agnies_77 02.02.07, 13:26 Ostatnio jak grzyby po deszczu pojawiło się kilka nowych budynków w naszym mieście. Ciekawa jestem co w nich będzie. Słyszałam, że w jednym z nich ma być Jysk - sklep z wyposarzeniem wnętrz, a co w pozostałych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaapap Re: Nowe budynki w Chełmie 04.02.07, 08:28 Większość nowopowstających budynków w zamyśle inwestorów ma być pod wynajem.Wynajmujący mają pomagać inwestorom spłacać kredyty hipoteczne. Nie spotkałem ostatnio żadnej osoby mającej pomysł na biznes w naszym miasteczku. Wyjątkiem jest knajpa "Bingo" przy stacji paliw Lotos(jeszcze nie otwarta)-jest to informacja prasowa-nie znam prawdziwych intencji przedsiębiorców. Wynajmować będą firmy duże o zasięgu ogólnopolskim(telefonie różnej maści,Jysk und so weiter).W centrum miasta jest już bardzo wiele pomieszczeń do wynajęcia. Sam jestem w momencie podejmowania decyzji :czy zaczynać budowę ,czy wypie.... z Chełma jak najdalej-bardzo się wacham- najczęściej skłaniam się do wyjazdu. _____ Czytam na tym forum prawie wszystko.Piszę prawie zawsze "po spożyciu". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaapap Re: Nowe budynki w Chełmie 04.02.07, 09:50 Waham lub wącham. [Do chaty wbiega zdyszana matka] Matka: O, Jezu! Dzieci! Zbierajta te zabawki! Juz, juz! Ala, bier kubelko! Ala: Jakie kubelko, mamo? Matka: No to! Od wyngla! Szybko lec... I korytko swiniowe bierz! Szybko dzieci! Gdzie ojciec? Aha... Pijany spi... To dobrze... Dobrze... Ty stary, budz sie! Budz sie! Bier siekiera! Przywiezli wyngiel! Wyngiel! Wyngiel je we wiosce! Babcia: Wojna bedzie, przed wojna tyz byl! Odpowiedz Link Zgłoś