Dodaj do ulubionych

W Trójce znowu wrze!

02.03.09, 20:01
Radiowej.
Co? To co zawsze w mediach publicznych - polityka.
Skowroński na bruku, na jego miejsce Magda Jethon. (Jeszcze przedwczoraj
oglądałem jej stronkę z fotkami z Tuskiem z czasów kampanii Mazowieckiego, a
dziś już nie mogłem się na nią dostać...)
Zapowiada ponoć "walkę" o powrót Niedźwieckiego i Sosnowskiego. Mogliby być,
ale tylko na audycje autorskie, bo Skowrońskiemu zaczęło wychodzić bardzo
fajne radio (jego indywidualne popisy pomijam). Szkoda byłoby to popsuć...
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: W Trójce znowu wrze! 02.03.09, 20:11
      Po latach znow zaczalem sluchac Trojki.Wrocila normalna muzyka a nie "papka" jak
      w Zet czy RMF,wrocily ciekawe audycje publicystyczne ale niestety Skowronski
      zagrazal postepowcom z Agory wiec zgotowano mu nagonke jak w czasach stanu
      wojennego.Klamcy z GW zaszczuli swietnego dziennikarza!
      • lechowski51 Re: W Trójce znowu wrze! 02.03.09, 20:21
        OOOOOOO!Nie wiedzialem o tej manifestacji.Sa jeszcze w kraju ludzie ktorych
        Salon nie oduczyl przyzwoitosci.
        wiadomosci.onet.pl/1926449,327,item.html
        • nikzimowy lechowski , gdzie zgubiłeś godność ? 02.03.09, 20:24
          A może jesteś czymś pośrednim w ewolucji ? Opluwasz to , co żresz .
          Korzystasz z forum Agory i plujesz na Agorę . Przenieś się na forum
          Rydzyka i stamtąd szczekaj !
          • lechowski51 Re: lechowski , gdzie zgubiłeś godność ? 02.03.09, 20:52
            Nikus!Kiedys tacy jak Ty mowili mi ze opluwam Zwiazek Sowiecki dzieki ktoremu
            zyje w "wolnej" Polsce.Czas sie zmienil,retoryka ta sama.
      • kaukonsky Re: W Trójce znowu wrze! 02.03.09, 21:06
        Z tą Agorą to lekka przesada. To nie jeden tekst decyduje o stołku.
        Skowroński grał w grę. Znał zasady. I zleciał z szachownicy.
        <<O zwolnieniu Skowrońskiego zdecydowały sympatie nawet nie partyjne, nawet nie racje programowe, tylko po prostu mechaniczne wycinanie na zasadzie "kto jest czyim człowiekiem". To jest też głębszy problem. To kwestia całego systemu tzw. władz wyłączonych. (...) Jest zła ustawa, która pozwala - po pierwsze upartyjniać media, a pod drugie zezwala na pełną samowolę przy bezradności administracji państwowej (niezależnie od tego, która jest to ekipa). (...) W ten sposób ta publiczna sfera staje się własnością klik. Jadwiga Staniszkis>>
        www.dziennik.pl/opinie/article330106/Ludzie_znikad_usuneli_wybitnego_fachowca.html
        A efektów pracy Skowrońskiego nad stroną muzyczną radia będzie szkoda, jeśli zostaną zmarnowane.
    • marecki-34 Re: W Trójce znowu wrze! 02.03.09, 22:16
      Szkoda bo bardzo poprawili poziom w ciągu ostatniego roku.
      • 11rewresbo Re: W Trójce znowu wrze! 02.03.09, 22:29
        www.polskieradio.pl/sluchaj/play.aspx?p=r3
        i jak gdyby nigdy nic, tylko francuskie piosenki ;)
    • pawlozsiul a już myślałm, że Suma odwołali... uff 02.03.09, 23:55
    • stepby Re: W Trójce znowu wrze! 03.03.09, 08:43
      W sumie media publiczne mają ten minus , że dziennikarstwo jest tam bardziej zalezne niż nie - dlatego zawsze im odmawiam gdy proponują mi pracę - oto ostatnie dostępne bezpłatnie wyniki słuchalności w naszym regionie:
      www.wirtualnemedia.pl/article/2614672_Ktore_stacje_sa_najpopularniejsze_w_Bialymstoku_Bydgoszczy_Lublinie_i_Olsztynie.htm
      • marecki-34 Re: W Trójce znowu wrze! 03.03.09, 14:32
        ja tam nie mam wrażenia, że trójka komuś służy
        • lechowski51 Re: W Trójce znowu wrze! 06.03.09, 11:13
          Ja tez nie mam wrazenia ze Trojka komus sluzy poza oczywiscia duza czescia
          polskiej inteligencji,ktora znow wrocila do sluchania tej radiostacji.Tutaj mam
          ciekawy tekst o tym nie komu sluzy a komu przeszkadza Skowronski w Trojce;
          www.rp.pl/artykul/271658__Gazeta__z_palcem_na_cynglu__.html
          • lechowski51 Re: W Trójce znowu wrze! 07.03.09, 10:56
            O Trojce cd
            www.dziennik.pl/opinie/article335975/Skowronski_Nie_bylem_partyjnym_nominatem.html
            • pawlozsiul ta ta ta 07.03.09, 20:02
              Urbański nie był, Targalski nie był.
              • lechowski51 Re: ta ta ta 07.03.09, 20:35
                Pawlo!Mniej GW wiecej mozgu ktory niewatpliwie posiadasz.Nide widzisz ze
                zagrozeniu plajta towarzysze z Angory niszcza konkurencje wszelkimi
                sposobami.......a cyngli im nie brakuje.A jak brakuje to pomoga koledzy z WSI-24
                • pawlozsiul Re: ta ta ta 07.03.09, 20:49
                  Publicznego telewizora chyba jeszcze w tym roku nie włączyłem. Po
                  krótkim romansie z "Dz", wróciłem go "GW" - fakt. Ale głównie z tego
                  powodu, że Dziennik szybciutko zszedł na psy, antyagorowe zresztą.

Z "cynglami" pijesz do Cichego? Nie wiem, kto bardziej żenujący -
                  on, czy Michalski?
                  • marecki-34 Re: ta ta ta 07.03.09, 22:12
                    Słuchałeś kiedyś Trójki? Jak nie to nie pieprz głupot.
                    • pawlozsiul Re: ta ta ta 08.03.09, 07:29
                      marecki-34 napisał:

> Słuchałeś kiedyś Trójki? Jak nie to nie pieprz głupot.

Trójkę zlikwidowano? Czy tylko pampersa odpiłowano od stanowiska?
                      • marecki-34 Re: ta ta ta 08.03.09, 11:12
                        Wybacz, że zapomniałem, że jedynym słusznym i niepodważalnym źródłem informacji
                        jest Gazeta ;-)
                        • pawlozsiul Re: ta ta ta 08.03.09, 14:07
                          marecki-34 napisał:

> Wybacz, że zapomniałem, że jedynym słusznym i niepodważalnym
                          źródłem informacji
                          > jest Gazeta ;-)

Nie widzzę związku. Gazeta jest do czytania, Trójka do słuchania.
                          Jakoś nie zauważyłem dziwnym trafem protestów przeciwko odwołaniu
                          Wildsteina. Możesz mi to wytłumaczyć? Ja jakoś nie mogę oprzeć się
                          wrażeniu, że gdyby Semke zastąpił Skowrońskiego, problemu i
                          protestów by też nie było.
                          • lechowski51 Re: ta ta ta 08.03.09, 14:39
                            Protestow by nie bylo,bo obydwaj sa swietnymi dziennikarzami.
                            • pawlozsiul Re: ta ta ta 08.03.09, 14:46
                              lechowski51 napisał:

> Protestow by nie bylo,bo obydwaj sa swietnymi dziennikarzami.

A Orzechowski jest świetnym driverem. Myślę, że Kubica postawiony w
                              sytuacji Orzechowskiego (z tyloma promilami znaczy) poradziłby sobie
                              dużo gorzej - skasowałby kilka wózków więcej. Ale tu właśnie widać
                              manipulacje liberalnych mediów - "GW" nie pisze o samochodach
                              nieskasowanych, a WSI24 nawet się nie zająknie, że żaden zarodek w
                              trakcie rajdu Mirosława O nie zginął.
                          • marecki-34 Re: ta ta ta 08.03.09, 15:26
                            Dokładnie tak :-D aczkolwiek wnioskuję, że Trójki nie słuchasz.
                            Gazeta rzecze o "nominacie partyjnym" i tak ma być, Dziennik i Rzepa tylko
                            przywalają Gazecie bo zazdroszczą i nie lubią "imperium Agory" a Trójka to tylko
                            takie maleńkie niszowe radio i jakimś prawem niewiadomym zaczęło odbierać
                            słuchaczy Złotym przebojom i Tok FM - nie ma co się przejmować tym drobiazgiem
                            tak naprawdę. To znaczy już pozamiatane jest tylko ci głupi słuchacze Trójki się
                            czegoś czepiają.
                            • kaukonsky Taktyka konsorcjum 08.03.09, 20:48
                              marecki-34 napisał:
                              > takie maleńkie niszowe radio i jakimś prawem niewiadomym zaczęło odbierać
                              > słuchaczy Złotym przebojom i Tok FM - nie ma co się przejmować tym drobiazgiem
                              > tak naprawdę.
                              Taktyka konsorcjum - to możliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka