m.skiepko 09.06.08, 23:03 www.hajnowianie.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estera22 Re: Nacjonalistyczna strona? 10.06.08, 09:46 dlaczego 'nacjonalistyczna'? Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Nacjonalistyczna strona? 10.06.08, 10:25 chyba tez nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
estera22 Re: Nacjonalistyczna strona? 10.06.08, 11:18 domyślam się o co może chodzić, ale pisać nie będę, bo mnie zaraz w jakąś religijną wojnę wciągną... zastanawiam się po kiego grzyba ludzie zakładają takie wątki - czy nie lepiej sobie z rodziną/przyjaciółmi kawkę wypić, na spacer wyjść czy chociażby obejrzeć powtórkę meczu w tv? Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nacjonalistyczna strona? 11.06.08, 00:04 Pierwsza sprawa: Przed kilkunastu laty sekretarz zaraz by zdjął niektóre tematy. Dzisiaj mozna prawie wszystko - przecież to są przedruki z www.hajnowka.pl i "Gazety Hajnowskiej! Trzeba przyznać, że po zebraniu do kupy jest mnóstwo ciekawych materiałów. Druga sprawa: Moze ten wątek okaże się równie ciekawy, jak wątek o trójkątach Estery i Jej zainteresowaniach? Teraz to już bym się bał podpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Re: Nacjonalistyczna strona? 11.06.08, 17:17 To większy hajnowski nacjonalista niż Roman ukraiński Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: Nacjonalistyczna strona? 13.06.08, 10:27 Ale o co chodzi z tym nacjonalizmem? Czy może chodzi o ten fragment ze strony, który przytaczam? "Chcem przybliżyć sylwetki osób, które na stałe wpisały się do historii miasta," Jeśli jest to dowód, to pytam na co? Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Re: Nacjonalistyczna strona? 13.06.08, 18:14 Nie chodzi mi o ortografię ale o www.hajnowianie.webpark.pl/historie.html Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: Nacjonalistyczna strona? 13.06.08, 22:11 m.skiepko napisała: > Nie chodzi mi o ortografię ale o > www.hajnowianie.webpark.pl/historie.html Teraz już wiem o co Tobie chodziło. Przytoczę fragment, by i inni też zrozumieli: "Tego dnia Waleria Laskowska wybrała się do lasu z synkiem i sąsiadką Sołtysowq. Jakiś mężczyzna, po drodze, uprzedzał: - Nie idźcie w tę stronę, podobno tam jest niedźwiedź. Ale, kto by go słuchał?... - Pamiętam Ludwika, mieszkałem po sąsiedzku i razem się bawiliśmy - wspomina Stanisław Pietuchowski. - Sołtysowa była świadkiem ich tragedii. Jak już zaszli w maliny, chłopak przykucnął, żeby się obuć. Wtedy znienacka skoczył na niego niedźwiedź i zaczął dusić. Matka rzuciła się ratować, pchała do pyska chleb, waliła kijem, ale nie odszedł. Poczuł krew i już nie zostawił, Sołtysowa wołała, żeby obie uciekały, ale ona nie słuchała. Nierówna walka niemal nalychmiast zamieniła się w rzeź. Niedźwiedź był potężny, silny i głodny. Kiedy już leżeli bez życia, zaciągnął zmasakrowane ciała do dołu i przykrył gałęziami, na zapas. Tymczasem Sołtysowa przybiegła do miasta i zawiadomiła o wypadku posterunek żandarmerii niemieckiej. Pojechała razem, ale z trudem udało im się znaleźć ofiary zapobiegliwego stworzenia." A jak ktoś chciałby przeczytać całość, to polecam ten link: www.hajnowianie.webpark.pl/wydarzenia2.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Re: Nacjonalistyczna strona? 14.06.08, 13:54 To teraz ja Cię nie rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nacjonalistyczna strona? 16.06.08, 23:21 To tylko lokalny patriotyzm z "Inką" i "Zygmuntem" w tle Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Re: Nacjonalistyczna strona? 18.06.08, 23:53 Czyżby TPH pogniewało się na www.hajnowianie? Bo znikl u nich baner tamtej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nacjonalistyczna strona? 19.06.08, 23:02 A zresztą, jak ona taka nacjonalistyczna, to może trzeba zdjąć z serwera. Pewnie nikt tego nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Nacjonalistyczna strona? 22.06.08, 20:41 Mozna by przysiadz ze u nas mniejszosci narodowych nie ma -a jak sa to sporadycznie po deszczu... Do nacjonalizmu daleko-ale bargzo jegnostronnie napisana strona. Wogóle nie ma o czym mowic... Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Ciekawe zdjęcia 25.06.08, 23:26 Ciekawe zdjęcia na stronie www.hajnowianie.webpark.pl/stara.html Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Cimoszewicz 30.06.08, 00:01 A ten Cimoszewicz, to hajnowianin www.hajnowianie.webpark.pl/wywiady.html Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Cimoszewicz 30.06.08, 00:03 www.hajnowianie.webpark.pl/3wywiad.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Re: Bierwiaczonek 05.07.08, 22:45 Nie wiem, czemu autor odgrzebuje z pamięci nieżyjących bohaterów, zamiast opisywać ludzi tak bardzo zasłużonych dla Hajnowki (i żyjących), jak burmistrz i starosta? www.hajnowianie.webpark.pl/bolek.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko Re:Ochryciuk 07.07.08, 23:49 Dziękuję adminowi, wreszcie jest tak jak chcialem. Może on się niektórym nie podobać, ale poczytać nie zaszkodzi (o innych zasłużonych dla miasta również). Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus1 Re:Ochryciuk 08.07.08, 10:24 tak, zgadzam się, TPH za bardzo "podnieca się" przeszłością Hajnówki, która była wielka i godna uwagi, ale bez przesady, nic nie robią natomiast dla Hajnówki obecnie! ileż można ględzić siedzą przy herbacie o tym jak to kiedyś ciekawie bywało, jaka to korzyść , oprócz nostalgii za minionymi laty...? Odpowiedz Link Zgłoś
m.skiepko nowy adres 18.10.08, 23:17 Czyzby admin sie przetraszył naszych uwag i zmienił adres? Przed nami nie uciekniesz. Ale się zmienilo na stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
stormbringer76 Re: Nacjonalistyczna strona? 11.11.08, 08:47 Tam nie ma nic nacionalistycznego . Bardzo interesująca strona. Odpowiedz Link Zgłoś
haynos Re: Nacjonalistyczna strona? 11.11.08, 10:25 Całkiem fajna strona... A nacjonalizm? Nie ma mnie w Hajnówce od ćwierć wieku, wiec pewnie nie "czuję temtu", ale zarzutu o nacjonaliźmie nie rozumiem. Mnie się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś