Dodaj do ulubionych

PO dla Chełmszczyzny lub tego co z niej zostało!

21.03.10, 05:59
Pan Palikot spotkał się z mieszkańcami i opowiedział im jak PO walczy z
kryzysem i bezrobociem. Piękne wizje mędrca z Biłgoraja ( Oddział ZuS)
predstawił NT:
"Przede wszystkim jednak pytali polityków PO o planowane w naszym regionie
inwestycje, które przyczyniłyby się do zmniejszenia galopującego bezrobocia.
Usłyszeli o nowych miejscach pracy w kopalni „Bogdanka”, puławskich „Azotach”,
lotnisku w Świdniku i nowych przedsięwzięciach w Lublinie.
- Na razie dla was może niewiele z tego wynika - mówił J. Palikot. - Ale
granica dziadostwa w Lublinie została już przekroczona. Teraz już będzie tylko
lepiej. Z czasem i u was da się to zauważyć. Wiem, że nie jest tu łatwo żyć.
Ale pamiętajcie, mieszkacie w dobrej gminie, która potrafi ubiegać się o
unijne dotacje. Byłem ostatnio w Indiach. Tam żyje miliard ludzi i każdy z
nich zamieniłby się z wami."
Szkoda,że nie powiedział, że mogą pojechać do Warszawy i metrem
pojeździć.(Oczywista bilet trza wcześniej kupić). W Niesłusznych i Minionych
Czasach wzrost cenę żywności łagodzono obniżką cen paliw. Teraz Mędrzec z
Biłgoraja mówi kiedyś i Wam se poprawi, na razie musi być lepiej w Lublinie ,
Puławach czy świdniku.A Indiach i tak mają gorzej.
Obserwuj wątek
    • jakiwredny Cytat w cytacie i nadinterpretacja 21.03.10, 07:21
      Cytowany artykuł z "Nowego Tygodnia" plus świeży komentarz zatroskanego czytelnika tym razem w "genialnym" połączeniu.
      Autor artykułu podpisany jako "mo"
      Dowciap o metrze jest komentarzem czytalnika "gs".
      Całość:
      www.nowytydzien.pl/nowytydzien/?p=9489
      Dziennikarz NT w zwykłej formie, Ole poszukuje nowych form wypowiedzi.

Para,para, paradziennikarstwo!
      • aaapap Szkoda, że mnie tam nie było! 22.03.10, 06:10
        Spotkanie było co prawda dla mieszkańców gminy, ale żałuje że się nie wybrałem.
        Jak czytam w gazecie, Lud pytał o wielkie sprawy tego świata - " o unijne dopłaty, obwodnicę północną, korzyści wynikające dla nas z Euro 2012, o biopaliwa...."
        Jak napisano w Nowym Tygodniu podczas spotkania możni tego świata wysłuchali postulatów włościan o - "aby interweniowali w sprawie drogich nawozów, zbyt niskich cen minimalnych produktów rolnych oraz prosili, aby pozostawić ubezpieczenia KRUS na dotychczasowym poziomie."

Zwłaszcza ten ostatni postulat zadziałam mi na wyobraźnie!
        Powinienem tam być i poprosić o zniżenie składek ZUSu (z obecnych około 850 zł/miesiąc) do poziomu KRUSowego (niecałe 100 zł/miesiąc) co oczywiście tym drugim ostatecznie zapewnia takie same świadczenia.

Poruszano tam tak ważkie sprawy, a reporter gazety skoncentrował się na anegdotach o Indiach -Ech!

Oczywiście zbyt słabo zaakcentowano nieformalne zgłoszenie przez Pana Grabczuka posła Raniewicza jako kandydata na Prezydenta Miasta Chełma.
        Najbardziej zabrakło mi również cennej informacji- czy podczas spotkania zjedzono dużo ciasteczek!
      • ole707 Re: Cytat w cytacie i nadinterpretacja 22.03.10, 06:45
        A u was Murzynów biją!!!
        • jakiwredny Strzał w stopę 22.03.10, 07:18
          ole707 napisał:

> A u was Murzynów biją!!!

Drogi komuszku!
          Przytoczony przez Pana okrzyk jest jakże inaczej fragmentem starego antykomunistycznego dowcipu:

Uczeni radzieccy skonstruowali bardzo mądry komputer, który zna odpowiedzi na wszystkie pytania. Na uroczyste otwarcie zaproszono uczonych amerykańskich, którzy zadali komputerowi pytanie: "Jak nazywa się najsilniejszy, najbardziej demokratyczny kraj świata?" Komputer natychmiast odpowiedział:
          - Związek Radziecki.
          Uczeni amerykańscy zadali komputerowi drugie pytanie: "W jakim kraju żyją najbardziej szczęśliwi ludzie i w jakim kraju ludzie zarabiają najwięcej na świecie?" Komputer zatrzeszczał, a po chwili wyświetlił na ekranie odpowiedź:
          - W Związku Radzieckim.
          Uczeni Amerykańscy zadali komputerowi jeszcze jedno pytanie: "W jakim kraju ludzie jedzą najwięcej mięsa w przeliczeniu na jednego mieszkańca?" Komputer przez chwilę zastanawia się nad odpowiedzią, w końcu odpowiada:
          - Ale za to u was biją Murzynów!
          • ole707 Re: Strzał w stopę 23.03.10, 06:08
            Rozumiem że chełmskie rozwija se wspaniale i ludziom żyje się dostatnio.-jeżeli
            taką konwencję utrzymam,
            Co do epitetów to mnie to śmieszy. Jak brak argumentów to są epitety np. zapluty
            karzeł reakcji.
            • jakiwredny Re: Strzał w stopę 23.03.10, 06:20
              ole707 napisał:

> Rozumiem że chełmskie rozwija se wspaniale i ludziom żyje się dostatnio.-jeżeli
              > taką konwencję utrzymam,
              > Co do epitetów to mnie to śmieszy. Jak brak argumentów to są epitety np. zaplut
              > y
              > karzeł reakcji.

Translate into Polish!
            • pisze_szopki Re: Strzał w stopę 23.03.10, 07:25
              Zastanówmy się:

Epitety? - Gdzie? O co chodzi?
              "Jak brak argumentów to są epitety..." - Ole! Błagam! Jeszcze raz i P O W O L I !

Fajny z Ciebie chłop, ale niepotrzebnie się tak angażujesz.
              Ktoś Ci każe?
              Nie przejmuj się!
              Wytrzyj nos.
              Nie płacz już więcej...

Chcesz, opowiem Ci bajeczkę? :

Dwa, trzy lata temu rekordy oglądalności w internecie biła krótka historia o dziewczynach i naczyniu....
              Gdyby spotkać aktorki na ulicy prawdopodobnie nikt by ich nie rozpoznał.
              Przekaz zapamiętano z powodu ich "frapującego" zachowania.
              Zaryzykuję uogólnienie:
              Może nie być ważne jak wyglądałeś, ale ludzie mogą zapamiętać co robiłeś
              • ole707 Re: Strzał w stopę 24.03.10, 06:08
                Już nie płaczę, bo ja nigdy nie płaczę a nos mam suchy dzięki zdobyczom
                współczesnej medycyny.Jak tak na ochotnika usiłuję rozruszać to forum.
          • ole707 Re: Strzał w stopę 24.03.10, 05:59
            jakiwredny napisał:

> ole707 napisał:
            >
            > > A u was Murzynów biją!!!
            >
            >"" Drogi komuszku!""
            Skąd wiesz???
            >
            • jakiwredny Re: Strzał w stopę 24.03.10, 06:12
              O poglądach wnioskuję analizując Pańskie teksty.

Chciałbym się odnieść też do "zaplutego karła".

Zapluty karzeł w sensie socjalistycznym, czy w nawiązaniu do przemowy Piłsudskiego ?

Towarzysze i druzja obrazowali to w ten sposób:
              tnij.org/zaplutykarzel
              Ole, nie pitol! Byłbyś ten przystojniak z karabinem, a ja tym pokurczem?
              Staarry! Szacun!
              Nie tylko Bliźniakom się wydaje, że wojna się jeszcze nie skończyła.

Mniej znana socjalistom interpretacja epitetu "zapluty karzeł" dotyczyła endeków, którzy nieustająco krytykowali Piłsudskiego (podobnie jak obecnie PiS Platformę).
              Nie zauważyłem by ktoś na forum rzeczywiście Cię prześladował, ale chętnie pozostawie ocenę tego forumowiczom!
              Jeżeli odpowiadam na Twoje posty robie to naprawdę nadzwyczaj niechętnie i tylko wtedy kiedy wydaję się, że "walisz" nieuczciwie.
              Jeżeli uważasz, przesadzam to bardzo chętnie też poddam to pod ocenę innych.

Rzeczywiście ostatnio na forum jako autora wątków jest Cię jakby mniej , ale to Ty zwykłeś komentować mniej lub bardziej udanie niemal każdy wątek (nawet ginekologiczny) i zawsze na "jedno kopyto".

Weź, jeszcze coś zrób by nie napier... tymi wykrzyknikami czy pytajnikami, czasem pomaga policzyć do 10, czasem głębokie oddechy.

Tekst Marszałka:
              [...] zapluty karzeł na krzywych nóżkach, wypluwający swą brudną duszę, opluwający mnie zewsząd [...], śledzący moje kroki, robiący małpie grymasy, przekształcający każdą myśl odwrotnie; ten potworny karzeł pełzał za mną jak nieodłączny duch [...], krzyczący frazesy, wykrzywiający potworną gębę, wymyślający jakieś niesłychane historie; ten karzeł był moim nieodstępnym druhem, nieodstępnym towarzyszem doli i niedoli, szczęścia i nieszczęścia, zwycięstwa i klęsk.

--
              Kiedyś, przy wódce powiedział mi pewien lekarz że medycyna daje sobie radę z chorobami, ale część pacjentów nie bierze leków ponieważ wolą mieć wpływ na pogodę.

• ole707 Re: Strzał w stopę 25.03.10, 07:26
                jakiwredny napisał:

>
                >
                > Chciałbym się odnieść też do "zaplutego karła".
                >
                > Zapluty karzeł w sensie socjalistycznym, czy w nawiązaniu do przemowy Piłsudski
                > ego ?
                >
                > Towarzysze i druzja obrazowali to w ten sposób:
                > tnij.org/zaplutykarzel
                > Ole, nie pitol! Byłbyś ten przystojniak z karabinem, a ja tym pokurczem?

> Piłsudski był wieloletni przywódcą PPS, dopóki miłościwie panujący Mikołaj II
                go nie przymknąL, a szefem PPS został niejaki Sachs
              • ole707 Re: Strzał w stopę 25.03.10, 07:30
                jakiwredny napisał:

> O poglądach wnioskuję analizując Pańskie teksty.
                >
                > Weź, jeszcze coś zrób by nie napier... tymi wykrzyknikami czy pytajnikami, czas
                > em pomaga policzyć do 10, czasem głębokie oddechy.

> Dziwne załamanie w formie wypowiedzi!
              • ole707 Re: Strzał w stopę 25.03.10, 07:41
                jakiwredny napisał:

> Nie tylko Bliźniakom się wydaje, że wojna się jeszcze nie skończyła.
                >
                > Rzeczywiście ostatnio na forum jako autora wątków jest Cię jakby mniej , ale to
                > Ty zwykłeś komentować mniej lub bardziej udanie niemal każdy wątek (nawet gine
                > kologiczny) i zawsze na "jedno kopyto".
                >
                Uważam, że wojna trwa wiecznie, ale nie wiem Co masz na mYśli piszą "bliŻniacy".
                cO DO WĄTKU GINEKOLOGICZNEGO :
                Czy to nieprawda, że ordynator ginekologii w szpitalu Jana Bożego. gdzie
                dyrektorem jest były zięć I sekretarza KW PZPR w Chełmie, odmówiła aborcji
                nastolatce? Czy to nieprawda, że szpital yen chyba jest najbardziej zadłużony w
                Lublinie? Czy to nieprawda że powstanie tam najnowocześniejsza porodówka?
                • jakiwredny Jeszcze,jeszcze i jeszcze! 25.03.10, 08:12
                  Ole707 napisał 1:
                  Rozumiem że chełmskie rozwija se wspaniale i ludziom żyje się dostatnio.-jeżeli
                  taką konwencję utrzymam,
                  Co do epitetów to mnie to śmieszy. Jak brak argumentów to są epitety np. zapluty
                  karzeł reakcji.
                  Wtedy poprosiłem o przetłumaczenie
                  Ole707 napisał 2:

>"" Drogi komuszku!""
                  Skąd wiesz???
                  >
                  Ole707 napisał 3:
                  > Piłsudski był wieloletni przywódcą PPS, dopóki miłościwie panujący Mikołaj II
                  go nie przymknąL, a szefem PPS został niejaki Sachs
                  Ole707 napisał 4:
                  > Dziwne załamanie w formie wypowiedzi!
                  Ole707 napisał 5:
                  Uważam, że wojna trwa wiecznie, ale nie wiem Co masz na mYśli piszą "bliŻniacy".
                  cO DO WĄTKU GINEKOLOGICZNEGO :
                  Czy to nieprawda, że ordynator ginekologii w szpitalu Jana Bożego. gdzie
                  dyrektorem jest były zięć I sekretarza KW PZPR w Chełmie, odmówiła aborcji
                  nastolatce? Czy to nieprawda, że szpital yen chyba jest najbardziej zadłużony w
                  Lublinie? Czy to nieprawda że powstanie tam najnowocześniejsza porodówka?
                  Wniosek:
                  Ole jest nerwowy
                  • ole707 Re: Jeszcze,jeszcze i jeszcze! 25.03.10, 20:20
                    No można i tak. Poprzedni podpis był ciekawszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka