo smutno
                                                > że twoich świąt nie ma.Wyrazy współczucia

...a do lata daleko....
                                                • hansgrubber Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:48
                                                  Znow tak slabe ze nie warto odpowiadac.
                                                  • to_ja8 Re: Molestanci sie zglosili 26.12.07, 21:50
                                                    hansgrubber napisał:

> Znow tak slabe ze nie warto odpowiadac.

hahahhahahaahahhahaa

Ostanie kazanie nie wyszło?
                                                    Pastorze...
    • hansgrubber Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 20:50
      Chyba lepszy. :)
      • hajcung Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 20:53
        Hans bardzo się ślinisz?
        • hansgrubber Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 20:55
          Eee. To bylo slabe.
          • to_ja8 Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 20:57
            hansgrubber napisał:

> Eee. To bylo slabe.

To zacznij mocniej się ślinić.
            Będzie mocniejsze!!!
          • hajcung Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 20:58
            Ja będąc tobą nie rozmawiałbym z tymi odmieńcami
            • hansgrubber Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 21:03
              :) Nazywasz to rozmowa? :)))))
              • hajcung Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 21:06
                A co nic nie zrozumiałeś z tego?
                • to_ja8 Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 21:11
                  Ciekawe co dzieje sie ze szpilastym.
                  Moze katza leczy wodą chlorowaną?
                  Ja na jego miejscu już dawno pokasowałbym durnoty, które wypisujemy dzisiaj
                  • hajcung Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 21:13
                    Myślisz o Hansi... tak?
                    • hajcung Re: Nowy tytul: ksiadz nie odpusci Eskimosowi 26.12.07, 21:16
                      Hans=durnoty o to ci chodziło?popieram
            • 1-bielska-zaraza Re:hans już pisałem co masz robić torebką torebką 26.12.07, 21:05
              go puder kupisz mowy jak ten się rozsypie.
    • 1-bielska-zaraza Re: to niech się niedowartościowany DEBIL 26.12.07, 21:16
      zastanowi co pisze.
      • hansgrubber Wesolych swiat! 26.12.07, 21:23
        Wolajcie Szpile na pomoc bo sobie nie radzicie, lepiej dla Was
        byloby to wyciac i zatrzec slady nieudanego wystepu. :)
        • hajcung Re: Wesolych swiat! 26.12.07, 21:25
          święta i już po...
        • to_ja8 Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:31
          Wstydzisz się swoich wypowiedzi (czytaj - wypocin)?

Oj! CyberMatołku, przecież tak walczysz ze szpilą o wolność wypowiedzi ( w twoim
          przypadku czytaj - wypocin)
          Na jego miejscu dawno już bym cię zabanował na wszystkich forach świata, żeby
          ludzie nie widzieli twojej HiperGłupoty.
          Pewnie masz jakiś SuperUkład z naszym Op-em.
          • hansgrubber Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:34
            Oczywiscie! Chodzimy w jednej sutannie. :)
            • to_ja8 Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:36
              hansgrubber napisał:

> Oczywiscie! Chodzimy w jednej sutannie. :)

w ilu?

a potem... dziwisz się, że zostałeś zmolest....
              • hajcung Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:38
                Do sutanny trzeba mieć figure,a ty jesteś Hans za mały...
                • to_ja8 Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:40
                  hajcung napisał:

> Do sutanny trzeba mieć figure,a ty jesteś Hans za mały...

to_ja bym napisał, że "za krótki"
                  • hajcung Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:43
                    I tu z tobą zgodzę sie
                    • hansgrubber Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:45
                      To przepraszam. Nie mam doswiadczenia w noszeniu sukienek.
                      • to_ja8 Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:46
                        hansgrubber napisał:

> To przepraszam. Nie mam doswiadczenia w noszeniu sukienek.

a w chodzeniu w koloratce?
                        • hajcung Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:50
                          to_ja8 napisał:

> hansgrubber napisał:
                          >
                          > > To przepraszam. Nie mam doswiadczenia w noszeniu sukienek.
                          >
                          > a w chodzeniu w koloratce?
                          >
                          Miałeś chyba na muśli obrożę
                          • to_ja8 Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:51
                            I co Hansie? wpadłeś we własne sidła?
                            • to_ja8 Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:52
                              o_ja8 napisał:

> I co Hansie? wpadłeś we własne sidła?

Niech Moc będzie z Tobą...
                              Czarna oczywiscie...
                          • hajcung Re: Hansie! Ty CyberMatołku z Czarnej Dziury!!!! 26.12.07, 21:52
                            Szaryk spoko.To nie do ciebie
                            • hansgrubber Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzieci? 26.12.07, 21:58
                              • to_ja8 Re: Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzie 26.12.07, 22:02
                                Wy, ludzie z branży wiecie najlepiej jak załatwia się te sprawy... po Czarnej...
                                i po Jasnej stronie Mocy...
                              • hajcung Re: Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzie 26.12.07, 22:02
                                Hans czy ty jesteś skarżypytą?
                                • to_ja8 Re: Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzie 26.12.07, 22:06
                                  Skarżypyta.... powinien teraz złożyć doniesienie do prokuratury, bo zaiste -
                                  językiem kaznodziejskim mówiąc, ukrywanie zbrodni jest zbrodnią...
                                  • hajcung Re: Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzie 26.12.07, 22:10
                                    Hans a jakie masz zdanie na temat recyklingu?
                                    • to_ja8 Re: Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzie 26.12.07, 22:12
                                      hajcung napisał:

> Hans a jakie masz zdanie na temat recyklingu?

sprecyzuję pytanie hajcunga:

... ludzi z branży lub inaczej szołbiznesu od nawracania niewiernych?
                                      • to_ja8 PS. Sory Hajcung, ale .... 26.12.07, 22:15
                                        PS. Sory Hajcung, ale hans od samego początku jawi mi się, jako niedoru....
                                        kaznodzieja, któremu nawet nie ufają parafianie z Czarnej Dziury, dlatego
                                        szukając łatwego "łupu", szuka zabłąkanych owieczek na tym forum, wzbudzając
                                        zamęt i zwątpienie...
                                        • hansgrubber Dziekuje 26.12.07, 22:27
                                          ubawilem sie do lez. :) Za chwile setny post i ani slowa na temat.
                                          Duza sztuka.
                                          • hajcung Re: Dziekuje 26.12.07, 22:28
                                            Bąż nam nauczycielem
                                            • to_ja8 Re: Dziekuje 26.12.07, 22:30
                                              hajcung napisał:

> Bąż nam nauczycielem

No właśnie...
                                              Opowiedz jak to z tobą było?
                                              Co czułeś jak mole....?
                                            • hajcung Na temat 26.12.07, 22:32
                                              Wszędzie znajdzie sie czarna owca,ale chyba nie sądzisz że wszyscy katolicy są temu winni.Ja świętuję a ty jątrzysz
                                              • hansgrubber Swietujesz? :))))))))) 26.12.07, 22:38
                                                To przeczytaj sobie co o mnie napisales wyzej i porownaj to z Twoja
                                                swieta ksiega. Moze potrzebujesz cytatow. :) Tyle warte sa Twoje
                                                swieta co ci ksieza ktorzy ruchami frykcyjnymi nawracali dzieci.
                                                Parodia chrzescijanstwa.
                                                • to_ja8 Re: Swietujesz? :))))))))) 26.12.07, 23:10
                                                  hansgrubber napisał:

> ...Tyle warte sa Twoje
                                                  > swieta co ci ksieza ktorzy ruchami frykcyjnymi nawracali dzieci.
                                                  > Parodia chrzescijanstwa.
                                                  • hajdis Re: Swietujesz? :))))))))) 27.12.07, 00:27
                                                    A ty daj przeczytać swoim dzieciom co za bzdury tu wypisujesz. Ale
                                                    wstyd............ ale obciach.... rzygać się chce... fe.. ile można mieć w sobie
                                                    jadu, zawiści.... jakie to straszne, dziecinne i mało zabawne.
                                                  • to_ja8 Re: Swietujesz? :))))))))) 27.12.07, 09:14
                                                    Nie była byś sobą, gdybyś nie wtrąciła swoich...
                                                • pidlasze Hans 27.12.07, 03:05
                                                  Jesli poradzisz sobie z angielskim to chetnie przesle Ci ciekawa
                                                  lekture...
                                                  • hansgrubber Re: Hans 27.12.07, 11:31
                                                    Jasne z checia.
                                      • hajcung Re: Czy zdejmowali koloratki gdy "nawracali" dzie 26.12.07, 22:23
                                        to_ja8 napisał:
                                        > sprecyzuję pytanie hajcunga:
                                        Chodzi mi o to że jednych można przekonać a Hans należy do tych drugich z którymi nie wiadomo co zrobić
                                        • burak-cukrowy Turecki : parodia nie teatr - Olga Lipińska 27.12.07, 12:07
                                          przy głosie kolęd oraz blasku świec
                                          towarzystwo spijając ostatnie krople
                                          z kwiatu gwiazdy betlejemskiej usnęło błogim snem.
                                          odsłona II
                                          zerwawszy sie wreszcie z pościeli,
                                          podbiegli do okien i ekranów,
                                          - kto nabazgrał tyle bzdur, w jakiej mocy i w czyim imieniu ?
                                          • hansgrubber Re: Turecki : parodia nie teatr - Olga Lipińska 27.12.07, 16:05
                                            The LA Times jest amerykanski, nie turecki. :)
                                            • obserwer11 Re: Turecki : parodia nie teatr - Olga Lipińska 27.12.07, 16:40
                                              hansgrubber napisał :
                                              > The LA Times jest amerykanski, nie turecki. :)
                                              • pawlozsiul taki woźny z kabaretu 27.12.07, 20:50
                                                • hansgrubber Re: taki woźny z kabaretu 28.12.07, 01:08
                                                  Powaznie? :)
    • nikzimowy Też mi zabawa 27.12.07, 14:45
      Trzech na jednego .
      • markochmeleski Re: Też mi zabawa 27.12.07, 14:51
        zacytował bym wiersz ludowy na ten temat,ale jest w nim jedno słowo a obiecałem
        dla Pawla i Alutki
      • partizan79 Re: Też mi zabawa 27.12.07, 20:27
        Bez obaw. Hans świetnie sobie radzi. W razie czego samodzielna
        jednostka operacyjna stacjonuje w pobliskim brzozowym zagajniku,
        gdzie słowiki pięknie śpiewają..

--
        Jestem otwarty na zaczepki. Chętnie się z godzinkę pokłócę.
        • hansgrubber Re: Też mi zabawa 27.12.07, 20:38
        • partizan79 Re: Też mi zabawa 27.12.07, 22:27
          Czas minął..
    • markochmeleski Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 14:53
      Jak pies nie ma co robić,
      to jajca sobie liże!
      Ot tak jakoś by tu do tego wątku pasowało
      • to_ja8 Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 17:25
        markochmeleski napisał:

> Jak pies nie ma co robić,
        > to jajca sobie liże!
        > Ot tak jakoś by tu do tego wątku pasowało

E.. tam do wątku...
        To jest dobre motto przyświecające poczynaniom terrorysty hansa g. na tut. forum.

Marku!!! Gratulują trafnego ujęcia bez stosowania charakterystyki postaci!!!
        • markochmeleski Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 18:50
          Toju mam jeszcze kupę innych,ale pomaluśku
        • lechowski51 Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 18:53
          W ramach pomocy dla rodzinnych domow dziecka w kosciolach
          sprzedawano swiece wigilijne.Bez rozglosu Caritas zbierze kilka razy
          wiecej pieniedzy jak ulubieniec lewackich salonow Owsiak.Hansa i
          innych lewackich hien oczywiscie to nie interesuje..bo oni zywia sie
          padlina
          • markochmeleski Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 18:56
            Już Piłsudski zastanawiał się jak dobrać się, rozliczyć kościoły z lewej kasy
            • to_ja8 Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 19:22
              Marko, jaśniej proszę, bo dobrać się, a rozliczyć, to dwie różne operacje
              • markochmeleski Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 19:32
                Chciał dobrać się i rozliczyć np.pieniądze na świętopietrze
                • hajcung A 27.12.07, 20:05
                  gdzie jest nasz nauczyciel moralności,wręcz bohater,obrońca eskimosów i pingwinów?
                  • partizan79 Re: A 27.12.07, 20:24
                    Musiał chwilowo opuścić szanowne gremium. A co? Mam zastąpić?
                    • to_ja8 Re: A 27.12.07, 20:48
                      partizan79 napisał:

> Musiał chwilowo opuścić szanowne gremium. A co? Mam zastąpić?

A co ty? viceprezes jesteś...?
                      • pawlozsiul Re: A 27.12.07, 20:51
                        ja się już sprawdziłem w roli vicka, moge i dziś - jeśli macie wolny
                        wieczór.
                      • hansgrubber Re: A 27.12.07, 20:53
                        Ja jestem vice. :)
                      • partizan79 Re: A 27.12.07, 21:42
                        Serwis, marnujesz się w tym wątku. SM czynsze podnosi, a Ty się
                        produkujesz w "wydymanych Eskimosach"..
                        • to_ja8 Kogo dyma SM? 28.12.07, 09:34
                          partizan79 napisał:

> Serwis, marnujesz się w tym wątku. SM czynsze podnosi, a Ty się
                          > produkujesz w "wydymanych Eskimosach"..

Oj!!! Przecież temat Eskimosów najbardziej interesuje twego kolesia Hansa...

A SM...? Kogo dyma...?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=73726219&wv.x=2&a=73734933
                          • hansgrubber :) 28.12.07, 12:10
                            Spostrzegawczosc rowna inteligencji. :)
            • hansgrubber PiS: Kasa z UE dla KK 30.06.08, 07:31
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5408238,Podkarpacie_Kosciolowi.html

Moze Napieralski ma racje? :)
          • bronek_lunatyk Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 19:23
            lechowski51 napisał:

> W ramach pomocy dla rodzinnych domow dziecka w kosciolach
            > sprzedawano swiece wigilijne.Bez rozglosu Caritas zbierze kilka
            razy
            > wiecej pieniedzy jak ulubieniec lewackich salonow Owsiak.Hansa i
            > innych lewackich hien oczywiscie to nie interesuje..bo oni zywia
            sie
            > padlina

Naiwny czy glupi ?
            • hansgrubber Re: Mądrość ludowa interpretacja dowolna 27.12.07, 20:12
              1. Swietnie ze zbieraja - bardzo dobrze - sam kilka takich swiec
              kupilem, z drugiej strony jesli kosciolowi mamy bic brawo za to ze
              pomaga biednym... :) no to juz nie wymaga komentarza.
              2. Ciagle slysze ze wiecej niz Owsiak ale nikt nie jest w stanie
              powiedziec ile. Powie Lechowski - dokladnie i ze zrodlem wiedzy - bo
              inaczej wyjdzie na to ze oszczednie gospodaruje prawda, a to jest
              zakazane w przykazaniach, tak? :)
              3. A tak w ogole to roznica polega na tym ze Owsiak placi podatki a
              kosciol w Polsce nie, co wiecej korzysta z roznych przywilejow. Wiec
              Kowalski daje na swieczke, a oklaski zbiera biskup. Swoja droga to
              swietny temat: kto kontroluje Caritas? Ktos to wie? Kto wie jakimi
              pieniedzmi obracaja?
              • hansgrubber Lechowski znaczaco milczy 29.12.07, 00:19
                tak to jest gdy trzeba odpowiedziec na konkretne pytanie. Dlaczego
                mnie to nie dziwi? :)
    • hansgrubber Znany wloski ksiadz podejrzany o molestowanie :) 27.12.07, 20:20
      "Znany włoski ksiądz Pierino Gelmini, założyciel wspólnoty
      dobroczynnej pod nazwą Spotkanie, został formalnie oskarżony przez
      prokuraturę o molestowanie seksualne ośmiorga swych byłych
      podopiecznych, w tym dwojga nieletnich."

wiadomosci.onet.pl/1664474,12,item.html
      Dzialnosc dobroczynna? :)
    • markochmeleski Podsumowując 28.12.07, 07:40
      Pierwszy wpis został wy...... coś tam,ze względu na nie przetłumaczalne
      słowa.Więc sam przetłumaczyłem na język forum:

Baanuje się wesz,
      Baanuję się gnida,
      Baanuję się ciotka Stiefanida,
      Baanuje się północny jeleń,
      Baanuje się ten,
      Kto nie leń !

Musi teraz przejdzie!
      • hansgrubber Sfinks czy co? :) 28.12.07, 19:26
        Same zagadki.
    • hansgrubber Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 20:45
      Kilka dni przed świętami 13–latek, uczeń tamtejszego gimnazjum,
      popełnił samobójstwo. Zostawił wstrząsający list, w którym pisze o
      lokalnym proboszczu, o molestowaniu i o bezpodstawnym posądzeniu o
      kradzież. (TVN24)

www.tvn24.pl/2097382,12690,0,0,1,wideo.html
      • hajcung Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:04
        I o czym to świadczy?
        Zamieszczjąc ten link masz jakis cel,co chcesz wten sposob nam powiedziec?
        • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:32
          1. Moim zdaniem mamy do czynienia ze zjawiskiem, pedofilia w KK jest
          problemem, o czym swiadczy takze reakcja hierarchii, bodaj na
          Pomorzu byl przypadek ksiedza wobec ktorego toczylo sie sledztwo ale
          biskup uwazal ze nie ma powodu by odwolywac go z parafii. Tu tez
          jest nie lepiej.
          2. Lacze to z ewangelicznie zupelnie nieuzasadnionym nakazem
          celibatu, antyseksualna fobia KK moze miec takie skutki jak na
          zalaczonym obrazku. Teza nielatwa do udowodnienia ale cos jest na
          rzeczy.
          3. A najciekawsze jest ze mowimy o instytucji do ktorej Polacy
          dokladaja co roku sporo ze swoich portfeli i portmonetek, cieszy sie
          przywilejami gospodarczymi i uwaza ze jest moralnym przewodnikiem
          narodu. :)
          • hajcung Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:50
            Czrna owca i jakis hansgrubber znajdzie sie zawsze.
            Czy jestes w stanie przytoczyć choc jeden przykład pozytywnego
            dzialania KK.Wysil sie Hans ,moze choc jeden taki malutki no pomysl
            no... .
            • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:59
              Nie musze sie wysilac. :)
              • to_ja8 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:02
                hansgrubber napisał:

> Nie musze sie wysilac. :)

to w czym leży twój problem??
              • hajcung Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:03
                hansgrubber napisał:

> Nie musze sie wysilac. :)
                Każdy tak mowi -no to daj przykład
                • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:19
                  Arcybiskup Desmond Tutu.
                  A Twoj przyklad? :)
          • mexico86 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:53
            Hansie.....nik nie mowi ze nie ma problemu, kazdy taki przypadek
            powinien lądowac w prokuraturze. ...co do celibatu widze ze
            próbujesz byc rzecznikiem ...twierdzisz ze ksiadz zonaty nie moze
            byc pedofilem?????? I jedna rzecz....ksieża są szczegolnie narażeni
            na działanie szatana....wiec może wiecej sie modlic a mniej.....
            • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:13
              1. Pierwsze zdanie - zgoda.
              2. Zonaty tez moze. Mam jednak wrazenie ze celibat sprzyja bo jest
              pogwalceniem naturalnego instynktu. Ale to jak mowie nielatwo
              udowodnic. Z pewnoscia jednak celibat to dowod na antyseksualna
              fobie KK.
              3. Ksieza sa szczegolenie narazeni? A dlaczego? A moze na pokusy
              narazeni sa ci ktorzy uznali siebie za wylacznych dystrybutorow Pana
              Boga na Ziemi a w Polsce maja dodatkowo pozycje monopolisty. Tak
              mysle.
              4. Modlitwa? No moze... :)
              • mexico86 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:19
                Proponuje Hansie poswiecic tydzien z twego wspanaiłego życia i
                wybrac sie na rekolekcje....porozmawiaj sobie z zakonnikami co oni
                uwazają na temat celibatu.
                Ty jako zwolennik pedalstwa...czyli ludzkiej sexualnosci twierdzisz
                że bzykanie dzieci lub kozy jest normalka???
                • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:23
                  Skoro Ciebie rekolekcje tak wyedukowaly jak to wlasnie pokazales to
                  ja nie bede chodzil do kosciola ktory ma takich wyznawcow. :)
                  • mexico86 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:31
                    A to juz twoja sprawa....ja Czarnej nie spale choc rodzi takich jak
                    Ty.
                    • to_ja8 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:34
                      mexico86 napisał:

> A to juz twoja sprawa....ja Czarnej nie spale choc rodzi takich jak
                      > Ty.

poczekasz, aż sama zginie w apokaliptycznych ogniach roziskrzonych przez hansa?
                      • mexico86 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:43
                        A może juz powstalo w remizie towarzystwo przyjazni zboczeń?
                        W ramach tolerancji oczywiscie.
                        • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 09.01.08, 00:23
                          Jestescie wspaniali. :)
        • to_ja8 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:42
          hajcung napisał:

> I o czym to świadczy?
          > Zamieszczjąc ten link masz jakis cel,co chcesz wten sposob nam powiedziec?

Może właśnie w ten sposób wyraża swoje uczucia?
          Upaja się takimi sensacyjkami...
          • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:46
            Smierc dziecka to dla Ciebie sensacyjka?
            • to_ja8 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 21:57
              hansgrubber napisał:

> Smierc dziecka to dla Ciebie sensacyjka?

A co to ma wspolnego z naszym forum, czy eLPasowcami?

Masz jakieś wątki do duchowieństwa katolickiego, to załatw to z nimi... chleb ci
              od ust odbierają? a może dzieci...?
              A najlepiej uprawiaj zdrową konkurencję
              Proponuję ci, abyś przed swoją świątynią powiesił jakieś hasło reklamowe np:

"W odpowiedzi na troskliwą opiekę rządu... damy więcej Ojczyźnie"

wtedy może poczujesz się lepiej

* * *
              elemeledudki sątu:
              • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:06
                Odpowiedziales na pytanie tak jak potrafiles. A raczej jak nie
                potrafiles. :)
                • to_ja8 Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:08
                  hans, rozwijaj szerzej swoje skróty myślowe
                  • hajcung Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:12
                    to_ja8 napisał:

> hans, rozwijaj szerzej swoje skróty myślowe
                    Ewentualnie zacznij myslec
                    • hansgrubber Re: Kolejny pedofil w sutannie? 08.01.08, 22:26
                      Coz za wspanialy przyklad katolickiej milosci blizniego. :)
                      • 1-bielska-zaraza Re: hans lub hansia najarany/a jak zwykle 08.01.08, 23:41
                        dobre zioło rośnie w czarnej,co jakiś czas nachodzi hans flustracja
                        że siedzi w czarnej o bratnią duszę ciężko (czytaj pe.....)nie ma
                        gdzie się wyładować lub podniecić to raz w tygodniu napisze durnoty
                        i ślini się przed monitorem myśląc że przez wciskanie swoich racij
                        zyska
                        szacunek,ale jest tylko zdołowanym malutkim gnojkiem który skończył
                        w czarnej i tam pozostanie.
                        posty hansa to przykład euro tolerancji pogratulować (to ja taką
                        tolerancję mam w d....)
                        • mexico86 Re: hans lub hansia najarany/a jak zwykle 08.01.08, 23:43
                          o to to.
                          • hansgrubber Re: hans lub hansia najarany/a jak zwykle 09.01.08, 00:38
                            Po owocach ich poznacie. :)
                            • 1-bielska-zaraza Re: hans czy do ciebie nie dociera 09.01.08, 00:46