Dodaj do ulubionych

Pomnik Jakuba Wędrowycza

06.11.12, 09:53
Świeżo po lekturze prasy donoszę, iż...

W Wojsławicach będzie pomnik Jakuba Wędrowycza :)) Jestem wielką fanką bimbrownika-egzorcysty, a w Wojsławicach bywam, więc tym bardziej się cieszę, że będzie mnie witał przy wjeździe. Dzięki Pilipiukowi o tym miejscu usłyszała cała Polska. A i czasem Chełm gdzieś się pojawiał... Co sądzicie? :)
Obserwuj wątek
    • benjaminblimchen Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 06.11.12, 20:19
      no przynajmniej papieża nie stawiają :P
    • andrzej.sawa Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 07.11.12, 07:54
      A przy okazji odsłonięcia może by zrobić wystawę sprzętu do pędzenia i degustację napojów.
      • jocelyne Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 07.11.12, 08:00
        Panie Andrzeju, to genialny pomysł!
        • andrzej.sawa Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 07.11.12, 16:08
          Jest moda na kulinaria,a bimber jest produktem kulinarnym.
          • benjaminblimchen Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 07.11.12, 17:07
            Andrzej rzadko to się zdarza i ciężko mi to przychodzi, ale muszę przyznać, że to dobry pomysł
            • andrzej.sawa Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 16.11.12, 19:21
              A czy gdzieś jest muzeum bimbrownictwa?
              • andrzej.sawa Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 16.11.12, 19:27
                Okazuje się,że w 2009 otworzono w Białymstoku.Ale u nas też można.
          • tomekjot Re: Pomnik Jakuba Wędrowycza 10.12.12, 16:42
            Owszem i nawet lepszy od niejednego markowego alkoholu.
            • jakiwredny Piz... kaniec 10.12.12, 17:57
              Pomnikiem powinna być funkcjonująca kolumna rektyfikacyjna!
              Dzisiaj w miesięczniku Auto Świat Poradnik przeczytałem, że fotoradary ITD może sobie wsadzić...
              Na 3 miliony ukaranych w ten sposób 2,5 zapłaci reszta nie bardzo....
              Rzecz się dzieje w kraju gdzie nieistnieją przejrzyste przepisy ruchu na rondach, nielegalne są bagażniki rowerowe dopuszczone w innych krajach Jewropejskiego Sojuza (Еврoпейcкий coюз).
              "W tym momencie Bóg odwraca się do Jezusa i mówi - widzisz, synu, lepiej nie będzie, najwyższy czas na apokalipsę".
    • jakiwredny Czy pomnik a'la Gracz? 16.11.12, 18:17
      Książki Pana Andrzeja ilustrowane są w konwencji obrazów Jerzego Dudy-Gracza:
      www.google.pl/search?q=duda+gracz&hl=pl&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=j3KmUPuUH87PsgassIDQDg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1215&bih=679
      Dzisiaj na fejsowym profilu pana Gmyza (tego Gmyza) skomentowałem krytycznie Jego enuncjacje na temat między innymi "dynastii Kraśków" w TVP.
      No i wyebali...
      Gdzie tu bolszewia?
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka