partizan79 24.02.08, 15:22 Czy one są świadome, że pieśnią ukraińską zdobyły I miejsce w konkursie piosenki białoruskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markochmeleski Re: Żemerwa 24.02.08, 17:09 Kiedyś,do połowy lat 90tych "Orlanie" nigdy nie mogli nic zdobyć w Białymstoku, aż pojawił się ZUPodlasia i raptem chacholska piosenka i mowa z Orli zaczęła być doceniana,a nawet zaczęto wmawiać wykonawcom, że to dialekt białoruski, przez patronatów przedsięwzięcia. Panie z Żemertwy wdepnęły w ten pogląd i trwają w tym ,jak widać ku uciesze patronów Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Żemerwa 25.02.08, 06:43 ..są bardziej świadome tego co śpiewają niż Ci sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Żemerwa 25.02.08, 09:43 poza tym są jeszcze takie nośniki jak CZASOPIS, kilka zespołów młodzieżowych z czego większość to bielska krew.. co ja będę sie rozpisywał. Przecież wiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Żemerwa 25.02.08, 09:59 A ja sobie kupię płytkę u pani Fionikowej,aha. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Żemerwa 25.02.08, 10:23 Czyli jury nie było świadome? A jeśli tak, to skąd Żemerwa wiedziała, że jury świadome nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Żemerwa 25.02.08, 14:48 XV Festiwal Piosenki Białoruskiej.. Myślę, że brzmi nader dobitnie i już same słowo "werba" w tytule piosenki wskazywałoby na fakt, iż nie jest to piosenka białoruska. A co, uważasz, iż mimo wszystko jest ona białoruska? Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Żemerwa 25.02.08, 17:08 Partizanie , a na ten przykład to: Fto chce pobojcyc z nami na forum majlowym, tyn sie musi ino wartko do nos zapisac i moze juz w klawiyr klepac. - a niby polak powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
kumbuks Re: Żemerwa 26.02.08, 05:52 Że nedobaczujesz?To robisz w radiwowi.Ale TY szcze musisz ne doczuwajesz Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Żemerwa 26.02.08, 06:58 Skoro z Ciebie taki specjalista do daj namiary - chetnie się przebadam Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Żemerwa 26.02.08, 07:12 Kum ne maje oka,to maje wyostrony słuch Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Żemerwa 26.02.08, 20:07 Nie rozumiem Twojego argumentu, Stepie. Czy gdyby Żemerwa zaśpiewała po japońsku czy flamandzku na konkursie piosenki białoruskiej, to też by nie było problemu i mogłaby zająć czołowe miejsce? Czy jednak ktoś by zauważył, że coś nie halo jest? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Żemerwa 26.02.08, 21:53 partizan79 napisał: > Nie rozumiem Twojego argumentu, Stepie. Czy gdyby Żemerwa zaśpiewała > po japońsku czy flamandzku na konkursie piosenki białoruskiej, to > też by nie było problemu i mogłaby zająć czołowe miejsce? Czy jednak > ktoś by zauważył, że coś nie halo jest? Trzeba chcieć słyszeć i widzieć,a tak słyszy się i widzi to co chce słyszeć i widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
paparappa Re: Żemerwa 25.02.08, 08:46 gratulacje ekipie Jury.. która chyba też się nie popisała...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Żemerwa 25.02.08, 15:03 Jako podpunkt "b" tegoż wątku, pragnę zaznaczyć, że pięknie śpiewają. Trafia do mnie ich muzyka.. Odpowiedz Link Zgłoś
paparappa Re: Żemerwa 26.02.08, 09:26 .. nie przeczę.. choć jak mówią to zawsze jest kwestia wrażliwości.. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Żemerwa 26.02.08, 20:09 Zawsze mi się podobał ten rodzaj śpiewu. Drewo, Horyna.. Ale np. dla 3/4 moich znajomych się absolutnie nie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
j.chmielewska Re: Żemerwa 24.08.08, 15:19 z moich znajomych to nikomu oprócz osoby która zna jedna z tych dziewczyn b dobrze i sie w niej podkochiwala... ;/ wiec wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Żemerwa 24.08.08, 23:59 Ne jeb....te po mozgach, cały zespól to rodzinka radnego F. Kolędowali na ruzdwo, więc widziałem i posłuchałem. Partizan nie bij piany. Odpowiedz Link Zgłoś