kaukonsky 31.12.08, 16:05 wyborcza.pl/1,75480,6096070,Ukochany_Syn_Wielkiego_Wodza.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul chyba jednak KlekoCIaki 31.12.08, 17:38 Czy może zmienili nazwę pod wpływem sugetii z IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: chyba jednak KlekoCIaki 01.01.09, 18:47 Troszkę się autorzy machnęli... Ale pamiętam, że Koreańczycy przywozili do Bociek powalający trunek z kilkunastocentymetrowym wężem w butelce... Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: chyba jednak KlekoCIaki 01.01.09, 19:40 thx a lot...bo nie chciało mi się czytać wszystkiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: chyba jednak KlekoCIaki 01.01.09, 19:44 ja nie chwaląc się, żmijówkę w 1988r piłem z synem z prawego łoża i wysyłam trampki chińskie dla kumpla do dziś :) Odpowiedz Link Zgłoś
tessa_bielsk Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 01.01.09, 21:55 Ciekawy artykuł. Przeczytałam w całości, chociaż najbardziej moją uwagę przykuło następujące stwierdzenie: "Nogi mi się ugięły do klękania, kiedy zobaczyłem, jak 200 tysięcy ludzi tańczy na cześć swojego kraju... Polacy raczej by tak nie tańczyli". Kiedyś Polacy też potrafili: - stawić się na wielkie pierwszomajowe pochody, - pisać wiersze i piosenki na cześć wielkich wodzów, - chwalić bezmyślnie wszystko, co tworzyło Polskę Ludową. Nie tesknię za takim przejawem patriotyzmu....Ale widać niektórzy i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 01.01.09, 22:07 Tam to trochę jest inaczej. Oni to robią bardzo chętnie. 6 tysięcy lat cywilizacji zamordyzmu zrobiło swoje w genach. Co za różnica czy cesarz czy I sekretarz :( Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 tesso.... 01.01.09, 22:34 a na dozynkach bywalas??? to dopiero cyrk byl... wujowi kazali "tanczyc" chodzonego w pierwszsej parze na stadionie w bielsu i wcale nie tak dawno, ot 20 lat temu u nas jak "trzeba" to tez zataczy sie na czesc swojego kraju.. wiem, wiem wlasnie sie zdyskredytowalem... nie jestem styropianowcem, a za komuny switowalem "jedyne sluszne" dozynki wuj pozdrawia noworocznie Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: wuju.... 01.01.09, 22:43 Ty się ze styropianu nie tłumacz. Z Twoim wiekiem to już nawet IPN nie chce od Ciebie oświadczeń lustracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tessa_bielsk wuju... 01.01.09, 22:45 Dożynek nie pamiętam, ale apele szkolne, gdzie śpiewałam w chórze piosenki o Leninie, to i owszem... Również pozdrawiam noworocznie i życzę nam wszystkim, żebyśmy nie MUSIELI tańczyć na chwałę swojego państwa i naszych wodzów- jak mieszkańcy Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
natka143 Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 02.01.09, 11:35 tessa_bielsk napisała: > Ciekawy artykuł. Przeczytałam w całości, chociaż najbardziej moją uwagę przykuł > o następujące stwierdzenie: > "Nogi mi się ugięły do klękania, kiedy zobaczyłem, jak 200 tysięcy ludzi tańczy > na cześć swojego kraju... Polacy raczej by tak nie tańczyli". > Kiedyś Polacy też potrafili: > - stawić się na wielkie pierwszomajowe pochody, > - pisać wiersze i piosenki na cześć wielkich wodzów, > - chwalić bezmyślnie wszystko, co tworzyło Polskę Ludową. > Nie tesknię za takim przejawem patriotyzmu....Ale widać niektórzy i owszem... ----- Marek Skomarowski już taki jest...widzi w ludziach wyłącznie dobro :) . Odpowiedz Link Zgłoś
kamaro99 Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 03.01.09, 12:50 Tak Marek "Skomarek" to okaz Człowieka! Nie jeden z Nas (forum) mógłby się od Niego uczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 27.02.09, 14:04 www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090227/MAGAZYN/703750803 Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 27.02.09, 18:13 Nawet KRLD ktoś powinien lubić Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 27.02.09, 21:08 proffet napisał: > Nawet KRLD ktoś powinien lubić wszyscy chcą kochać Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 27.02.09, 23:03 markochmeleski.1 napisał: > > wszyscy chcą kochać > > No ten tego-jakby tu no tego, ten tego, no i Być kochanym!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Z czego w Korei słyną Boćki? 28.02.09, 04:37 Marylka mówiła, ten tamto, że kochać :) Odpowiedz Link Zgłoś