ananas75 27.03.07, 22:14 w czasie spotkania wspolnoty podobno ma byc propozycja podzialu funduszu remontowego na bloki(numery)..jestem mieszkancem bloku 78 ale czuje sie czescia calosci... prosze o opinie dotycz. tego pomyslu..pozdr.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chr82 Re: podzial funduszu 28.03.07, 11:55 Jeden z nas proponował dwa lata temu wydzielenie trzech funduszy remontowych na poszczególne typo-budynki, tzn: 78, 80, 82-86. Został wyśmiany przez zgromadzona większość. Ja jednak jestem za takim rozwiazaniem, gdyż poszczególne typy budynków mają zupełnie inne potrzeby remontowe. Nie może być tak, że mieszkańcy budynków 80-82-84-86 będa sponsorować rozmuchane potrzeby inwestycyjne budynku 78 (patrz plan gospodarczy 2007). Przy dobrej dyscyplinie mieszkańców budynku 78 (znakomita większość głosów) przegłosowane zostaną jedynie inwestycje w tym budynku. Nie widzę też sensu aby mieszkańcy budynku 78 mieli sponsorować państwu z 80I/2 zakup i montaż poręczy przy schodach. Komuś już się chyba w głowie poprzewracało. Odpowiedz Link
kazet31 Re: podzial funduszu 28.03.07, 18:26 Istotnie chyba powoli dojrzewamy do tego, co wynika z różnych potrzeb. Ale żebyśmy nie doszli do sytuacji, że dach będą naprawiać tylko mieszkańcy najwyższego piętra. Choć z drugiej strony wydatki były w przybliżeniu równomiernie rozłożone. Balkony na pewno i schody do mieszkań chyba nie należą do części wspólnej. Cheer Odpowiedz Link