lechowski51 23.08.08, 18:30 Dusza chrzescijanina mowi mi nie!Z drugiej strony wyglada to tak jakby Solzenicyna pochowac obok Stalina. www.dziennik.pl/wydarzenia/article226315/Co_zrobic_z_Bierutem_w_Alei_Zasluzonych.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markochmeleski.1 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 23.08.08, 21:06 śmierć pogodzi wszystkich, gorzej z tymi co zostali przy życiu Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 23.08.08, 23:08 Smierc nie godzi-smierc konczy.Osad ludzki i prawda o czynach pozostaje.Zbrodniarz i agent sowiecki Bierut pozostanie w pamieci ludzi i na kartach historii lajdakiem jakim byl za zycia....chyba ze podreczniki historii beda pisac doradcy Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 06:20 a kogo to dziś już obchodzi.Jeszcze trochę i resztka ofiar połączy się z oprawcami i zostanie chłodna relacja historyczna Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 09:54 i dodam jeszcze : po co się grzebać w grobach, mało miejsca? To może nowy cmentarz zasłużonych? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 10:25 Ty to masz problemy, Lechowski..:} (<- Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 10:26 Pewna odmiana chrześcianina , w imię miłości bliżniego , nie daruje ani żywym , ani umarłym . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 16:04 Nik!. Ty jak chociaz raz napiszesz o meritum sprawy a nie o mnie dokonasz osiagniecia intelektualnego na miare prawa Newtona...tylko musi Ci cos spasc na glowe ,aby odwrocic Twoje myslenie,abys zaczal myslec a nienawidzidziec innowiercow i inaczej myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni lechowski,zanim cię zakopią , 24.08.08, 18:30 wybierz takie mjejsce , byś był daleko od wszystkiego , co organiczne . Nawet robaki spieprzą z twojej mogiły . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: lechowski,zanim cię zakopią , 24.08.08, 19:24 Nikus pisz na temat...mam nadzieje ze rozumiesz po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: lechowski,zanim cię zakopią , 24.08.08, 19:54 Naucz się , na początek , pisać po polsku . Nie kalecz języka swoich przodków demonstrując swoją watpliwą światowość . Na razie , dla mnie , jesteś zwykłym pajacem . Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 20:11 Nie wiesz o czym piszę ? Ile metrów , może kilometrów , musi dzielić twój grób od czarnego , islamisty , czy innego innowiercy , tak byś nie błąkał się po śmierci i nie straszył potomnych ? Nie chciałbym być blisko , tak jak szczątki "wozaków" w Bielsku nie chcą lezeć pewnie obok pomnika ich oprawców . Istnieje jednak takie coś , jak tolerancja , chrześciańskie wybaczenie . Tobie są to obce pojęcia , bo wiesz , że za grzech wrogości do innych wyznań dostaniesz bez problemu rozgrzeszenie . Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: siema 86:))) 24.08.08, 21:15 mexico86 napisał: > A czy Tobie juz wszyscy wybaczyli???? uszaku siema 86 masz przerąbane u szpili za (uszaka):))) Odpowiedz Link Zgłoś
tessa_bielsk Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 21:25 Dawno już sie nie kłóciliście. Znaczy to, że wszystko wraca do normy... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: O uprzejmie przepraszam ale ja się nie 24.08.08, 21:30 tessa_bielsk napisała: > Dawno już sie nie kłóciliście. Znaczy to, że wszystko wraca do normy... kłócę tylko stwierdzam fakt:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tessa_bielsk Re: O uprzejmie przepraszam ale ja się nie 24.08.08, 22:13 Ciekawe, że wszyscy mówią, że stwierdzają fakty, a one okazują się diametralnie różne. Czy więc prawda zależy od punktu widzenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: O uprzejmie przepraszam ale ja się nie 24.08.08, 22:31 tessa_bielsk napisała: > Ciekawe, że wszyscy mówią, że stwierdzają fakty, a one okazują się diametralnie > różne. Czy więc prawda zależy od punktu widzenia??? raczej od miejsca siedzenia:)) to tak jak w sklepie dla sprzedawcy towar kosztuje X dla kupującego Y ale generalnie (to tak po Warszawsku)mówią o tym samym towarze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Moim zdaniem 24.08.08, 23:14 to cmentarz powinien być wspólny dla wszystkich.Wobec Boga wszyscy jesteśmy równi-reszta to wymysły ludzi. Mi osobiście jest obojętne gdzie zostanę pochowany ale w ostatniej woli zapszę prośbę o kremację i rozsypane prochów na mazurach,jeśli prośba bedzie spełniona to dobrze,a jak nie to wcalę nie mam zamiaru nikogo straszyć po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Moim zdaniem 24.08.08, 23:43 ja_dekabrysta napisał: ... ale w ostatniej woli zapszę prośbę o kremację i rozsypane prochów na mazurach no nie! nie rób tego, bo narobisz tylko kłopotów osobie która cię rozsypie... polska ustawa nie przewiduje takiego sposobu pochówku... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Moim zdaniem 25.08.08, 00:11 odziej napisał: > ja_dekabrysta napisał: > > ... ale w ostatniej woli zapszę prośbę o kremację i rozsypane prochów na mazur > ach > > no nie! nie rób tego, bo narobisz tylko kłopotów osobie która cię rozsypie... > polska ustawa nie przewiduje takiego sposobu pochówku... ;( > jak napisałem to tylko prośba a nie ostatnia wola,jakoś to będzie narazie to się tam nie wybieram ,a może do tego czasu zmienią ustawę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 24.08.08, 23:44 "Wszystko jako sen znikło. - Tylko czarna bryła Ziemi niekształtnej leży - rozjemcza mogiła. Tam i ci, co bronili, -i ci, co się wdarli, Pierwszy raz pokój szczery i wieczny zawarli." może nie do końca na temat ale taki cytacik mi sie przypomniał... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 25.08.08, 00:02 odziej napisał: > "Wszystko jako sen znikło. - Tylko czarna bryła > > Ziemi niekształtnej leży - rozjemcza mogiła. > > Tam i ci, co bronili, -i ci, co się wdarli, > > Pierwszy raz pokój szczery i wieczny zawarli." > > może nie do końca na temat ale taki cytacik mi sie przypomniał. a reszta jest milczeniem,pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Wykopia zbrodniarzy i zdrajcow? 25.08.08, 00:04 Ale dużo czytania, poczytam rano ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natka143 Re: To tylko kości... 25.08.08, 00:10 Historia lubi się powtarzać...dzisiejsi bohaterowie, jutro mogą spaśc z piedestału. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: To tylko kości... 25.08.08, 00:14 natka143 napisała: > Historia lubi się powtarzać...dzisiejsi bohaterowie, jutro mogą > spaśc z piedestału. i dlatego uważam że cmentarz powinien być wspólny. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: To tylko kości... 25.08.08, 12:03 To oczywiste ze wobec smierci jestesmy rowni.Ten cmentarz o ktorym rozmawiamy jest miejscem szczegolnym dla dziejow naszego narodu.Dlatego tez ciagle jest aktualne pytanie,czy w Aleji Zasluzonych powinni byc pochowani bohaterowie i ich kaci... Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: To tylko kości... 25.08.08, 13:04 lechowski51 napisał: > To oczywiste ze wobec smierci jestesmy rowni.Ten cmentarz o ktorym rozmawiamy > jest miejscem szczegolnym dla dziejow naszego narodu.Dlatego tez ciagle jest > aktualne pytanie,czy w Aleji Zasluzonych powinni byc pochowani bohaterowie i ic > h > kaci... Gdy ich wkopywano, byli bohaterami a nie katami. Dziś pewnie nikt by tam zbrodniarza nie pochował. A jak jakiś oszołom dziś chce sobie ulżyć, bo go ze złości skręca, to niech sobie wykopuje Marchlewskich czy innych Bierutów i robi z nimi co tylko chce, świadczy to tylko o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: To tylko kości... 25.08.08, 22:51 lechowski51 napisał: > To oczywiste ze wobec smierci jestesmy rowni.Ten cmentarz o ktorym rozmawiamy > jest miejscem szczegolnym dla dziejow naszego narodu.Dlatego tez ciagle jest > aktualne pytanie,czy w Aleji Zasluzonych powinni byc pochowani bohaterowie i ic > h > kaci... jednak nie wszyscy to chcą przyjąć do wiadomości,że skończą na cmentarzu,robią tak różne rzeczy jakby mieli żyć wiecznie i nikt nigdy ich nie rozliczy. Moim zdaniem ten cmentarz powinien zostać w takim stanie jak jest i nie dlatego że nakazuje tak zwykła ludzka przyzwoitość ale dla następnych pokoleń jako ironia losu człowieka.Mało tego wprowadziłbym obowiązkowy pobyt przez 1godz połączoną z nauką historii i religii na tym cmentarzu dla wszystkich uczniów przed ukończeniem ostatniego roku nauki,być może bardziej by to wpłyneło na pozytywną postawę wobec innego człowieka za ich życia, wobec marności końca wszystkich w życiu doczesnym.Bo co jest dalej po naszej śmierci Bóg jaden raczy wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś