cdsmarcin 30.08.09, 15:52 www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090830/REG01/903696702 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
long_gin Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 30.08.09, 16:56 Smutna prawda,brak wyobraźni. Przejeżdżałem obok jeszcze przed przybyciem karetki. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 30.08.09, 18:40 Dobrze ze trafil na auto a nie na czlowieka na chodniku ktory by mogl przechodzic. !! Odpowiedz Link Zgłoś
riverisland Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 30.08.09, 19:41 Wojtek - znajdź sobie dziewczynę bo umrzesz ze zgryzoty. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 30.08.09, 21:30 Lepiej ze zgryzoty niz rozsmarowac sie na audiku albo zginac potraconym przez szalejacego malolata na motorze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 17:37 mam dziew Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 17:39 Mam dziewczyne. O to sie nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 30.08.09, 21:27 Jakos przypadek pirata motocyklowego sprzed jakichs 2-3 lat nikogo nic nie nauczyl. Tego co na Pilsudskiego rozwalil sie o skode. Wtedy wszyscy złorzeczyli na kierowce skody ze zawracal w niedozwolonym miejscu. Nikt nie smial powiedziec zlego slowa na tego co zginal. Teraz jest podobnie, tylko ze nie ma na kogo zwalic winy. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 07:47 Czy ten kolejny wstrząs w naszym mieście na długo pozostanie w tych. którzy palą gumę myśląc o tym iż są : PANAMI SZOS, PATRZCIE NA MNIE, JESTEM MISTRZEM !!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 07:59 Takze tych z dziurawymi tlumikami ktore przekraczaja dopuszczalny poziom halasu bez watpienia. Jedzie taki ciolek, halas niesamowity ale to panisko jest, bo ma wydech ze az mu jajka lataja. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 08:04 Namioty i motocykle są po to, aby je rozbijać + Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 08:22 Tylko dlaczego pozniej jest taki szok, zal i rozpacz? Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 10:58 [*] kolejna ofiara tylko czego można o tym pisac i pisać Odpowiedz Link Zgłoś
paparappa Re: [*] 31.08.09, 13:10 [*] 19 lat to nie wiek na umieranie.. i jak sądzę, na posiadanie ścigacza.!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 22:11 Mlodzian zabil sie, tragedia. Ale palące sie znicze poustawiane wokol rury (znaku drogowego) to żenada na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 22:44 sebcioo napisał: > Mlodzian zabil sie, tragedia. > Ale palące sie znicze poustawiane wokol rury (znaku drogowego) to żenada na maksa. Nie wiem jak do tego doszedłeś ??? Przecież to dobre ostrzeżenie dla palaczy tylnej gumy przynajmniej na kilka dni ! Nie zastanawiałeś sie nad tym ? Powinno się jeszcze kask zbroczony krwią umocować na tej rurze ! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 31.08.09, 23:54 Moje wrazenia sluchowe sa takie ze motocykle jak jazgotaly tak jazgocza na ulicach. Moze to wina za grubych kaskow, moze wina samych glow - bo do nich nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 08:11 Może jakiś sposób znajdzie się, aby młodzi ludzie .... ????? forum.gazeta.pl/forum/w,52,98688098,98688098,Policja_szuka_sposobow_na_mlodych_i_glupich.html Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 ej wy sprawiedliwi i zawsze poprawni 01.09.09, 10:34 może byście poznali fakty a nie jedziecie po kimś, kto już wam nie może odpowiedzieć. Może trochę szacunku ... Odpowiedz Link Zgłoś
saya7 Re: ej wy sprawiedliwi i zawsze poprawni 01.09.09, 11:26 baam1 masz całkowitą rację. Ewidentnie widać że osoby które wypowiadają się na temat tego wypadku nie wiedzą oczy w ogóle piszą. Najpierw wsiądźcie na motor przejedźcie się przykładowo 50km/h,i zobaczycie jaka jest różnica między jazdą samochodem, a jazdą na motorze. Tu nie chodzi o szybką jazdę, nawet przy prędkości 50km/h, uderzenie dla motocyklisty może być śmiertelne, a po zdjęciach widać wyraźnie, że chłopak jechał z małą prędkością, tylko że kierowca samochodu nie podporządkował się przepisom prawa drogowego. Następnym razem zastanówcie się w ogóle, co wy wypisujecie za durnoty, a potem wypowiadajcie się na dany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
riverisland Re: ej wy sprawiedliwi i zawsze poprawni 01.09.09, 12:36 Chciał poszaleć to poszalał - jego sprawa...Najbardziej szkoda rodziców, którzy pewnie kupili Mu ten motor a teraz szykują się do pogrzebu. Wyrazy współczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: ej wy sprawiedliwi i zawsze poprawni 02.09.09, 05:51 otóz wiemy o czym piszemy tutaj dowód: www.wrzuta.pl/film/7JXvMgdBmE/ Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Jak zwykle obiektywnym okiem ... 01.09.09, 13:21 Chetnie pojezdze po kims zywym kto mi odpowie. Szacunek? A gdzie jest szacunek wszystkich motorynkarzy uszczesliwiajacych innych wizgiem swoich maszyn? Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: Jak zwykle obiektywnym okiem ... 01.09.09, 15:02 wróżę Ci karierę w polityce ... pomyśl o tym. Wcale się nie dziwię, że nie lubisz motocyklistów. Pewnie ze względu na kaski. Są miększe od Twojej głowy. Życzę miłego dnia i wciąż takiego samego samouwielbienia. Nie wiem, czy będę miała zaszczyt jeszcze wymienić chociaż jedno zdanie. Ja jestem po drugiej stronie barykady, wśród tych, którzy czasem, a może nawet często się mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Jak zwykle obiektywnym okiem ... 01.09.09, 16:46 Jesli na tylko tyle cie stac to w ogole nie zaluje ze nie bedziesz wiecej sie odzywala. Odpowiedz Link Zgłoś
black.rarrar Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 13:20 Oddaj nam Go dobry Panie To jest groźba Panie Boże Niech tam on gdzieś znajdzie motor CAŁE NIEBO CI ZAORZE!!!"[*] Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 16:56 Wyrazy wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
andre36pl Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 20:00 Wyrazy mego współczucia dla rodziców!!!Szkoda chłopaka bo to nie powinno było się wydarzyć!!!Zapewne winę w ty wypadku ponoszą dwie strony.Gość który ma 61 lat znając życie był "niedzielnym kierowcą" i uważał iż skoro ludzie w kościołach ,a młodzierz śpi to można jechać jak po wsi nie zwracająć na nic uwagi.TIR-a zapewne by zauważł.No cóż chłopak dostał dopiero co prawko na motor i myślał ,że skoro "zgredy" w kościele ,a młodzierz śpi po szaleństwie sobotnim no to sobie troszke śmignę.Cóż wyszło jak wyszło.Tylo pozostaje pytanie co robi nasz POLICJA ? Gdzie ona jest ? Dlaczego nigdy ale to nigdy nie ma jej w miećie ? Dlaczego pozwala bezkarnie jeżdzić motorom z taką predkością ? Dlaczego dzieciarnia gania się na skuterkach ? Dlaczego ludzie jeżdżą autami nie przestrzegając przepisów ? A ruch u nas jednak jest spory!!!Niby pipidówa ale w godz.14:30-17:00 ciężko jest przepchać się przez miasto!Pamietamy zdarzenie z przed dwóch miesiecy jak "sławny"rozbijacz motorów szalał około godz.15 na jednym kole po ulicy Mickiewicza rozbijając się na BMW ,które wyjeżdżało z pod tunelu koło AVANTII.Czy to normalny człowiek siedział za kierownicą tego ścigacza ? Chyba nie!!!To tyle refleksji z ulic metropoli Bielsk Podlaski.Tylko pamiętajmy dzieci poszły do szkół!!!Co na to POLICJA ? Nadal pozwoli by szaleńcy ganiali sie po ul.Mickiewicza? Przecież Panie Komendancie straczy posiedzieć na ławeczce w Parku i zobaczyć jak ludziska się ganiają!Czy tego nie widać?Czy trzeba kolejnej tragedi ? Może ktoś w POLICJI w końcu zauważ problem ? No cóż wątpię !!!Jaką mamy w Bielsku POLICJE widać po ich skuteczności w walce z małolatami pod sklepem nocnym! By z "gnojami" sobie nie radzić? Brak słów!!! Widziałem w akcji POLICJE z prewncji w Białymstoku!!!Wyrazy podziwu dla tych panów!!!Bo nie ma dyskusji z "gnojami"!Tylko pałą po dupie a gazem po oczach ! To chyba jedyny zrozumiały sposób rozmowy dla "gnoi"!Szkoda ,że w tym wątku akurat zamieściłe te spostrzeżenia lecz naprawde gdyby nasza Policja ruszyła dupska było by chyba inaczej w tym mięście z wieloma problemami!Przepraszam wszystkich za ten dodatek!Wyrazy mego współczucia dla rodziców chłopaka! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 20:36 andre36pl napisał: > ... znając życie był "niedzielnym kierowcą" i uważał iż skoro ludzie w kościołach > ,a młodzierz śpi to można jechać jak po wsi nie zwracająć na nic uwagi. TIR-a zapewne by zauważł.No cóż chłopak dostał dopiero co prawko na motor i myślał ,że > skoro "zgredy" w kościele ,a młodzierz śpi po szaleństwie sobotnim no to sobie > troszke śmignę... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 01.09.09, 23:37 Juz Tobie mówie gdzie jest policja. Jechałem własnie z Siemiatycz. Nasza policja jest na parkingu przy statoil, kolo sklepu meblowego. 2 radiowozy, powychodzili i sobie rozmawiaja . Kaska leci za nieróbstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 07:38 wojtekbp napisał: > Juz Tobie mówie gdzie jest policja > a jest na parkingu przy statoil, kolo sklepu meblowego. 2 radiowozy, powychodzili i sobie rozmawiaja . Omawiali taktykę działania w centrum ! Wojtek rozbiłeś cały misterny plan, drugim razem nie informuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Droga hamowania 02.09.09, 11:14 Przydatne linki: www.prawko-kwartnik.info/anima/zatrzyman.html Można porównać dla różnych prędkości i stanu nawierzchni drogę hamowania z uwzględnieniem czasu reakcji. Inne kalkulatory: www.prawko-kwartnik.info/kalkulatory.html Odpowiedz Link Zgłoś
sebak13 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 11:07 jaka kaska leci za nieróbstwo:)) 1.20 za godzinę:)) żebym ja tyle miał też bym stał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 17:21 TaK TEZ BYS TAK STAL??????? TO PO JAKIEGO H...A ISC WOGOLE DO TEJ ROBOTY. JAK NIE PASUJE TO LEPIEJ NIE ISC NIZ ISC BRAć PIENIADZE I NIC NIE ROBIC. pasozyty społeczne. takim bym nie dał nawet 10gr. a te 1.20 to sobie mozesz wmowic ale nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
sebak13 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 18:28 Wojciechu wiecej luzu i dystansu do samego siebie:)) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 21:08 Akuart mi luzu i dystansu nie brakuje :). Moze moje wypowiedzi sa dość mocno naznaczone wrogoscia w stosunku do pewnych władz i działan w tym miescie ale ogólnie nie jestem jakis nadto nerwowy :). Wariaci na motorach i i w samochodach powinni swoja energie rozładowywac na imprezach do tego przeznaczonych :) www.youtube.com/watch?v=6Icm5ALDC1k Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gocha_sia Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 03.09.09, 09:36 Pewnie byście chcieli, żeby każdego kierowcę konwojował radiowóz, pod warunkiem że nie będziecie to Wy drodzy panowie Andre i Wojtek, bo wtedy to wyzwiska typu "pie...ne psy"lecą Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 03.09.09, 17:45 Mylisz się, nie zyjemy w panstwie policyjnym. Co do vectr to mam uprzedzenie bo to jest zwyczajne cwaniactwo. 51LX, BBIF956,BBI03CP,BBIF275 I PASSAT KTOREGO NUMEROW JUZ NIE PAMIETAM. jEZDZA TYM CI KTORZY W DZIECINSTWIE , SZKOLE BYLI MECZENI PRZEZ KOLEGOW I TERAZ MUSZA ODREAGOWAC. AKURAT ZNAM TAKIEGO JEDNEGO, MLODEGO KTORY JEZDZI VECTRA BIELSKA. BYL W DZIECINSTWIE GNEBIONY PRZEZ INNYCH, TAKA CIAMAJDA I TERAZ SOBIE ODREAGOWUJE ..........tAKA JEST PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
suavis30 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 03.09.09, 18:07 No, no no... znasz jednego i na tej podstawie budujesz opinię o wszystkich? Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
suavis30 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 13:40 A co POLICJA ma niby robić? Konfiskować motory? Zablokować ulice? Przecież jest radar na Mickiewicza, przecież stoją z suszarkami na obwodówce. Dzieciarnia gania na skuterach bo dzieciarnia nie ma wyobraźni. Rodzice i tak mandat zapłacą jakby co... Dodatkowe patrole policji nie zastąpią zdrowego rozsądku. To nie prawda, że policji nie ma w mieście. Jesteś nieobiektywny/nieobiektywna. Nie wierzę, że NIGDY, ale to NIGDY, tak jak piszesz, nie widziałeś policji w mieście.No chyba ze z domu nie wychodzisz. Pytasz, co na to policja, ze dzieci poszły do szkół?? Hehe, zgłoś się z inicjatywa obywatelską...niech policja zabierze wszystkim motory na tę okoliczność...no...a później tez samochody..jeśli pomysł z motorami się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vladbp Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 14:21 Moim zdanie plagą nie są ścigacze tylko skutery. Pomimo, że nie osiągają takich prędkości to tak jak ktoś wcześniej wspomniał dzieciaki nie mają wyobraźni. To co nie raz wyprawiają woła o pomstę do nieba. Uważam, że 13 czy 14 lat to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
auto-optima.pl Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 02.09.09, 20:55 to prawda, te skutery to jest masakra, i nietylko jezeli chodzi o dzieci ale i o starszych ludzi, OK skuterkiem po miescie ale sa i mocni co taki skoterem jadą do np ryboł???? skuterek jedzie 50km/h za skuterkiem TIR 80km/h a naprzeciwko ja!!! jak mamy sie wyminac, TIR hamuje, lapie pobocze, ogolnie tragedia!!!a przejedziesz szybciej obok to jeszcze sie wywali na tym skuterze, a na miescie?? dzieciaki pchają sie pomiedzy samochodami na swiatlach, pozniej zielone a on ledwo jedzie, i niepiszczcie ze skuter ma super przyspieszenie bo ten szajs chinski ledwo jedzie, a motocykle?? to prawda, policja!! mandat 500zl 10 p.k. i tylem jeszcze raz i bedzie w kropce, sa i normalni motocykliscie, nieprzecze, ktorzy potrafia dostosowac swoje umiejetnosci do warunkow, itp ale niebede przytaczal przykladu jak kolega jezdzil z 2 lata samochode a jak zamienil na motor to "wytrzyma" na tym swiecie 3-4 miesiace, wydaje mi sie ze policja bardziej powinna zajmowac sie miastem niz poza, sa radiowozy nieoznakowane i ktos kto odwala numery na motorze czy skuterku moze wpasc, jak widzi oznakowany to raczej sie hamuje, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 03.09.09, 11:51 trafne stwierdzenie auto-optima.pl... jezdze ciezarowka i nie raz mam problem z podjeciem dezycji co do skuterow przede mna... wyprzedzac czy hamowac... oni sa nieobliczalni... nieraz kiwnał sie ku srodkowi jezdni gowniaz ktory w drodze szukal czegos po kieszeniach... nieraz zaczal hamowac w ostatniej chwili gwaltownie bo mu sie przypomnialo ze musi skrecic... kierowcy jednosladow nie mysla logicznie (w wiekszosci) sa niedojrzali psychicznie albo wykoczeni mysleniem... a pozniej placz... zwalanie winy na auta... motocykle powinny byc rekwirowane przy wykroczeniu typu podwojne przekoczenie predkosci w terenie zabudowanym i powinny byc wystawiane od razu na licytacje... a pieniadze za te motocykle powinny isc na cele leczenia ludzi poszkodowanych w wypadkach z udzialem motocykli... Odpowiedz Link Zgłoś
andre36pl Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 05.09.09, 12:38 Serdeczne podziękowania skierowane pod adresem pana Komendanta Policji w B.P.!!!Od chwili kiedy zamieściłem swój wpis na tym forum zaobserwowałem pojawienie się Policji w mieście!!!Przedewszystkim Policji ruchu drogowego,której do tej pory nigdzie zobaczyć nie byłem w stanie.Po mieście kręci sie nasza sławna BBI 51LX,pojawiło sie więcej oznakowanych patroli w srebrnych KIA.W dniu 04.09.2009 około godziny 20:00 jadąc ul.Mickiewicza z kierunku HOOP zauważyłem zaparkowaną KIA koło PAPIRUS a obok mundurowych z wycelowaną suszarką w kierunku miasta!!!Znakomite miejsce do łapania "świrów" na motorach!Zadałem sobie pytanie :"dlaczego wcześniej przez okres wakacji nie było można przeprowadzić paru takich akcji?"Czy musiał zginąć młody nie doświadczony człowiek?Chyba nie!Pozostaje żal do Policji iż niby ludzie wykształceni,zawodowcy,będący ludzmi w wiekszości z tego miasta znającymi jego reali,wiedzącymi gdzie i jak ludzie poruszają się po drogach B.P. nie mogli ukrucić głupoty młodych kierowców.Cóż może i ja bym mandacik zapłacił za coś i dostał jakiś punkcik bo nikt nie jest idealny lecz ten młody chłopak może by żył bo bał by się rozpedzać w miećie do tej prędkości!Myśle ,że warto czasem przeprowadzić co jakiś czas kontrole predkości na terenie miasta B.P. a może paru młodych panów z aut marki BMW(przedewszystkim) uspokoiło by się!A swe popisówki robili na terenie lotniska na Krywlanach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 poczytałem... 06.09.09, 14:24 wyrazy współczucia... (+) ..wiele trafnych spostrzeżeń, wiele złości i uprzedzeń, wiele bezsilności. Nie ma metody na nasze, czasami dziwne, zachowania na drodze...no może jedynie ostro po kieszeni, tak... tylko dotkliwe kary finansowe mogą zahamować inwazję rozszalałych dzieciaków na skuterach, quadach i ścigaczach. Piszecie że rodzice zapłaca mandat i po zawodach, prawda, ale gdyby tych mandatów było 100 w miesiącu??? No i przy okazji - Odpowiedz Link Zgłoś
bielski-emigrant Re: Motocykl rozbił się o audi! 19- latek nie żyj 06.09.09, 17:46 Kolejna śmierć na jednośladzie.Pod Siemiatyczami 31-latek zginął po zderzeniu skutera z oplem. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 13.09.09, 08:22 Brutalna prawda o kierowcach jednośladów - okiem Norwega ! www.wykop.pl/link/234945/to-tylko-owady-na-przedniej-szybie Odpowiedz Link Zgłoś
saya7 Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 15.09.09, 12:03 Raczej o kierowcach samochodów. Obejrzyj sobie lepiej te filmiki www.youtube.com/watch?v=sUvUo79LG_c&NR=1 www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY&NR=1 www.youtube.com/watch?v=z-SxHxW5xcQ&feature=related W naszym kraju powinni przeprowadzić kampanie telewizyjną, informującą kierowców samochodów, że nie tylko oni są na drogach. Taka kampania jest prowadzona w USA, Anglii, Norwegi i w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 15.09.09, 13:49 Sugerujesz ze "motorynkarze" sa juz uswiadomieni? Tylko dlaczego maja innych uzytkownikow drog oraz mieszkancow w d...? Mam na mysli: - wizg wytwarzany przez ich "motorynki" - lawirowanie pomiedzy samochodami - wpychanie sie pomiedzy nie - jazde z predkosciami powyzej dozwolonych BTW "Motorynkarze" to moje nowe okreslenie na tych ktorych kiedys nazywalem "dawcami". Odpowiedz Link Zgłoś
saya7 Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 15.09.09, 23:14 Nie sugeruje że dzieciak który ma 12-15 lat i jeździ po Bielsku na motorynce jest uświadomiony.Ja ogólnie uważam że powinno być wprowadzone prawko na motorynki tak samo jak na samochody i motory. Co do określenia "motorynkarze" to możesz sobie tak nazywać takiego właśnie dzieciaka który jedzie na motorynce, ale to jest tylko moje zdanie. Powiem ci tylko tyle, że z doświadczenia wiem, że jak jedziesz na motorze 50km/h, to dla osoby która stoi na chodniku wydaje się, że jedziesz 100km/h. Taka to prawda. A tak w ogóle jazda motorem po mieście to zero frajdy, lepiej sobie pojechać za miasto i pozwiedzać okolice, zobaczyć jakieś zabytki, to jest cała przyjemność jazdy na motorze, a nie ganianie się przez miasto i zatrzymywanie się na najbliższych światłach. Co się tyczy ludzi prowadzących samochody, to większości nie zwracają oni uwagi i na pierwszych przechodzących na pasach, i na motocyklistów, i na rowerzystów, bo się czują panami drogi i nikt mi nie wmówi że nie mam racji, bo to jest widoczne. W naszym mieście to w ogóle nie którzy, to nawet po rondzie nie potrafią jeździć, wiec co mówić o skrzyżowaniu drogi z pierwszeństwem, z drogą podporządkowaną. Taka kampania powinna być przeprowadzona w naszym kraju, dla dobra ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
mosberg Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 15.09.09, 23:42 Szanowna saya7 masz motor? Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 16.09.09, 00:22 na rogu Mickiewicza/Widowska światełka zniczy csłkiem zagasły,zatem wszystko normalnym tokiem idzie w zapomnienie, następnym razem ... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 16.09.09, 07:17 Szkoda ze zgasly, korcilo mnie zeby zrobic z nimi porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 16.09.09, 07:16 Ty nawet nie zrozumialas co mialem na mysli piszac: "BTW "Motorynkarze" to moje nowe okreslenie na tych ktorych kiedys nazywalem "dawcami"." Wiec o czym my rozmawiamy? Ty piszesz o dzieciakach 12-15 lat a ja pisze o wszelkiej masci durniach rozbijajacych sie i zabijajacych sie na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
saya7 Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 16.09.09, 10:35 Sebcioo zrozumiałam cię bardzo dokładnie i wiem że piszesz o kolesiach, którzy śmigają motorami i innymi pojazdami po drogach. Lecz pamiętaj że wypadki zdarzają się nie tylko z winy motocyklistów, ale jak już się wydarzy to właśnie najbardziej poszkodowany jest on. A zawsze mają najwięcej do powiedzenia ludzie, którzy w życiu motorem nie jeździli. I to jest Fakt. Z kolei określenie jadącego na motorze "motorynkarzem", jest totalną głupotą tak samo jak dawca narządów, ale w końcu żyjemy w wolnym kraju i mamy wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Motocykl rozbił się o aud, opel .... 16.09.09, 11:12 > A zawsze mają najwięcej do powiedzenia ludzie, którzy w życiu > motorem nie jeździli. I to jest Fakt. Taki argument ("fuckt") potrafi wymyslec tylko ktos "jezdzacy na motorze". Normalnie boki zrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Dotąd szczytem 20.09.09, 19:10 draństwa było przestraszenie strusia na betonowym chodniku , ale dzisiaj zmieniam zdanie . Na krajowej dziewiętnastce szofer czarnego Audi na bielskich numerach wyprzedza dwa samochody pod niewidoczną górkę poprzez dwa pasy ciągłe , tak ze 120 , albo i więcej . Odpowiedz Link Zgłoś