lechowski51 20.08.08, 20:15 Kto utozsamia sie z ponizszym tekstem i chce wstapic do tej parti...prosze o deklaracje wstapienia do tej parti www.rp.pl/artykul/9158,178305_Bronislaw_Wildstein__Rosyjska_partia_w_Polsce.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napchafte_chochoncy Re: Partia rosyjska 20.08.08, 21:03 lechowski51 napisał: > Kto utozsamia sie z ponizszym tekstem i chce wstapic do tej parti...prosze o > deklaracje wstapienia do tej parti > www.rp.pl/artykul/9158,178305_Bronislaw_Wildstein__Rosyjska_partia_w_Polsce.html Drętwy bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Partia rosyjska 20.08.08, 21:47 fakt, fotyga to dopiero wymiatała :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Partia rosyjska 21.08.08, 11:47 Bronek pisze w kolko o tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: to już masonów linkujesz? 22.08.08, 21:52 Wyobraz sobie ze w przeciwienstwie do hansa nawet w Gazecie Koszernej wyczytam cos ciekawego.On czyta tylko GW I Racjonaliste a Rzepa to brukowiec nie godny jego uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 10:59 Zgadzam sie z replika Wojciecha Sadurskiego. Uwaga - zamieszczona w Rzeczpospolitej. Z tych dwoch zdan wynika co warte jest u 51 slowo "tylko". Zastanawiam sie dlaczego zgadzasz sie na to by nazywac np prymasa - Głąbem? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 17:45 Nie wiem gdzie i kiedy nazwano Prymasa glabem?Dyskutujmy moze jednak hans o przeslaniu tego co jest w artykule.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 18:04 Chodzi o zasade. Jesli zgadzasz sie na "zabawy" z nazwa Gazety, to zagadzasz sie na podobne zabawy z innymi nazwami. :) Sadurski odpowiedzial. Nie ma o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 18:26 Hans daj link do wypowiedzi Sadurskiego bo nie wiem o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 19:02 www.rp.pl/artykul/179361.html Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 19:50 Hans przeczytalem i niestety argumentacja Sadurskiego jest w stylu-"prawda lezy posrodku".Dla mnie to eklektyczny belkot.Zdecydowanie odpowiada mi myslenie o swiecie i polityce Wildsteina i Rybinskiego.W nagrode hans za link cytuje odpowiedz Rybinskiego na "madrosci" Sadurskiego t do redakcji: Agenci Rosji i durnie Maciej Rybiński 21-08-2008, ostatnia aktualizacja 21-08-2008 20:22 Z wielką przyjemnością przeczytałem głębokie refleksje Wojciecha Sadurskiego na temat mojego felietonu “Dzień agenta”. Ponieważ nie po raz pierwszy prof. Sadurski ogłasza mnie wrogiem ludu i postępu, mam przyjemną świadomość posiadania wiernego akolity, świecącego światłem odbitym. * Dzień Agenta * Agenci Rosji i durnie Tę rozkosz psuje trochę rozeznanie, że Sadurski nie rozumie ani co ja piszę, ani co pisze on sam. W ogóle wydaje się niewiele rozumieć z otaczającego świata. A co to będzie, jak umrę? Jak Sadurski zaistnieje publicznie, zakładając, że będzie żył dłużej? Muszę się chyba wziąć w garść i dla Sadurskiego żyć dłużej mimo sędziwego w jego oczach wieku. Argumenty, którymi Sadurski zwalcza moje niesłuszne poglądy na wszystko, są najwyższej miary. Nazwał mnie już uprzednio arogantem, ignorantem i kołtunem. Teraz doszedł do tego dureń. To drugi powód, dla którego muszę żyć, bo chcę doczekać, aż Sadurski w swojej argumentacji dojdzie do słowa na ch. A dojdzie, jak Bóg na niebie, bo to jest myśliciel obracający się w kręgu pojęć największej prostoty. Co zwalnia mnie już na zawsze z prób polemicznych. Po prostu uznaję się za niedorosłego do takiego prostactwa. Radzę Sadurskiemu z serca, żeby znalazł sobie innego żywiciela. Na mnie nie może już liczyć. Ani słowa o Sadurskim. Kreślę się z rozbawieniem Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: to już masonów linkujesz? 23.08.08, 21:53 1. Dziwie sie ze Rybinski zabiera sie za pisanie o agentach - skoro nie wie - ( "o ile mnie pamięć nie myli, od 1989 roku zdemaskowano jednego szpiega rosyjskiego, jakiegoś oficera niższego szczebla" ) - ilu rosyjskich szpiegow zdemaskowano. Brak wiedzy mu jednak nie przeszkadza - bo nie chodzi o prawde a o propagande. Informuje ze wg mojej wiedzy zdemaskowano od 89 roku co najmniej siedmiu rosyjskich szpiegow w Polsce. Choc np. Antoni Macierewicz twierdzi: "Urząd Ochrony Państwa, choć też miał swoje słabości, zdemaskował i zatrzymał ich kilkunastu." Powiedz Lechowski ktory łze? 2. Rozpoznawanie po zapachu agentow w przeszlosci jest mysla tyle samo warta co wszystko napisane pozniej przez publicyste Rzepy. 3. Kiedys bylo tak: jeden poglad na swiat byl sluszny, madrosc skupiala sie w jednej Partii, przywodca byl naturalnie nieomylny a wszyszyscy krytycy byli agentami wrogich sil. Dzis ten schemat myslenia prezentuje Rybinski. ("Ale na razie każdy, kto moralne wsparcie dla maleńkiej Gruzji pustoszonej przez imperialne mocarstwo nazywa demolowaniem polskiej polityki zagranicznej, jest dla mnie obiektywnie rosyjskim agentem wpływu. Tak samo każdy, kto kontestuje ze względu na rosyjską wrażliwość umowę o amerykańskiej tarczy antyrakietowej. A nawet każdy, kto rozgrzesza pomyślaną jako narzędzie szantażu rurę bałtycką i wzywa do jej współfinansowania.") 4. Na koniec drobnostka ale znaczaca - jak widac to Rybinski nazywa adwersarzy agentami, Sadurski - uzywa epitetu ale w formie pytania, cale zdanie opatrujac cudzyslowem, by pokazac do jakiego "dialogu" prowadzi wywod Rybinskiego. Pytanie to nie - nazwanie. Debata polega na wymianie argumentow a nie epitetow. U Rybinskiego nie ma zadnych argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: to już masonów linkujesz? 24.08.08, 16:13 Hans Ty jak kiedys Mumia Wolnosci masz jedynie sluszna racje.To Ty i Tobie podobni daja placet na antykomunizm,walke o demokracje,mdrosc,postepowosc itd-Ty tez wiesz co jest argumentem a co epitetem.Swiat sie hans wokol Was zmienil,ludzie przestali szeptac na boku jak mieli inne poglady od Michnika....musisz to zauwazyc, bo inaczej zostaniesz wolajacym na puszczy niby-medrcem jak kiedys Geremek a dzisiaj Onyszkiewicz i ta garstka niegdysiejszych medrcow,ktorych nikt teraz nie slucha Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: to już masonów linkujesz? 25.08.08, 12:09 Niebawem rosyjska duma oglosi Osetie i Abchazje niepodleglymi panstwami.Ciekawe gdzie oprocz Moskwy akredytuja swoich ambasadorow?...moze w Katowicach-przyszlej stolicy Slazka albo w Bielsku Podl-przyszlej stolicy Pidlasza Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: to już masonów linkujesz? 25.08.08, 13:08 lechowski51 napisał: > Niebawem rosyjska duma oglosi Osetie i Abchazje niepodleglymi panstwami.Ciekawe > gdzie oprocz Moskwy akredytuja swoich ambasadorow?...moze w Katowicach-przyszle > j > stolicy Slazka albo w Bielsku Podl-przyszlej stolicy Pidlasza I bardzo dobrze! Polacy, ponoć jak żaden inny naród, kochają wolność. Powinni więc dobrze rozumieć niepodległościowe ambicje mieszkańców Abchazji i Osetii :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: to już masonów linkujesz? 25.08.08, 16:56 napchafte_chochoncy napisał: > I bardzo dobrze! Polacy, ponoć jak żaden inny naród, kochają > wolność. Powinni więc dobrze rozumieć niepodległościowe ambicje > mieszkańców Abchazji i Osetii :) ============================================================ Polacy i owszem , ale nie utożsamiaj lechowskiego51 . To typ światowca . Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Lechowski , temu swojemu stajennemu 25.08.08, 16:58 podawaj lżejsze trunki , bo wreszcie mnie wnerwi ... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lechowski , temu swojemu stajennemu 25.08.08, 18:31 Nikus nie denerwuj sie bo sie Twoj mozdzek spoci i zachorujesz...i prosze pisz na temat Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Lechowski , temu swojemu stajennemu 25.08.08, 18:41 O mój mózg się nie martw . Zainstaluj wreszcie polską czcionkę , byś wyglądał jak człowiek i patriota . Tutaj światowca nie musisz udawać . Wszyscy wiedzą przecież , że byłeś nawet na Ukrainie , że o Kaczogrodzie nie wpomnę . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lechowski , temu swojemu stajennemu 25.08.08, 18:53 Nikus nie czcionka czyni Cie czlowiekiem,tym bardziej patriota.... Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: No to se obaj podyskutowaliście ... 25.08.08, 20:31 ... dzisiaj :P Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: No to se obaj podyskutowaliście ... 25.08.08, 22:05 Szpila wytlumacz niekumatemu nikowi ze w watku o rowerach nie sie wypowiada o rowerach a w watku o rybach niech pisze o rybach.Mam watpliwa przyjemnosc czytac wypociny nykusia na moj temat.Chlop ma jakas obsesje czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: No to se obaj podyskutowaliście ... 26.08.08, 17:20 ...no i mamy!Kurdupel Medwiediew oglosil ze "bialy niedzwiedz" chce skonsumowac Osetie i Abchazje.Co na to nasz cudotworca Tusk?Zadzwonie do kgbisty Putina by nie wzial na deser 'Prywislanskiego kraju"? Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 26.08.08, 17:26 lechowski51 napisał: > ...no i mamy!Kurdupel Medwiediew oglosil ze "bialy niedzwiedz" chce skonsumowac > Osetie i Abchazje.Co na to nasz cudotworca Tusk?Zadzwonie do kgbisty Putina by > nie wzial na deser 'Prywislanskiego kraju"? ================================================================= Masz telefon do Putina . Odważasz się przydenta mocarstwa nazywać "kurduplem" . Szoooook ! Takich ludzi nam trzeba . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 26.08.08, 19:02 Nikus nie drzyj!Naucz sie wpierw nie obrazac Prezydenta wlasnego kraju a imperator Miedwiediew i bez Ciebie sobie poradzi.Dziwne ze nie reagowales tak alergicznie jak szwabi kpili sobie z naszego prezydenta?!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 26.08.08, 20:04 Jak bez problemów dzwonisz do Putina ,tu cytat : "Zadzwonie do kgbisty Putina by nie wzial na deser 'Prywislanskiego kraju"?" to poproś , żeby nam przysłał jakąś cysterkę benzyny bez akcyzy . Podzielimy się , bo cięzkie czasy idą . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 26.08.08, 23:00 Nikus kartki na benzyne przezylem....wiec czym mnie chlopie straszysz.Do swojego disla kupie od ruskich czolgistow jak wejda za Wisle Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 26.08.08, 23:08 lechowski51 napisał: > Nikus kartki na benzyne przezylem....wiec czym mnie chlopie straszysz.Do swojeg > o > disla kupie od ruskich czolgistow jak wejda za Wisle to nie emigrujemy?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 27.08.08, 10:30 Jak wejda to zamiast emigrowac trzeba do lasu... Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 27.08.08, 11:42 I co Putin powiedział , jak dzwoniłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ależ Ty lechowski51 jesteś ważny ! 27.08.08, 12:05 nikletni napisał: > I co Putin powiedział , jak dzwoniłeś ? Nik dziekowal Ci za wsparcie imperialnej agresji w Gruzji i obiecal ze wysle Ci portret Miedwiediew abys sobie powiesil nad lozkiem Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Tak pada kolos na glinianych lapach... 16.09.08, 18:04 ...do tego ropa na rynkach swiatowych spadla ponizej 100$.Czym beda teraz szntazowac euroidiotow? anika na giełdzie w Moskwie, rynek stracił płynność (PAP, pr/16.09.2008, godz. 16:11) Indeks giełdy rosyjskiej Micex spadł o 16 proc. do poziomu poniżej 900 punktów. Handel akcjami został zawieszony do godziny 17:42 czasu moskiewskiego. Zawieszeniu uległ też obrót akcjami indeksu RTS (RTS Index), czyli indeksu giełdowego 50 największych spółek notowanych na GPW w Moskwie (RTS Stock Exchange). Do takich spadków przyczyniło się obniżenie ratingu kredytowego dla AIG, co przyczyniło się do załamania cen spółek z sektora finansowego w Rosji. OAO Sberbank oraz OAO VTB Group, dwa największe rosyjskie banki, spadały o - odpowiednio - 14 i 16 proc. OAO Sberbank kosztował 38,62 ruble, a OAO VTB Group do 3,87 kopiejek. "Mamy panikę na rynku, ogromne problemy z płynnością. Inwestorzy mają problemy z refinansowaniem swoich pozycji, dlatego je wyprzedają" - powiedział Oleg Worotnicki z Uralsib Financial Corp. w Moskwie. "Do tego wszystkiego dochodzą obawy o kondycję AIG w USA, co tylko dolewa oliwy do ognia" - dodał. Największy kredytobiorca rosyjski, OAO Gazprom, spadł o 10,4 proc. do 174 rubli. Ceny akcji tej spółki spadły o prawie połowę z rekordowego poziomu 367,54 rubli z 11 maja 2008. "Na razie oczekujemy, że ceny ropy i sytuacja na rynkach finansowych będzie odpowiadała za ruchy na rynku rosyjskim" - napisał Peter Westin, strateg JPMorgan Chase & Co. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Darujemy lechowski , 16.09.08, 18:35 ze względu na Twój , biedactwo , stan chorobowy , że nie wspomniałeś , iz to hamerykańskie giełdy cięzko dyszą , co odbiło się na wszystkich giełdach dzień póżniej . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Darujemy lechowski , 16.09.08, 19:09 Biedactwo nik zdobyl sie na osobiste wyznanie.Tak to jest chlopie ze jak Ameryka kichnie to takie "giganty ekonomiczne" jak Rosja sa w stanie agoni Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Musisz lechowski być 16.09.08, 19:19 na okrągło zmęczonym .Rusofobia nie pozwala najpózniejszą nocą spać spokojnie , budzisz się spanikowany , spozywasz zawiele z rozpaczy i w efekcie mamy takie oto wypociny - ruska giełda żle się czuje . Ot wydumał ... Polska , to dopiero potega ! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Tak nik! 16.09.08, 19:52 ..jestem zmeczony czytaniem Twoich durnot na moj temat.Jak wydusisz z siebie cos nowego to sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Ciag dalszy agonii.... 17.09.08, 11:47 Rosja: nie słabnie panika na giełdach (PAP, ak/17.09.2008, godz. 10:55) Nie słabnie panika na giełdach w Rosji. Na dwóch największych parkietach - RTS i MICEX - w środę znów na godzinę zawieszono obrót akcjami. Decyzje takie podejmowane są zwykle wtedy, gdy indeksy giełdowe spadają o ponad 8 proc. Według rosyjskich analityków, mimo poprawy warunków zewnętrznych, na wewnętrznym rynku międzybankowym wciąż występują problemy z płynnością. Poprzedniego dnia Indeks RTS (Rosyjskiego Systemu Handlowego) zjechał o 11,47 proc. - do 1.131,12 pkt. Natomiast indeks MICEX (Moskiewskiej Międzybankowej Giełdy Walutowej; MMWB) poleciał o 17,45 proc. - do 881,7 pkt. Na obu parkietach na godzinę zawieszano obrót akcjami. Papiery najatrakcyjniejszych spółek (blue chips) we wtorek straciły na wartości od 8 do 32,5 proc. Akcje Vneshtorgbanku (VTB) potaniały o 29,26 proc., a Sbierbanku - o 21,72 proc. VTB i Sbierbank to największe banki w Rosji. Z kolei papiery koncernu naftowego Rosnieft straciły 21,27 proc., a koncernu gazowego Gazprom - 17,89 proc. Tę paniczną wyprzedaż - jak tłumaczą rosyjscy analitycy - spowodowała niewypłacalność Lehman Brothers, jednego z największych banków inwestycyjnych na świecie, a także problemy AIG, największego na świecie towarzystwa ubezpieczeniowego. Nałożył się na to dalszy spadek cen ropy naftowej i trwający od kilku tygodni odpływ kapitału zagranicznego z Rosji, będący konsekwencją wojny w Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Gruzja,........teraz Ukraina!? 17.09.08, 12:14 Parlament Krymu za uznaniem niepodległości Abchazji gaw 17-09-2008, ostatnia aktualizacja 17-09-2008 12:02 Parlament Autonomicznej Republiki Krymu zwrócił się do Rady Najwyższej Ukrainy z apelem o uznanie niepodległości Abchazji i Osetii Południowej. Apel, który powstał z inicjatywy posłów Komunistycznej Partii Ukrainy, poparło 79 deputowanych w 100-osobowej izbie. - W związku z aktem agresji zbrojnej, przeprowadzonej przez kierownictwo Gruzji wobec narodu Osetii Płd. i próbami obalenia rządu republiki Abchazji (...), Rada Najwyższa Krymu wyraża poparcie dla narodów Abchazji i Osetii Płd. w ich prawie do samostanowienia - głosi dokument. W czasie debaty nad apelem przed parlamentem w Symferopolu doszło do demonstracji sił prorosyjskich, które również domagały się od władz Ukrainy, by za przykładem Rosji uznały niepodległość tych dwóch zbuntowanych gruzińskich prowincji. W akcji wzięło udział ok. 300 osób. Przynieśli oni transparenty z napisami: "Nie dla faszyzmu na Kaukazie!", "Nie dla NATO - Tak dla Rosji" i "Chwała zwycięskiemu narodowi rosyjskiemu". Uczestnicy demonstracji przyjęli także rezolucję, w której zaprotestowali przeciwko "krwawej agresji, przeprowadzonej przez gruziński reżim wojskowo-policyjny na czele z Micheilem Saakaszwilim". We wtorek prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko, który w konflikcie gruzińskim opowiedział się po stronie Tbilisi, oskarżył Rosję o próbę zdestabilizowania sytuacji na Ukrainie poprzez popieranie separatystów na Półwyspie Krymskim, ale zapewnił, że taktyka Kremla się nie powiedzie. - Nie będę idealistą, który twierdzi, że nie ma prób wywołania wewnętrznej niestabilności w tym czy innym regionie Ukrainy - powiedział Juszczenko w wywiadzie dla agencji AP. - Bez wątpienia takie scenariusze istnieją. Ocenił jednak, że Rosja nie postąpi wobec Ukrainy tak, jak postąpiła wobec Gruzji. "Czy powtórzą scenariusz gruziński? Na pewno nie" - oświadczył Juszczenko. PAP Odpowiedz Link Zgłoś