nikzimowy 16.12.08, 17:18 "Wieści Podlaskie" Dwutygodnik lokalny.Cena 1.00 zł(VAT 0%).Nakład 5000.Egzemparz bezpłatny. Ktoś coś pojmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikzimowy Re: Co to ? 16.12.08, 17:22 Jak ktoś mi proponuje jakąś promocję , to pytam , ile na tym stracę . Tutaj , jakieś "niezależne" pismo , które ma słuzyć jakiemuś środowisku . Komu ? Przecież nie uwierzę w to , że ktoś inwestuje pieniądze i czas ot tak sobie , bez celu . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Co to ? 16.12.08, 17:29 Zespół redagujący : Redaktor Naczelny : Wiesław Pietuch , Z-cy Redaktora Naczelnego:Ryszard Świerczewski , Jan Ciełuszecki , Redaktor : Wiesław Sokołowski . Stale współpracują : Jerzy Gabrysiak , Jerzy Iwańczuk , Tomasz kaliszewicz, Tersesa Modzelewska,Zbigniew Podlaski,Anna Stulgis,Tadeusz Szereszewski,Jerzy Tartak. Czekamy na niezależność ideową ? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmenn Re: Co to ? 16.12.08, 17:33 Jedno nazwisko znajome. Z zespołem współpracuje pedagog jednej z bielskich szkół. Reszty nie kojarze. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy No to powitanie było ! 16.12.08, 18:05 My tak już mamy , że na początek do dna krytykujemy , a że redaktorzy czytają nasze forum , to dalej tylko powodzenia życzę . Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: No to powitanie było ! 16.12.08, 18:29 Wieści ukazują się już parę lat, chociaż dosyć nieregularnie. Ściśle współpracują z samorządami naszej części Podlasia, organizując m.in. konferencje opłacane przez samorządy. Teraz robi to Ryszard Świerczewski. Tu jest klika twarzy w redakcji: www.wiescipodlaskie.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: No to powitanie było ! 16.12.08, 18:47 Zgadza się , mniej niż nieregularnie . A pamięta ktoś " Gazetę Bielską " ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: No to powitanie było ! 16.12.08, 18:50 > A pamięta ktoś " Gazetę Bielską " ? Proffet i Pawlo pamiętają ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: No to powitanie było ! 16.12.08, 18:52 kaukonsky napisał: > > A pamięta ktoś " Gazetę Bielską " ? > Proffet i Pawlo pamiętają ;o) ===================================== Prawda nie . Ja ledwo pamietam . Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: No to powitanie było ! 16.12.08, 19:33 A! Chyba, że mówisz o dodatku do Białostockiej z 1956? Nr 1 Bielsk Podlaski 25 I 65, cena 15 gr. Na jedynce: "Do czytelników", "Pięciolatka naszego powiatu" i "Rośnie dorobek spółdzielców" :o) Mam tylko kserokopie 7 numerów, które zebrałem przygotowując pracę dyplomową :o) Z Proffetem i Pawlem miałem na myśli "GB - US" (1992-94). Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: No to powitanie było ! 17.12.08, 05:43 kaukonsky napisał: > A! Chyba, że mówisz o dodatku do Białostockiej z 1956? > Nr 1 Bielsk Podlaski 25 I 65, cena 15 gr. ======================================================== Rzecz jasna , o tym . Jak pamiętam , miała mniejszy format , jak sama Białostocka . Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Gazeta Bielska 16.12.08, 19:40 wujekjarek tez pamieta :) nawet krzyzowki tam byly wujowego autorstwa, a wierszowke dostawalo sie w postaci piwa stawianego przez JP, z reszta ciekawe co Jaco teraz porabia wuj pozdrawia dzis z Gdanska :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Gazeta Bielska 16.12.08, 19:46 Jaco ma pracę, etatową, w duuużej firmie, pod Warszawą. Kurde, mógłby wpaść do Bełśka, ale w okresie świątecznym mają "szczyt" :/ W styczniu pewnie się wyrwie :) "GB-US" tylko czytałem. Za wysokie progi... Ale u JP i wcześniej u MS-D w "TP" robiłem sport. Zwykle w ogólniaku na ostatniej ławce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Gazeta Bielska 17.12.08, 11:45 A żeby Wujekjarek wiedział, co dziadekpartizan w wikipedii znalazł.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Wiki 17.12.08, 18:16 Gdyby tak znać notki biograficzne paru bielszczan, to by można wzbogacić Wiki. A tak zostaje Wujek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Wiki 17.12.08, 18:36 kaukonsky napisał: > Gdyby tak znać notki biograficzne paru bielszczan, to by można wzbogacić Wiki. > A > tak zostaje Wujek :o) ======================================================== Wirtualna encyklopedia któregoś dnia nagle przestanie istnieć i po człym dorobku nie zostanie śladu , jak któregoś dnia , po tym forum . Smutne , ale to tylko ulotne zerojedynkowe zapisy . Jak się umrze w pokojowych czasach , to ktoś chociaż skromny krzyżyk postawi , a po bycie wirualnym nie zostaje nic . To co może przetrwać erę komputerów , to grafiti na piramidach . Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Wiki 17.12.08, 18:43 Nie ma takiego nośnika, którego nie można by zniszczyć. Idea? Też ulotna. Że też w Egipcie nikt budulca z piramid nie wykorzystał na bunkry... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Gazeta Bielska 18.12.08, 23:21 partizan79 napisał: > A żeby Wujekjarek wiedział, co dziadekpartizan w wikipedii znalazł.. czyzby o Gazecie Bielskiej cos bylo?? wuj pozdrawia dzis z Katowic ale jutro juz chyba do domu dojedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ale jaja... 18.12.08, 23:41 Wiesz, że on się ani przez moment nie zająknął, że to Twoje krzyżówki? Rzucał teksty typu: "teraz mi zbyt dużo szarych pól wyszło". Więc jeśli dostawałeś "wierszówkę" - choćby w postaci browaru, to redakcja nic o tym nie wiedziała. A co robi dziś? Jak tak czytam prasę i odnoszę do jego ostatnich aktywności, to nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jest tym gościem, który wprowadził na rynek pasztet z irlandzkimi dioksynami. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: ale jaja... 21.12.08, 14:27 a propos szarych pol, kojarze ze byla krzyzowka i bez szarych pol i chyba ze 2 wirowki (tez bezszaropolowe) no ale pamiec moge miec zawodna w tej kwestii, wydaje mi sie ze nie uchowal sie zaden egzemplarz GB w mojej szafie, ale przy okazji sprzatania przedswiatecznego moze cos znajdzie sie :) z reszta wierszowka za krzyzowki mizerna w kazdym wydawnictwie (przynajmniej drzewiej tak bywalo)... wuj pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Gazeta Bielska ,albo 16.12.08, 18:51 czy czytał ktoś " Gazetę Białostocką " ? "Gazeta Bielska" była dodatkiem , ale nie pamiętam , jak często . Odpowiedz Link Zgłoś