Dodaj do ulubionych

Zakłócanie ciszy

14.07.05, 12:14
Mam pytanie jak sobie radzicie jeśli macie taką sytuację, że ktoś bardzo
głośno włącza muzykę bądź to w ciągu dnia bądź po godz. 22?
Obserwuj wątek
    • lukas774 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 12:25
      acha i interwencja u ochrony, administracji i tej osoby nic nie daje
    • repsaj Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 13:20
      Wczoraj w Paryżu na parterze wałęsali sie w nocy ok. pierwszej jacyś faceci i
      dzwonili do nas co mnie obudziło i oburzyło. Dzisiaj mam zamiar sie tam wybrać
      i porozmawiać . Usiłowali dostać się do windy a chyba nie mogli do niej trafić.
      Zwłaszca że kiedys w Londynie facet otworzył drzwi i go napadli /pisał o tym na
      forum/
      • nawoja1 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 14:01
        tak, w bloku 39 , parter od strony łąki ... wczoraj była tam niezła impreza,
        balowali i wydzierali sie na balkonie dobrze po 23:00 , chcielismy nawet
        wezwać ochrone , ale czy to cos by dało ...???
        • hovic Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 15:33
          Czesc!
          Wydzierali sie do ok. 1 w nocy! Nie wiem czy wezwanie ochrony by cos dalo
          ale od tego ta ochrona jest. Jest ponoc taka metoda zeby do uciazliwych
          sasiadow sie dolaczyc i imprezowac razem bo i tak spac sie nie da ;-))
          Ale powaznie mowiac mieszkamy razem na naszym osiedlu i mamy prawo i obowiazek
          przestrzegac regulaminu - czyli cisza nocna od 22.00.
          Jak ochrona nic nie zrobi to trzeba poprosic juz obudzonych (i rownie
          wkurzonych)sasiadow i isc do imprezowiczow w duzej grupie celem perswazji.
          • lukas774 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 16:05
            to nie o tej imprezie mówiłem tylko w bloku 41, a akurat o ten proceder o który
            mi chodzi powtarza się z niezwykłą częstotliwością. Według mnie do imprezowania
            są knajpy.
            • lukas774 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 16:07
              poza tym myślę że "celem persfazji" następnym razem trzeba będzie wezwać
              policję (oczywiście mówię o uciążliwych sąsiadach którzy z niezwykłą
              częstotliwością robią imprezy )
    • bnm123 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 16:33
      ludzie, czy wy nie jesteście zbyt nawiedzeni?
      nowe bloki, nowe mieszkania
      trzeba to uczcić
      Czy wy zapraszacie swoich znajomych żeby sobie wspólnie pomilczeć przy stole.
      Na pewno wasi sąsiedzi nie robią imrez co noc, więc trzeba sobie dać na wstrzymanie.
      • lukas774 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 16:46
        akurat o przypadku którym piszę zdarza się to jakieś dwa razy w tygodniu więc
        ciekaw jestem czy by ciebie to nie zmęczyło?
      • albals Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 17:14
        Czy mieszkanie jest małpą w zoo zeby pokazywać go ludziom, a moze to czysty
        snobizm i przechwalactwo. To jakieś anormalne zwyczaje. Wielkie mi osiągnięcie
        mieszkanie w 21 wieku ... Czy my wychodzimy dopiero z jaskiń, zeby robić z tego
        wielkie micyje?!!.Jak juz tu ktos słusznie zauważył - od imprezowania sa
        lokale. Jak musi ktos sie przechwalać niech zamowi autobus, pokaze co zdobył -
        niech mu pozazdroszcza i wio z towarzystwem do remizy na balowanie do bialego
        rana. Mieszkanie jest po to by było gdzie odpocząc i odetchnąć od zgiełku po
        całym dniu. A goście przychodzący winni zachować kulturę i nie naruszać prawa
        do spokoju innych.
        • konkurs_pk Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 17:44
          czy mieszkanie jest malpa, albals, nie wiem. ale na pewno do rzeczy, ktore
          warto pokazac ludziom, zalicza sie to forum, z okresowym wysypem mejli
          zblazowanych i zarozumialych "europejczykow": "paryzan", "rzymian".
          pozdrawiam normalnych.
          • bnm123 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 19:36
            to forum to jedyna rzecz która mnie odstraszała od zakupu mieszkania na
            europejskim. zdecydowałam sie. kupiłam. mam nadzieję, że będą tam mieszkać też
            normalni ludzi, a nie snoby /ci którzy wypisują te wszystkie "mądrości" na forum/.
            a ten kto nie zaprasza gości do swojego nowego mieszkania - pewnie nie ma kogo
            zaprosić. współczuję.
            • albals Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 20:31
              No jak tu nie dać wiary statystykom, mówiącym o tym, że ponad 80% Polaków nie
              rozumie czytanego tekstu. Proponuję kilka razy pzreczytać i dopiero się
              odnosic... A regulamin obowiązuje dlatego że brakujacym kultury zachciewa sie
              naruszac prawo do ciszy,spokoju, do życia w ładzie i czystości pozostałym. W
              wysokocywilizowanych spoleczeństwach nie trzeba regulowac oczywistych spraw
              pzrepisami i regulaminami. Tam się wie, że mieszkanie i jego otoczenie nie
              słuzy do urządzania nocnych libacji, wyprowadzania psów na dziedziniec czy pod
              okna sąsiadom, smarowania poscianach, baskudzenia na klatkach itd, itd.
            • ciekawski_1 Re: Zakłócanie ciszy 14.07.05, 21:51
              Normalni tez mieszkaja i beda mieszkac.
              Poza tym (jak bylo w przypadku Londynu) - emocje zwiazane z zakupem nowego,
              drogiego mieszkania na eleganckim osiedlu po jakims czasie mijaja, a wraz z nimi
              chec ustawiania wszystkiego i wszystkich, aby spelniali "europejskie" normy
              naszego cud- osiedla.

• e-nick Re: Zakłócanie ciszy 15.07.05, 09:45
                Mam nadzieję , że normalnych jest więcej . Niestety , ale "dzięki" niektórym
                wypowiedziom na forum , zaczynam się dziwnie przyglądać sąsiadom . Wydaje mi
                się , że ideą tego forum było poznanie się mieszkańców i wspólne rozwiązywanie
                problemów , a nie ich stwarzanie lub pogłębianie istniejących . Niestety
                Kochani , ale bez względu czy jest to Paryż , Londyn czy Rzym - to są bloki .
                Bloki - czyli skupiska różnych ludzi , o różnych nawykach , różnych
                upodobaniach i różnej kulturze . Więc przestańmy się nie "punktować" na forum ,
                jeżeli ktoś się niezbyt jasno wyrazi lub ma inne zdanie . Dyskutujmy ze sobą ,
                a nie obrażajmy się nawzajem . W końcu jesteśmy na siebie skazani i postarajmy
                się wszyscy żeby nam się fajnie tu mieszkało . Wszystkim , i tym co lubią
                gości /oczywiście nie non stop przez całe noce / i tych co lubią ciszę . Jak
                tak dalej pójdzie to strach będzie wyjść na wlasny balkon żeby komuś widoków
                nie popsuć :)))) . Pozdrawiam Wszystkich .
                • albals Re: Zakłócanie ciszy 15.07.05, 13:11
                  A kto napisał o nielubieniu gosci?. Czy mamy bronić postaw hałaśliwych i
                  negatywnych? dla tzw. świętego spokoju? spokoju czyjego wówczas?. Więc może by
                  nie ciągnąć jałowej dyskusji, stosujmy się wszyscy do przepisów regulaminu
                  porządku domowego, i solidarnie przestrzegajmy obowiązków szzanowania wspólnej
                  własności by nie niszczyć i nie brudzic jak poprzednio już napisano.
              • albals Re: Zakłócanie ciszy 15.07.05, 13:07
                No jeżeli uszanowanie zasad współzycia międzyludzkiego polegające na zwykłym
                poszanowaniu prawa do zycia w spokoju, a szczególnie w czasie obowiązywania
                ciszy nocnej, w warunkach zachowania postaw higieny jest normą europejską a nie
                ogólnoludzką czyli obowiązującą każdego i wszędzie to proszę wybaczyć ale
                rozmowa odbywa się jakbyśmy pochodzili z róznych kultur i pisali róznymi
                językami. Poza tym Polska to Europa i niby dlaczego mają tu obowiązywać niższe
                standardy wspólistnenia?. I proszę o nie imputowanie moim wpisom tego czego one
                nie zawierają, a doczytać co o gościach napisane, mogą ich być całe rzesze,
                tyle, że jak w poprzednim wpisie. Mój gość nie powinno ozanczać uciązliwość dla
                pozostałych mieszkańców.
        • luana1 Re: Zakłócanie ciszy 25.07.05, 13:45
          Zgadzam sie zupełnie. Nie kupiłam mieszkania na Europejskim bo chce sie
          pochwalić znajomym tylko dlatego, że nie ma tu pętli tramwajowej, dzwonów
          kościelnych, autostrady za to jest winda przy 5 piętrach, garaż, oświetlone
          wejście i spokojna okolica. Naprawde po całym dniu ciężkiej pracy
          nieszczególnie mam chęć wysłuchiwać dudniących basów u sąsiada (jeszcze go nie
          znam bo sie nie wprowadził). A cały ten prestiż to przecież tylko chwyt
          reklamowy. Jak ktoś chce mieć prestiż i ciągłą impreze niech sobie kupi chate
          przy rynku głównymu.

Aha. I mam zamiar wieszać pranie na balkonie bez względu na to czy komuś szpeci
          to wizerunek nowoczesnego i prestiżowego bloku.
          • konkurs_pk Re: Zakłócanie ciszy 25.07.05, 15:51
            naprawde, cale osiedle jest dumne z ciebie i twojego prania. a ja mam zamiar
            puszczac dudniace basy, czy to komus psuje prestiz i spokoj czy nie. no
            naprawde, logika malego dziecka. nie wstane, tak bede lezal.
            • luana1 Re: Zakłócanie ciszy 26.07.05, 11:46
              konkurs_pk napisał:

> naprawde, cale osiedle jest dumne z ciebie i twojego prania. a ja mam zamiar
              > puszczac dudniace basy, czy to komus psuje prestiz i spokoj czy nie. no
              > naprawde, logika malego dziecka. nie wstane, tak bede lezal.

Nie można być dumnym z czegoś czego nie ma. A basy sobie puszczaj... najlepiej
              przed 22 bo tak nakazuje regulamin. A jak nie to może na słuchawki..?
              • konkurs_pk Re: Zakłócanie ciszy 26.07.05, 11:51
                podpowiedz: a co mowi regulamin o trzymaniu rzeczy na balkonie i wieszaniu
                majtek?
                • luana1 Re: Zakłócanie ciszy 26.07.05, 12:13
                  widziałeś je?
                  • konkurs_pk Re: Zakłócanie ciszy 26.07.05, 12:17
                    nie wiem, ktore sa twoje ;-)
                    pzdr
                    • ferla Re: Zakłócanie ciszy 26.07.05, 12:38
                      to już robi się żenujące :/

a tak długo powstrzymywałam się, by nie udzielać się w tym wątku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka