hansgrubber 18.04.08, 21:15 pl.youtube.com/watch?v=DC6i9L_Nuuo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_dekabrysta Re: Bollywood 18.04.08, 21:46 oglądałem niedawno film "Czasem słońce czasem deszcz" ludze!, jak oni tam mówili o miłości,to lepiej niż w serialach Brazylijskich przez 2 godziny facet oświadczał się kobiecie,z czego 1,5godz tańczyli i śpiewali bo ten ich film trwa co najmniej 3godziny,ale stroje i tradycyjna muzyka hinduska palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 18.04.08, 22:19 To wlasnie ten film. :) Wspaniale jest to ze oni buduja opowiesc na zupelnie innej zasadzie. To sa wspolczesne basnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 18.04.08, 22:38 tak cukierkowa bajeczka prosta wzruszająca wręcz naiwna,ale zabrakło by mi odwagi żeby obejrzeć, następny film tego typu.:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 18.04.08, 22:48 A w Indiach pekaja kina w szwach. :) Ja tez wole np Almodovara ale... to kino jest jak zapach Indii, niepowtarzalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 18.04.08, 23:21 hansgrubber napisał: > ale... to kino jest jak zapach Indii, niepowtarzalne. dlatego napisałem o muzyce hinduskiej,niesie ona w sobie wiele tajemniczości posmaku uniesieni i nostalgij dla mnie jest wprost czarowna,mówię tu o tradycyjnej muzyce hinduskiej,współczesnej po prostu nie znam.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 18.04.08, 23:23 To co w kinie jest calkiem wspolczesne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 18.04.08, 23:28 to oni nie grają pop,rcka,bluesa pytam poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 18.04.08, 23:34 No wlasnie o jest taki indyjski pop - tyle ze na najwyszym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 18.04.08, 23:44 mówiąc o muzyce hinduskiej ,mam na myśli linię melodyczną wypływającą z nazwijmy to ludowej muzyki hinduskiej,podobnie jak blues sięga korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 18.04.08, 23:54 Nie znam sie na historii muzyki, ale to wszytko jest po prostu magicznie inne, co wiecej - mam takie wrazenie ze w odroznieniu od Chin - wplyw kultury zachodu jest mniejszy. Mimo ze Hindusi skonsumowali alfabet i jezyk imperium. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 19.04.08, 00:03 Tak i Indie mnie rzucily na kolana. Chiny jakos nie. Moze jestem nieczuly na ich wdzieki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 19.04.08, 00:07 ja zawsze chciałem pojechać do USA a konkretnie do Alabamy ,ale nie na zarobek tylko aby móc zajrzeć w te miejsca gdzie narodził się blues i grali najwięksi bluesmeni. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bollywood 19.04.08, 00:22 Za kilka miesiecy "otwarte niebo" spowoduje spadek cen biletow. Trzeba jechac. :) Tylko te wizy. Przekleci Jankesi. Kanada zniosla wizy. Jakos sie nie boja polskiej szaranczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 19.04.08, 00:33 właśnie ta wiza jak pomyślę o tym to mam dość, jak powiem dlaczego tam jadę to ambasador umrze ze śmiechu i tak nie da wizy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Bollywood 19.04.08, 00:49 coś nie tak poszło,dzięki za rozmowę narazie. Odpowiedz Link Zgłoś